Ukrayna ya tatile gitmek

ama cocukla tatile giderken geri donme riskini de almak gerekiyor ki,
acil bir durumda doktora gidersin yanik/kesik vs gibi, zaten o zaman anlatmaya gerek bile olmaz,
ama uzun sureli bir bir tedavi gerekiyorsa donersin kendi memleketine, baska bir yere de gitsen boyle olur bu durum bence. Kimse tatiline devam etmiyordur cocuk hasta yatiyorken diye dusunuyorum.

Ben kendim yasadigim icin yaptim yorumumu , ufacik bir soguk alginligi icin aldigim ilac alerji yapti ki benim hicbirseye alerjim yoktur , mahvoldum heryerim kabardi kipkirmizi oldu atesim 40 a firladi , apar topar hastaneye gittik ilaca alerjim oldugunu soylediler , gayet basit bir soguk alginligi ilaciydi
Bebekle tatili cok agir birsey yasanmazsa ben yarida kesmedim bugune kadar , usutir , ateslenir vs vs gotururum doktora devam ederim tatile ama yurtdisinda olunca o kadar kolay degil bu isler

Ukrayna benim şu ana kadar asya ülkeleri hariç gezdiğim en ucuz ülke. İngilizce bilseniz de büyük ihtimalle anlaşamazdınız, tabelalar falan da hep Kiril alfabesi zaten. Ama ben hiç İngilizce bilmeyen bir Ukraynalı' dan vücut dili ile metroyu tarif ettirmiştim, halk genelde yardımcı olmaya çalışıyordu :) Hatta benim gittiğim dönem sınırda savaş devam ediyordu ama Kiev merkezde bir sıkıntı yoktu.
Sadece çocuk ile nasıl olur bilemedim. Kıbrıs' ı düşünmez misiniz bu şartlarda? Gerçi Kıbrıs daha pahalıya denk gelir yaz dönemi giderseniz...

Ukrayna güzel gezilip görülmesi gerekir sadece 1.5 yaşında çocukla zor olur bence yoksa eşinizle gitseydiniz sorun olmazdı bana kalırsa muğlada herhangi bir sahil daha uygun akdeniz nemi de olmaz

Dil bilmeden kücük çocukla yurtdışına çıkmak mantıklı gelmiyor bana, kızım 1 yaşındayken yurtdışına tatile gitmiştik ve orda hasta oldu haliyle hastaneye gittik, birkaç saat hastanede kaldık. Dil bilmesek hasta çocukla orada perişan olurduk muhtemelen.

Konuyu takipteyim.
Ben de bu yaz tatili için Yunanistan'a gitmek istiyordum özellikle ulaşımı kolay tr'ye yakın bölgelerine.
Olmazsa Karadeniz'den başlayıp Batum'da bitirebiliriz.
Tabi herşey bütçeyle alakalı.
Trabzon'lu memleketine aşık birisi olarak Karadeniz'e gidin derdim ama maalesef diyemiyorum. Ben senede en az 3 defa gidiyorum ama ben alıştım artık. Neden?

Çünkü çok ciddi bir Arap turist akını oluyor ve o güzelliği göremiyorsunuz. Irkçılık değil yaptığım aşırı kalabalık oluyor. İlk defa gidecekseniz mutsuz dönebilirsiniz. Giresun, Ordu ne durumdadır tam bilmiyorum ama özellikle Trabzon başta olmak üzere Rize ve Artvin ciddi turist alıyor yaz aylarında. Yaz-kış gidiyoruz biz. Kışın bile rastlıyoruz. 10-13 sene önce Uzungöl'e gittiğimde hayranlıkla bakardım. Şimdi etrafı otellerle dolu. Ciddi bir insan kalabalığı var. Kafayı dinlemenin imkânı yok oralarda. Yemeklerin çoğu arapların damak zevkine göre yapılıyor. Çünkü ağırlıklı olarak onlar gidiyor -ki şehir merkezinde de köylerinden de kiraladıkları, satın aldıkları mülk arazi azımsanamayacak derecede. Bunalırsınız yani. Bizim tek avantajımız turistik yerlere gitsekte yazları dedemler köye çıktığı için gezdikten sonra sakin kafa dinleyebileceğimiz köy evimiz var.

Bu sene Batum'a gideceğiz. İnşaallah oralar öyle değildir diyorum. İnanın kendi memleketimde kendimi turist gibi hissediyorum. Kalabalık dışında onca sene Araplardan bir zarar gördün mü derseniz, hayır görmedim. En azından bir kadın olarak yanlarında gerçekten rahatsınız. Çok eşli olanları gördüğünüz zaman rahatsız oluyorsunuz kadın olarak ama çok eşli olmalarına nazaran medeniler ironik bir şekilde. Giyim tarzınız ne olursa olsun, ülkemizde malum açık giyinmeyi tahrik olarak görenlerin, yiyecek gibi bakanların aksine sizi asla gözleri ile taciz etmiyorlar. Olması gereken de bu zaten ama çok eşli oldukları için insanın kafasında daha farklı şekilleniyorlar. Abim de Arabistan'da çalışıyor ve söylediğine göre %80'i kızlarını Amerika'da okutuyormuş. Genel itibari ile kız çocuklu ailelere baktığım zaman erkeklerin kızlarına yaşadıkları çoğrafyaya göre bizimkilerden daha çok değer verdiğini gördüm. Hatta dün sabah abimle bunun muhabbetini yaptık. Yahu madem bu kadar kadına kıymet veriyorlar, neden çok eşliler veya o kadar kızlarını yurtdışında okutup neden ikinci üçüncü eş olarak veriyorlar dedim. Araplar enteresan bir toplum.

