• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ücretli öğretmenlik

Rengeyigi

Nirvana
Kayıtlı Üye
9 Ağustos 2009
2.987
2.591
723
arkadaşlar ücretli öğretmenlik yapan var mı aranızda..bu sene başvurmak istiyorum ama kararsızım..aslında işe çok ihtyacım var ama okulda çok eziliyorlar diye duydum..
sizce de öylemi?

Bende başvurdum. Kpss umduğumu bulamadım.
Kpss çalışırken hiç yoktan iyidir diyorum.Hem alan sınavıda var.
Yapan arkadaşım sadece gittiğin günler 12-15 gün sigorta ,700 tl maaş .
Ama öğrencilere sevdirrisen kendini uyum sağlayabilirsin.
Sen iyi eğitim verdikten sonra. Yani bir sınavla yerleşememek mi sorun benden düşük puanlar yerleşti.
Ama ister istemez önyargı oluyor aığı kapatmak bizim elimizde en olumlusu.

Ben 2 yıl aynı okulda ücretli öğretmenlik yaptım.İlk yıl 850 aldım,2.yıl ders saatim düşünce 470 lerde aldım.
Sigortamda yarım yamalak yattı.Hiç birzaman kendini tam öğretmen olarak hissettirmiyorlar.Öğretmenler toplantısında geçicic gözüyle bakıp konuşturtmuyorlar kimi zaman.Evet memnundum,güzel anılarım oldu ama hep 2.sınıf öğretmen gibiydim.
Şimdi kolejde kadrolu çalışıyorum.Maaşı imkanları ücretli öğretmenlikten çok daha iyi.Çok memnunum.

İmkanın varsa özel bir okul düşün kpss ye öyle hazırlan derim

Bende başvurdum. Kpss umduğumu bulamadım.
Kpss çalışırken hiç yoktan iyidir diyorum.Hem alan sınavıda var.
Yapan arkadaşım sadece gittiğin günler 12-15 gün sigorta ,700 tl maaş .
Ama öğrencilere sevdirrisen kendini uyum sağlayabilirsin.
Sen iyi eğitim verdikten sonra. Yani bir sınavla yerleşememek mi sorun benden düşük puanlar yerleşti.
Ama ister istemez önyargı oluyor aığı kapatmak bizim elimizde en olumlusu.

nasıl başvuru yapıyoruz acaba bilgi verebilirrmisin

kızlar cevaplarınız için çok teşekkür ederim..internetten başvuru yaptım dün..torpilin olmazsa çıkmıyor bizim burda..çünkü küçük yer öğretmen açığı çok fazla yok..ama torpille olacağına başka hayırlı bir iş olsun daha iyi diyorum..
Allah herkese hayırlı işler nasip etsin inşallah

kızlar ben de ucretlı yapacaktım ama vazgectım.
bakan acıklama yapmıs ogretmen olmak zorlasacak dıye.
alan sınavı dedıler hala acıklama yok. sureklı dusunuyorum ben de bır gun kadrolu olabılecek mıyım dıye :(((
nasıl olacak su alan ya

alan sınavı dedıler hala acıklama yok. sureklı dusunuyorum ben de bır gun kadrolu olabılecek mıyım dıye :(((
nasıl olacak su alan ya

Aslında ücretli yaparken zaten alanımızın derslerini anlatmayacakmıyız? Hem çalışmış hem geliştirmiş oluruz? Yararı olmaz mı sizce ...

nasıl olacak su alan ya

aynen bende vazgeçtim. bu sene sadecederslere konsantre olmak gerek zaten zordu iyice zorlaşacakmış:19: alan derken ne demek istedi anlaadım ben sınıf öğretmenliği mezunuyum bütün alanlardan sorumlu mu olacam yani of yaa:20:

aynen bende vazgeçtim. bu sene sadecederslere konsantre olmak gerek zaten zordu iyice zorlaşacakmış:19: alan derken ne demek istedi anlaadım ben sınıf öğretmenliği mezunuyum bütün alanlardan sorumlu mu olacam yani of yaa:20:

senin muhtemelen oyle olur. ben de edebıyat ogretmenlıgı okudum işte cok genıs bızım bolum neyı nasıl soracaklar bılmıyorum.
vallahi kafayı yemeye az kaldı:47:
bari acıklasalar ya
ya da alan olmayacak deseler eskı sıstem devam dıye:5:

senin muhtemelen oyle olur. ben de edebıyat ogretmenlıgı okudum işte cok genıs bızım bolum neyı nasıl soracaklar bılmıyorum.
vallahi kafayı yemeye az kaldı:47:
bari acıklasalar ya
ya da alan olmayacak deseler eskı sıstem devam dıye:5:
aynen canım iyice belirsizliğe doğru gidiyoruz hakkımızda hayırlısı bakalım:18:

Slm herkese, bende öğretmenlik öğrencisiyim bizim hoca gk testi eğitim bilimleri testi ve alan testi olcak dedi alan testinin içindede iki sey olcakmıs biri mesela fen öğretmeni için fizik kimya biyoloji soruları diğeri ise öğrenciye bunu nasıl anlatırsınız tarzında sorularmış. yani fen nasıl anlatılır sana sorcaklar. Ben üniye ilk girdiğim yılda size bu kpss olmayacak değiştirecekler demişti gerçekten de öyle oldu.

Yapmayın ya,ücretli öğretmenlik bildiğiniz taşeron işçilik..Yapmayın!ücretliler yüzünden de bu kadar öğretmen açıkta kalıyor!! şimdi hemen mecburuz diye itiraz edip tartışmalar yaşamayalım da.. Kimse ücretli çalışmazsa mecburen daha fazla öğretmen alırlar........ :19:

Ben de sınav iptal olduğunda yerime biri atanana kadar bir kaç ay yaptım o hatayı..Sömürü başka bir şey değil..Söz hakkı pek vermiyorlar ama ne kadar angarya varsa yığmaya çalışıyorlar,nöbetler..vs.
:ssz: :ssz:

40 bin öğretmen atanan ülkede neredeyse 100 bin ücretli öğretmen var. demek ki öğretmen ihtiyacı var. ücretli öğretmenlik yaparsak atamamaya devam edecekler. biraz bilinçleneli ve ücretli öğretmenlik yapmayalım.

evet ne yazık ki öğretmen açığı çok fazla olduğu halde atama yapılmıyo ve ücretli öğretmenlik sistemi kullanılıyo.ama siz ücretli öğretmenlik yapmayınca atama daha fazla olacak diye bişey yok devlet zaten ücretli öğretmenlik yapılmasın mantığıyla atama yapmıyo ki böyle düşünenler bence yanlış düşünüyo ayrıca sen ben ücretli öğretmenlik yapmasak yapan birileri illaki oluyo hem de öğretmenliğin ö' sünden bile anlamayan torpilli tabir edilen insanlar yapıyo bu işi..yazık..sistemin bi an önce düzelmesi dileğiyle...

Back