- 11 Mart 2013
- 9.621
- 13.016
- 498
- Konu Sahibi pembe dusler
-
Selam benimde 1 yil oldu tam atak gecirerek teshis koyuldu ama atak sirasinda surekli kan ve surekli tuvaletteydim.Suan Ben gunde 3 4 bulabiliyor salofalk kullaniyorum senin gibi.Her bunyede farkli karsiliyor hastaligi ben suan hic kan gormuyorum.Ki benim bagirsak tutulumum tamaminda ulseratif kolit aktif pankolitti teshisim. Cerrahpasanin hocasi var Prof.Kadir Bal ona gidiyorum.Tavsiye ederim.Herkese merhaba, 1 sene olmuştur bu tanı konulalı. Bana doktor sadece salofalk verdi. İlk günler düzenli kullansam da baya zamanda kullanmadım. Bu hastalığı olanlar kaç kere tuvelete çıkıyor acaba? Ben 2 günde bir tuvalete çıkıyorum, bazen kan görüyorum. Hafif karın ağrısı ile tuvalete gidiyorum ama dedipim gibi 2 günde 1.
İstanbulda önereceğiniz doktor var mı?
Ben bulundugum yerde bulamiyorum izmirden aliyorum.Salofalk bir zaman bulunamıyordu, şimdi durumlar nasıl? Var mı eczanelerde
Salofalk lavman yine yok piyasada. Muadillerini bulabilirsiniz. Asacol, osirec ya da mesain.Salofalk bir zaman bulunamıyordu, şimdi durumlar nasıl? Var mı eczanelerde
Kanamanızın kesilmesi için öncelikle ilaçlarınızı düzenli kullanmalısınız. Dışkılama sayısının fazlalığı ve kan atak yaşadığınızı düşündürür. 2 günde bir tuvalete çıktığınıza göre belki hemoroidiniz de olabilir. Genellikle lavmanı yalnız başına vermiyorlar. Ağızdan alınacak bir ilaçla destekliyorlar tedaviyi.Herkese merhaba, 1 sene olmuştur bu tanı konulalı. Bana doktor sadece salofalk verdi. İlk günler düzenli kullansam da baya zamanda kullanmadım. Bu hastalığı olanlar kaç kere tuvelete çıkıyor acaba? Ben 2 günde bir tuvalete çıkıyorum, bazen kan görüyorum. Hafif karın ağrısı ile tuvalete gidiyorum ama dedipim gibi 2 günde 1.
İstanbulda önereceğiniz doktor var mı?
Kadir hocanın tedaviye yaklaşımı nasıl? İlaçlara cevap verince hemen bıraktırıyor mu ilaç kullanımını? Ben çapadan bir hocaya gitmiştim. Hiç memnun kalmadım. Devam da etmedim.Selam benimde 1 yil oldu tam atak gecirerek teshis koyuldu ama atak sirasinda surekli kan ve surekli tuvaletteydim.Suan Ben gunde 3 4 bulabiliyor salofalk kullaniyorum senin gibi.Her bunyede farkli karsiliyor hastaligi ben suan hic kan gormuyorum.Ki benim bagirsak tutulumum tamaminda ulseratif kolit aktif pankolitti teshisim. Cerrahpasanin hocasi var Prof.Kadir Bal ona gidiyorum.Tavsiye ederim.
Ben tavsiye uzerine gittim baska bir saglik kurulundaki bir tanidigimiz benim teshisim uzerine dr aramada yardim istedigimizde Kadir hocaya yonlendirdi Kendi tanik olmadan ilaca baslamadi ki ben tahlillerle kolonoskopiyle gittim.Emin olmam gerek dedi.Denklemikurdu tedaviye basladi. ben atak bitiminde 3x2 kullaniyordum suan 3x1 kullaniyorum.Gebelik dusunuyorum hocam dedim.Ilaca devam edecegiz sakincasi yok dedi.Cok ince eleyen bir hoca ama kisiden kisiye degisir tabii beklenti.Su siralar kontrole gitmem gerek ama covid yzunden hicbir sekilde hastane labaratuvar veya muaynehane ortamina girmekten kaciyorumKadir hocanın tedaviye yaklaşımı nasıl? İlaçlara cevap verince hemen bıraktırıyor mu ilaç kullanımını? Ben çapadan bir hocaya gitmiştim. Hiç memnun kalmadım. Devam da etmedim.
