• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Üçbin lirayı üfürmüşüz!

Çıldırmama az kaldı. İki yıl önce düğünümüz için eşim 30.000 lira kredi çekmişti. O sırada abisi çok sıkışıkmış, eşimden üçbin lira borç istemiş. Eşim de vermiş, sonradan bana söyledi. Herşeyi ikimiz yaptık, kimseden fayda görmedik, bir de üstüne kredi çektik diye hemen dibimizde bitmeler falan. Hadi neyse dedim. Peki bu para geri ödenmez mi arkadaş? Alınan borç geri ödenmez mi? Hayır ödenmezmiş. Kendi aralarında böyle birşey yokmuş. Birinin bir ihtiyacı, eksiği birşeyi olduğu zaman yetişirlermiş, eksik kapatıp destek olarak ödeşirlermiş. Aldığın parayı nakden geri getirip ödemek diye birşey yokmuş aralarında. Böyle birşey olabilir mi ya? Hadi ihtiyacım yok hiçbir şeye, o para bana ödenmeyecek mi? İlla yoryoksul mu olmamız lazım, hastanelere mi düşmemiz lazım? Kaldı ki eşim ameliyat oldu 1 ay önce, döner yaptırıp getirdi hastaneye 7 kişiydik, 70 lirası ödenmiş oldu galiba üçbin liranın! Bizim de sıkışık zamanlarımız oluyor, aha ben de ameliyat olacağım gözümden. İste abinden paramızı, hiç olmazsa eline geçtikçe peyderpey ödesin dedim. Kavga çıktı. Niye sürekli aynı konuyu açıyormuşum, unutacakmışım artık o parayı, üfürdük gitti unut artık diye bağırdı. Böyle birşey var mı ya? Yine aynı konuyu açmamak için zor tutuyorum kendimi bu akşam. Çok büyük kavga çıkacak. Ben kendime harcamazken, en ufak birşeyi bile alırken birbirimize sorarken abisine 3000 lira üfürmesi inanılmaz zoruma gidiyor. Ne yapmalıyım, nasıl yapmalıyım? Bu para nasıl geri alınır? Çıldıracağım ya :KK34:
bu parayı almaya çalışmayın.
eşinizi de sık boğaz etmeyin.
vermişler işte. aralarında böyle yapıyorlarmış.
zorla mı aldıracaksınız adama ki almaz orası belli.
adamı yormayın yeter.
bir daha vermezsiniz olur biter .

Öksüz, yetim tek başına düğün yapıyor da adam yine de alıyor parayı, hangi ihtiyacımızda verecek? Çok ihtiyaçlar da oldu, hani nerede? Ne bu istiyor, ne o veriyor. Peki ben?
adam keşke söylemeseymiş verdim 3 bin diye. bin pişman etmişsiniz . neden neden neden. para para para

kapatma Mune Mune kapatma, insanlar bu tip konular üzerine biraz düşünsün, hepimizin beyni biraz da maddi konularda glikoz yaksın... bakarsın toplumsal bir hassasiyet oluşur....
arkadaşım lidyalılardan girip, kafkalardan çıkmışsın. siz hava yiyip içiyorsunuz galiba, sizin orda para geçmiyor anlaşılan.
biraz konu sahibini anlamaya çalışın ya. bu kadar tatlı olmayın. sevgi buysa şimdi kocasının kardeşi göstersin sevgiyi. Ameliyat parasını versin bakalım. umarım oraları okumuşsundur.

Son düzenleme:
Milena81 Milena81

arkadaşım lidyalılardan girip, kafkalardan çıkmışsın. siz hava yiyip içiyorsunuz galiba, sizin orda para geçmiyor anlaşılan.
biraz konu sahibini anlamaya çalışın ya. bu kadar tatlı olmayın. sevgi buysa şimdi kocasının kardeşi göstersin sevgiyi. Ameliyat parasını versin bakalım. umarım oraları okumuşsundur.
varsa versin

Eşya alınıp düğün yapılmasıyla, birşeyimin eksik olmaması ile bunun ne alakası var? Borç alınır ve ödenir. Benim ailemde kimsenin kimsede kuruşu kalmaz, söylettirilmez, istettirilmez. Ben böyle gördüm. Sizinki de abiyle aynı mantık.
ama eşiniz borç diye vermemiş ki.
borç değil ki. hibe . aralarında böyleymiş. borcu nereden çıkarıyorsunuz

