ultrasonda gebelik haftasında tutarsızlık olanlar var mı?

axsxina

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Ağustos 2007
1.133
18
günaydın arkadaşlar, içinizde benim durumumda olan var mı acaba? sat'ım 14 Ekim, sata göre 9 haftalık hamileyim, iki hafta önce gittiğimde ultrasonda satımla uyumlu olarak gebeliğim 7 hafta bebiş ise 8,5 mm. görünüyordu, bugün gittim, ultrasonda 7+6 günlük ve 13,9 mm. görünüyor, yani 9 haftalık olmam gerekirken ultrasonda 7+6 gösteriyor, bebişimin boyu uzamış, canlı, kalbi de atıyor ama bu bir haftalık fark kafamı karırştırdı, doktor haftaya tekrar gel dedi, görmek istediğini söyledi.

böyle bir durum yaşayan var mı aranızda?

canım benim bende de oluyor ama bu kadar fark yok,arada 3 gün oynuyor,başlangıçta 1 di sonra 2 oldu şimdide 3 gün oldu,sata göre hesaplayınca,gelişiminin önde olduğunu söyledi dr.ama bunun sebbei nedir bilemiyorum,dr.a gidince bize sonucu bildir canım,umarım bir sorun yoktur.

canım 1 hafta geri yada önden gelmesi çok önemli değil dedi dr.benimkide 1 hafta önden giidyor.bu tamemen geç yada erken döllenmeyle allakalı bir durum.çok stres yapma hayatım.

benimde 4 gün önde gidiyordu şimdi 2 gün önde sadece ama ben anlamadım bu olay geç veya erken döllenmeyle ilgili olsaydı o zaman 4 de kalırdı şimdi 2 güne düştü mesela anlamadım yani neden oldugunu?

sağolun arkadaşlar, sizinkiler benim bebeğimden oldukça büyük, demek ki bir sorun teşkil etmiyor bu durum, yanlız sizinkiler hep ileriymiş benim ki ise geri, neyse rabbimden hayırlısı, haftaya tekrar gidicem nasıl olsa, şu an canlı olması bile benim için mutluluk kaynağı, inşallah Rabbim sağlıkla kucağımıza almamızı nasip eder yavrularımızı....

[ı]canım çok mm lik bir hata bebeğin haftalığını geç veya erken çıkartabilir.bunu da göz önüne al ve doktorun normal diyorsa pek üzerinde durma.1 haftanın pek önemi yok hem gelişmiş bebeğin bu çok önemli....
Geç döllenme olunca hata verebilir,birde yalnış ölçüm sonucu hata verir
[/ı]

[ı]canım çok mm lik bir hata bebeğin haftalığını geç veya erken çıkartabilir.bunu da göz önüne al ve doktorun normal diyorsa pek üzerinde durma.1 haftanın pek önemi yok hem gelişmiş bebeğin bu çok önemli....
Geç döllenme olunca hata verebilir,birde yalnış ölçüm sonucu hata verir
[/ı]

haklısın melekcim, ben de öğle düşünüyorum artık, hem iki haftada 7 mm.büyümüş maşallah, demek ki gelişim var :CüvCüv:

bende aynı sorunlar karşı karşıyayım. Bebeğim sata göre 6 haftalık, ultrasona göre 4haftalık. Senin gelişim göstermiş ben şimdi doktora gitmek için 2ocak bekliyorum. Dilerim benimde senin gibi gelişim gösterir.benneyaptımki

bu sorunu yaşamayan hiç bi hamile duymadım..benim de başlarda hep bi hafta geri çıkıyordu,bi ara ileri çıkmaya başladı,sonra tam gününde çıkmaya başladı..ama ölçümlerin tam oturması 14 haftayı falan buldu..hiiiiç takmayın bence,kalbi ritmli atıyorsa ve gelişim varsa takmayın...:)))

benımde oyle gec dollenme olmus :) hep ıkı hafta sonradan gıttı halende oyle normalde sat 9 nısan ama artık 24 nısan olarak kabul edıldı :)) hıc korkma canım bu bı sorun degıl gayet normal bı durum

günaydın arkadaşlar, içinizde benim durumumda olan var mı acaba? sat'ım 14 Ekim, sata göre 9 haftalık hamileyim, iki hafta önce gittiğimde ultrasonda satımla uyumlu olarak gebeliğim 7 hafta bebiş ise 8,5 mm. görünüyordu, bugün gittim, ultrasonda 7+6 günlük ve 13,9 mm. görünüyor, yani 9 haftalık olmam gerekirken ultrasonda 7+6 gösteriyor, bebişimin boyu uzamış, canlı, kalbi de atıyor ama bu bir haftalık fark kafamı karırştırdı, doktor haftaya tekrar gel dedi, görmek istediğini söyledi.

