Bir de benden duyun o zaman... AKP ben 30lu yaslarimin sonlarinda iken iktidar oldu. O gelene kadar gencligim Izmir'de, evlilik hayatim Istanbul'da gecti. Koca 20ser sene.. Komsunuzun anlattigi seylerin olduguna hic rastlamadim. Herkesin evinde Kuran vardi, bu ulkede her gun baska bir evde gerek dogum nedeni ile, gerek sunnet, gerekse vefat nedeni ile Kuranlar okundu, Mevlutler yapildi, Yasinler okundu. Her ramazanda hergun camilerde saatler suren teraviler yapildi. Her Cuma ve her bayram Camilerde namazlar ifa edildi, 5 vakit ezanlar okundu hergun. Taaa 1970lerde bile Kuran kurslari vardi da, o Kuran kurslarina katilan teyze kizlarim aniden carsafla cikageldiler, teyzem sok olmustu.. Neyse ki sonradan carsafi atip normal tesetture girdiler, hala da oyleler... Evlerinden Kuran eksik oldugunu hic duymadim, zaten baska isleri gucleri yok, butun gun Kuran okur ikisi de yillardir. 1984te ihtilalden sonra arkadasimin annesine bir tane ben hediye ettim, tevsirlisi pahalli olduguna alamiyordu ve en buyuk dilegi de oyle bir tanesine sahip olabilmekti, o da Izmir'de, hala gittigimde gosterir, "bak sen almistin bunu bana" diye.. Hergun okunmaktan yipranmis iyicene.. Yani sizin sevgili liderinizin deyimiyle "Gavur Izmir" de bile durum boyle.. Bilmem hangi koyun birinde Sari Cizmeli Mehmetaga Kuran okudu diye 15 yil hapis yatmis, buna nasil inanabiliyorsunuz? Ananiza sordunuz mu hic, "anne bizim evden Kurani almaya gelen, bu yuzden evimizi basan birileri oldu mu" diye? Ananiza, babaniza sordunuz mu hic "12 yil once sizler Kurani gizli sakli mi okuyordunuz" diye? Herhalde ana-babaniz da AKPden once magarada yasamiyordu, onlar ne yasadiklarini bilmezler mi? Bu isin uzmani komsu mu sadece yani?
Bir kuyuya bir deli bir tas atmis, kirk akilli cikaramamis hesabi... Ufak atin da civcivler de yesin derler adama.. Bu arada, annenize hak verdim dicem, ananiz kkde olmadigi icin Mune beni kaldirir dansa diye ses etmiyorum..