Üçüncü havalimanının adı belli oldu

Her konuyu anında haklayıp işi kişiselleştirdiklerinden, sizlerde hızlı açılıp hızlı kapanan konulara alıştınız tabii:KK59:

Ne kadar sabırla bekliyorum, cımbızımı bileyip duruyorum, dönüşüm muhteşem olacak:KK70:
O zaman herkesi yine pistlerde görmek istiyorum, tek tek dansa kaldıracağım:KK8:
ilk dansınızı bana lütfeder misinizzz?:KK71:
şaka bi yana pek dans bilmem en iyi bildiğim çiftetelli.....onu da görmek istemezsin mune:KK54:.....
aramızda samba rumba çaça bilen avrupai arkadaşlar var onlardan başla:KK22:....olma mı

Her konuyu anında haklayıp işi kişiselleştirdiklerinden, sizlerde hızlı açılıp hızlı kapanan konulara alıştınız tabii:KK59:

Ne kadar sabırla bekliyorum, cımbızımı bileyip duruyorum, dönüşüm muhteşem olacak:KK70:
O zaman herkesi yine pistlerde görmek istiyorum, tek tek dansa kaldıracağım:KK8:

kamera yokken pistte olanlara tekrar dans yok zaman :KK59:

iyiymişşş:cool::cool::cool::cool::cool::KK70::KK70:
benden sana kavalye olmaz ayrıcaa yani inşALLAH:cool::KK53:
GÜLEN BEBEK.gif

ilk dansınızı bana lütfeder misinizzz?:KK71:
şaka bi yana pek dans bilmem en iyi bildiğim çiftetelli.....onu da görmek istemezsin mune:KK54:.....
aramızda samba rumba çaça bilen avrupai arkadaşlar var onlardan başla:KK22:....olma mı

kamera yokken pistte olanlara tekrar dans yok zaman :KK59:

iyiymişşş:cool::cool::cool::cool::cool::KK70::KK70:
benden sana kavalye olmaz ayrıcaa yani inşALLAH:cool::KK53:Eki Görüntüle 1218862

Ben dansa kaldıracağımda siz kalkmayıp nazlanacaksınız he:KK59: Çiftetelli de olur, horonda olur, hatta dur dur aklıma daha güzel bir fikir geldi, Mehter Marşı'yla piste alıp İzmir Marşı'yla yolcu edeyim:KK70::KK70:

Ben dansa kaldıracağımda siz kalkmayıp nazlanacaksınız he:KK59: Çiftetelli de olur, horonda olur, hatta dur dur aklıma daha güzel bir fikir geldi, Mehter Marşı'yla piste alıp İzmir Marşı'yla yolcu edeyim:KK70::KK70:
iki ileri bir geri de olsa mapısa alırım diyosun yani...:cool:..ne yapalım şeriatın kestiği parmak acımaz dicem ama bu cümle için tehlikeli topicteyiz...:KK22:

En son okuduğum makaleye göre
çin toprakları çevreye duyarlı olmayışından dolayı sanayi atıkları verimli toprakları zehirlemiş şimdi brezilyadaki verimli toprakları kirala anlaşmasına gidiyormuş bu topraklardada çinden 1 miyon kişi gelecekmiş ve toprağı işleyecekmiş yoksa vatandaşı açlık tehlikesi geçirirmiş anlaşmalarda yapılmış

iste sen ve senin gibiler BUSUNUZ! hahaha isinize gelmeyen koyun balik cahil simdide gerizekali..tiksiniyorum boyle insanlardan harbiden..hangi partiyi tutarsa tutsun farketmez...saygisizsin bi kere herseyden once...sirf baska bir gorusu var diye insanlari asaglamak normal sizlere gore..sizler gibi olamam ben kusura bakmayin...kimseye secimlerinden dolayi gerizekali yaftasini yapistirmam. Allah sen ve senin gibilerini islah etsin baska bir sozde demiyorum...