Benimle bir alakası yokmuş o paranın baksanıza! Daha evli bile değilken olmuş bunlar, o yüzden bana söz düşmezmiş. Nişanlıydık, 1 ay sonra düğün vardı eşya düzüyorduk diyorum, evli değildiniz ama diyorlar.
Madem öyle bırak eşin ödesin sen ödeme .. hayret bişey. Şu parayı isteyen senin kardeşin ya da senin tarafın olsaydı acaba nasıl davranacaktı onu da merak ediyorum doğrusu. Siz evlenmeye çalışın .. kimse o benim kardeşim diye destek çıkmasın. ama akbaba gibi üç beş kopartmak için fırsat kollasın. Yok öyle bi dünya. Herşeyi kendiniz yapmaktan bahsediyorsunuz. Ama olay amacı aşmış kusura bakmayın. Ben o paranın peşini bırakmazdım. Gerekirse kavgamı da ederdim. Ki eşimle bu konuda çooook etmişliğim vardır kavga. En azından şimdi böyle durumlarda takınacağım tavrı biliyor.

Madem öyle bırak eşin ödesin sen ödeme .. hayret bişey. Şu parayı isteyen senin kardeşin ya da senin tarafın olsaydı acaba nasıl davranacaktı onu da merak ediyorum doğrusu. Siz evlenmeye çalışın .. kimse o benim kardeşim diye destek çıkmasın. ama akbaba gibi üç beş kopartmak için fırsat kollasın. Yok öyle bi dünya. Herşeyi kendiniz yapmaktan bahsediyorsunuz. Ama olay amacı aşmış kusura bakmayın. Ben o paranın peşini bırakmazdım. Gerekirse kavgamı da ederdim. Ki eşimle bu konuda çooook etmişliğim vardır kavga. En azından şimdi böyle durumlarda takınacağım tavrı biliyor.
eşiniz böbreğini verseydi kardeşine o zaman da böyle düşünür müydünüz? o böbreğin peşini bırakmam der miydiniz?

kapatma Mune Mune kapatma, insanlar bu tip konular üzerine biraz düşünsün, hepimizin beyni biraz da maddi konularda glikoz yaksın... bakarsın toplumsal bir hassasiyet oluşur....

Benim konum üzerinden toplumsal hassasiyet kasmak sana mı kaldı işsiz mühendis? Benim kapatın dediğim konuma sen kapatmayın diye ahkam kesemezsin oradan. Saçma sapan sosyolojik tespitlerini kendine sakla.

Benim konum üzerinden toplumsal hassasiyet kasmak sana mı kaldı işsiz mühendis? Benim kapatın dediğim konuma sen kapatmayın diye ahkam kesemezsin oradan. Saçma sapan sosyolojik tespitlerini kendine sakla.
üzgünüm ama işsiz değilim, izindeyim.... :kahve: allah kimseyi işsiz güçsüz bırakmasın özellikle de senin eşini. çünkü sen eşinin canına okursun... hastanede yatacakmışsın, şimdiden geçmiş olsun... hastalıklarda moral önemlidir, inşallah eşinin maaşına bu süre zarfında zam gelir de sen de bu moralle bir an önce iyileşirsin...

Pardon da öyle bir söylüyorsunuz ki sanki dilenciye sadaka vermiş eşiniz çok iticisiniz. Yok hibeyi nasıl kabul edermiş, yok kardeşi aldıysa da karısı nasıl kabul edermiş gururu mu yokmuş. Bunun gururla ne alakası var yaa. Kardeşi o el değil yani. El olsa tamam nasıl kabul ediyor denir de eşiniz geri almak istemiyor. Ayrıca ailenizi bırakıp başka şehire gelmenizle falan ne alakası var? eşiniz sizin bir şeyinizi eksik mi bıraktı? eşya mı almadı düğün mü yapmadı? Bu ne para hırsı ya hatır gönül diye birşeyden de haberiniz yok mu? Döner almış gelmiş paranın bir kısmını öyle ödedi herhalde demişsiniz pes doğrusu yani. Aile kavramından haberiniz yok. Ben aileme maaşımdan kirada gönderdim kardeşime de yardım ettim eşim ağzını açıp tek kelime demedi bana demez de.

bide ben eşim laf ederse, sustururum, senin paranı mı yolluyorum kendim çalışıp gönderiyorum derim ki eşim laf etmez. bende o ailesine verirse laf etmem. sonuçta ailesidir, ailesine yardım etmeyen aileden parasını esirgeyen bir eşim olsun istemezdim şahsen.

Ben size hak verdim.
Herkesin gıpta ile baktığı bir aile - kardeş ilişkim vardır, aramızda paranın lafı edilmez.
Nasıl lafı edilmez, ihtiyaç hali varsa, olan olmayana yetiştirir, göz görür, talep dahi edilmez.
Ancak sizin durumu yaşamış olsaydım, ben de tepkili olurdum, değil 3 bin, 100 lira bile batardı.

