Ücretli ögretmenlik hakkında

Yazdıgım mesajları basından berı okursanız polıtık mı deıl mı anlarsınız arkadasım... Ben sartlardan bahsedıyorum,doğudakı ögretmenlerın yapamam edemem deyıp tayın ısteyıp gıttgı okullardan bahsedıyorum...
Evet öyle okullar gördüm ki...
Burada sıze hayat seceremı yazacak degılım...Burada ne ögretmenlık meslegıne saygısızlık edıyoruz ne de baska bırsey... Ha eger öyle yansıdıysada özür dılerım... Sadece bıze bu ımkanı veren yerlerde ve özellıkle ustune bastırıyorum cok kötu sartlardakı köylerımızdekı ögretmensız okullamızda o yavrucaklara bır harf neden faydamız olmasın...
Köle ne demek ya? Ne kadar acı ve çirkin bır tabir... Nedir ıstemedıgınız anlayamadım... Mıllı egıtım böyle bır secenek sunmussa bıze neden yuklenıyorsunuz?

öncelikle ben doğudaki ordaki burdaki durumdan değil genel olarak ülkemden bahsediyorum.... sizde bu çerçeveden bakarsanız daha sağlıklı olur iletişimimiz... çünkü konu sadece bir bölgeyi ilgilendirmiyor genel bir durumşakkıdı

istediğiniz kadar kızabilirsiniz ama sunu söylemeden geçemeyeceğim; şunu anladım ben beni anlamanıza imkan yok..kafamçokkarıştı

son kez deneyeceğim

tarih okumuşsunuzdur bilirsiniz, gerçi sizlere ders verecek değilim

koskoca devlet nelerden dolayı hasta adam konumuna düşürüldü ... sonunda niye yıkıldı

başlarda nasıldıdelikafadulden

şehzadeler nasıl eğitiliyordu, kaç lisan biliyorlardı, hangi bilimler üzerinde kafa patlatyorlardı...(şehzedeler nerden çıktı diyenler olur, onlar geleceğin yöneticileriydi malum... şimdiki 0 eğitimli gençlik de geleceğin yöneticileri)CADIARZU

şimdi nasıl eğitim ssitemi CADIARZU(net dili diye "tamam anlaşıldı" demek yerine "oki" demek marifet gibi... yani Türkçe yi bile doğru düzgün konuşamayan bir GELECEK )

biraz düşünün karşılaştırma yapın:1ninca:

eğitimi ve ülkeyi çıkmaza sürükleyen sebeplerden biri de bu "ücretli öğretmenlik" denen şeydir...:bbo:

ücretli öğretmen doğru düzgün bilgi veremezzz, dişini tırnağınada taksa imkanı yok... yapması gereken şeyler var ve bunlara engel koyuluyor..mesela ; ücretli öğretmen kadrolu öğretmenler kadar yetkiye sahip değil.bu yetkisizlik çocuklara ulaşmasına engel oluyorkötükedihüso

ücretli öğretmenlik öğretmenlik meslegine saygısızlıktır ve bunu savunanlarda mesleğe saygısızlık yapıyorlar.. kabul etsenizde etmesenizde:umursamaz:

köle tabirini anlamak için bizim yerimizde olmanız gerekir...şakkıdı

size neden yukleniyorum: bu durumun tek çözümü sizsiniz çünküvereliniortak

siz ve sizin gibiler

ben GELECEKden endişeli olduğum için siz ve sizin gibilere yükleniyorum

hanımefendi sizde görme problemi falanmı var yoksa yazılanları dikkatlimi okumuyorsunuz

orda öğretmen değilsiniz değil ÖĞRETMEN DEĞıLSENıZ yazıyor..

burdan bir çok şey çıkartabiliriz sanırım.. kelimeler arasındaki farklara dikkat edin:1shok:

iyi edebiyat öğretmeni olursunuz o zaman !!!ben onu çok iyi yaparım bundan feci anlarım diyen çooookkk işletmeci öğretmen gördüm ben

yaa arkadaşım laf dalaşına girme istersen benimle...