Selam benimde 1 yil oldu tam atak gecirerek teshis koyuldu ama atak sirasinda surekli kan ve surekli tuvaletteydim.Suan Ben gunde 3 4 bulabiliyor salofalk kullaniyorum senin gibi.Her bunyede farkli karsiliyor hastaligi ben suan hic kan gormuyorum.Ki benim bagirsak tutulumum tamaminda ulseratif kolit aktif pankolitti teshisim. Cerrahpasanin hocasi var Prof.Kadir Bal ona gidiyorum.Tavsiye ederim.
Benim sadece anüsün başında 5 cm kadar tutulum gözlendi. Doktor 2 günde 1 tuvalete çıktığımı duyunca sadece salofalk verdi. Bu kadar az tuvalete çıkmama “çok iyi” diye yorumladı. Hemoroid gözlenmedi koloskopide o zamanda kanamam oluyordu. Keşke hemeroid olsaKanamanızın kesilmesi için öncelikle ilaçlarınızı düzenli kullanmalısınız. Dışkılama sayısının fazlalığı ve kan atak yaşadığınızı düşündürür. 2 günde bir tuvalete çıktığınıza göre belki hemoroidiniz de olabilir. Genellikle lavmanı yalnız başına vermiyorlar. Ağızdan alınacak bir ilaçla destekliyorlar tedaviyi.
O zaman ilaçlarınızı düzenli kullanmalısınız.Benim sadece anüsün başında 5 cm kadar tutulum gözlendi. Doktor 2 günde 1 tuvalete çıktığımı duyunca sadece salofalk verdi. Bu kadar az tuvalete çıkmama “çok iyi” diye yorumladı. Hemoroid gözlenmedi koloskopide o zamanda kanamam oluyordu. Keşke hemeroid olsa
Gittim . Hastalığım gebeliğimin 15. Haftasında atağa geçti ve doktorum imuran başlattı 1 haftadır içiyorum imuran ve bebeğe çok zararı varmış bende forumda tecrübeli kişilerin fikirlerini almak istiyorum işteDr unuza danışın muhakkak. Bu hastalıkta yan etkisi en az salofalk'tır. İmuran immün sistemi baskılar. Gebe kaldığınızdan beri bir gastroenteroloğa gitmediniz mi?
Salofalk sizde daha önce denenip sonuç alınamadı sanırım. Yoksa direkt imuran başlamazdı. Geçmiş olsun.Gittim . Hastalığım gebeliğimin 15. Haftasında atağa geçti ve doktorum imuran başlattı 1 haftadır içiyorum imuran ve bebeğe çok zararı varmış bende forumda tecrübeli kişilerin fikirlerini almak istiyorum işteşuan ilacı kullanıyorum doktor kesin kullanmalısın yoksa hem sen hem bebek tehlikeye girer dedi
Öncelikle çok geçmiş olsun nasıl belirti verdi hastalığınızBenim sadece anüsün başında 5 cm kadar tutulum gözlendi. Doktor 2 günde 1 tuvalete çıktığımı duyunca sadece salofalk verdi. Bu kadar az tuvalete çıkmama “çok iyi” diye yorumladı. Hemoroid gözlenmedi koloskopide o zamanda kanamam oluyordu. Keşke hemeroid olsa
Tuvalette kan görüyordum. Bunun üzerine doktora gittim kolonoskopi yapıldı.Öncelikle çok geçmiş olsun nasıl belirti verdi hastalığınız
Benim 7 yaşındaki oğlum da 28 aylıkken başladı ishal şeklinde çocuk gastro hassas bağırsak sendromu dedi mukuslu cıvık dışkılama vardi bizde ilk başlarda günde 5 6 yi buluyordu ama son iki aydır mukuslu kan görüyorum yine gittim doktora tahliller yapıldı fonksiyonel dedi yine ama ben hiç rahat değilim oğlum üç günde bir bazen günde bir tuvalete çıkıyor bazen karın ağrısı oluyor sonra tuvalete gidiyoruz mukuslu cıvık çıkıyor tuvalete ama ben kana anlam veremedim fotosunu çekip gösterdim doktora fonksiyonel diyor ben çok huzursuzumTuvalette kan görüyordum. Bunun üzerine doktora gittim kolonoskopi yapıldı.
