- 5 Ağustos 2016
- 11.151
- 32.035
- 598
Çok güzel bir örnek, çok teşekkür ederim mesaj için , Çok mutlular , asla önyargım yok ama kültür farklılıkları ve dil konusunda biraz endişeleniyordum , İngilizce konusuyorlar ortak dil .
Allah sizi mutlu etsin, yuvanız mutlu olsun :)
Tesekkur ederim :)
Kultur farkliligi ile ilgili cok sey yazilmis. Şöyle olurlar böyle olurlar...
Farklilik tabi ki var. Soylenenlerin cogu dogru.
Fakat disaridan biraz değişik yorumlaniyor.
Ben en temel farktan bahsedeyim.
Mesela cogu türk kadini once evim cocuklarim diye dusunur. Ev isi ve cocuklarla ilgili her sey hallolursa kendine vakit ayirir. Kendini feda etmeye, cefakarliga meyillidir. Bazilari boyle degilse bile toplum surekli bunu empoze eder sekilde.
Rus kadini boyle degildir. Önce sporumu yaparim. Dus alirim. Kahvemi alir dergi kitap dizi ne istiyorsam yaparim. Bu keyfe cok duskunluk gibi gozukebilir ama degil. Kendim iyi olmaliyim. Fiziksel ve psikolojik olarak kendim saglam olmazsam kimseye faydam olmaz. Ama bu "burnundan kil aldırmamak" olarak görülüyor.
Türk kadini ekonomik olmayi cok vurguluyor. Mesela 10 yildir bir kiyafet almadim diyor bununla övünüyor. Halbuki cogunlukla 50 liralik t shirt insana kendini iyi hissettiriyor. Belki 10 lira bile olmayan oje insana kendini iyi hissettiriyor. Burda da goruyorum. Hic bir kisisel harcamam yok yaziyor mesela üyeler Imkanlar dahilinde harcar, kendine bakar rus kadini, cunku ailesine faydali olabilmesi icin once kendine yatirim yapmasi gerekir. Bundan sakinmaz.
Hemen ev aldirir falan denmis. Dogru. Dedigim gibi rus kadini kendinden pek kismaz. Disari cikmak, eglenmek mutlaka ister. Ha buna ragmen ev alacak butce olusabiliyorsa zaten alinsin. Parayi carcur etmek mi daha iyi ev almak mi? Adami ac birakmak pahasina aldirmiyorlardir. Oyleyse de o adamlarin sucu.
Biz 10 seneye yakin suredir evliyiz. 29 yasindayim. Turkiyede 6 evimiz, 250 bin civari bir arabamiz var. Hepsine ben on ayak oldum. Bunun nesi kotu ki? Yoksa eşimin umrunda olmaz. Sacar savurur. Ne gerek var ya babamdan miras kalir ilerde birikime ihtiyacimiz yok ki diye bakar.
Yemek konusunda; yeni evli hangi ciftin evinde yoresel yemek pisiyor bilmiyorum. Cogunlukla avrupa mutfagi tercih ediliyor zaten. Bunun disinda bizim yemeklerimiz turk yemeklerinden cok farkli degil.
Mantinin cok cesitlisi var. Börek cesitleri var. En meshur corbamiz borsch, sebzeli dana haslama. Baska bir sey degil. Ortaasya kokenli iki milletiz sonucta. Oyle cok bambaska seyler degil yemeklerimiz.
Ablamin abimin teyzemin esi türk, o kadar cok var ki... uyusabilen iki millet bence.
Bir de niyet cok onemli