O başka görüş ,bunca ahlaksızlığa,bunca yolsuzluğa, insanların hapislerde süründürülmesine,çocukların öldürülmesine,bu vatanı yoktan var etmiş Mustafa Kemal Atatürk ve şehitlerimizin kemiklerinin sızlatılmasına,Cumhuriyetin tehdit altında bırakılmasına,yıllarca emek verilmiş Atatürk ilkelerinin çiğnenmesine ve yazsak sayfalar yetmeyecek pek çok ayıba seyirci kalıyorsa ve hatta seyirci kalmayı bırakın tüm bu olanları alkışlıyorsa hangi saygıyı hak ediyor olabilir?
Mesela ,şu insanları etkisiz hale getirmek için hapse attıracağım,ormanları talan edivereceğim,Atanıza başlarım milli bayram kutlamalarını iptal ettim,sap gibi ayakta saygı duruşu mu yapılır yapmayacağız,bu gençler terörist ,coplatacağım,gazları sıkın kör edin ,bu arada cebime milyonlar sığmadı bi yerlere kaldırayım ,canım istedi şunları da çalıyorum.... Dedi her hangi biri,siz de tamam biz seni seviyoruz ,ne yaparsan yap ama arada bize de bak,yollar yap,metro yap,hizmet ver dediniz. Şimdiiii sizin görüşünüz bu kişiyi sevdiğiniz için ve daha pek çok bencilce nedenle ona göz yummaktır.Bu durumda biz size saygı duymalıyız değil mi?Çok haklısınız ne diyeyim.
Vatana,millete bu kadar zarar veren bir görüşe saygı duyulamaz.

O başka görüş ,bunca ahlaksızlığa,bunca yolsuzluğa, insanların hapislerde süründürülmesine,çocukların öldürülmesine,bu vatanı yoktan var etmiş Mustafa Kemal Atatürk ve şehitlerimizin kemiklerinin sızlatılmasına,Cumhuriyetin tehdit altında bırakılmasına,yıllarca emek verilmiş Atatürk ilkelerinin çiğnenmesine ve yazsak sayfalar yetmeyecek pek çok ayıba seyirci kalıyorsa ve hatta seyirci kalmayı bırakın tüm bu olanları alkışlıyorsa hangi saygıyı hak ediyor olabilir?
Mesela ,şu insanları etkisiz hale getirmek için hapse attıracağım,ormanları talan edivereceğim,Atanıza başlarım milli bayram kutlamalarını iptal ettim,sap gibi ayakta saygı duruşu mu yapılır yapmayacağız,bu gençler terörist ,coplatacağım,gazları sıkın kör edin ,bu arada cebime milyonlar sığmadı bi yerlere kaldırayım ,canım istedi şunları da çalıyorum.... Dedi her hangi biri,siz de tamam biz seni seviyoruz ,ne yaparsan yap ama arada bize de bak,yollar yap,metro yap,hizmet ver dediniz. Şimdiiii sizin görüşünüz bu kişiyi sevdiğiniz için ve daha pek çok bencilce nedenle ona göz yummaktır.Bu durumda biz size saygı duymalıyız değil mi?Çok haklısınız ne diyeyim.

Onlara gerek yok, Marmaraydan once de durum farkli degildi. Hic yol yapmasa ne olurdu? Basortusune yesil isik yakti ya yetti, gerisi onemli degil.. Isterse Turkiye'yi tek basina yiyebilir..Butun degerlerini yok edebilir.. Evet, cok bencilce..

evet bende ust komsumdan duydum bunu babası ıcın kesinlikle katılıyorum çok içimiz yandı benim annem ve babamda benimle aynı görüşte hiç olmadı ve ben kocaman insan oldum hala annem tarafından cahil vs diye adlandırlıyorum beni bastırmaya çalışıyor be bir bireyim gidip tercihimi yaptım herkes gibi. Vatanıma HAYIRLI olur İNŞAALLAH