Siz düğün hazırlıkları vb. için borç altına girip, hayatınızdan kısıp kredi çekeceksiniz ve eşinizin kardeşi gelecek, hiçbir şeye katkısı olmadığı gibi "Abim-kardeşim bir ihtiyacınız var mı, evleniyorsunuz para su gibi akıverir" demeyecek de üzerine utanmadan çektiğiniz kredinin 3 binine keyfi, akbaba gibi çökecek? Öylesine kardeş denmez, fırsatçı denir.

Herkes de ne kadar zenginmiş, para içinde yüzüyor herhalde millet. Demişler ya 3 bincik neymiş, paraya çok değer veriyormuşsunuz vs. 5 kuruş eksik olsa otobüse bindirmezler, 20 lira eksiğine aracınızın deposunu doldurmazlar, 3 bincik neymiş öyle mi? 3 bin liraya insan dört başı mamur balayı yapar, zorunda mıydı bu insanlar borca harca evlenirken bir de üzerine kardeşine üfürüm kıyağı çekmeye? Hele eve yeni giren bir gelin... Sorulmuyor, danışılmıyor, ama borcu öderken bu kadın da sıkılacak. Değil 3 sene, 10 sene konuşsa hıncını çıkaramaz insan çünkü ilk mesele para değil.

Kardeşim yapsa koyardı şahsen, üfürümlük versem de bilirim ki kardeşim bir başka seneye o parayı kabul etmeyeceğimi bildiğinden tatil vb. bir hediye ile geri döndürürdü. O da yok sizde herhalde? Yeni evlenenlere bu kazık atılmaz.

Ben size hak verdim.
Herkesin gıpta ile baktığı bir aile - kardeş ilişkim vardır, aramızda paranın lafı edilmez.
Nasıl lafı edilmez, ihtiyaç hali varsa, olan olmayana yetiştirir, göz görür, talep dahi edilmez.
Ancak sizin durumu yaşamış olsaydım, ben de tepkili olurdum, değil 3 bin, 100 lira bile batardı.

Siz düğün hazırlıkları vb. için borç altına girip, hayatınızdan kısıp kredi çekeceksiniz ve eşinizin kardeşi gelecek, hiçbir şeye katkısı olmadığı gibi "Abim-kardeşim bir ihtiyacınız var mı, evleniyorsunuz para su gibi akıverir" demeyecek de üzerine utanmadan çektiğiniz kredinin 3 binine keyfi, akbaba gibi çökecek? Öylesine kardeş denmez, fırsatçı denir.

Herkes de ne kadar zenginmiş, para içinde yüzüyor herhalde millet. Demişler ya 3 bincik neymiş, paraya çok değer veriyormuşsunuz vs. 5 kuruş eksik olsa otobüse bindirmezler, 20 lira eksiğine aracınızın deposunu doldurmazlar, 3 bincik neymiş öyle mi? 3 bin liraya insan dört başı mamur balayı yapar, zorunda mıydı bu insanlar borca harca evlenirken bir de üzerine kardeşine üfürüm kıyağı çekmeye? Hele eve yeni giren bir gelin... Sorulmuyor, danışılmıyor, ama borcu öderken bu kadın da sıkılacak. Değil 3 sene, 10 sene konuşsa hıncını çıkaramaz insan çünkü ilk mesele para değil.

Kardeşim yapsa koyardı şahsen, üfürümlük versem de bilirim ki kardeşim bir başka seneye o parayı kabul etmeyeceğimi bildiğinden tatil vb. bir hediye ile geri döndürürdü. O da yok sizde herhalde? Yeni evlenenlere bu kazık atılmaz.

Bunlarda da laf edilmiyormuş aynı dediğiniz gibi ama göz görmüyor, kafa basmıyor, ihtiyaca da koşulmuyor. Direkt paranın üstüne yatılıyor. Hangi balayı, hangi hediye? Daha evime bimden 2 tane bardak alıp gelmişlikleri yoktur. Yeni gelin evi burası.