Kakada kan görmek ciddi bir bulgu. Kolonoskopi neden yapmıyor doktor?Benim 7 yaşındaki oğlum da 28 aylıkken başladı ishal şeklinde çocuk gastro hassas bağırsak sendromu dedi mukuslu cıvık dışkılama vardi bizde ilk başlarda günde 5 6 yi buluyordu ama son iki aydır mukuslu kan görüyorum yine gittim doktora tahliller yapıldı fonksiyonel dedi yine ama ben hiç rahat değilim oğlum üç günde bir bazen günde bir tuvalete çıkıyor bazen karın ağrısı oluyor sonra tuvalete gidiyoruz mukuslu cıvık çıkıyor tuvalete ama ben kana anlam veremedim fotosunu çekip gösterdim doktora fonksiyonel diyor ben çok huzursuzum
Ben de 2 günde 1 tuvalete çıkan biriyim. Bu hastalıktan muzdarip olanlar çok sık tuvalete gittiklerini söylüyor. İçiniz rahat değilse başka bir doktora gidinBenim 7 yaşındaki oğlum da 28 aylıkken başladı ishal şeklinde çocuk gastro hassas bağırsak sendromu dedi mukuslu cıvık dışkılama vardi bizde ilk başlarda günde 5 6 yi buluyordu ama son iki aydır mukuslu kan görüyorum yine gittim doktora tahliller yapıldı fonksiyonel dedi yine ama ben hiç rahat değilim oğlum üç günde bir bazen günde bir tuvalete çıkıyor bazen karın ağrısı oluyor sonra tuvalete gidiyoruz mukuslu cıvık çıkıyor tuvalete ama ben kana anlam veremedim fotosunu çekip gösterdim doktora fonksiyonel diyor ben çok huzursuzum
Ben de 2 günde 1 tuvalete çıkan biriyim. Bu hastalıktan muzdarip olanlar çok sık tuvalete gittiklerini söylüyor. İçiniz rahat değilse başka bir doktora gid
Bana kan tahlili yapılmadı. Sadece kolonoskopi yapılıp patoloji alındıKayseri fakülteye gıdıyorux baska nereye gıtsem bılemedım bıde sızın kan tahlilinde crp ve sedımantsyon nasıldı yukselmısmıydı
Bana kan tahlili yapılmadı. Sadece kolonoskopi yapılıp patoloji alındı
Dışkıda mukus ve kan bu hastalığın önemli bulgusu. Kesin tanı kolonoskopi ve biyopsi ile konulur. Çocuğunuza kolonoskopi yaptırmanız tavsiye ederim.Benim 7 yaşındaki oğlum da 28 aylıkken başladı ishal şeklinde çocuk gastro hassas bağırsak sendromu dedi mukuslu cıvık dışkılama vardi bizde ilk başlarda günde 5 6 yi buluyordu ama son iki aydır mukuslu kan görüyorum yine gittim doktora tahliller yapıldı fonksiyonel dedi yine ama ben hiç rahat değilim oğlum üç günde bir bazen günde bir tuvalete çıkıyor bazen karın ağrısı oluyor sonra tuvalete gidiyoruz mukuslu cıvık çıkıyor tuvalete ama ben kana anlam veremedim fotosunu çekip gösterdim doktora fonksiyonel diyor ben çok huzursuzum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?