Üçüncü havalimanının adı belli oldu

iste sen ve senin gibiler BUSUNUZ! hahaha isinize gelmeyen koyun balik cahil simdide gerizekali..tiksiniyorum boyle insanlardan harbiden..hangi partiyi tutarsa tutsun farketmez...saygisizsin bi kere herseyden once...sirf baska bir gorusu var diye insanlari asaglamak normal sizlere gore..sizler gibi olamam ben kusura bakmayin...kimseye secimlerinden dolayi gerizekali yaftasini yapistirmam. Allah sen ve senin gibilerini islah etsin baska bir sozde demiyorum...

bu kadar sinirlenmemizin bir anlamı yok bence. bunu iki taraf için de ya da kaç tarafsak neyse hepimiz için söylüyorum. görüşlerimiz farklı olabilir. aslında artık bu siyasi ideoloji, görüş farklılığı meselesi de değil. hepimizin devletten beklediği ya da gördüğü şey farklı. herkesin yaşadığı bölgede çektiği sıkıntıları ya da yaşadığı refahı farklı. hep beraber olumsuz şeyleri de eleştirebilmeliyiz bence. ben kendi yaşadığım sıkıntılarla ilgili bir şeyler paylaşıyorum ya da gördüğüm olumsuzluklarla ilgili şeyler anlatıyorum burada. gelip bana ''ben bunlara inanmam, gördüğüme inanırım, kulaktan dolma bunlar'' diyorlar mesela. ya ben bu sıkıntıyı yaşıyorum yahu ya da bunlar oluyor görüyorum niye iftira atayım ki. mesela siz de kömür yardımı almadım hiç dediniz. ben bir şey demedim. size gelip ''hıı alıyorsunuz ben gözümle gördüm'' desem bu da iftira olur. burada akp holiganlığı yapan birkaç arkadaş var, onlarla derdimi asla paylaşamıyorum mesela. onlar da çok fevri. akp seçmeni olup holigan olmayanlar da var onlarla daha ılımlı konuşuyorum. birbirimize hakaret etmeden anlaşabilsek çok güzel olurdu. çünkü hepimiz halkız.

bu kadar sinirlenmemizin bir anlamı yok bence. bunu iki taraf için de ya da kaç tarafsak neyse hepimiz için söylüyorum. görüşlerimiz farklı olabilir. aslında artık bu siyasi ideoloji, görüş farklılığı meselesi de değil. hepimizin devletten beklediği ya da gördüğü şey farklı. herkesin yaşadığı bölgede çektiği sıkıntıları ya da yaşadığı refahı farklı. hep beraber olumsuz şeyleri de eleştirebilmeliyiz bence. ben kendi yaşadığım sıkıntılarla ilgili bir şeyler paylaşıyorum ya da gördüğüm olumsuzluklarla ilgili şeyler anlatıyorum burada. gelip bana ''ben bunlara inanmam, gördüğüme inanırım, kulaktan dolma bunlar'' diyorlar mesela. ya ben bu sıkıntıyı yaşıyorum yahu ya da bunlar oluyor görüyorum niye iftira atayım ki. mesela siz de kömür yardımı almadım hiç dediniz. ben bir şey demedim. size gelip ''hıı alıyorsunuz ben gözümle gördüm'' desem bu da iftira olur. burada akp holiganlığı yapan birkaç arkadaş var, onlarla derdimi asla paylaşamıyorum mesela. onlar da çok fevri. akp seçmeni olup holigan olmayanlar da var onlarla daha ılımlı konuşuyorum. birbirimize hakaret etmeden anlaşabilsek çok güzel olurdu. çünkü hepimiz halkız.

