- 3 Aralık 2011
- 10.447
- 12.578
- 298
http://www.kadinlarkulubu.com/forum...n-heykeli-dikildi.746169/page-3#post-36536087nerede nasıl kim? haber var mı
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
http://www.kadinlarkulubu.com/forum...n-heykeli-dikildi.746169/page-3#post-36536087nerede nasıl kim? haber var mı
üşenmeyip yazmışsın ben olsam yazmam
nasılsa yine bir yolunu bulup aklarlar zihinlerinde..
Vallahi diger topicte Saraylimda usunmeden herseyi yaziyor, biraz onu örnek alarak yazdim galiba
Elbette yazdiklarimi tinlamazlar. Erdoganin ne söyledikleri, ne yaptiklari önemli degil. Basörtülüleri güya yardim etmis olmasi yeter ve artar bile çogu insanlar için. Hatta bunu düsünen insanlar resmen tarihi yeniden yazip "insanar kurani sakliyorlardi, kuran okumak ile hapise giriliyordu" diye utanmadan iddia ediyorlar. Sanki Erdogan önce böyle birsey varmis gibi ve Erdogan kaldirmis gibi utanmadan iddia ediyorlar.
Niye "utanmadan" diyorum biliyormusun? Cünkü bu anlatiklari olaylar kuran için, müslümanlar için degil, solcular için geçerlidir. Ne kitaplar yakildi, insanlar hapise girmek istemediginden. En ufak bir sol görüslü bir yazi bulundugunda bile o zavalli gençler mapusa götürülüp iskence çekiyorlardi. Anne baba disarda günlerce bekliyorlardi çoçuklarindan haber almak için. Bu ülkede hiç bir zaman müslümanlar, yada daha dogrusu sünni müslümanlar hedef olarak gösterilmedi. Hep olan o grubun disindaki insanlara oldu ve halende oluyor.
En çok kin ve öfke bizde birikmis olmasi lazimken ben halen yarin biri basa gelse "basörtü yasaklansin, kuran yakilsin" diyenlere karsi gelirim. Ben alevi kökenliyim. Her alevi (kökenli) yasamamis olsa, sivasin, marasin, dersmin, çorum ne oldugunu gayet iyi bilir ve o aciyi hiseder. Ve ben kimsenin o aciyi yasamasini istemem, simdiki erdogan hayranlarinin bile yasamalarini istemem. Iste ne yazikki fark orda. Gel görelim ki, bu kadar içselestirmisler ki bu "basörtüsüs acisini" artik kin ve nefretten vicdansiz olmuslar. Onlar kendi yasadiklarini baskalarina reva görüyorlar ve asil sikinti burda basliyor.
bir saraylım bir sen zaten uzun uzun yazıyorsunuz üşenmeden cevaplar da kısa ve trajikomik oluyor malesef =)
ben hiç öyle bir olay hatırlamıyorum açıkçası babaannem ve tayfası gayet kuran okurlardı neden kimse gelip de vay nasıl okursunuz diye karışmadı ki
eğer karışılan bir nokta olduysa da bu kişilere mahsus bir olaydır kimi neden rahatsız etsin kuran okunması anlamıyorum ben de herhangi bir dine mensup değilim beni rahatsız da etmiyor
aslında başörtüsünün serbestliği de rahatsız etmiyor ama bunun arkasına sığınılarak yapılan siyaset ve götürülen mallar çok rahatsız ediyor
bu arada alevileri severim ben, dürüst, namuslu insanlardı hep tanıdıklarım, neden bilmem samimi geliyor inancınız =)
Elbette bende basörtüsüne karsi degilim, niye olayimki? Her insan istedigi dine göre yasamaya elbette hak ediyor. Sadece senin dedigin gibi, artik din, basörtü gibi seyler sirf siyaset için, oy için kullanilmasi, insanlarin böyle kutuplastirilmasi ve herkesin (ben dahil) bundan dolayi sizli, bizli konusmasi beni asil rahatsiz eder.
Ayrica ben sadece erdogana karsi degilim, muhalefetsizlige karsiyim. Erdogan su an hem cumhurbaskan, hem basbakan hem parti baskani. Herkes Kiliçdarogluna kiziyor (ve dogru, chp parti olarak son 20, 30 yilda çok yalnislar yapti, fakat bu yalnislari düzeltmek için bir kaç yil zaten yeterli degil) ve bu zamanlarda adam istese bile nasil muhalefetlik yapsin?
