• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Rengi ve Saç Boyama uçları çok kuru ve çok sert,lütfen yardım.

Catharsis

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
12 Mart 2009
5.981
4.905
173
merhabalar,
çok gür ve kalın telli saclarım röfle,sonra boya(defalarca) derken cok yıprandı.uçları deforme oldu,çok sertleşti ve kuruluk var sacımda.2-3 kez kestırdım sonuc hala kötü..ne önerirsiniz?doğal yollar ya da kozmetik hepsine açığım.cok tesekkür ederim..

ben bakım yapıorm.
zeytinyağı,badem yağı'yLa.
gayet iyi geLdi bnm saçLarıma.
bnmde saçLarım çok kuruyduu ne zmn tarasam çatır çatır sesLer geLioduu taramaya korkuodm sonra gittim kuaföre kestrdim biraz ve o günden sonra haftada 2 kez bu karışımdan sürüorum ve 3o dk bekLetip yıkıorm iyi geLdi bnm saçLarıma.

benim saclarimda cok yipranmisti boya yuzunden ama bende badem yagi surmeye basladim bir gece bekletiyorum sacimda iyi geliyor ve her dustan sonra sacima soguk su dokuyorum saclarimi parlatmasi icin ve gercekten ise yariyor yerimseniben opuyorumnanaktan

ben bakım yapıorm.
zeytinyağı,badem yağı'yLa.
gayet iyi geLdi bnm saçLarıma.
bnmde saçLarım çok kuruyduu ne zmn tarasam çatır çatır sesLer geLioduu taramaya korkuodm sonra gittim kuaföre kestrdim biraz ve o günden sonra haftada 2 kez bu karışımdan sürüorum ve 3o dk bekLetip yıkıorm iyi geLdi bnm saçLarıma.

benim saclarimda cok yipranmisti boya yuzunden ama bende badem yagi surmeye basladim bir gece bekletiyorum sacimda iyi geliyor ve her dustan sonra sacima soguk su dokuyorum saclarimi parlatmasi icin ve gercekten ise yariyor yerimseniben opuyorumnanaktan

tesekkür ederim kızlar,saf zeytınyagı uyguluyorum.henuz 1 kez yaptım.iyi geldi gibi ama badem yagını da denıycem. tatlı badem yagı mı? acı badem yagı? bir de nasıl uyguluyorsunuz?

arkadaşlara katılıyorum, zeytin yağı ve badem yağı karışımı çok iyi gelecektir. işin sırrı ılık olarak kullanmakta, sonra da streç film-bone ya da poşet sarıp üstüne tülbent veya havlu sararak sıcak tutmakta. bir de saç kremi kullanmayı aman ha ihmal etme. onun dışında turplu su formülünü şiddetle tavsiye ederim, çok memnun kalacaksın. http://www.kadinlarkulubu.com/sac-u...2-sa231-uzatmak-bak305m-i231in-turplu-su.html bi göz at bence. uzatma yöntemi olmasına rağmen yumuşaklık ve parlaklık verme konusunda da çok başarılı bir bakımdır bu.
kolay gelsin...

tesekkür ederim kızlar,saf zeytınyagı uyguluyorum.henuz 1 kez yaptım.iyi geldi gibi ama badem yagını da denıycem. tatlı badem yagı mı? acı badem yagı? bir de nasıl uyguluyorsunuz?

tatlı badem yağı olacak arkadaşım:)

ewd tatLı badem yağı.
ben aktardan aLdım badem yağını zeytinyağda zaten evde vardıı az miktarda fıs fıs'Lı şişenin içine boşalttım ikisinden de duş'a girmeden 1 saat önce saçLarıma uyguLuorm ve bekLetip duşa giriorum gayet iyi oLdu saçLarım.

bu mevsimde turp bulmak zor olacak ama her iki teknıgı de denıyıcem..

badem yagını sampuana koyuyolarmıs.daha pratik gözüktü bana ama siz ne dersiniz aynı etkıyı yaratır mı?

bu mevsimde turp bulmak zor olacak ama her iki teknıgı de denıyıcem..

badem yagını sampuana koyuyolarmıs.daha pratik gözüktü bana ama siz ne dersiniz aynı etkıyı yaratır mı?

ben de koyuyorum hem badem hem de çam terebentin. benim şampuanım bitkisel, içinde silikon olmadığı için biraz sert bırakıo saçı, ben de badem yağı ekledim o yüzden. ama ayrı yapılan maske daha etkili oluyor.

