Gastroenteroloji - Sindirim Sistemi Hastalıkları Ülseratif Kolit

Kizlar.merba esimde 1 hafta dir yeni cikdi gaytada kanama vardi ulseratf kolit oldugunu ogrendik cok.uzuldm.ben esmde.uzuldu kolonoskopi cekldi ve parca aldilar ole cikdi cipro.flagly die antbiyotil verdi 15 gun sonuc cikana kadar hala devam ediyor esime.uzulme.diorum.ama cok stres yapiyor bnde.uzuluyorum bitkisel onerebilcegnz bisey varmi hep ilac kulanmak mi gerek ? Kudret narini duydum cok iyi diolar.kulanan faydasini goren.oldumu?

Kizlar.merba esimde 1 hafta dir yeni cikdi gaytada kanama vardi ulseratf kolit oldugunu ogrendik cok.uzuldm.ben esmde.uzuldu kolonoskopi cekldi ve parca aldilar ole cikdi cipro.flagly die antbiyotil verdi 15 gun sonuc cikana kadar hala devam ediyor esime.uzulme.diorum.ama cok stres yapiyor bnde.uzuluyorum bitkisel onerebilcegnz bisey varmi hep ilac kulanmak mi gerek ? Kudret narini duydum cok iyi diolar.kulanan faydasini goren.oldumu?
Öncelikle gecmmiş olsun ben losa bşr süre kullandım kudret narı ama daha sonra ilaç kullanıyorum diye bıtaktım.bende dört aydır sürekli bir çözümü var mı ilaç dısında diye bakıyorum ama henüz bulamadım

Öncelikle gecmmiş olsun ben losa bşr süre kullandım kudret narı ama daha sonra ilaç kullanıyorum diye bıtaktım.bende dört aydır sürekli bir çözümü var mı ilaç dısında diye bakıyorum ama henüz bulamadım
Tam sikayetiniz ne cnm

Tam sikayetiniz ne cnm
Başlarda sadece kanama vardı fissur hemeroid dendi ama hamilelikle beraber arttı ve ishal oldum 15 gün gecmedi en son kolonoskopi ve endoskopi oldum ve o şekilde anlaşılmış oldu. Bagırsagımda ülseratif kolit midemde kronik gastrit varmış ve üç ayı geckindir bir sürü ilaç artı kortizon denen hapıda kullanıyorum.

Başlarda sadece kanama vardı fissur hemeroid dendi ama hamilelikle beraber arttı ve ishal oldum 15 gün gecmedi en son kolonoskopi ve endoskopi oldum ve o şekilde anlaşılmış oldu. Bagırsagımda ülseratif kolit midemde kronik gastrit varmış ve üç ayı geckindir bir sürü ilaç artı kortizon denen hapıda kullanıyorum.
Cnm cok ama cok gecmisler olsun oncelikle rabbim sifa versn esimde sadece gaytada kanama vardi okdr su an iyi asacol ilac ve lavman kulaniyorz sukur iyi rabbim sanada sifa versin cnm E Edihav

Arkadaşlar konuyu lütfen güncel tutalım bu çok zor hastalık bilgi alış verişi yapalım birbirimize destek olalım

Nasılsınız şuan. Nasıl iyi olabildiniz bu hastalıkta 3 yaşında Yigenimde ülseratif kolit ve sürekli kan geliyor ne önerir siniz

Merhaba, 1.5 yıl önce ülseratif kolit tanısı kondu genel cerrah tarafından, gastroentolojiden bir doktorla görüşmemi söyledi. Salofalk verdi 2 kutu buldum sonra bulamadım. Çoluk çocuk pandemi derken yeniden başka bir gastrologa gittim. Tekrar kolonoskopi çekildi. Ülseratif proktit dedi. Makattan yukarı 10 cm kadar olduğunu daha da ilerlememiş olduğunu söyledi. Fitil ve lavman verdi. 2 yıl boyunca düzenli ilaç kullarsam belki de iyileşebileceğini söyledi. Şikayetlerim artarsa gelmemi şikayetim olmazsa 2 yıl bu ilaçları kullanmamı söyledi.
Eczacı da 1 kutu salofalk bulmuş. 70 lira fiyat farkı var dedi. Muadili ile salofalk arasında bir fark var mı? Eczacı hiç farkı olmadığını söyleyince ücretsiz olanı tercih ettim

Merhaba. Ülseratif kolit hastasıyım. Tedavi dozum azaltıldığı için elimde asacol lavman bulunmakta. Son kullanma tarihi geçmeden elimden çıkarmak istiyorum. İhtiyacı olanlara verebilirim.