Şu an konu düğünüm için çektiğim ama alakasız yere giden para... Böbrek değil

canım ikili lişkilerde maalesef hırslarımıza yenik düşüyoruz, kocan o parayı kardeşinden isteyemeyecek, sen hırsından kendini yiyeceksin eşinle aran bozulacak, eşin içinden şunları düşünecek " nasıl bir kadın ki taa evlenmeden önce abime verdiğim para için bana bunları yaşatıyor", sonra sen içten içe tüm aileden nefret edeceksin ama o para gelmeyecek ve buradan kimse kazançlı çıkmayacak. insanlar sana bunları yaamayasın diye akıl veriyor. bu inatlaşmanın, kendini doldurmanın bir alemi yok, bende aileme çok destek oldum, ki şimdi isteler yine olurum, bazısını eşim bilir bazılarını bilmez. ama bilirse de laf ettirmem, asla! çalıştım kazandım aileme yardım etmeyeceksem öleyim. aynı şekilde eşim de ailesine para verirse hesap soramam ki dediğim gibi benimki arkadaşlarına bile sürekli veriyor ve sonra peşine düşmüyor hep hibe hep hibe. ama ne yapayım adamın yapısı bu değişmeyecek, yine gönderecek bu sefer benden gizli gönderecek. o yüzden artık sesimi çıkarmıyorum. sen bunu göremedin mi daha? kaç sene öncesnin parası ve adam istemeyeceğim demiş, kendine dert edip, sıkıntıya girdiğine, eşine yapattığın strese değmez

Şu an konu düğünüm için çektiğim ama alakasız yere giden para... Böbrek değil
belki adam/kadın her neyse, gitti parayı çok ciddi bir durum için harcadı. siz alakasız olduğundan emin misiniz? belki eşiniz bir zamanlar abisine ödemesi gereken borcun onda biri kadar bir meblağı krediyi çekince veririm belki de abi kardeş arasında başka bir protokol var bilemiyoruz. size de abimin ihtiyacı var ondan verdim dedi doğruyu söylemeye cesaret edemedi sizin korkunuza... kim bilir?

canım ikili lişkilerde maalesef hırslarımıza yenik düşüyoruz, kocan o parayı kardeşinden isteyemeyecek, sen hırsından kendini yiyeceksin eşinle aran bozulacak, eşin içinden şunları düşünecek " nasıl bir kadın ki taa evlenmeden önce abime verdiğim para için bana bunları yaşatıyor", sonra sen içten içe tüm aileden nefret edeceksin ama o para gelmeyecek ve buradan kimse kazançlı çıkmayacak. insanlar sana bunları yaamayasın diye akıl veriyor. bu inatlaşmanın, kendini doldurmanın bir alemi yok, bende aileme çok destek oldum, ki şimdi isteler yine olurum, bazısını eşim bilir bazılarını bilmez. ama bilirse de laf ettirmem, asla! çalıştım kazandım aileme yardım etmeyeceksem öleyim. aynı şekilde eşim de ailesine para verirse hesap soramam ki dediğim gibi benimki arkadaşlarına bile sürekli veriyor ve sonra peşine düşmüyor hep hibe hep hibe. ama ne yapayım adamın yapısı bu değişmeyecek, yine gönderecek bu sefer benden gizli gönderecek. o yüzden artık sesimi çıkarmıyorum. sen bunu göremedin mi daha? kaç sene öncesnin parası ve adam istemeyeceğim demiş, kendine dert edip, sıkıntıya girdiğine, eşine yapattığın strese değmez

bu baskı ve stres adamları da yalancı yapar. iğne nereye çuvaldız nereye batırılır iyi bilmek lazım...

Bunlarda da laf edilmiyormuş aynı dediğiniz gibi ama göz görmüyor, kafa basmıyor, ihtiyaca da koşulmuyor. Direkt paranın üstüne yatılıyor. Hangi balayı, hangi hediye? Daha evime bimden 2 tane bardak alıp gelmişlikleri yoktur. Yeni gelin evi burası.

Tüm bunlara rağmen eşiniz de yığsın dursun kardeşlerine değil mi? Ay aynı babam.
Ama gün gelir anlar, size hak verir. Siz yeter ki sürekli söyleyip söyleyip normalleştirmesine sebep olmayın.
Bir kere söylersiniz, sıkıntınızı da belli edersiniz, daha da üzerine konuşmazsınız, kendisi görmedikten sonra sizin parmağınızla işaret etmeniz de batar, hatta kardeşlerine daha bi sıkı sarılıverir.

Babam ve annem senelerce borç ödemişler kardeşleri ve annesi yüzünden.
Düğün zamanı tüm ailesi babamın hesabına veresiye yazdırmış giyecekleri elbiseleri, ayakkabıları, takacakları takıları vb.adını kullanarak. Anlayacağın babam düğün zamanı ailesine gardırop düzüvermiş, bir de kendisine takılacak altınları yine kendisi almış.

Annem anlatırdı öde öde nasıl bi hal olduklarını... Babama dese de dinletemezdi, onların da güya aralarında paranın lafı olmazmışmış. Anladı sonra ailesinin kazı olduğunu. Sizinki de anlar, zamanı vardır.

Back
X