Bir de benden duyun o zaman... AKP ben 30lu yaslarimin sonlarinda iken iktidar oldu. O gelene kadar gencligim Izmir'de, evlilik hayatim Istanbul'da gecti. Koca 20ser sene.. Komsunuzun anlattigi seylerin olduguna hic rastlamadim. Herkesin evinde Kuran vardi, bu ulkede her gun baska bir evde gerek dogum nedeni ile, gerek sunnet, gerekse vefat nedeni ile Kuranlar okundu, Mevlutler yapildi, Yasinler okundu. Her ramazanda hergun camilerde saatler suren teraviler yapildi. Her Cuma ve her bayram Camilerde namazlar ifa edildi, 5 vakit ezanlar okundu hergun. Taaa 1970lerde bile Kuran kurslari vardi da, o Kuran kurslarina katilan teyze kizlarim aniden carsafla cikageldiler, teyzem sok olmustu.. Neyse ki sonradan carsafi atip normal tesetture girdiler, hala da oyleler... Evlerinden Kuran eksik oldugunu hic duymadim, zaten baska isleri gucleri yok, butun gun Kuran okur ikisi de yillardir. 1984te ihtilalden sonra arkadasimin annesine bir tane ben hediye ettim, tevsirlisi pahalli olduguna alamiyordu ve en buyuk dilegi de oyle bir tanesine sahip olabilmekti, o da Izmir'de, hala gittigimde gosterir, "bak sen almistin bunu bana" diye.. Hergun okunmaktan yipranmis iyicene.. Yani sizin sevgili liderinizin deyimiyle "Gavur Izmir" de bile durum boyle.. Bilmem hangi koyun birinde Sari Cizmeli Mehmetaga Kuran okudu diye 15 yil hapis yatmis, buna nasil inanabiliyorsunuz? Ananiza sordunuz mu hic, "anne bizim evden Kurani almaya gelen, bu yuzden evimizi basan birileri oldu mu" diye? Ananiza, babaniza sordunuz mu hic "12 yil once sizler Kurani gizli sakli mi okuyordunuz" diye? Herhalde ana-babaniz da AKPden once magarada yasamiyordu, onlar ne yasadiklarini bilmezler mi? Bu isin uzmani komsu mu sadece yani?

Bir kuyuya bir deli bir tas atmis, kirk akilli cikaramamis hesabi... Ufak atin da civcivler de yesin derler adama.. Bu arada, annenize hak verdim dicem, ananiz kkde olmadigi icin Mune beni kaldirir dansa diye ses etmiyorum..

Son düzenleme:
Yahu bu adam da hiç mi bişey yapmadı hiç mi ya ,ne bekliyorsunuz tamam siz söyleyin evet bunu yapmadı diyelim .
Şunu şunu yaptı dediğimiz de beğenmiyorsunuz.
He arkadaş he , bu kadar millet aptal bi siz akıllısınız.

Yahu bu adam da hiç mi bişey yapmadı hiç mi ya ,ne bekliyorsunuz tamam siz söyleyin evet bunu yapmadı diyelim .
Şunu şunu yaptı dediğimiz de beğenmiyorsunuz.
He arkadaş he , bu kadar millet aptal bi siz akıllısınız.
Yaptiklarini anlata anlata bitiremedik, daha neyi soruyorsunuz? Karsilik olarak yollari dubleye cikartip Marmaray yapmis, bu mudur yani? Biz evde yangin var diyoruz, siz cikmis bir bardak su da mi dokmemis diye soruyorsunuz.. Ne yapacaz yani, bir bardak su dokmusse cikardigi yangini hos mu gorecegiz? O zaman daha akilli mi sayilacagiz? akildan kastiniz buysa..:KK57:

Ay ben ne diyorum sen ne diyorsun?? Herneyse biktim bu topikten Mune kapatsada hep birlikte kurtulsak...

Sonucu degistiremeyeceksiniz nasilsa...havalimanini yapar adinida koyar... Aci bisey sizler icin ama yapcak birsey yok...

İki tarafta anlattı anlattı sonuç aynı
Adam o kadar yol yaptı biz hala aynı yerdeyiz...:KK14:

Ay ben ne diyorum sen ne diyorsun?? Herneyse biktim bu topikten Mune kapatsada hep birlikte kurtulsak...

Sonucu degistiremeyeceksiniz nasilsa...havalimanini yapar adinida koyar... Aci bisey sizler icin ama yapcak birsey yok...

Evet ne yazık ki yapacak hiçbir şey yok. Çünkü biz bir hiç sayılan %50'yiz :KK43: Biz milletten bile sayılmıyoruz kaldı ki o isim koyulmasın diyeceğiz de bizi dinleyecekler. Olmayan bir şeyin nesini dinlensinler değil mi :KK14:

Evet ne yazık ki yapacak hiçbir şey yok. Çünkü biz bir hiç sayılan %50'yiz :KK43: Biz milletten bile sayılmıyoruz kaldı ki o isim koyulmasın diyeceğiz de bizi dinleyecekler. Olmayan bir şeyin nesini dinlensinler değil mi :KK14:
seçimi kazanmasaydık biz hiç sayılan %52 olcaktık ne yapcan nasip:KK22:

Bir de benden duyun o zaman... AKP ben 30lu yaslarimin sonlarinda iken iktidar oldu. O gelene kadar gencligim Izmir'de, evlilik hayatim Istanbul'da gecti. Koca 20ser sene.. Komsunuzun anlattigi seylerin olduguna hic rastlamadim. Herkesin evinde Kuran vardi, bu ulkede her gun baska bir evde gerek dogum nedeni ile, gerek sunnet, gerekse vefat nedeni ile Kuranlar okundu, Mevlutler yapildi, Yasinler okundu. Her ramazanda hergun camilerde saatler suren teraviler yapildi. Her Cuma ve her bayram Camilerde namazlar ifa edildi, 5 vakit ezanlar okundu hergun. Taaa 1970lerde bile Kuran kurslari vardi da, o Kuran kurslarina katilan teyze kizlarim aniden carsafla cikageldiler, teyzem sok olmustu.. Neyse ki sonradan carsafi atip normal tesetture girdiler, hala da oyleler... Evlerinden Kuran eksik oldugunu hic duymadim, zaten baska isleri gucleri yok, butun gun Kuran okur ikisi de yillardir. 1984te ihtilalden sonra arkadasimin annesine bir tane ben hediye ettim, tevsirlisi pahalli olduguna alamiyordu ve en buyuk dilegi de oyle bir tanesine sahip olabilmekti, o da Izmir'de, hala gittigimde gosterir, "bak sen almistin bunu bana" diye.. Hergun okunmaktan yipranmis iyicene.. Yani sizin sevgili liderinizin deyimiyle "Gavur Izmir" de bile durum boyle.. Bilmem hangi koyun birinde Sari Cizmeli Mehmetaga Kuran okudu diye 15 yil hapis yatmis, buna nasil inanabiliyorsunuz? Ananiza sordunuz mu hic, "anne bizim evden Kurani almaya gelen, bu yuzden evimizi basan birileri oldu mu" diye? Ananiza, babaniza sordunuz mu hic "12 yil once sizler Kurani gizli sakli mi okuyordunuz" diye? Herhalde ana-babaniz da AKPden once magarada yasamiyordu, onlar ne yasadiklarini bilmezler mi? Bu isin uzmani komsu mu sadece yani?

Bir kuyuya bir deli bir tas atmis, kirk akilli cikaramamis hesabi... Ufak atin da civcivler de yesin derler adama.. Bu arada, annenize hak verdim dicem, ananiz kkde olmadigi icin Mune beni kaldirir dansa diye ses etmiyorum..
Burada böyle örnekleri okuyunca ben gidip anama babama sordum valla : ) Hiç Kuranları gömdüğünüz günler oldu mu, Kuran okuyamadığınız namaz kılamadığınız günler oldu mu diye. Kaldı ki annemin gençliği başka bir şehirde, babamın gençliği başka bir şehirde geçmiş. İkisi de hiç böyle bir şey duymadıklarını söylediler. İhtilal zamanı solcu dergileri ve kitaplarını sakladıklarını, sol görüşteki sanatçıların albümlerini sakladıklarını, tuttukları günlükleri yaktıklarından falan bahsettiler. Ama Kuranla ilgili böyle bir şey olmamış onların söylemine göre. Ben burada anlatan arkadaşlara yalan söylüyorlar demiyorum da sırf merakımdan sordum anneme ve babama. Ama sizin söylediğiniz gibi cevaplar aldım. Şimdi sol görüşten bahsettiğim için Allahsız damgası da yemesin ailem. Annem açıktır ama namazında niyazında bir kadındır. Kuranını da okur senelerdir. Bilemedim. Bu tür olaylar nerede oldu acaba merak ettim.

o kuran yasaklama olayını ben de duydum büyük dedem anlatmıştı küçükken ama ta inönü dönemlerine denk geliyo sanırım
evde vs yerlerde öğretimi yasaklanmış belli yerlerde öğrenimi serbest bırakılmış
ama yakıldığını duymadım
yasak ne kadar sürmüş bilmiyorum
ama çok uzun sürdüğünü de sanmam çünkü insanlar çok uzun yıllardır serbestçe kuran okuyo zaten
bu iktidar dönemiyle gelen birşey değil sonuçta
sadece başörtü yasağı kalktı bu dönemde
o yüzden bu kuran mevzusu neden sürekli gündeme geliyo anlamış değilim

Back