Merhaba, 1.5 yıl önce ülseratif kolit tanısı kondu genel cerrah tarafından, gastroentolojiden bir doktorla görüşmemi söyledi. Salofalk verdi 2 kutu buldum sonra bulamadım. Çoluk çocuk pandemi derken yeniden başka bir gastrologa gittim. Tekrar kolonoskopi çekildi. Ülseratif proktit dedi. Makattan yukarı 10 cm kadar olduğunu daha da ilerlememiş olduğunu söyledi. Fitil ve lavman verdi. 2 yıl boyunca düzenli ilaç kullarsam belki de iyileşebileceğini söyledi. Şikayetlerim artarsa gelmemi şikayetim olmazsa 2 yıl bu ilaçları kullanmamı söyledi.
Eczacı da 1 kutu salofalk bulmuş. 70 lira fiyat farkı var dedi. Muadili ile salofalk arasında bir fark var mı? Eczacı hiç farkı olmadığını söyleyince ücretsiz olanı tercih ettim
Tek farkı salofalk lavmanın şişesi körüklü olduğu için uygulamasının kolay olması. Boşuna fiyat farkı ödemeyin.

Meraba bnde hamileyim ulseratif hastasiyim ilac kullan dedi doktorum siz kullandiniz mi bebeginiz saglikli dogdu ins🤗
Salofalk grubu ilaçların bu hastalığın tedavisinde en az riskli ilaç grubunda olduğu ve gebelikte kullanılabileceği belirtiliyor. Gebelik esnasında atak olursa kontrol altına almak için daha riskli ilaçların kullanılabileceğini o nedenle salofalk grubu ilaçları kullanılabileceğini söylemişti Dr um.

merhabalar bende 1hafta önce ü.k hastası olduğumu öğrendim. yaklaşık 1buçuk yıldır dönem dönem kanamalaım oluyordu ama hemoroid diye üstünde durmadım. izmirde yaşıyorum gazi hastanesine gidiyorum. doktorum rektoskopi ile 25 cm lik kısmına baktı yaklaşık 10 cm de var hastalık. bayıltmadıkları için bende gördüm baya kanamalı bir yüzey ve yer yer iltihaplı yaralar var maalesef :/ bende üşütme ile beraber geçmeyen kanamalı ishal şeklinde nüksetti. daha önce gittiğimde non-spesifik kolit demişti ve salofalk fitil vermişti o da iyi geldi ama sonra üşütünce kanama ve ishal geçmediğinden lavmanını verdi.
benim merak ettiğim bu dertten uzun süre müzdarip olan arkadaşlar neyin dokunduğunu atak döneminde nasıl beslendiklerinden bahsedebilirler mi. kişiden kişiye değişiyormuş ama mesela bi sitede atak döneminde kepekli yiyindiyen varken diğer sitede beyaz unlu ekmek yiyin diyor. çikolata, kek ,börek, hazır gıdalardan içindekiler kısmında E ile başlayan katkı maddeleri olan gıdalar, süt, yağlı yemekler, kızartmalar(özellikle patates), kabuklu ve çiğ sebzeler (özellikle domates) benim bildiğim ve atatk döenminde kullanılmaması gereken gıdalar. sizde tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.

not: benim gittiğim hekimde gıdalarla pek ilgisi yok dedi ülseratif kolitin ama sana dokunduğunu hissettiğin gıdaları tüketirken daha dikkat et dedi yukarıda yazanları internetten öğrendim.
Merhaba
Bende yeni ogrendim ulseratif kolit oldugumu , sen neler yiyip iciyon ogrenebildin mi , bu arada hastaligin nasil oldu

Selam canım
Ben de bu sene tutuldum bu hastalığa.4 aydır ben de iyiyim Allah'a şükür. Şu an ilaç kullanmıyorum. Tabi doktor tavsiyesiyle.Çok az bir yerin tutulması ve erken teşhis sayesinde çabuk iyileştim. İnşallah tekrarlamaz. Sana da yıllarca süren remisyonlar diliyorum

X