bi de turpun mevsimi değil evet ama pazarda 1-2 tezgahta bulunma ihtimali var. mesela ben şimdi çıkıorum bakmaya:))

tesekkürler herkese..pazarda turp bulunabılır evet..kesınlıkle bakıcam..bır de su bakımları kac gunde bır yapıyorsunuz mesela ben hep haftada 2-3 kez yıkardım sacımı.artık bekletıyorum ama ne saçsa yaglanmıyor bır turlu bugun 6.gün ve hala kupkuru..halbukı sıcak zeytınyagı yapmıstım en son:(
zeytınyagı parlatıyor,canlandırıyor sacı ama kurulugunu almıyor..diğer yöntemlerı denıyıcem.haftasonu alısverıse cıkıyorum.

anladım. ama dipleri de mi yağlanmıyor? bu ilginç işte, çünkü bu sıcaklarda benim 3 günde yağlanan saçım 1 günde yağlanıo. terleyince saç diplerim de alıo nasibini, vıcık vıcık oluo.
ya bi de şampuanın da çok önemli, yani silikon içeren bi şampuan kullanıosan(içeriğine bak, dimethicone yazıosa içeriodur), ki marketlerde satılan şampuanların hepsinde hatta doğal bildiğimiz bioblas ve tresan da bile var, o da kurutur saçlarını. geçici bir yumuşaklık verir, saçı içten içe kurutur. sebamed'in onarıcı şampuanı var, onu tavsiye ederim sana. normal şampuanlara göre biraz pahalı(250ml 13 TL) ama değer, saç derinin dengelenmesine yardımcı olur.
turplu su 2 günde bir yapılıyor, yağ bakımları da haftada 1 aslında sağlıklı saçlar için, ama senin durumun farklı. istersen 2-3 e de çıkarabilirsin. bir de su linke bir göz at. bu da uzatmak için diye geçiyor ama yorumlara bakarsan daha ziyade yumuşaklık ve parlaklık veriyormuş. http://www.kadinlarkulubu.com/sac-uzatma-yontemleri/241946-anneannemin-sa231-uzatma-form252l252.html
kolay gelsin,inş. sağlıklı saçlarına kavuşabilirsin kısa sürede.

anladım. ama dipleri de mi yağlanmıyor? bu ilginç işte, çünkü bu sıcaklarda benim 3 günde yağlanan saçım 1 günde yağlanıo. terleyince saç diplerim de alıo nasibini, vıcık vıcık oluo.
ya bi de şampuanın da çok önemli, yani silikon içeren bi şampuan kullanıosan(içeriğine bak, dimethicone yazıosa içeriodur), ki marketlerde satılan şampuanların hepsinde hatta doğal bildiğimiz bioblas ve tresan da bile var, o da kurutur saçlarını. geçici bir yumuşaklık verir, saçı içten içe kurutur. sebamed'in onarıcı şampuanı var, onu tavsiye ederim sana. normal şampuanlara göre biraz pahalı(250ml 13 TL) ama değer, saç derinin dengelenmesine yardımcı olur.
turplu su 2 günde bir yapılıyor, yağ bakımları da haftada 1 aslında sağlıklı saçlar için, ama senin durumun farklı. istersen 2-3 e de çıkarabilirsin. bir de su linke bir göz at. bu da uzatmak için diye geçiyor ama yorumlara bakarsan daha ziyade yumuşaklık ve parlaklık veriyormuş. http://www.kadinlarkulubu.com/sac-uzatma-yontemleri/241946-anneannemin-sa231-uzatma-form252l252.html
kolay gelsin,inş. sağlıklı saçlarına kavuşabilirsin kısa sürede.

tesekkur ederım..benım sac derımde her zaman kuruydu..ama son zamanlarda iyice kurudu.bır yerde okudum yağlanmadan yıkamayın saclarınızı dıye..beklıyorum hala kuru,dipleri de uçları da..terleyınce nemlenıyor haliyle ama kuruyunca gene kupkuru hıc bır nem yok.
sampuan olarak head and shoulder kullanıyorum.kepek sorunum vardı çözüldü ondan önce de gliss veya loreal kullanırdım hep.bioplasa gecen gun baktım ama arastırayım dıye almamıstım.sebamedı deneyeyım o zaman öyle öneriyorsun.

silikon içermeyen şampuanlar DFN garlı(ben sadece bunu kullanıyorum yaklaşık 2 aydır maskesiyle beraber, ama sana tavsiye edemicem, çünkü boyalı ve kuru saça nasıl bi etki yapar bilemiyorum), sebamed ve Gliss(Gliss'in asia beauty şampuanında silikon yok, ama diğer serileri bilemicem). bunların arasından sana uygun olanı bence sebamed çünkü sebamed hem zararlı kimyasallar içermiyor hem de medikal bir ürün. saç derindeki yağlanma daha doğrusu yağlanmama problemini bu çözer muhtemelen. diğer taraftan da saçındaki hasarı onarır, kırıkları yapıştırmaz ama doku hasarlarını düzeltir. ama ek olarak maske ve krem de kullanman lazım. gliss in kavanoz içinde satılan maskeleri var, boyalı saçlar için olanını alıp dene istersen saçların düzene girene kadar kullanırsın.