Ne guzel soyledin…isi kisisellestiriyor bir cok kisi burda…birde kisisellestirecek bir durumda yok..amac sadece karsidakinin siyasi gorusu farkli oldugu icin dalga gecmek veya digerlerinden saksak toplamak olsa gerek…benim oyle bir amacim yok oyle olsa azinlik olan tarafta olmazdim..kaldiki buraya ilk takildigim zamanlar hic bir taraftada degildim…kararsizdim diyebilirim…saygisiz insanlarla konusamiyorum maalesef…yoksa sinirlenmiyorum...yani her gun yasadigimiz seyler bunlar, sinirlenmek yersiz olur. sen evet komur muhabbetinde bi ornek verdin karsilikli yazistik..yani bunuda yapamiyoruz bir cok kisiyle…oyle yapmayacaklar yazmasinlar birbirlerine bana gore…burdaki AKP secmeni deminki paragrafimda yazdigim butun hakaretlere maruz kaliyor…anlayabiliyor musun bunu??? Bunu anlayamiyorum ben, anlamakta istemiyorum acikcasi…farkli fikirlerde olunsunki daha renkli olsun…kaldiki burda hakaret ederek veya birbirini kirarak kimse kimsenin fikrini degistiremez...

bilgim olmayan hangi konuya yorum yapmışım anlamadım ki. kendi yaşadığım ve bildiğim bir şehirden örnekler verdim. gidip çiftliğin son halini de gördüm, 50.yıl evimizin yakınıydı değişimine şahit oldum, odtüyü de gördüm, keçiören olayını da bizzat orada yaşayan akrabalarımdan öğrendim. ankaparka durdurma kararı geldi zaten. fotomontaj demiyorum ama çiftliğin kendi hali gayet güzel o haliyle de düzenlenebilir illa yeni bir şeylere ihtiyacı yok yılların çiftliği yani. illa yoldan parktan değişimi farkedemezsiniz. otobüs, vasıta sıkıntımızın iyileştiğine dair herhangi bir şey kanıtlayın bize mesela bu bir örnek sadece. sizin arada bir gelip park bahçe avm gezip gittiğiniz ankara ile içinde yaşayıp sorunlarını bilmek, o sıkıntıları yaşamak farklı bir durumdur. asıl bilmeden yorum yapan sizsiniz. kulaktan dolma değil yani. herkesi kendiniz gibi sanmayın. akp illa iyi şeyler yapacak diye bir kural mı var. neden bu kadar parkı bahçeyi sorun mu ettim? ağaç kesilsin istemiyorum çünkü daha fazla. doğal hal bozulsun istemiyorum. her şey yapay olsun istemiyorum. hadi hepsini geçtim asıl temel sorunlar çözülsün istiyorum. ben en çok otobüs, dolmuş sıkıntısı yaşıyorum mesela bu çözülsün istiyorum. yaşadığım mahalleye kızılaydan 90 dakikada bir kalkan bir otobüse tıklım tıkış yapış yapış binmek istemiyorum insanlarla. bazı semtlere nasıl 10 dakikada bir otobüs dolmuş kalkıyor bu yüzden de vatandaş sıkıntı çekmiyorsa, aynı şey diğer semtlere de olsun istiyorum. benim mahallemden akpye oy çıkmıyor diye yolları bozuk, inşaatları yarım, bakımsız, özensiz kalsın istemiyorum. bu yüzden de sanki her şey güllük gülistanlıkmış gibi melih gökçek her yeri parka bahçeye çevirsin istemiyorum. ankaranın yeterince parkı bahçesi oldu yeter artık.
valla yaz yaz bıktım......şöle söyleyim son olarak ben akp hükümetinin birçok şeyinden memnunum....göz göre göre bizim için hiçbirşey yapmamış 2 partiden birine veremem akp nin eksileri var diye de artılarını görmezden gelemem....senin verdiğin parti kazanamadı diye hırsını benden alıp hakkımı helal etmiyorum diyemezsin bilakis kendi adayına dönüp soracaksın(bunlar genel sölüyorum)ki chp de şükür düzene dur diyen birileri çıktı........ben hiçb,ir zorunluluğum olmamasına rağmen neden oy verdiğimi net açıkladım inanın bizim buralar böyle.....size iyi günler