sen benim sınıf yönetiminden rehberlikden falan zerre kadar anlamayacağım hükmüne varamazsın

o zaman aynı mantıkla sana sunduğum örneklerdeki insanları bana nasıl açıklarsın..

insanlara konuşurken dikkatli olun...

vardığınız yargı her zaman doğru olmayabilir...

ve ben hala bu işte özverinin çok önemli olduğunu inatla söylüyorum..

ve diyorum ki

öğretmenik öyle sadece okul bitirmekle olacak iş değildir..

o kadar yazı yazdım sana

sen hala aklın sıra dalga geçme peşin hüküm verme peşindesin..

ne diyeyim

anlaşılan sende çalışma arkadaşlarının niteliklerine bakmadan

ücretli öğretmen diye bırak yardımcı olmayı

aklın sıra mezuniyetle ilgili bahaneler bulup

dışlayanlardan olacaksın..

yazık..CADIARZU

ben bugun basvurdum vekıl öğretmenliğe. olabılır mı ya agrıda merkez okulunda 7 ögretmen acıgı var. neymış neden gelmıyorlarmış sebep şartları uygun değil. evet öğretmenlık egıtımı almadım belkı ama en azından bunu canı gönulden ıstıyorum dogu gıbı bır yerde. parası da umrumda değil. burdakı ınsanlara bı faydam dokunsun o bana yeter.

bak ne yazmış

daha atamalar olmadan "açık" ne demek?

iyi ya işte ücretli öğretmenlik en çok doğuda yaygındı sebebi de ...

kimsenin doğuya gidip öğrtetmenlik yapmamk istememesi..

kadro veriyorlar madem gitip yapsınlar.....

öyle hem ücretli öğretmeni eleştirip hem de yok ben o yeri beğenmem burası olsun demek de şımarıklık artık dimi ama :CüvCüv:

kadro vermiyorlar akannehir

kadro verselerdi daha yeni atamalar belli olmadan nasıl 7 açık olabilecekti Allah aşkına kafamçokkarıştı

kaç yıllık öğretmensin ATA_SEVEN merak ettim:uhm:

ücretlilik halkın sesini çıkarmayacağı yerlerde daha fazla :bbo:

gülüm ıkı senedır acık varmış gelen gıden yokmuş. ıstıyorsanız arkadasım yazın buraları. gercekten ögretmene ıhtıyac var emin olun. ve bu dedıgım okul merkezde olan bı okul. koylerı dusunemyorum bıle.

yazdıklarımı düzgün okursanız karşılıklı laf söylemeye gerek kalmaz

ücretli öğretmenler neden dışlanıyor

çünkü çok büyük bi kısmı bu işi sadece ve sadece para için yapıyor

ben bir öğretmenim

yeri geldi gönüllü çalıştım yeri geldi para karşılığında çalıştım

ama çalıştığım hiçbir okulda işini gerçekten özveriyle yapan bi ücretli öğretmene rastlamadım

çocuk esirgeme kurumları gönüllü öğretmen arıyor

bu çocuklarla ilgilenmek zordur dayanılmıyor diye

bu kadar düşünen ve sadece özverisine sığınıp bişeyler yapmaksa amaç

buyrun gidin orda yapın

para önemli değil amaç bişeyler verebilmektir diyenler neden böyle kurumlardan bihaberdir anlamam

üçbeşte olsa ücretli ücretlidir

gülüm ıkı senedır acık varmış gelen gıden yokmuş. ıstıyorsanız arkadasım yazın buraları. gercekten ögretmene ıhtıyac var emin olun. ve bu dedıgım okul merkezde olan bı okul. koylerı dusunemyorum bıle.

ağrıya bu yıl kadro ve sözleşmeli çok verildi açığın çoğu kapanır

kadro vermiyorlar

kadro verselerdi daha yeni atamalar belli olmadan nasıl 7 açık olabilecekti Allah aşkına

kaç yıllık öğretmensin ATA_SEVEN merak ettim

ücretlilik halkın sesini çıkarmayacağı yerlerde daha fazla

siz o açıkların neden olduğunu bilmiyormusunz arkadaşım...

bunun hesabını da mı bize soruyorsunuz..

gidin sorun milli eğitime mesela...

