- 6 Aralık 2010
- 34.491
- 91.171
- 798
- Konu Sahibi kirmizigitar
-
Ukrayna cok guzel bir ulke ancak dil bilmiyorsaniz bebek ile hicbir ulkeye gitmeyin derim
Hastalanmasi durumunda derdinizi anlatamazsiniz , ilaclari farkli , tedavi sekilleri farkli , alerjik reaksiyon verebilir bebeginiz vs vs
Nacizane tavsiyem bebegi dusunerek hareket edin
Pasaport gerekmedigi icin tabiki ukrayna. Ustelik cok ucuz oldugu icin. Sebeplerimi de belirtmistim aslinda konuyu acarken amaBilmiyorum neden ama ukrayna bana cok sacma geliyor orda zaten savas daha yeni bitmedi mi?... Yunanistani tercih ederim, italya, ispanya falan :)
Ben kendim yasadigim icin yaptim yorumumu , ufacik bir soguk alginligi icin aldigim ilac alerji yapti ki benim hicbirseye alerjim yoktur , mahvoldum heryerim kabardi kipkirmizi oldu atesim 40 a firladi , apar topar hastaneye gittik ilaca alerjim oldugunu soylediler , gayet basit bir soguk alginligi ilaciydiama cocukla tatile giderken geri donme riskini de almak gerekiyor ki,
acil bir durumda doktora gidersin yanik/kesik vs gibi, zaten o zaman anlatmaya gerek bile olmaz,
ama uzun sureli bir bir tedavi gerekiyorsa donersin kendi memleketine, baska bir yere de gitsen boyle olur bu durum bence. Kimse tatiline devam etmiyordur cocuk hasta yatiyorken diye dusunuyorum.
Trabzon'lu memleketine aşık birisi olarak Karadeniz'e gidin derdim ama maalesef diyemiyorum. Ben senede en az 3 defa gidiyorum ama ben alıştım artık. Neden?Konuyu takipteyim.
Ben de bu yaz tatili için Yunanistan'a gitmek istiyordum özellikle ulaşımı kolay tr'ye yakın bölgelerine.
Olmazsa Karadeniz'den başlayıp Batum'da bitirebiliriz.
Tabi herşey bütçeyle alakalı.
Haha nasil istiyorsan :)Pasaport gerekmedigi icin tabiki ukrayna. Ustelik cok ucuz oldugu icin. Sebeplerimi de belirtmistim aslinda konuyu acarken ama
Trabzon kanayan yaram :) 2 sene önce gittik ama dediğiniz gibi kendimi yerli değil de yabancı turist gibi hissettim o kadar ki Arap turist vardı ve Uzungöl tamamen doğallığını kaybetmiş, güzel olan her yerin başına gelen ticarete kurban gitme durumu. Biz Trabzonlu oranın yerlisi bir arkadaşımla yaylari gezdik ve çok güzeldi gezdigimiz yerler.Trabzon'lu memleketine aşık birisi olarak Karadeniz'e gidin derdim ama maalesef diyemiyorum. Ben senede en az 3 defa gidiyorum ama ben alıştım artık. Neden?
Çünkü çok ciddi bir Arap turist akını oluyor ve o güzelliği göremiyorsunuz. Irkçılık değil yaptığım aşırı kalabalık oluyor. İlk defa gidecekseniz mutsuz dönebilirsiniz. Giresun, Ordu ne durumdadır tam bilmiyorum ama özellikle Trabzon başta olmak üzere Rize ve Artvin ciddi turist alıyor yaz aylarında. Yaz-kış gidiyoruz biz. Kışın bile rastlıyoruz. 10-13 sene önce Uzungöl'e gittiğimde hayranlıkla bakardım. Şimdi etrafı otellerle dolu. Ciddi bir insan kalabalığı var. Kafayı dinlemenin imkânı yok oralarda. Yemeklerin çoğu arapların damak zevkine göre yapılıyor. Çünkü ağırlıklı olarak onlar gidiyor -ki şehir merkezinde de köylerinden de kiraladıkları, satın aldıkları mülk arazi azımsanamayacak derecede. Bunalırsınız yani. Bizim tek avantajımız turistik yerlere gitsekte yazları dedemler köye çıktığı için gezdikten sonra sakin kafa dinleyebileceğimiz köy evimiz var.
Bu sene Batum'a gideceğiz. İnşaallah oralar öyle değildir diyorum. İnanın kendi memleketimde kendimi turist gibi hissediyorum. Kalabalık dışında onca sene Araplardan bir zarar gördün mü derseniz, hayır görmedim. En azından bir kadın olarak yanlarında gerçekten rahatsınız. Çok eşli olanları gördüğünüz zaman rahatsız oluyorsunuz kadın olarak ama çok eşli olmalarına nazaran medeniler ironik bir şekilde. Giyim tarzınız ne olursa olsun, ülkemizde malum açık giyinmeyi tahrik olarak görenlerin, yiyecek gibi bakanların aksine sizi asla gözleri ile taciz etmiyorlar. Olması gereken de bu zaten ama çok eşli oldukları için insanın kafasında daha farklı şekilleniyorlar. Abim de Arabistan'da çalışıyor ve söylediğine göre %80'i kızlarını Amerika'da okutuyormuş. Genel itibari ile kız çocuklu ailelere baktığım zaman erkeklerin kızlarına yaşadıkları çoğrafyaya göre bizimkilerden daha çok değer verdiğini gördüm. Hatta dün sabah abimle bunun muhabbetini yaptık. Yahu madem bu kadar kadına kıymet veriyorlar, neden çok eşliler veya o kadar kızlarını yurtdışında okutup neden ikinci üçüncü eş olarak veriyorlar dedim. Araplar enteresan bir toplum.
