- Konu Sahibi reyyan1984
-
yok canım günlük 6 saat üzerinden ücret alıyoro etkinlik derslerinin ücreti maaşına yansıyosa yaptırmalı galiba.. Sonuçta ders başı ücret alıyor..
tamam anladım.dersi bittikten sonra etkinlik yaptırmak zorunda değil.
ücretlilere ücret karsılığı dersten başka hiçbirşey yaptıramazlar nöbet tutmalarıda yasak.
Ama tabi ğücretli olduğu için diğer öğretmen ve müdür tarafından ezilir nöbette tutturulur parasını vermedıklerı derse de sokarlar...
Işine gelmezsede çık git derler bu sistem çok kötü...
bakalım bugün konusacaktı canmgenelde köy okullarını çoğunda 3 e kadar oluyor. O da mecburi. çocuklar taşımalı oluyor servis geliyor vs. Genelde benim çalıştığım okullarda okul öncesinde çalışan ücretli öğretmenler 6 saate kadar işliyor. Hatta biz etütle 7 saat yapıyoruz. O da kalıyor. Tabi ne işlediğini bilemem. Ama uyumuyor çocuklar uyumazda zaten oyun,tv varken.
Bence yiğenin 13.30 a kadar ders işliyorsa geriisine bişey diyemezler. Ama işte amir söyleyince fazla da karşı çıkamıyoruz. çocuklar
3'e yoruluyor,sıkılıyor kendileri uyumak istiyor desin
eğer tam gün eğitim veren bi okulsa yaptırmak zorunda ki 3'te çıktığına göre tam gün anasınıfı.
Ek ders haftada en fazla 30 saat alınıyor gerçi mevzuat değişikliği olcak diyorlardı ama tam takip edemedim, tam gün sınıflar 45 saatten hesaplancak gibi bi söylenti vardı. ücret kısmını ilçe milli eğitime sorsun bence.
Bu adresten eğitim müfettişine sorabilir yeğeniniz. Ben de anlamadığım bi şey olursa burdan araştırıyorum.
SORU-CEVAP
bu ne? ne yeğeni? ne sorusu?
Ücretli öğretmenlerin böyle bir zorunluluğu yok, sadece derslerine girmesi gerekiyo o kadar.
Taşımalı köy okullarında öğretmenleri tutuyorlar saat 3 e kadar.Aslında hiçbir yasallığı yok.
Sadece öğretmenin özverisinden başka birşey değil..
Bizim okulda da anasınıfı ogretmenımın gitsem 12 bucukta giderim dıyor aama işte idarenin baskısı birde ulaşımın imkansızlıgından kalıyorsunuz.
Saat 12 bucuktan sonra etkınlık yaptırmak zorundasınız diye bırsey soz konusu olamaz belirli bir müfredat var.Ve bu da saat 3 e kadar değil öğlene kadar.Ve tam emin değilim ama ders saati dite bır olgu var mı yok mu dıye.Ama sunu bılıyorum anasınıfı ogretmenının tenefüsü diye birşey yok.Sınıfta durmak zorunda ve sınıftan cıkamıyor.Tam emin degılım tabi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?