öğretmen olmadığı halde neden kadro boş görünmüyormuş ..

bunun suçlusu bizmiyiz acaba

sonra doğu meselesine gelince..

kırsal da durum hep aynıdır birbirimizi kandırmayalım..

birilerinin de yazdığı gibi eğitim mezunu olan birçok kişi ( mecburen) gidiyor o da giderse

sonra ayakaları arkalarına vura vura kaçmanın peşine düşüyorlar..

hani o ücretli gidince o çocuklar napıyor diye soranlar varya

hıı işte onlar birde kadrolu gidince o çocuklar napıyor diye bir sorsunlar

iyi bir okul bulur bulmaz dönemin ortasında sıvışan okul okul gezip beğenmeyenlerede bir sorsunlar..

bak şimdi

olay şu

biz istediğimiz yerleri yazamıyoruz

yazabilmemiz için oraların mebin sistemine yuklenmsei gerekiyor

puanlar açıklanır kontenjanlar açıklanır

bu kontenjanlar içerisinde ülkedeki bütün illerin bütün ilçelerinin bütün köylerinin bütün okullarının isimleri YOKTUR

elerler okulları, kimisine öğretmen atanır, kimisine atanmaz, o öğretmen boşluğu ücretlilerle doldurulur

o okulları açsınlar bizde yazalım

anlatabilmişimdir umarım

yazdıklarımı düzgün okursanız karşılıklı laf söylemeye gerek kalmaz

ücretli öğretmenler neden dışlanıyor

çünkü çok büyük bi kısmı bu işi sadece ve sadece para için yapıyor

ben bir öğretmenim

yeri geldi gönüllü çalıştım yeri geldi para karşılığında çalıştım

ama çalıştığım hiçbir okulda işini gerçekten özveriyle yapan bi ücretli öğretmene rastlamadım

çocuk esirgeme kurumları gönüllü öğretmen arıyor

bu çocuklarla ilgilenmek zordur dayanılmıyor diye

bu kadar düşünen ve sadece özverisine sığınıp bişeyler yapmaksa amaç

buyrun gidin orda yapın

para önemli değil amaç bişeyler verebilmektir diyenler neden böyle kurumlardan bihaberdir anlamam

üçbeşte olsa ücretli ücretlidir

sizin adres göstermenize ihtiyacım yok

ayrıca çocuk esirgeme kurumundakileri bize layık görüyorsunuz demek

lütfetmişsiniz sağolun..

gerekirse orada da yaparım merak etmeyin..

ama sizin mantaliteniz bu kadarına yettiği için üzüldüm açıkcası

devlet okulundakine faydası olmayanın onlara nasıl faydası olacak sizin mantığınızla acaba

şimdi sizinki değer vermek im aşağılamak mı yine belli olmuyor.

önceki yazılarmda da zaten önemle belirttim yine belirtim sizin sayenizde

ücretli yapmak isteyen arkadaşlar lütfen para için bu işi yapmasınlar zaten

bu işi yapmaları için çok çalışmaları

yine özverili olmaları ve kendilerini küçü gören böyle zihniyetleri utandıracak kadar da mükemmelliyetçi olmaları gerekmektedir

iyi akşamlar..

lütfetmişsiniz sağolun..

devlet okulundakine faydası olmayanın onlara nasıl faydası olacak sizin mantığınızla acaba

kesinlikle okuduklarınızı dikkatsiz okuyorsunuz

layık görmekle ne alakası ver bu liyakat gerektirmez özveri gerektirir

özverinizi gösterip bu tarz yerlerde yapın

parayı önemsemiyorsanız böyle zor durumda olanlara yardımcı olun ücretli olarak özveri bi işe yaramıyor maalesef

kaldı ki ben zaten üniversite hayatım boyuncada mezun olduktan sonrada bu gibi kurumlarda görev yaptım

böyle kurumlarda çalışın dediğim zaman kendinizi küçük görülmüşmü hissediyorsunuz

özverilisinizde iş beğenmiyorsunuz buda garip bi çelişki

yada yine ve yeniden par para paraa

Son düzenleme:

lütfetmişsiniz sağolun..