Ukrayna cok mu ucuz kiBütçemiz az diyor. Oralar 2 kişi 15.000 den aşağı değil. Yoksa eminim o kadarını onlar da düşünmüştür :)
ay vallahi hiç sorma. ailecek tatil amaçlı bile gidilecek olsa yine de ı-ıhh, cıxx yok yaniAhh ukrayna deyince aklıma gelenler
Ayni seyi dusunuyoruz sanirimAhh ukrayna deyince aklıma gelenler
iste bende onu sormak icin actim postu aslinda, bu tur bilgileri verebilecek kimse varmidir diye ama gelen yorumlar git gitme yada alternatifleri seklinde.Eşiniz çok güzel düşünmüş bence. Ukrayna için kendinize bir harita çizin. Gidilmesi görülmesi gereken yerleri belirleyin. Akıllı telefonlardaki dil uygulamalarıyla kendinize yetecek kadar iletişim kurabilirsiniz. Uçak biletinizi ve kalacağınız otelleri tek tek seçin. Ülkenin toplu taşıma hatlarını araştırın gitmeden önce. Hangi gün hangi ulaşım aracıyla nereye gideceğinizi gitmeden planlarsanız hiçbir sorun yaşamazsınız ve yeni bir ülke görmüş olursunuz. Deniz tatili ihtiyacınızı da hafta sonu kaçamaklarıyla giderebilirsiniz.
her cocuk farkli gercekten de. Gecen yil 12 gun suren bir tatil yaptik ve oglum dis cikariyordu, 12 gun boyunca hepimizden cok eglendi asla bize eziyet etmedi cocuk yok gibi tatil yaptik. Gezmeyi cok seviyor, hala da disariya ciktigimizda ariza cikartmaz eve donmeyelim diye. O yuzdrn cocuk beni cok korkutmuyor acikcasi.Bebekle tatil mi? Bir daha asla. Ben tarsustan silifkeye gidip uc gun tatil yapamadan geri dondum. Dis cikariyordu. Size basarilar diliyorum.
Kibris i istedik aslinda ama evet cok pahali, o yuzden bu sene yurt icinde de pek secenegimiz yok gibi. Ben cocukla kamp yapmayi bile dusundugum icin cocugu cok dert etmiyorum aslinda. Sadece ulkedeki gidilecek yerler, ulasim vs cocukla sikinti cikarticak sekilde mi olur onu merak ediyorumUkrayna benim şu ana kadar asya ülkeleri hariç gezdiğim en ucuz ülke. İngilizce bilseniz de büyük ihtimalle anlaşamazdınız, tabelalar falan da hep Kiril alfabesi zaten. Ama ben hiç İngilizce bilmeyen bir Ukraynalı' dan vücut dili ile metroyu tarif ettirmiştim, halk genelde yardımcı olmaya çalışıyordu :) Hatta benim gittiğim dönem sınırda savaş devam ediyordu ama Kiev merkezde bir sıkıntı yoktu.
Sadece çocuk ile nasıl olur bilemedim. Kıbrıs' ı düşünmez misiniz bu şartlarda? Gerçi Kıbrıs daha pahalıya denk gelir yaz dönemi giderseniz...
Aksine asla sulu yemek yediremedigim bir oglum var, genellikle tum gunu sadece mama anne sutu ile gecirip ek gidayi tadim seklinde aliyor. Kavanoz pureleri kullanabolirim bir kac gunlugune.1.5 yaşında çocukla zor bence.Ek gıdaya geçmiş ama tamamen katı beslenemiyor o dönem ...dişlerinin bir kısmı var bir kısmı yok ...sulu yemek istiyor dolayısıyla.Sadece sutle de yetmiyor ,artik doymuyor cocuk.Yurumeye başlamış ama düzgün yuruyemiyor sürekli düşüyor filan...Ben yemek olayini düşünürüm genelde bu tür seyahatlerde .Nerde ne yiyecegimi bilmek isterim.
Cok cok cok ucuz diyelimUkrayna cok mu ucuz ki
Aynen valla,keşke nasip olsa oralara bende gitmek isterim. Yada İsviçre Alpler.Bilmiyorum neden ama ukrayna bana cok sacma geliyor orda zaten savas daha yeni bitmedi mi?... Yunanistani tercih ederim, italya, ispanya falan :)
Çok güzel bir şehir(di). Şimdi mahvettiler. Yaylalara da çıkıyoruz ama oralarada akın etmeye başladılar. Gerçekten tek zarar olarak gördüğüm şey kalabalık olmaları. Hatta ne zaman yaylaya çıksak, yiyeceğimiz olduğu halde birkaç metre öteden çocuklarla yemek gönderiyorlar.Trabzon kanayan yaram :) 2 sene önce gittik ama dediğiniz gibi kendimi yerli değil de yabancı turist gibi hissettim o kadar ki Arap turist vardı ve Uzungöl tamamen doğallığını kaybetmiş, güzel olan her yerin başına gelen ticarete kurban gitme durumu. Biz Trabzonlu oranın yerlisi bir arkadaşımla yaylari gezdik ve çok güzeldi gezdigimiz yerler.
Aslinda o yasla daha guzel geziliyor, atiyorsun bebek arabasina veya kanguruya uslu uslu ne guzel,
benim kucuk 2,5 yasinda, bir turlu tatil plani yapamiyoruz, aklimizda araba ile sehir sehir gezmek vardi ama cesaret edemiyoruz, muhtemelen biraz daha buyumesini bekleyecegiz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?