Ne guzel soyledin…isi kisisellestiriyor bir cok kisi burda…birde kisisellestirecek bir durumda yok..amac sadece karsidakinin siyasi gorusu farkli oldugu icin dalga gecmek veya digerlerinden saksak toplamak olsa gerek…benim oyle bir amacim yok oyle olsa azinlik olan tarafta olmazdim..kaldiki buraya ilk takildigim zamanlar hic bir taraftada degildim…kararsizdim diyebilirim…saygisiz insanlarla konusamiyorum maalesef…yoksa sinirlenmiyorum...yani her gun yasadigimiz seyler bunlar, sinirlenmek yersiz olur. sen evet komur muhabbetinde bi ornek verdin karsilikli yazistik..yani bunuda yapamiyoruz bir cok kisiyle…oyle yapmayacaklar yazmasinlar birbirlerine bana gore…burdaki AKP secmeni deminki paragrafimda yazdigim butun hakaretlere maruz kaliyor…anlayabiliyor musun bunu??? Bunu anlayamiyorum ben, anlamakta istemiyorum acikcasi…farkli fikirlerde olunsunki daha renkli olsun…kaldiki burda hakaret ederek veya birbirini kirarak kimse kimsenin fikrini degistiremez...
o konuda sizinle hem fikirim : ) bir insan herhangi bir partiye oy verdiği için ne cahil olabilir ne de akil. birbirimizin sıkıntılarına dinleyebilmek, gerektiğinde hak verebilmek önemli olan.

valla yaz yaz bıktım......şöle söyleyim son olarak ben akp hükümetinin birçok şeyinden memnunum....göz göre göre bizim için hiçbirşey yapmamış 2 partiden birine veremem akp nin eksileri var diye de artılarını görmezden gelemem....senin verdiğin parti kazanamadı diye hırsını benden alıp hakkımı helal etmiyorum diyemezsin bilakis kendi adayına dönüp soracaksın(bunlar genel sölüyorum)ki chp de şükür düzene dur diyen birileri çıktı........ben hiçb,ir zorunluluğum olmamasına rağmen neden oy verdiğimi net açıkladım inanın bizim buralar böyle.....size iyi günler
inanın bizim buralar da böyle. ya da inanmayın beni ilgilendirmiyor.

durumu iyi olmayanlara elbette iyi. akpyi kötülemek için yazmadım onu. sadece hani kömürüm geliyor ben de oyumu veriyorum diyenler var. yok demeyin diye paylaştım. sırf kömür için oy vermiyor akp seçmeni demeyelim öyleleri de var.
şu yaşıma geldim tüm oyum akp ye ....akp nin 1 çiğidi nasip olmadı o mide meselesi bence.....kömür için oy versem satılık gibi hissederim yani.....

şu yaşıma geldim tüm oyum akp ye ....akp nin 1 çiğidi nasip olmadı o mide meselesi bence.....kömür için oy versem satılık gibi hissederim yani.....
kimsenin kimseye verdiği oyu sorgulayacak değilim az önce ki hanıma da söylediiğim gibi kimin kime oy verdiğini önemsemiyorum. onu da söyledim ki bazı kişiler ''hiç kimse kömür için oy vermez'' diyor. veren var diye göstermek için söyledim yoksa verebilir yani o onun kendi kararıdır. size de iftira atmadım zaten.

Türkiye'de siyaset yok ya, insanlar sadece lidere oy verirler, neyin ne oldugunu bile bilmezler, niye oy verdiklerini de. bu, seçmenlerin neredeyse tamamı için geçerli, sadece akp'liler için degil. ''akp hizmet etti ondan oy veriyorum'' diyenlere de bakmayın, onlar erdogan'a oy veriyorlar aslında. çünkü adamın hitabeti iyi, reklamını iyi yapıyor tek sebep bu.

