Üçüncü havalimanının adı belli oldu

canım bu konuya duyarlı olduğun çok belli yorumların çoğunu takip ettiginde..
verdiğin örnekler çok iç karartıcı.. ama ne yazık ki bu gerçekler var işte..
buna göz yummak kulakları kapatmak hangi vicdana sığar ?
herkes carpe diem modunda.. işin kötü yanı bu modda olan anneler var..
hiç mi çocuklarının torunlarının gelecegini düşünmüyorlar..
anlaması çok güç..
Olur mu tabi ki düşünüyorlar. Yapılan parklarda çocukları oynayacak, kendileri de çay içecek : )

Olur mu tabi ki düşünüyorlar. Yapılan parklarda çocukları oynayacak, kendileri de çay içecek : )
yeni kuşak yapılan çocuk parklarını destekliyorum ben. şu kadar tehlike içinde en azından oyun alanı yaratılıyor. bu kadar acımasız değil gerçekten. haa amaç halka hizmet gibi görünüp oy dahi olsa çocuklar nasipleniyor işte, fena mı?

yeni kuşak yapılan çocuk parklarını destekliyorum ben. şu kadar tehlike içinde en azından oyun alanı yaratılıyor. bu kadar acımasız değil gerçekten. haa amaç halka hizmet gibi görünüp oy dahi olsa çocuklar nasipleniyor işte, fena mı?
Eğer bunun için binlerce ağaç kesiliyorsa fena tabii ki.

ama arkadaş buna karşıyım dememiş zaten, bi yerden verip bi yerden yıkılacaksa bence de hiç olmasın daha iyi.. :KK51:
bizim ülkemizde tahribatı en aza indirmek deyimi bambaşka bi kafa yapısı..
kime göre en az neye göre en az :KK14:

madenlere tabi ki bakılmalı. bakılmak zorunda. madenlerin ekonomiye olan katkısını bilsen ve olmazsa neler olacağını bilsen gerçekten böyle konuşmazsın. tükenecek denen madenler dahi daha çoook uzun yıllar yeter.
tabi yenilenebilenlere bakılsın.

Haberlerde daha 30,40 yildan sonra tükeneceklerini söylüyorlar,.. yani bu bence çok uzun bir zaman degil. Bilemedim.
Tükenecek olan madenlere girmenin yerine, ve tekrar doganin kötü etme yerine ekonomiyi sadece yenilen enerji kaynaklari bulmak ile kalkindirabilirsin.

Bak artik birçok araba fabrikasi "hybrid modellerine geçis bile yaptilar. Onlarda sanirim biliyor artik benzinin, petrolunun zamani geçmek üzeri diye

simon Atatürk havalimanın kapasitesinin attırılması için çok fazla öneri var bunlar yapılabilir
veya Sabiha gökçen daha işlek hale getirelebilr
çözüm yolları muhakak vardır ben tek çözüm yolunun 3. havalimanı oldugunu düşünmüyorum

normal şartlarda atatürkün kapanması ve hub olacak yüksek kapasiteli bir yer bulunması gerekliydi bence
ama düzgün planlanmadan çevreye zarar vererek yapıldı maalesef
bence yeri çok yanlış
bu kadar zarar vereceğine hiç yapılmasa daha iyiydi bence de
ki ben ilerisi için konuşuyorum kapasite konusunda bi 70 yıl ilerisini düşünmek lazım

atatürkte kapasite nasıl arttırılacak ki bilemiyorum
orası şehir içinde kaldı yapılaşma olmamalıydı
ki şehir içinde havaalanı olmasını da doğru bulmuyorum ben
yani daha önceden düşünülecekti ki şu anda da çok yoğun orası
atatürkün çok fazla genişletme imkanı yok diye biliyorum
oradaki trafik yenisine aktarılır heralde

sabiha gökçen şu anda bile tercih edilmiyo
genişletilse dahi o kadar kapasiteye ulaşamaz tercih edilen
büyük şehirlerde genelde iki havalimanı yapılır birisi hiç işlek olmayan tercih edilmeyen sadece lowcostların tercih ettiği yerler olur sabiha gökçen de öyle biraz
orayı alternatif olarak görmüyorum ben o yüzden

yani havaalanı zaten bizim için değil avrupada aktarma noktası haline gelsin diye yapılıyo
ama amaçlarına ulaşamazlarsa da çok kötü olur yani boş bi yatırım olur

normal şartlarda atatürkün kapanması ve hub olacak yüksek kapasiteli bir yer bulunması gerekliydi bence
bence yeri çok yanlış
ki ben ilerisi için konuşuyorum kapasite konusunda bi 70 yıl ilerisini düşünmek lazım

büyük şehirlerde genelde iki havalimanı yapılır birisi hiç işlek olmayan tercih edilmeyen sadece lowcostların tercih ettiği yerler olur sabiha gökçen de öyle biraz

yani havaalanı zaten bizim için değil avrupada aktarma noktası haline gelsin diye yapılıyo

atatürk havalalimanı pisti bi kere yetersiz kullanılıyor
inen uçak sayısı, yolcu sayısı ve kapasiteyle karşılaştırınca bu veriler elde ediliyor

havalimanı çevresindeki yapılanma son verilmesi gerekiyor bunu da belediyenin yapması gerekiyor

mesela çevredeki yüksek binalar traşlanarak paralel pist yapılabilir deniyor kii bu çok mantıklı.. ağaç kesmektense beton aşındırmak daha iyi diye düşünüyorum..

