Ukraynalı gelin ve erkek kardeşim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Çok güzel bir örnek, çok teşekkür ederim mesaj için , Çok mutlular , asla önyargım yok ama kültür farklılıkları ve dil konusunda biraz endişeleniyordum , İngilizce konusuyorlar ortak dil .

Allah sizi mutlu etsin, yuvanız mutlu olsun :)

Tesekkur ederim :)

Kultur farkliligi ile ilgili cok sey yazilmis. Şöyle olurlar böyle olurlar...

Farklilik tabi ki var. Soylenenlerin cogu dogru.
Fakat disaridan biraz değişik yorumlaniyor.

Ben en temel farktan bahsedeyim.

Mesela cogu türk kadini once evim cocuklarim diye dusunur. Ev isi ve cocuklarla ilgili her sey hallolursa kendine vakit ayirir. Kendini feda etmeye, cefakarliga meyillidir. Bazilari boyle degilse bile toplum surekli bunu empoze eder sekilde.
Rus kadini boyle degildir. Önce sporumu yaparim. Dus alirim. Kahvemi alir dergi kitap dizi ne istiyorsam yaparim. Bu keyfe cok duskunluk gibi gozukebilir ama degil. Kendim iyi olmaliyim. Fiziksel ve psikolojik olarak kendim saglam olmazsam kimseye faydam olmaz. Ama bu "burnundan kil aldırmamak" olarak görülüyor.

Türk kadini ekonomik olmayi cok vurguluyor. Mesela 10 yildir bir kiyafet almadim diyor bununla övünüyor. Halbuki cogunlukla 50 liralik t shirt insana kendini iyi hissettiriyor. Belki 10 lira bile olmayan oje insana kendini iyi hissettiriyor. Burda da goruyorum. Hic bir kisisel harcamam yok yaziyor mesela üyeler Imkanlar dahilinde harcar, kendine bakar rus kadini, cunku ailesine faydali olabilmesi icin once kendine yatirim yapmasi gerekir. Bundan sakinmaz.

Hemen ev aldirir falan denmis. Dogru. Dedigim gibi rus kadini kendinden pek kismaz. Disari cikmak, eglenmek mutlaka ister. Ha buna ragmen ev alacak butce olusabiliyorsa zaten alinsin. Parayi carcur etmek mi daha iyi ev almak mi? Adami ac birakmak pahasina aldirmiyorlardir. Oyleyse de o adamlarin sucu.

Biz 10 seneye yakin suredir evliyiz. 29 yasindayim. Turkiyede 6 evimiz, 250 bin civari bir arabamiz var. Hepsine ben on ayak oldum. Bunun nesi kotu ki? Yoksa eşimin umrunda olmaz. Sacar savurur. Ne gerek var ya babamdan miras kalir ilerde birikime ihtiyacimiz yok ki diye bakar.

Yemek konusunda; yeni evli hangi ciftin evinde yoresel yemek pisiyor bilmiyorum. Cogunlukla avrupa mutfagi tercih ediliyor zaten. Bunun disinda bizim yemeklerimiz turk yemeklerinden cok farkli degil.
Mantinin cok cesitlisi var. Börek cesitleri var. En meshur corbamiz borsch, sebzeli dana haslama. Baska bir sey degil. Ortaasya kokenli iki milletiz sonucta. Oyle cok bambaska seyler degil yemeklerimiz.

Ablamin abimin teyzemin esi türk, o kadar cok var ki... uyusabilen iki millet bence.

Bir de niyet cok onemli 😍

Sarisinlar erken coker degil mi bu ? :KK30: Kadinlar yine fena gitmiyor ama Rus erkekleri 30 falan degil 25ten sonra dagitiyor!
Deme öyle kız :)))
Seni seviyorum, eksi basamadim mesaja.
Zaten Allah yukarda Rus erkeklerinden çok güzel olana hiç rastlamadım (benimki bana güzel geliyor ama demin de yazmıştım bu konuya, Habeş maymunuyla da sevgili olsam beraberken yakışıklı görüyorum. O yüzden o hariç diyim)
Hiç anlayamıyorum iki Rus kardeşle tanisiyorum. ana bir baba bir. Kadın ay parçası gibi adam domatese benziyor :) sebebini dusundum, istişare ettim 😅😅 vardığım sonuç yuvarlak surat oldu :) yuvarlak surat kadını güzel gösteriyor ama erkeklerde çok hoş durmuyor. Bir de çoğu Rus erkeği köse. Sakalları parça parça,minik minik çıkıyor. Yani hadi surat cirkin, bari sakal uzatıp saklayalım olayı yok. Haliyle ay parçası gibi parlıyorlar :)
Ha bir de güneşte azıcık kalsın aylarca pembe geziyorlar . Esmerlesme yok,pembelesme var.
Bütün bunlari toplayinca dolunay suratli,pembe renkli ve sakalsız erkekler çok çekici olmuyorlar haliyle.

