• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Uçak Mühendisliği

YagmurunEllerii

Tarifsiz kederler içerisindeyim.
Kayıtlı Üye
7 Nisan 2010
8.402
455
163
merhabalar
uçak müh. okumak istiyorum acaba KK da okuyan mezun falan var mı yardımcı olabilecek puanlar yüksek olduğu(ODTÜ:491-İTÜ:470) için yurdışı da düşünüyorum yalnızca ukrayna ve italya da olanları biliyorum başka nerelerde var acaba bilgisi olan var mı ? teşekkürler

uçak mühendisi bir kadınbilmiyorumkismile çok az vardır zaten türkiyede burdan bulabileceğini pek sanmam. üniversitelerin forumlarından yakalayabilirsin birilerini.

Kardeşim İTÜ Uçak Müh. okuyor ama erkek. Bölümde bayanlar da var. Ben Tekstil Mühendisiyim ama geri dönme şansım olsaydı uçak mühendisliği okumak isterdim. Uğraştığı ve eğitildiği alanlar bence çok güzel, mesela en basitinden aerodinamik kuralları hakkında bilgi sahibi olmak; havada olan birçok olayı anlamanız ve hayrete düşmeniz için bile yeterli.

İTÜ'nün öğrenci ve akademisyen forumu teknikforum.com adresinden uçak mühendisliği bölümünde birilerini yakalayabilirsin.

Son düzenleme:
yardımlarınız için teşekkürler bende doğrutercih.com da baktığım kız öğrenciler vardı zaten kardeşiniz memnundur umarım kaçıncı sınıf okuyo merak ediyorum da çok araştırdım kimileri mesleğin geleceği yok diyo kimileri en rahat iş bulunabilir meslek diyo arada kaldım bende

Merhaba.Erkek kardeşim itüde 2.sınıf uçak mühendisliğinde okuyor.Az da olsa bayanlar da var sınıfında.Uçak,helikopter gibi araçlara ilgiliysen kesinlikle alternatif düşünme derim.Ayrıca iş bulma imkanı da en fazla olan mesleklerden biri.Hava yolları,TAI,savunma sanayi gibi yerlerde çalışabilirsin.Bu bölümün türkiyede sadece 2 üni.de olduğunu ve havacılık sektörünün gün geçtikçe ne kadar geliştiğini ve kullanımının yaygınlaştığını düşünürsen başarı ve iş bulma şansın yok denecek kadar az bence.
Yurtdışında okumak isterim dersen de bilinen en iyi yer Ukraynadır.
Güzel kararlar vermen dileklerimle...

merhaba. odtü'de ki uçak mühendisliği değil uzay ve havacılık mühendisliği kız erkek sayısı arasında uçurum da yok neredeyse eşit yukarda da yazmışlar tai roketsan havelsan vb. yerlerde işe girebiliyorlar.

ilginiz için teşekkürler bağlantım yoktu cevap veremedim kusura bakmayın ben odtü istiyorum yurtdışıda evet genelde ukrayna ya gidiyolar ama erasmus la gidenler italya ya gidiyolar diye biliyorum gözümü korkutan şeylerden biri de hadi diyelim ki kazandın okuması da en az kazanmak kadar zor sanırım itü eski rektörü sanırım üniversitemizde ki en zor bölüm demişti

Back