Gastroenteroloji - Sindirim Sistemi Hastalıkları Ülseratif kolıt olanlar sıkıntılarımızı burada paylasalım

Selam benimde 1 yil oldu tam atak gecirerek teshis koyuldu ama atak sirasinda surekli kan ve surekli tuvaletteydim.Suan Ben gunde 3 4 bulabiliyor salofalk kullaniyorum senin gibi.Her bunyede farkli karsiliyor hastaligi ben suan hic kan gormuyorum.Ki benim bagirsak tutulumum tamaminda ulseratif kolit aktif pankolitti teshisim. Cerrahpasanin hocasi var Prof.Kadir Bal ona gidiyorum.Tavsiye ederim.

Kanamanızın kesilmesi için öncelikle ilaçlarınızı düzenli kullanmalısınız. Dışkılama sayısının fazlalığı ve kan atak yaşadığınızı düşündürür. 2 günde bir tuvalete çıktığınıza göre belki hemoroidiniz de olabilir. Genellikle lavmanı yalnız başına vermiyorlar. Ağızdan alınacak bir ilaçla destekliyorlar tedaviyi.

Kadir hocanın tedaviye yaklaşımı nasıl? İlaçlara cevap verince hemen bıraktırıyor mu ilaç kullanımını? Ben çapadan bir hocaya gitmiştim. Hiç memnun kalmadım. Devam da etmedim.

Kadir hocanın tedaviye yaklaşımı nasıl? İlaçlara cevap verince hemen bıraktırıyor mu ilaç kullanımını? Ben çapadan bir hocaya gitmiştim. Hiç memnun kalmadım. Devam da etmedim.
Ben tavsiye uzerine gittim baska bir saglik kurulundaki bir tanidigimiz benim teshisim uzerine dr aramada yardim istedigimizde Kadir hocaya yonlendirdi Kendi tanik olmadan ilaca baslamadi ki ben tahlillerle kolonoskopiyle gittim.Emin olmam gerek dedi.Denklemikurdu tedaviye basladi. ben atak bitiminde 3x2 kullaniyordum suan 3x1 kullaniyorum.Gebelik dusunuyorum hocam dedim.Ilaca devam edecegiz sakincasi yok dedi.Cok ince eleyen bir hoca ama kisiden kisiye degisir tabii beklenti.Su siralar kontrole gitmem gerek ama covid yzunden hicbir sekilde hastane labaratuvar veya muaynehane ortamina girmekten kaciyorum

Son düzenleme:
Benim sadece anüsün başında 5 cm kadar tutulum gözlendi. Doktor 2 günde 1 tuvalete çıktığımı duyunca sadece salofalk verdi. Bu kadar az tuvalete çıkmama “çok iyi” diye yorumladı. Hemoroid gözlenmedi koloskopide o zamanda kanamam oluyordu. Keşke hemeroid olsa

O zaman ilaçlarınızı düzenli kullanmalısınız.

Dr unuza danışın muhakkak. Bu hastalıkta yan etkisi en az salofalk'tır. İmuran immün sistemi baskılar. Gebe kaldığınızdan beri bir gastroenteroloğa gitmediniz mi?
Gittim . Hastalığım gebeliğimin 15. Haftasında atağa geçti ve doktorum imuran başlattı 1 haftadır içiyorum imuran ve bebeğe çok zararı varmış bende forumda tecrübeli kişilerin fikirlerini almak istiyorum işte şuan ilacı kullanıyorum doktor kesin kullanmalısın yoksa hem sen hem bebek tehlikeye girer dedi

Salofalk sizde daha önce denenip sonuç alınamadı sanırım. Yoksa direkt imuran başlamazdı. Geçmiş olsun.

Öncelikle çok geçmiş olsun nasıl belirti verdi hastalığınız

Tuvalette kan görüyordum. Bunun üzerine doktora gittim kolonoskopi yapıldı.
Benim 7 yaşındaki oğlum da 28 aylıkken başladı ishal şeklinde çocuk gastro hassas bağırsak sendromu dedi mukuslu cıvık dışkılama vardi bizde ilk başlarda günde 5 6 yi buluyordu ama son iki aydır mukuslu kan görüyorum yine gittim doktora tahliller yapıldı fonksiyonel dedi yine ama ben hiç rahat değilim oğlum üç günde bir bazen günde bir tuvalete çıkıyor bazen karın ağrısı oluyor sonra tuvalete gidiyoruz mukuslu cıvık çıkıyor tuvalete ama ben kana anlam veremedim fotosunu çekip gösterdim doktora fonksiyonel diyor ben çok huzursuzum

Kakada kan görmek ciddi bir bulgu. Kolonoskopi neden yapmıyor doktor?

Ben de 2 günde 1 tuvalete çıkan biriyim. Bu hastalıktan muzdarip olanlar çok sık tuvalete gittiklerini söylüyor. İçiniz rahat değilse başka bir doktora gidin

Kayseri fakülteye gıdıyorux baska nereye gıtsem bılemedım bıde sızın kan tahlilinde crp ve sedımantsyon nasıldı yukselmısmıydı

Dışkıda mukus ve kan bu hastalığın önemli bulgusu. Kesin tanı kolonoskopi ve biyopsi ile konulur. Çocuğunuza kolonoskopi yaptırmanız tavsiye ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…