Ayrıca ülkemizde de 'bagcilar kekosu' olarak adlandırılan, 50kuruş versene tırrek diyen apacilerin anavataninin Rusya'li gopnikler olduğunu biliyor muydunuz :confused:
images (29).webp
images (28).webp

Deme öyle kız :)))
Seni seviyorum, eksi basamadim mesaja.
Zaten Allah yukarda Rus erkeklerinden çok güzel olana hiç rastlamadım (benimki bana güzel geliyor ama demin de yazmıştım bu konuya, Habeş maymunuyla da sevgili olsam beraberken yakışıklı görüyorum. O yüzden o hariç diyim)
Hiç anlayamıyorum iki Rus kardeşle tanisiyorum. ana bir baba bir. Kadın ay parçası gibi adam domatese benziyor :) sebebini dusundum, istişare ettim 😅😅 vardığım sonuç yuvarlak surat oldu :) yuvarlak surat kadını güzel gösteriyor ama erkeklerde çok hoş durmuyor. Bir de çoğu Rus erkeği köse. Sakalları parça parça,minik minik çıkıyor. Yani hadi surat cirkin, bari sakal uzatıp saklayalım olayı yok. Haliyle ay parçası gibi parlıyorlar :)
Ha bir de güneşte azıcık kalsın aylarca pembe geziyorlar . Esmerlesme yok,pembelesme var.
Bütün bunlari toplayinca dolunay suratli,pembe renkli ve sakalsız erkekler çok çekici olmuyorlar haliyle.

Ayrıca ülkemizde de 'bagcilar kekosu' olarak adlandırılan, 50kuruş versene tırrek diyen apacilerin anavataninin Rusya'li gopnikler olduğunu biliyor muydunuz :confused: Eki Görüntüle 2637962 Eki Görüntüle 2637963

Seninki Rus muydu kız😊😁

Ama doğruya doğru kız bu apaçiler dünyanın en yakışıklı elemanları sayılmaz yani😂

Acaip erkek saç kesimleri Rusyada moda sanırsam, elemanlar apaçiye dönüveriyor birden 🙈🙈

Bunu bana Rus bir kız söylemişti ona sebep yazdım 😊

Rus genetiği kadın ve erkeklerde farklı şekilde ortaya çıkıyor bunu kimse inkar etmesin😁

Ne kadar ırkçı bir söylem sanırim yabancilar aldatir bizim türk kadınları yapmaz demişsiniz.Tek kelimeyle iğrenç
Irkçılıkla ne ilgisi var, onlarda kadınla erkek her konuda eşit olduğu gibi bu konuda da eşit, buradaki gibi erkeğin sırtını sıvazlayıp erkeksin sana hak demiyor kimse. Kadın evlilikte aradığını bulamazsa buradaki kadınlar gibi aman yuvam dağılmasın çocuklarımın başında baba olsun diye katlanmıyor kocasına, kültür farkı sadece. Her milletin bir yetiştirilme tarzı var. Onlarda aşık olmak, evlenmeden beraber olmak, evlenince kocayla mutlu değilse başkasına aşık olmak erkeğe hak olduğu gibi kadında da normal. Ben türk kızları yüksek ahlaklı yabancılar ahlaksız mı dedim. Sadece bir yabancı gibi davranan türk kızının göreceği muameleyi söyledim. Sadece ülkeler arasında kültür farkından dolayı olan bir gerçek bu. Ama ortalam zihniyetteki bir türk erkeğinin ve ailesinin davranışalarını çoğu Avrupalı kadın kabul etmez. Avrupada geçerli bir boşanma nedeni olan cinsel uyumsuzluk ya da tatminsizlik konusunda, bir türk en yakını olan annesine bile böyle bir konu açtığında açtığında alacağı tepkilerin ve suçalanacağı ithamların ağırlığından haberiniz varmı acaba ?