önceki yazılarmda da zaten önemle belirttim yine belirtim sizin sayenizde

ücretli yapmak isteyen arkadaşlar lütfen para için bu işi yapmasınlar zaten

bu işi yapmaları için çok çalışmaları

yine özverili olmaları ve kendilerini küçü gören böyle zihniyetleri utandıracak kadar da mükemmelliyetçi olmaları gerekmektedir

iyi akşamlar..

" çocuk esirgeme kurumundakileri bize layık görüyorsunuz demek "ne demek bu cümle? kendinizde misiniz?
oradakileri küçümsemek size mi kaldı :eek:lmaz:
ne bu öğrenci, insan ayrımıkötükedihüso
sizin gerçek bir öğretmen olmadığınızı bu cümlelerinizle güzelce ifade etmişsinizdelikafadulden

sadece üzüldüm

burda atıp tutması kolay

taaammm benim işiimm işte bunuu çok iyi bilirim diyenler nedense iş böyle kurumlarda ÜCRETSıZ çalışmaya gelince fos çıkıyor

sonrada senin mantığına göre yetersizim ya ben deniliyor

iş gelince herşeyi çok bilirizde para işte gözü kör olsun

valla arkadasım ben cocuk esırgemeye de basvurdum edırne keşandan geldım ben agruya. ama ıhtıyc olmadıgını söyledıler. sadece bu değil huzur evıne bıle gıttım ama yeterlı kadar çalışan bakıcı oldugunu söyledıer. agrının bı yerındeyım suan ve bulundugum yerde yok olsa gıdecegım. ama malasef

" çocuk esirgeme kurumundakileri bize layık görüyorsunuz demek "ne demek bu cümle? kendinizde misiniz?
oradakileri küçümsemek size mi kaldı :eek:lmaz:
ne bu öğrenci, insan ayrımıkötükedihüso
sizin gerçek bir öğretmen olmadığınızı bu cümlelerinizle güzelce ifade etmişsinizdelikafadulden

sadece üzüldüm

anlaşılan siz orada ki kastı bile anlayamıyorsunuz ya da işinize öyle geliyor...

bizi yetersiz gören bu arkadaş o çocuklara yazık diyen bu arkadaş

çocuk esirgeme kurumundakiler için aynı şeyi düşünmüyor ki bize oradaki çocukları adres gösteriyor demek istiyorum...

ve içine girdiği çelişkiyi anlatıyorum

laflarımı saptırmayınız..

asıl o çocukları küçük gören bu teklifi bize yapan zihniyettir..

onun zihniyetine göre bu işi bedava yaparsak yapabiliriz demek ki

içine düştüğünüz çelişkiden bana ithamda bulunarak çıkacağınızı sanmayın bayanlar..

ben ne dediğimin farkındayım

burda atıp tutması kolay

taaammm benim işiimm işte bunuu çok iyi bilirim diyenler nedense iş böyle kurumlarda ÜCRETSİZ çalışmaya gelince fos çıkıyor

sonrada senin mantığına göre yetersizim ya ben deniliyor

iş gelince herşeyi çok bilirizde para işte gözü kör olsun

haddinizi aşmayın..

burada herseferinde cebimden helal hoş olsun para harcadığımı dile getirmişken

benim adıma para işte gözü kör olsun diyemezsiniz..

sizin o çok savunduğunuz bir kısım da her ders para topluyor sınıftan..

hangi hakla siz beyanlarım mevcutken para için yapıyorsunz dersiniz..

yardım işine gelince ...

sizin gibi reklam yapmayacak kadar yüksek gönüllü bir yardımseverim meraklanmayın

artık gerçekten sıkıldım, benim türkçemde, eğitimimde yeterince iyi seviyede, kimseyede kanıtlamak zorunda değilim ayrıca, saldırı mesajları gönderenlere cevap vermiycem, boşuna yorulmasınlar...

Son düzenleme:
kızlar AÖF Türk Dili Edebiyatı okuyanlar 2 sene dolduktan sonra ücretli öğretmenlik yapabilirlermi hem öğretmenlik yapar hemde okur böyle bişey olabilirmi

X