havalimanının etrafındaki park sahaları verimsiz kullanılıyor kapasiteyi engellliyor

vs vs daha çok öneriler mevcut.. öneriler arttıralabilir.. çözüm yolları bulunabilir..

kolayına kaçmak oluyor bence bu.. 3.yü yapalım gitsin diye..

son paragrafında da dediğin gibi yine amaç rant sağlamaya çıkıyor..

bence yeri çok yanlış

Havalimanı şart tamam ama dediğiniz gibi yer hatalı, birşeyler yapılırken raporlara, uzmanların uyarılarına kulak tıkanmaz.
İnsanlar rapor düzenliyor, bunlar karşı engellemeye çalışıyor deyip raporlara bakmıyorlar bile.

3. havalimanı yapılıyor çok güzel lakin yapılsın görürsünüz çevresi yapılaşmaya açılacak ve bu havalimanı da şehir içinde kalacak, genişletilemeyecek, etrafındaki yapılar Dünya para edecek.

Mesela 3. Köprü, güzergahı üzerinde tarihi eserler var, görmezden geliyoruz, tarihine sahip çıkmamak demek ne demek, arkeologlar o kadar çağrı yaptı, yine kulak tıkandı.
Bakın biz bazı şeylere sahip çıkmıyoruz ama sahip çıkan çıkıyor, burda bir kazı yapılıyor, o kazıda eğer kilise kalıntılarına rastlanırsa hemen dibinde yer alan şimdilerde cami olarak kullanılan tarihi bina kiliseye çevrilecek.

Havaalanı yapılmasını isterim ama keske daha uygun yer bulsalar , doğaya zarar vermeden en azından cok cok az zararla yapılabilecek olsa . AHL nin taşınacağı söylentilerini bende bir süredir duyuyorum , şehrin cok icinde kaldı , trafiğe olan etkisini söylemeye gerek bile yok . Mecburen alternatif gerekiyor .

İsim konusuna gelince açıkcası ne olduğu benim icin cok önemli degil . Ekstradan sevinip , üzülmedim farketmez benim icin .

Ahlnin tasinacagini dusunmuyorum ben. Bu biraz utopik olur. Sabiha sehre cok uzak. 3. Havalimani da oyle. Parali turistleri isadamlarini oralara suruklemezler. Zaten orda cok oturmus bir duzen var. En basta thy bunu istemiyor. Thy demek de devlet demek..

Adnan menderes havalimani derken yolculuk telasiyla farkina bile varmiyorsam rteyi de farketmicem muhtemelen. Recepten ucuyorum demek rahatsizlik vermez bana..

atatürk havalalimanı pisti bi kere yetersiz kullanılıyor
inen uçak sayısı, yolcu sayısı ve kapasiteyle karşılaştırınca bu veriler elde ediliyor

havalimanı çevresindeki yapılanma son verilmesi gerekiyor bunu da belediyenin yapması gerekiyor

mesela çevredeki yüksek binalar traşlanarak paralel pist yapılabilir deniyor kii bu çok mantıklı.. ağaç kesmektense beton aşındırmak daha iyi diye düşünüyorum..

havalimanının etrafındaki park sahaları verimsiz kullanılıyor kapasiteyi engellliyor

vs vs daha çok öneriler mevcut.. öneriler arttıralabilir.. çözüm yolları bulunabilir..

kolayına kaçmak oluyor bence bu.. 3.yü yapalım gitsin diye..

son paragrafında da dediğin gibi yine amaç rant sağlamaya çıkıyor..

ben tamamen katılmıyorum açıkçası kısa vadede çözüm bulunur 20 yıl gibi zaten ama çok ilerisi için dediğim gibi gerekli görüyorum
ben de sektörde olduğum için biraz biliyorum pratikte pek öyle dediğiniz gibi bi durum yok
düzenleme yapılırsa bi süre daha gider ama ben çok ilerisi kastediyorum zaten
pratikte olay çok farklı oluyo

ama munenin dediğine de katılıyorum
yapıldıktan sonra çevredekilere rant sağlama faaliyetleri devreye girecek
zaten biraz da yerleşime açmak için orası tercih edildi diye düşünüyorum

zaten ne kadar konuşsak boş adamlar yapmış adını bile koymuş artık

Ahlnin tasinacagini dusunmuyorum ben. Bu biraz utopik olur. Sabiha sehre cok uzak. 3. Havalimani da oyle. Parali turistleri isadamlarini oralara suruklemezler. Zaten orda cok oturmus bir duzen var. En basta thy bunu istemiyor. Thy demek de devlet demek..

