- 21 Nisan 2021
- 715
- 370
- 53
- 27
Merhaba. Şuan öğretmen olarak çalışıyorum. Doğum iznini de kullandıktan sonra 24 ay ücretsiz izin alma hakkım var. Ben izin alıp çocuğuma rahatça bakmak istiyorum. Sonuçta gece uyanması, sabah kalkıp işe gitmesi, okulda yorulup bi de çocuğa vakit ayırması yorucu olur diye düşünüyorum. Fakat eşim pek sıcak bakmıyor. Zaten yarım gün çalışıyorsun yarım gün için maaştan olmayı mantıklı bulmuyor. Kayınvalidemin bakmasını istiyor. Bense kendim bakmak istiyorm ama kararsız kaldım tek maaşla da zorlanacağımızı düşünmüyorum eşim abartıyor bana kalırsa. Bir de kv bakacağını düşündüğü için ona yakın bi yerlerde ev almak istiyor ama ben oraları istemiyorm hem kendi anneme çok uzak diye hem de beğenmiyorum oraları.zaten şuan eşimin ailesine yakınız ve annemle sık görüşemiyorm ihtiyacım olduğunda. Kısacası bebeğe bakılacak diye hem her gün çocuğu kv bırakıcam kendim çalışıp yorulucam hem de istemediğim yerde anneme uzak oturucam kendi annemi zor görücem. (Benim annem çalışıyor ama çalışmasa da eminim kv bakmasını isterdi) Ücretsiz izin mantıklı mı sizce bu durumu yaşayan var mı?