Türkiye'de siyaset yok ya, insanlar sadece lidere oy verirler, neyin ne oldugunu bile bilmezler, niye oy verdiklerini de. bu, seçmenlerin neredeyse tamamı için geçerli, sadece akp'liler için degil. ''akp hizmet etti ondan oy veriyorum'' diyenlere de bakmayın, onlar erdogan'a oy veriyorlar aslında. çünkü adamın hitabeti iyi, reklamını iyi yapıyor tek sebep bu.
aslında bence hitabeti iyi falan değil. sadece seçmenin duymak istediklerini söylüyor o kadar. hiçbir tartışmaya girmiyor. hep monolog. ben de öyle kalabalıklara esip gürlerim. önemli olan diyalog.

aslında bence hitabeti iyi falan değil. sadece seçmenin duymak istediklerini söylüyor o kadar. hiçbir tartışmaya girmiyor. hep monolog. ben de öyle kalabalıklara esip gürlerim. önemli olan diyalog.

hitabeti iyi... ne söylediginin çok da önemi yok. mesela seçim reklamında bir şiir okudu. şiiri okursan, ne seçimle, ne akp ile seçimle zerre kadar alakası yoktu. saçma sapan bir şeydi. ama için de hitap ettigi kitleyi etkileyecek şeyler vardı. mesela adamın ses tonu gibi, mesela şiirin içindeki ''ey sevgili, en sevgili'' gibi kelimeler. bu kelimeleri kullandıgın anda gerisi seçmen için önemsizdir, bunu söyleyen adamı severler. şiirin içerigini bile bilmezler, şiirde ne anlatıldıgını da...

yani kalabalıklara esip gürlemek ve belli kelimeleri kullanıp, belli hassasiyetleri okşamak zaten hitabeti iyi demektir. o saatten sonra saçmalasa da fark etmez, halk dinler ve alkışlar. oyunu da verir. tapar da.

bu konunun son kullanma tarihi dolmadı mı hala :KK53:

Her konuyu anında haklayıp işi kişiselleştirdiklerinden, sizlerde hızlı açılıp hızlı kapanan konulara alıştınız tabii:KK59:

Ne kadar sabırla bekliyorum, cımbızımı bileyip duruyorum, dönüşüm muhteşem olacak:KK70:
O zaman herkesi yine pistlerde görmek istiyorum, tek tek dansa kaldıracağım:KK8:

Her konuyu anında haklayıp işi kişiselleştirdiklerinden, sizlerde hızlı açılıp hızlı kapanan konulara alıştınız tabii:KK59:

Ne kadar sabırla bekliyorum, cımbızımı bileyip duruyorum, dönüşüm muhteşem olacak:KK70:
O zaman herkesi yine pistlerde görmek istiyorum, tek tek dansa kaldıracağım:KK8:

ben uslandım ya bir şey yapmıyorum

bugün birkaç kişiyi pasif gördüm totom tutuştu :KK17:

Biz Turkiyede yasiyoruz heheyt neler oldu neler gelin bi de bize sorun siz. 3 çocuk babasiz kaldi hapis köşelerine gitti ya sirf kuran ogretmis diye. Her gece her gece insnalrin evine baskin yapilir ki Kur'an var diye? Sürgün Inek'teki cami sahnesi gibiydi ayni. Gizli gizli Kuran okumalar. Mustafayi sirf namaz kiliyor diye top oynadigi arkadaslarinin yanindan alip 15 yil hapiste curutmeler. Susa katliami.. neler neler. Bize bunlari yapanlari değil bizden olanlari destekliyoruz cok mu bir sey? Cok icimiz yandi, simdi hesap zamani...

evet bende ust komsumdan duydum bunu babası ıcın kesinlikle katılıyorum çok içimiz yandı benim annem ve babamda benimle aynı görüşte hiç olmadı ve ben kocaman insan oldum hala annem tarafından cahil vs diye adlandırlıyorum beni bastırmaya çalışıyor be bir bireyim gidip tercihimi yaptım herkes gibi. Vatanıma HAYIRLI olur İNŞAALLAH

kimsenin kimseye verdiği oyu sorgulayacak değilim az önce ki hanıma da söylediiğim gibi kimin kime oy verdiğini önemsemiyorum. onu da söyledim ki bazı kişiler ''hiç kimse kömür için oy vermez'' diyor. veren var diye göstermek için söyledim yoksa verebilir yani o onun kendi kararıdır. size de iftira atmadım zaten.
çıkarcılar tabiki var burası küçük yer herkes birbirini tanır adam akp kazanınca akpli mhp kazanınca mhp li.....

Back