Son düzenleme:
Benim de abimin eşi yabancı.ilk evliliğini Türk’le yaptı olmadı ama puan gayet mutlu güzel geçinip gidiyorlar.türkçeyi öğrendi bizim gelin Türk dizilerine merakından,anlaşamadığımız yerde de Tanzanya kullanıyoruz 😂 herkes mutlu olduğu hayatı kursun,tek derdiniz bu olsun

Bırakın yaşasın ve görsün. Kültür çatışmaları falan belki saygı ile aşılır. Güzel kızlar oluyorlar gözünede hitap eder. Ayrıca seks konusunda çok iyiler, trip atma olayı onlarda yok. Daha bir sürü olumlu özelliklere sahipler. Fakat gelgelelim maddiyata, Türk kızları maddiyatçı demiş ya kardeşiniz. Bırakın lütfen siz değil yaşadıkları ile önyargısı kırılsın. Koca adam hiçbişey yapamazsınız. Parasız bir adamla bir dakika durmazlar. Çok daha iyi koşullara sahip birini kapaklayacaklarını anladıkları an bırakırlar. Ayrıca bizde nasıl evlilikte sorunlar olunca erkekler dışarı kayıyor. Onlarda kadın aynı seks onlar için rahatlama aracı. İyi yapıyorlar aslında. Ve onların giyim, kuaför gibi beklentileri oluyor bunları karşılamak zorunda. Artı ailesini de yavaş yavaş sokar işin içine sülalesine baktırır. Yüzde yüzü olmasa da yüzde 95 i böyledir.Bu yüzden onları yargılamıyorum çok sert bir tarihleri var. Fakat tek kızdığım Türk erkeğinin Türk kadınını maddiyatçı diye yaftalaması. Onlar yekten evlenirken bişey istemezler bunda hemfikirim. Fakat hayatları boyunca rahatlık sağlayacak eş isterler. Fakir biriyle evlenenini gördünüz mü hiç?

Erkek kardeşim 30 yaşında çok yakısıklı saygılı efendi işi gücü olan pırlanta gibi bir genc , Ukraynalı bir kızla evlenme kararı aldı. Kadın 32 yaşında. Kadını ben çok iyi tanımıyorum ama umarım iyi biridir.

Kültür farklılığı sorun yaratır mı ?Dil farkı nasıl olacak ? Erkek kardeşimin mutlu olmasını çok isterim.

Erkek kardeşime 3 yıldır bir sürü kız önerdik buluşmaya bile gitmedi, Türk kızları ile yapamadığını söylüyor . Ön yargısı var .

Kardeşimi çözemiyorum çok inatçı ,
25 yaşındayken bir kızdan ayrılmıştı ondan beri türk kızlarıyla evlenmeyeceğim dedi dedi sonunda bu oldu, kardesim o zaman işsizdi , maddi yönden sorun çıkmıştı kardesimin anlattıgınaa göre, türk kızlarını maddiyatçı görüyor..

Çevresinde böyle evlilik olan var mı ? Yabancı gelin olayı ? Sorun olur mu ? Avantajları dezavantajları nedir ? Tabi kardeşimin hayatı ama düşünüyorum yine de

Ben yabanciyla evliyim.
Yabanciyla evli bicok erkek arkadasimda var etrafimda.
Turk erkegi yabanci kadinlarla anlasiyor evet.
Kadinlar gercekten maddiyatci degil,dugunde bi zincir dahi istemiyor cogu.
Altina bizim kadinlarimiz gibi kutsal bir anlam yuklemiyorlar.
ikinci el esya ver, bu esyalarla oturacaksin de, gikini cikarmadan kabul ederler.
Cinsel anlamda cok aktifler zaten, sanirim erkekleri o yonleri de cok tutuyor.
Temizlik konusunu bilemiyorum, bu cok kisisel cunku..
Ama bazi kadinlar da aksam yemegi kulturu you mesela, yapip masaya koymayan cok.
Bu kotu yanlari diyebilirim.
Guzel cocuk bakarlar, cidden sasirtici bicimde iyi anneler, sakinliklerini korurlar.
Etrafimda yabanci esinden bosanan sadece 1 turk erkegi var, digerleri mutlu.
Bosanmanin sebebi de adamin gercekten kendi tuhaf, gercekten kimse cekmez onu.
Neymis kadin 2 cocukla evi puru pak yapamamis ki evlerine gittim de ben, cocuk olan evdi iste, pis degil daginik.
yani turk kizini gommek filan degil, evet cogu kadiniz. kibirli, mala, malin nasil gorundugune haddinden fazla deger veriyor.
10 yildir evliyim, bu evlilik bana her kosulda mutevaziligi ogretmistir sanirim.
evlendigimde gittigim ev cok eski ici bilmem kacinci el olan esyalarla doluydu :)
Uyum sagladim, eldekini guzellestirmeyi ogrendim vs.
O gun iskence gibi gelen yasam kosullarima bugun bana ogrettikleri icin tesekkur edecegim aklima gelmezdi. :)

