- 25 Nisan 2009
- 34.325
- 39.774
- 1.123
bu parayı almaya çalışmayın.Çıldırmama az kaldı. İki yıl önce düğünümüz için eşim 30.000 lira kredi çekmişti. O sırada abisi çok sıkışıkmış, eşimden üçbin lira borç istemiş. Eşim de vermiş, sonradan bana söyledi. Herşeyi ikimiz yaptık, kimseden fayda görmedik, bir de üstüne kredi çektik diye hemen dibimizde bitmeler falan. Hadi neyse dedim. Peki bu para geri ödenmez mi arkadaş? Alınan borç geri ödenmez mi? Hayır ödenmezmiş. Kendi aralarında böyle birşey yokmuş. Birinin bir ihtiyacı, eksiği birşeyi olduğu zaman yetişirlermiş, eksik kapatıp destek olarak ödeşirlermiş. Aldığın parayı nakden geri getirip ödemek diye birşey yokmuş aralarında. Böyle birşey olabilir mi ya? Hadi ihtiyacım yok hiçbir şeye, o para bana ödenmeyecek mi? İlla yoryoksul mu olmamız lazım, hastanelere mi düşmemiz lazım? Kaldı ki eşim ameliyat oldu 1 ay önce, döner yaptırıp getirdi hastaneye 7 kişiydik, 70 lirası ödenmiş oldu galiba üçbin liranın! Bizim de sıkışık zamanlarımız oluyor, aha ben de ameliyat olacağım gözümden. İste abinden paramızı, hiç olmazsa eline geçtikçe peyderpey ödesin dedim. Kavga çıktı. Niye sürekli aynı konuyu açıyormuşum, unutacakmışım artık o parayı, üfürdük gitti unut artık diye bağırdı. Böyle birşey var mı ya? Yine aynı konuyu açmamak için zor tutuyorum kendimi bu akşam. Çok büyük kavga çıkacak. Ben kendime harcamazken, en ufak birşeyi bile alırken birbirimize sorarken abisine 3000 lira üfürmesi inanılmaz zoruma gidiyor. Ne yapmalıyım, nasıl yapmalıyım? Bu para nasıl geri alınır? Çıldıracağım ya![]()
eşinizi de sık boğaz etmeyin.
vermişler işte. aralarında böyle yapıyorlarmış.
zorla mı aldıracaksınız adama ki almaz orası belli.
adamı yormayın yeter.
bir daha vermezsiniz olur biter .