Trabzon kanayan yaram :) 2 sene önce gittik ama dediğiniz gibi kendimi yerli değil de yabancı turist gibi hissettim o kadar ki Arap turist vardı ve Uzungöl tamamen doğallığını kaybetmiş, güzel olan her yerin başına gelen ticarete kurban gitme durumu. Biz Trabzonlu oranın yerlisi bir arkadaşımla yaylari gezdik ve çok güzeldi gezdigimiz yerler.

1,5 yaş küçük bir yaş.
Rahat edemeyeceğiniz bir yaş.
Sizin yerinizde olsam eğer bırakabiliyorsanız tatil zamanı çocuğu aile büyüklerinden birine bırakmanız.
Sonuçta yapacağınız tatil maksimum 1 hafta olacaktır.

Yurtdışı tatiller inanın yurtiçinden daha ucuz.
İnternette araştırın derim, illa Ukrayna olması gerekmiyor ya? Farklı ülkeler de var vize gerektirmeyen.
Ancak, şu sizi yanıltmasın, Türkiye sınırları dışına çıktığınızda pasaportunuzun olması gerekir.
Vize gerekmese bile, pasaport uluslararası bir belgedir.
Yine siz tabii bu konuyu da araştırın ama benim bilgim bu yönde.

Yerinizde olsam bilmediğim ve cesaret edemediğim bir maceraya atlamazdım.
Fakat eşinizin haklı olduğu bir nokta var ki, evet yurtdışına gitmek farklı yerler görmek, kültürleri tanımak çok güzel.
Yurtiçi uygun yerlerde muhakkak vardır, bir de onları araştırın derim.

1.5 yaşında çocukla zor bence.Ek gıdaya geçmiş ama tamamen katı beslenemiyor o dönem ...dişlerinin bir kısmı var bir kısmı yok ...sulu yemek istiyor dolayısıyla.Sadece sutle de yetmiyor ,artik doymuyor cocuk.Yurumeye başlamış ama düzgün yuruyemiyor sürekli düşüyor filan...Ben yemek olayini düşünürüm genelde bu tür seyahatlerde .Nerde ne yiyecegimi bilmek isterim.

Ahh ukrayna deyince aklıma gelenler
Ayni seyi dusunuyoruz sanirim
iste bende onu sormak icin actim postu aslinda, bu tur bilgileri verebilecek kimse varmidir diye ama gelen yorumlar git gitme yada alternatifleri seklinde.
Bebekle tatil mi? Bir daha asla. Ben tarsustan silifkeye gidip uc gun tatil yapamadan geri dondum. Dis cikariyordu. Size basarilar diliyorum.
her cocuk farkli gercekten de. Gecen yil 12 gun suren bir tatil yaptik ve oglum dis cikariyordu, 12 gun boyunca hepimizden cok eglendi asla bize eziyet etmedi cocuk yok gibi tatil yaptik. Gezmeyi cok seviyor, hala da disariya ciktigimizda ariza cikartmaz eve donmeyelim diye. O yuzdrn cocuk beni cok korkutmuyor acikcasi.
Kibris i istedik aslinda ama evet cok pahali, o yuzden bu sene yurt icinde de pek secenegimiz yok gibi. Ben cocukla kamp yapmayi bile dusundugum icin cocugu cok dert etmiyorum aslinda. Sadece ulkedeki gidilecek yerler, ulasim vs cocukla sikinti cikarticak sekilde mi olur onu merak ediyorum

Aksine asla sulu yemek yediremedigim bir oglum var, genellikle tum gunu sadece mama anne sutu ile gecirip ek gidayi tadim seklinde aliyor. Kavanoz pureleri kullanabolirim bir kac gunlugune.

Çok güzel bir şehir(di). Şimdi mahvettiler. Yaylalara da çıkıyoruz ama oralarada akın etmeye başladılar. Gerçekten tek zarar olarak gördüğüm şey kalabalık olmaları. Hatta ne zaman yaylaya çıksak, yiyeceğimiz olduğu halde birkaç metre öteden çocuklarla yemek gönderiyorlar. Turistik alanların birkaç kilometre ötesine ya da en yakın ilçeye doğasına uygun oteller yapılması lazım. En azından Uzungöl'ün yaylaya doğru çıkan yolda müsait otel alanları var oraya yapılmalı. Oraları mahveden de araplar değil gerçekte. Görmüşsünüzdür oteller hep parça parça dağılmış haldeler. Bunu yapan da oraların yerlisi.

kırmızı gitar ın konusuna maydonoz oldum da

en uygunu şimdi

şehir şehir gezmek için ya da seneye

ama bir tık büyüyünce zor

küçük olunca yine bri düzeni oluyor uyuyor vs bir de sana uyuyor

biraz büyük oldukça o farklı şeyler istiyor

oraya da gidelim onu da alalım

burada oturalım vs vs

oturuyorsun daha sen soluklanmadan sıkılıyor gidelim demeye başlıyor

biz küçükken Antalya nın adana tarafından başlayıp fethiye muğla milas bodrum vs vs gezmiştik

tabii gideceğimiz yerler belirli idi

iki gece de yolda bulduğumuz yerlerde kalmıştık

hala onu anlatırız

bir de 3 yaşında idi galiba oğlum arabamız da yoktu foça yapmıştık o tatilden aldığımız zevki hala alamadık bir yerlerde basit bütçeli tatillerdi bunlar mesela

ama büyüdükçe havuz olsun kaydırak olsun moduna giriyorlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…