canım orda bi alan ayrılıp işadamlarının jetlerinin ineceği biryer haline getirilecekmiş
tamamen kalkmıyo yani

diğer kısımların yeşil alan olacağı konuşuluyo ama napacakları hiç belli olmaz
avm kongre merkez vs de olabilirmiş
ben öyle duydum

ben tamamen katılmıyorum açıkçası kısa vadede çözüm bulunur 20 yıl gibi zaten ama çok ilerisi için dediğim gibi gerekli görüyorum
ben de sektörde olduğum için biraz biliyorum pratikte pek öyle dediğiniz gibi bi durum yok

Ki 3. köprü konuşulurken bile ranta izin verilmeyeceği söylenmişti, bilgim kadar konuşurum, 3. Köprü Anadolu ayağının olduğu yeri iyi bilirim, çocukluğumun geçtiği alanlardır, açın emlak satış sitelerini o bölgede ev fiyatlarına bakın, ki çoğu 2b arazisidir veya asla tapu verilmeyecek binalardır, çoğu yıkılacak yani, insanlar 3. Köprüyle birlikte evlerinin istimlak edileceğini bildiğinden fahiş fiyatlarla satışa çıkardılar.
30-40 yıldır çarpık kentleşmeye izin verildi, bir gecede ev yapanlara tapu vermediler ama alt yapılarını yaptılar, sebep oy kaygısıydı, şimdi çoğu yer istimlak korkusuna satışa çıkarıldı, alan mağdur olacak, eder değerinin çok üstünde para vererek üstelik.
İlanlara şöyle bir göz atın, bilmem neye yakın adı altında fiyatlar uçuruldu.
Dediğiniz gibi olan oldu, olmuşla ölmüşe çare yok derler ama hem ağaçlar gidecek hemde çarpık kentleşmeyi düzeltemeden binaların üstüne binalar eklenecek.

İstanbul boğuluyor, farkında değiliz hala.

canım orda bi alan ayrılıp işadamlarının jetlerinin ineceği biryer haline getirilecekmiş
tamamen kalkmıyo yani

diğer kısımların yeşil alan olacağı konuşuluyo ama napacakları hiç belli olmaz
avm kongre merkez vs de olabilirmiş
ben öyle duydum

Jetler icin fazla buyuk orasi. Ic hatlar kismi cok eski dedigin gibi orasi kapanabilir yesil alan olur (sanmiyorum ya). Sadece thyye tahsis edilir belki.. oraya havalimanindan daha yuksek geliri olan bir sey yapilamaz bence.. bakalim gorucez her gun yeni planlarla geliyolar :)

atatürk havalimanından bi farkı kalmıcak ki işte benim demek istedigim de buydu aynı noktaya geldik..
yine yerleşime açılacak, kuzeye taşımak için projeler arttırılacak. gelsin binalar gitsin binalar.. ekonomik çıkarlar..
zaten nüfus artacak bu projelerle birlikte o kadar insanı nereye sıgdıracaklar ..
ister istemez yerleşim kalcak.. sonra da su sıkıntısı vay efendim çarpık kentleşme yok milli gelir yok gürültü kirliliği hava kirliliği su kirliliği falan fistan..

olmuşla ölmüşe çare yok demek hiç içimden gelmiyor ama maalsef öyle..

Jetler icin fazla buyuk orasi. Ic hatlar kismi cok eski dedigin gibi orasi kapanabilir yesil alan olur (sanmiyorum ya). Sadece thyye tahsis edilir belki.. oraya havalimanindan daha yuksek geliri olan bir sey yapilamaz bence.. bakalim gorucez her gun yeni planlarla geliyolar :KK66:

jetler için zaten küçük bi alan ayrılacakmış onları uzağa göndermezler haliyle
thy belki bi kısmını kullanır istanbul yolcuları için
ama thy 3.yü de istiyo
en büyük havayolu olma planı var
dağıtım noktasında olursa ordan oraya aktarma yapacak sürekli
tüm slotlar da onların olsun istiyolar heralde

görücez bakalım yeşil alan kısmını başbakan söz vermiş inş yapar ne diyelim
ama hiç sanmıyorum
yeşillik yaparsa bile gelir getirecek birşeyi de sokarlar araya

arkadaşlar rant her zaman devreye girer
biz ne kadar konuşsak ta onlar istediklerini yapıyo
şimdi itiraz edince hükümet karşıtı gibi algılıyo insanlar
mesela koç ormanı talan edip üni yaptığınca benim bazı tanıdıklarım eyleme gitti ama hiç bi ses getirmedi
şmdi de eylem yapmak suç gibi birşey oldu

yani bizim hiçbir söz hakkımız yok

Back