Slav kadinlarin cogu bunu dogduklari zamandan itibaren ogrenmek zorunda,zengin degiller cunku, komunizmi yasamislar senelerce,oyle ne kadar simdi dunya degisse de emin olun kulturlerinde hala izleri var.

Kardeşinizin düşünce yapısı sıkıntılı türk erkeklerinin geneli gibi. Türk kızı evlenirken bakire olmayınca yollu der, yabancı kadın olunca olgun, Türk kızı evlenirken bazı maddi taleplerde bulununca paracı olur ama aynı adam hem o kız evlendikten sonra, kadının parasını eve getirmesini ister, hem ev işlerinin kadının görevi olmasını ama kendini bencil olarak görmez. Türk kızının giyimine karışır, açık giyince teşhirci olur, yabancı giyince özgüvenli olur. Sonrada sıkıntılı olan Türk kızları oluyor bir onu anlamıyorım. Aslında sıkıntı zihniyette, milliyette değil yani. Kardeşiniz için söylüyorum dünyada hiçbir kadın işsiz bir adamla evlenmez, bunun milliyetle alakası yok yani şuanki sevgilisiylede o zaman beraber olsaydı onunlada sorun olurdu muhtemelen.. Ayrıca bir türk erkeğine flörtte tatlı gelen şeyler evlenince ciddi sıkıntı yabancılarla zira onlarda herkes her konuda eşit ve rahat, çoğu türk erkeğine bu durum gelmiyor ilerleyen zamanlarda evlenince. İlerde en ufak bir evlilik krizinde ya da cinsel problemde boynuzu takınca aklı başına gelir kardeşinizin. Zira slavlarda aldatma oranı baya yüksek.
Aynen.
Türk kızı bakire değilse en ağır ahlaksız kabul edip cinsel olarak kullanmaya kalkışırlar.
Yabancı kızların geçmişi akıllarına bile gelmez.

Erkek kardeşim 30 yaşında çok yakısıklı saygılı efendi işi gücü olan pırlanta gibi bir genc , Ukraynalı bir kızla evlenme kararı aldı. Kadın 32 yaşında. Kadını ben çok iyi tanımıyorum ama umarım iyi biridir.

Kültür farklılığı sorun yaratır mı ?Dil farkı nasıl olacak ? Erkek kardeşimin mutlu olmasını çok isterim.

Erkek kardeşime 3 yıldır bir sürü kız önerdik buluşmaya bile gitmedi, Türk kızları ile yapamadığını söylüyor . Ön yargısı var .

25 yaşındayken bir kızdan ayrılmıştı ondan beri türk kızlarıyla evlenmeyeceğim dedi dedi sonunda bu oldu, kardesim o zaman işsizdi , maddi yönden sorun çıkmıştı kardesimin anlattıgınaa göre, türk kızlarını maddiyatçı görüyor..

Çevresinde böyle evlilik olan var mı ? Yabancı gelin olayı ? Sorun olur mu ? Avantajları dezavantajları nedir ? Tabi kardeşimin hayatı ama düşünüyorum yine de

Çinli ile evlendi kuzenim.. Kız o kadar saygılı sessiz biri ki. gerçekten bizim kızlar cazgır. ailede en cok o sevilip el üstünde tutuluyor. ama karaktersizliğin ırkı yok maalesef. abinin yaşı küçük değil, iyi ölçmüş tartmıştır. hayırlısı olsun.

