merhabalar bende 1hafta önce ü.k hastası olduğumu öğrendim. yaklaşık 1buçuk yıldır dönem dönem kanamalaım oluyordu ama hemoroid diye üstünde durmadım. izmirde yaşıyorum gazi hastanesine gidiyorum. doktorum rektoskopi ile 25 cm lik kısmına baktı yaklaşık 10 cm de var hastalık. bayıltmadıkları için bende gördüm baya kanamalı bir yüzey ve yer yer iltihaplı yaralar var maalesef :/ bende üşütme ile beraber geçmeyen kanamalı ishal şeklinde nüksetti. daha önce gittiğimde non-spesifik kolit demişti ve salofalk fitil vermişti o da iyi geldi ama sonra üşütünce kanama ve ishal geçmediğinden lavmanını verdi.
benim merak ettiğim bu dertten uzun süre müzdarip olan arkadaşlar neyin dokunduğunu atak döneminde nasıl beslendiklerinden bahsedebilirler mi. kişiden kişiye değişiyormuş ama mesela bi sitede atak döneminde kepekli yiyindiyen varken diğer sitede beyaz unlu ekmek yiyin diyor. çikolata, kek ,börek, hazır gıdalardan içindekiler kısmında E ile başlayan katkı maddeleri olan gıdalar, süt, yağlı yemekler, kızartmalar(özellikle patates), kabuklu ve çiğ sebzeler (özellikle domates) benim bildiğim ve atatk döenminde kullanılmaması gereken gıdalar. sizde tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.
not: benim gittiğim hekimde gıdalarla pek ilgisi yok dedi ülseratif kolitin ama sana dokunduğunu hissettiğin gıdaları tüketirken daha dikkat et dedi yukarıda yazanları internetten öğrendim.