bu arada internetten bakarken Gliss'in bi bakım kitini buldum. ismi repairist. tam senin tarif ettiğin saçlar için 3 lü bir kür. bir araştır istersen.

silikon içermeyen şampuanlar DFN garlı(ben sadece bunu kullanıyorum yaklaşık 2 aydır maskesiyle beraber, ama sana tavsiye edemicem, çünkü boyalı ve kuru saça nasıl bi etki yapar bilemiyorum), sebamed ve Gliss(Gliss'in asia beauty şampuanında silikon yok, ama diğer serileri bilemicem). bunların arasından sana uygun olanı bence sebamed çünkü sebamed hem zararlı kimyasallar içermiyor hem de medikal bir ürün. saç derindeki yağlanma daha doğrusu yağlanmama problemini bu çözer muhtemelen. diğer taraftan da saçındaki hasarı onarır, kırıkları yapıştırmaz ama doku hasarlarını düzeltir. ama ek olarak maske ve krem de kullanman lazım. gliss in kavanoz içinde satılan maskeleri var, boyalı saçlar için olanını alıp dene istersen saçların düzene girene kadar kullanırsın.

bu arada internetten bakarken Gliss'in bi bakım kitini buldum. ismi repairist. tam senin tarif ettiğin saçlar için 3 lü bir kür. bir araştır istersen.

bundan bırkac sene önce sacımda röfle vardı.bıraz yıpranma olmustu ..ben de glissin bir serisini kullanmıstım.iyi gelmıstı.tekrar bakayım ona.hatırlattığın iiyi oldu.
gercekten cok bilgilisin sac konusunda..
ilgi ve yardımın için çok çok tesekkur ederım yerimseniben

estağfirullah cnm, ne demek:utangac:
severim işte saçlarımla uğraşmayı, bazen bu sevgi saçıma zarar verse de(renk değiştirme çabalarım yüzünden), genelde olumlu sonuçlar alıyorum.tecrübeyle beraber bu forumda çok şey öğrendim gerçekten, turplu su mesela, hayata bakışımı değiştirdi diyebilirim:))
bi de kozmetikçilerde saç bakımıyla ilgili yeni bişi gördüm mü muhakkak denerim, maddi bakımdan pek iyi bir huy diil ama... ;)
bahsettiğim ürünün linki burda, kusura bakma, ingilizcesi var sadece. http://www.gliss.schwarzkopf.com/uploads/pics/sub_deep_repair_01.jpg için Google Görsel Sonuçları
kolay gelsinopuyorumnanaktan

estağfirullah cnm, ne demek:utangac:
severim işte saçlarımla uğraşmayı, bazen bu sevgi saçıma zarar verse de(renk değiştirme çabalarım yüzünden), genelde olumlu sonuçlar alıyorum.tecrübeyle beraber bu forumda çok şey öğrendim gerçekten, turplu su mesela, hayata bakışımı değiştirdi diyebilirim:))
bi de kozmetikçilerde saç bakımıyla ilgili yeni bişi gördüm mü muhakkak denerim, maddi bakımdan pek iyi bir huy diil ama... ;)
bahsettiğim ürünün linki burda, kusura bakma, ingilizcesi var sadece. http://www.gliss.schwarzkopf.com/uploads/pics/sub_deep_repair_01.jpg için Google Görsel Sonuçları
kolay gelsinopuyorumnanaktan

ben de meraklıyımdır saçlarıma çok.. ama aynen sen gıbı süreklı renk degıstırmekten kendini şaştı artık zavallılar..kısacık kestırıp çıt çıt almayı bıle düşündüm ama önce herseyı deneyeyım dıye karar verdım. yarın alısverıse cıkıcam.yazdıklarını bir bir incelıycem.uygun birseyler alıp denıycem.
link için ayrıca tesekkurler.ingilizcem yeterlidir sorun değil a.s.

merhabalar aynı dertten muzdarip biri olarak yeni aldıgım bir tavsiyeyi yazacağım
ben henüz yapmadım ama yapan arkadaşımdaki farkı gördüm

bildigimiz ısırgan otunu topluyorsunuz
haşlıyorsunuz
bir su bardagı kadar olacak haşlanmış hali
blendırlayıp (kına gibi oluyormuış kıvamı ) saçınıza sürüp strec film ile sarıyorsunuz yarım saay bekletip yıkıyorsunuz
iistersen biraz zeytinyagı ekle dedi bana

Back