- 21 Aralık 2009
- 33.534
- 18.228
- 498
aslında simon yapılabilmeli...ama gerçekten dürüstçe namusluca yapılmalı. Dubai'de gökdelenler dikiliyor sıra sıra bir şey olmuyor, bizde 4 katlı binalar yerle bir oluyor. yapan adam malzemeden nasıl çalarım diye düşünüyor..valla mune kimsenin doğayı umursadığı yok
küresel ısınmayla ilgili raporları bile abd ve çin imzalamamıştı çıkarlarına ters çıkıyo diye
herkes çıkar peşinde maalesef
sonumuz nolucak hiç bilmiyorum
soma faciası oluyor kaçış odalarının maliyeti hatırıca bir sürü can gidiyor..
adamlar çölden cennet kurdular. biz de şu devirde neden yararlanmayalım en iyisinden ve en çoğundan..
ama bir şeyi yaparken bir şeyi yok etmeyi seven bir millet olduğumuz için ikisi aynı anda olmuyor, hep tercih etmemiz gerekiyor. Şu kapitalist düzende de kazanan hep para olmuştur.
şu kısıma da katılmıyorum. havalimanına iyi şartlar altında karşı değilim. ancak ismi Erdoğan olmuş bilme ne olmuş bu kadar önemli mi? Sonuçta Adnan Menderes, Sabiha Gökçen vs gibi isme dayalı havalimanları var. Bunun verdiği rahasızlığı anlayamadım.Bunu bir türlü anlatamiyoruz ki ablacim. Büyük sehir olmak, metropol olmak her yere avm dikmek ile, hava limanlar ile olmuyor. Bak Dubai, her yeri prestijli binalar ile dikili ve adamlar neredeyse iflaz edeceklerdi.
Metropol denilen sehirlere bakilirsa, daha çok dogaya önem verdikleri çok net belli oluyor. New yorkta çesitli parklar var, en meshuru Central Park. Londrada Hyde Park var. Insan nasil milyonlarca agacin kesilmesine göz yumar ya? Bu elbette dogada etkisi olacak. Hem hava durumu olarak, hem yasam kalitesi olarak. Bu resmen doga katliami ve baska birsey degil ve adam sirf prestiji için, o ismini oraya yazdirmak için bunlari göz önüne bulunduruyor.
Yasadigim ülkede büyük bir avm yapilma planlari vardi. Yani ekonomiye iyi gelebilirdi fakat trafik sikisiligini da beraber getirdigi için, ve dogaya kirlilik getirdigi için devlet o planlari iptal etti. Yani yasam kalitesi o denli önemli olarak görülüyor burda. Ki adamlar hakli, o birtek avm sanki tüm ekonomiyimi kurtaracak? Aynen o havalimani içinde geçerli. Ekonomik degeri o kadar yüksek degil, fakat o agaçlarin, o doganin degeri biçilmez bile.
Merak ediyorum, 5,6 yil sonra bunlari savunan insanlar ne yapacaklar. Baze seylerin kim bilir o zaman farkina varacaklar fakat is isten geçmis olacak. Körü körüne birine baglanmak buna derler. Cok eminim, chp basa gelse ve Kiliçdaroglu 3üncü havalimani yaptirmak istese, ve kendi ismini vermek istese, burda simdi erdogani destekleyenler kendileri köpürürdü. Yok doga katliami derlerdi, yok bu adam ne kendini begenmis felan birseyler derlerdi. Ama tabiki Erdogan yapinca sorun yok..