Ve bunun üstüne birde amerikan sisteme geçis yapilcak ve artik insanlar muhalefet kelimise ne oldugunu bilene bilmiyecek.
Ah ah, iste hava limani konusundan nerden nereye geldik. Mune abladan simdi bile özür diliyorum :)
Ha bu arada alevilik üzerine söyledigin seyler için tesekkür ederim :)
Amerikan sistemine geçiş yapılacağı kesin miymiş?
yarı başkanlık ta olabilirAmerikan sistemine geçiş yapılacağı kesin miymiş?
çok güzel yazmışsın ama arkadaşların polemik anlayışı saga sola sataşarak oluyor...Ay vallahi artik gülmem geldi. Adamin her iki lafini biri hakaret anacim.
Kisa bir özet geçeyim.
Sehitlere kelle, köylüye anani al git diyen adam.
"Alevilik ne ki? Alevilik sadece Hz. Aliyi sevmekse, bende Aleviyim" diye tweet atti.
"Bunlar ateist, bunlar terörist" diye ateistlere hakaret etti.
Kendine karsi gelenlere " bunlar capulcu" "tencere tava hep ayni hava"
Bir 14 yasindaki çoçugun ölümün hemen ardindan o çoçugu ve ailesini topluma yuhlatmasi. (Ki o çoçugun nasil öldügü bile önemli olmamasi lazim. Müslümanligi geçtim, vicdanli olan insan sirf prim, oy almak için asla böyle birsey yapmazdi).
Soma olayinda "bakiniz 1840 ta londrada... bu bir is kazasi" diyerek o ölenlere resmen saygisizlik etti.
Yine Somada milleti vurmayi çalisti "israil döllü" felan dedi.
Tekrar Soma'da müsavir Yusuf Yerkel orda birini (sanki o kisi futbol topuymus gibi) tekmelediginde giki çikmayan adam. Hatta Yerkel halen Erdoganin yaninda çalisiyor.
Egemen Bagis "bakara makara" dediginde, o laflari yargilamak yerine, o adami isten atma yerine, o kaseti yargiladi ve yerel seçim zirvesinde o adam ile balkonda el eleydi.
Ihsanogluna 3 dil biliyor diye hakaret etmeler.
Kabatas olayinda "basörtülü bacim üzerine idrahalini yaptilar" diyerek yalan söylemesi. Hatta bu yalanin üzerine "kadin basörtü takmasaydi basina böyle birsey gelmezdi" demeler
Camide içki içtiler, videosu var diyerek yine yalan söylemeler. Ve Türkiyede durumlar tedirgindi. Bu tip laflar iç savasa sürükleyebilirdi insanlari yada birinin ölümüne daha sebeb olabilirdi.
Reyhanlida ölenler için mezhep ayrimi yaparak "benim 53 sünni vatandasim öldü"
Tekar Aleviler için "Bunlar alisiz aleviler" ve alevilere resmen ateist damgasi vurmalar.
Bunca Alevileri sövdükten sonra kiliçdaroglu için "o alevi, korkmasin, söylesin alevi oldugunu" ve tekrar mezhep ayrimi yapiyor. Kimse neticede ondan izin almak zorunda dinini beyan etmek için.
Sivas olaylari zaman asamsindan dolayi yargilanamadigi için "hayirli olsun" demeler.
Gezi olaylarinda birçok gençin ölmesine, gözünü kaybetmesine ragmen gururla "aslan polislerim" "o emiri ben verdim polislere" demeler fakat 17 aralik sorusturmada o ayni polis ve savcilir sürgün etmesi,..
Yani bu liste daha uzaaaar gider, yani eger istersen dahada örnekler verebilirim. Ha merak ediyorsan, ben hiç bir politikaciyi ne begenirim, ne tutarim. Haliyle Kiliçdaroglunun laflarida benim hosuma gitmedi.
çok güzel yazmışsın ama arkadaşların polemik anlayışı saga sola sataşarak oluyor...
Böylesi fazla geliyor cevap yok bizzat denedim gördüm...