Gecmis olsun diyim iyi olani da vardir ama her halukarda soguklar
Gold digger çıkarsa cok fena.

Turkiyede tonlarca Rus gelin var.
Hele Antalya Alanya'ya adımınızı atın herkes Rus gelin (Rus Ukrayna farklı diyenler. Elbet biliyorum ama bana gore hepsi aynı. Rus işte).
Bence sevmisse , anlasmissa olmayacak bir şey değil. Sizin dert etmenizi gerektirecek bir şey yok ki ortada. Koca koca insanlar...
Benim erkek arkadaşım da Rus. Kültür olarak cok uzak gibi görünüyorlar ama aslında çok benzeyen taraflari var.
hatta biri 'sari Türk iste' yazmıştı ruslar için, mantıklı bulmustum :)
Allah mesut etsin şimdiden

Bizde de var bi rus gelin. Kadin benden cok gelebeksel turk kadini kalibina uyuyor valla, cig kofte yapti bize daha ne olsun. Saygilar✌️

türk erkekleri işsiz güçsüz sapsız hallerini istemeyen türk kızlarını yargılıyorlar sonra voleyi vurunca yabancılarla takılıyorlar e o haline gelen yabancıyla neden en sorumsuz dönemindeki türk kızını kıyaslayıp sonra onu maddiyatçı ilan ediyosun?

Yabancı kızlar bir dilim lokmayı bölüşmeye geliyor sanki hee hee

neyse konu sahibi kardeşin ama kusura bakma, annesi de türk kızı söyledikleri hoşuma gitmedi..
Ukrayna için çok sıkıntılı bir yer diye duymuştum; gerçi Türkiye de ekonomik olarak cennet sayılmaz ama hali vakti yerinde, kendisine prenses gibi davranan ( tek sebebi güzellikleri) bir adam görünce (Ukrayna' da erkekler kadına değer vermiyormuş, sorumsuzlarmış) koşa koşa gelirler tabi. Bizim gerizekalı Türk erkeği de kendini bi bok sabar. Lan kadın açlıktan kaçıyo darlıktan kaçıyor. Ben bu doğu slavlarının hiç asgarı ücretli Türk ile evlendiğini duymadım ama sorsan biz paragözüz onlar kanaatkar. Merak etme buna kendileri bile inanmıyor, tek dertleri üstümüzde tahakküm kurmak. Ellerinden gelse hem Türk kızı hem Rus kızı alırlar seni köle onu baştacı yaparlar ama yapamıyorlar işte.

Bosverin ne halleri varsa gorsun Turk erkekleri. Evlenmesinler, begenmesinler Turk kizlarini ama en azindan hakareti biraksinlar. Varsa yoksa kezban agizlarina dolamiz bir lafi gidiyorlar. Turk erkekleri cok saygisiz. Para avcilarini da, aldatanini da, her turlusunu hak ediyorlar net.
Her ne kadar bizi beğenmeseler de eninde sonunda muhtaç kalacaklarının farkındalar. Umarım değil Türk kızı hiçbir kadın bu bok beyinli erkeklere prim vermez de karısız geberip giderler.

Benim birkaç arkadaşım görüştü, çok yakın bir arkadaşım da evli Ukraynalı bir kızla. İlk iş allem etti kallem etti ,ev aldırdı. Ev araba mutlaka istiyorlar. Parası olmayanla evlenmiyorlar zaten. Hristiyanlar ve müslüman olmak gibi bir düşünceleri yok ,bu yüzden zorlamayın. Yatılı misafir sevmiyorlar , zorda kalmadıkçada gitmiyorlar, hepsinde vardı bu. Gerisi artık nasıl çıkarsa ama hep bir farklılık oluyor.
Zaten biliyorlar bunu. Ama Türk erkeğine göre uzun bacaklı, sarı saçlı mavi gözlü olmadığımız sürece kuru ekmeğe razı gelmeliyiz.

Benim komşumun kardeşi yabancı bir kızla evlendi çok memnunlar. Annemin arkadaşının kızı yine yabancı ile evlendi, kızın annesi damadını yere göğe sığdıramıyordu.

Bu işler biraz da nasip işi, önyargılı davranmayın sonuçta yaşayacak olan kardeşiniz Allah mutlu etsin insallah

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X