böyle bir durum yaşayan var mı aranızda?

canım benım bebişimde 1 hafta onde...
onde yada gerıde olması pek onemlı deılmiş bebişlerin,bu dollenme zamanıyla alakalıymıs bıtanem...dr a gıttınde sen daha da detaylı sor ıstersen.bana dr umun yaptıgı acıklama buydu..içini rahat tut canım hayırlısı olsun....:nazar:Rabbım meleğini korusun...:Saruboceq:

mrb arkadaşlar başlık ilgimi çekti.çünkü aynı durum bende de oldu.sata göre 16 hafta 2 günlükken gittim ultrasonda 17 hafta 1 günlük çıktı. bu zamana kadar hep normal gitmişti yani 3. aya kadar ama sonra değişti ben de anlamadım.neyse Allah bebeklerimize sağlık versin de bir kaç günden bişey olmaz.

slm arkadaslar...
bende ayni sorunla karsi karsiyayim hatta benim 2-3 hafta oynuyor cok moralim bozuk:KK43::KK43::KK43: bilmiyorum gelismesinde mi bi problem var dusunebiliyormusun,benim verdigim (ki dogru yanilmiyorum) regl tarihime gore 10haftalik olmam gerekirken vajinal ultrasonla 5haftalik oldugumu soylediler cok uzuluyorum kafama takiliyor birde kalp atisi zayif dediler...yurt disinda oldugum icin guvenemiyorum burdakilere TR'de olsam bir suru doktor arastirir bulur ogrenirdim burdakiler daha rahat daha sorumsuz bu durumda ucak yolculugu yapmamda uygun olmaz ne diyelim Allah yardimcilari olsun,korusun bebislerimizin ...lutfen benim icinde dua edin birbirimize guzel haberler verelim....sevgilerimle.....

merhabalar arkadaşları benim bebişimde 1 hafta geriden takip ediyor ve doktorum bunun standartt olduğu yani ilerlemez dedi... buda 1 hafta geç döllenmeden kaynaklandığını söyledi ben sonradan bu açıklığı kapatır olarak bili,yordum ama kapatmıyormuş ama olsun sağlıklı olsunda gerisi önemli değil ha 1 hafta geri ha bir hafta ileri...

günaydın arkadaşlar, son kontrolümde sata göre sadece 1 gün farklıydı yani aradaki fark kapanmış çok şükür, hem ultrason ölçümlerinde böyle tutarsızlıklar olabiliyormuş, önemli değilmiş, içiniz rahat olsun sizinde....

oh cok sukur. yanlniz enteresan. 2 hafta idi. nasil kapandi, bence yanlislik yaptilar onda. cunku ultrasonda +- 3 gun diyorlar.bebegin jet hizi ile buyumedi ya 1 haftada.

oh cok sukur. yanlniz enteresan. 2 hafta idi. nasil kapandi, bence yanlislik yaptilar onda. cunku ultrasonda +- 3 gun diyorlar.bebegin jet hizi ile buyumedi ya 1 haftada.

yok canım bendeki fark 2 hafta değildi 1 hafta idi , 7+6 gösterdi yani ertesi gün 8 oldum oysa 9 haftalık hamileydim....

hıc kokrmayın arkadaslar onemlı olan kalp atıslarını her koktrolde gormek hıc dusunmeyın haftasını
zaten gec dollenmeyse hep aynı sekılde ılerlıyor mesela benım hep 2 hafta gerıden geldı ta ilk haftadan berı

merhaba kıslar ben tup bebek ıle hamıle kaldım sata gore 6 haftalıgım ultrasonda 5 haftalık cıktı karından bakıldı bebegı goremedım normalmı acaba

X