Korkular için profesyonel destek olayına benim de ihtiyacım var. Konuyu takipteyim o yüzden.
Siz böyle bir korkunuz olduğunu ilk ne zaman anladınız?
yukseklik korkum oldugu icin ucaga binmeden de korkuyordum zaten.binince tescillenmis oldu.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Korkular için profesyonel destek olayına benim de ihtiyacım var. Konuyu takipteyim o yüzden.
Siz böyle bir korkunuz olduğunu ilk ne zaman anladınız?
alkol kullanmıyorum. bir de ciddi fobi derecesinde korkusu olanlara alkol de islemiyor sanirim. eksi sözlükteki ucak korkusu yenme basliginda yazıyordu.Antidepresana alışkın değilseniz ilk kullanımda işe yaramaz. Vücudun alışma süreci var ona. Uçak yolculuğu için de ilaca başlanmaz.
Pasiflora falan da hiç bir işe yaramıyor.
Size alkol tavsiye edebilirim. Gerçekten rahatlatır..
Kız yok gıcık oluyorum o pilot konuşmuyor muAllah iyiliğini versin
Başka uçağın dibinizde işi ne? Havada birbirine makas atacaklar sanki
Türk yıldızları jeti mi bu?
Ben çok seviyorum pilotun verdiği talimatları dinlemeyi
Aynen sizin gibi cok korkan bir arkadasim vardi isyerinde,beraber seyahate gittigimizde beni de cok yorardi aman dusecez aman sallandik bilmem ne diye.
Birkac pilot gosterdim,hani su sosyal medyada cok populer olanlardan,sonrasinda kosa kosa biniyordu ucaga allahim ne guzel adamdir kimbilir diye
Ama yukseklik korkusu olanlar ucaktan korkmazmisyukseklik korkum oldugu icin ucaga binmeden de korkuyordum zaten.binince tescillenmis oldu.
Aynen sizin gibi cok korkan bir arkadasim vardi isyerinde,beraber seyahate gittigimizde beni de cok yorardi aman dusecez aman sallandik bilmem ne diye.
Birkac pilot gosterdim,hani su sosyal medyada cok populer olanlardan,sonrasinda kosa kosa biniyordu ucaga allahim ne guzel adamdir kimbilir diye
otobüsteyim. Tutamadım kendimi sesli güldüm. Öksürmeye çevirmeye çalıştım iyice batırdım. Ssn çok yaşa e mi b
hahaha sesli güldüm bu arada bende çok korkarım ama oruç kısmı aklıma gelmediBenim kadar korkan var mıdır ki
Asla cam tarafına oturmam kızları oturturum
Abdestli binerim
İnene kadar resmen hatim indiririm
Çoğu zaman da oruç olurum
Düşerse düşsün kızlarım yanımda bende hem oruç hem abdestli komple cennete gideriz diye avutuyorum kendimi
Yani uzun vadede psikoterapi öneririm ben, fobileri aşmada çok yardımı dokunuyor bazı psikoterapi türlerinin özellikle. Ancak yakın zamanda bir uçuş varsa Passiflora adlı sakinleştirici bir bitkisel şurup var, tam olarak ilaç sayılmaz o yüzden adını yazıyorum. Uçağa binmeden 1 saat önce ondan bir ölçek alırsanız daha rahat edebilirsiniz, kısa vadeli bir çözüm tabi bu. Ben olsaydım bir an evvel kalıcı bir çözüm arayışına girerdim.
benim de niyetim kalici cozume ulasmak. cunku korkmaktan korkar hale geldim su an. bir cesaret alip bilet alicam ama kendime hakim olamamaktan korkuyorum. son yolculugumdan sonra asla demistim.
ilk yolculuk haziranda. ona gerekirse otobusle de giderim. cocuklari ayri ucakla yollayip. psikoterapi mesela kimden nerden bunu bilmiyorum. her psikoterapi yapan bunu basarir mi. deneme yanilma yontemiyle mi bulmaliyim yoksa.
Bende çok korkuyorum ama 6-7 kere bindim. Kendimi kasmaktan başım çatlıyo. Sürekli uçağı dinliyorum. Annem sakinleştirici alıyo binerken sorun yaşamıyo.ciddi ucak korkum var. iki kez bindim. ikisinde de kotu oldum bir daha asla binmem dedim. bana kalsa yurtdisina bile otobusle gidebilirim.
2. binisimde karayoluyla gittiğimiz kotu yolculuk sonrasi binmek zorunda kaldim. hamileydim ve yanimda oglum vardi. onlar icin kendimi zorlarim korkmadan binerim diye dusundum. surekli kendimi telkin ettim. ama yok ucakta cok kotu oldum yine. karnimda kasildi baya.
benim sorunum dusmesi yada ölümle ilgili degil. dolayisiyla en guvenli arac cumlesi bana yeterli olmuyor.
hatta havayla ilgili simülasyonlarda da kotu oluyorum ben. onda da neticede bisi olmadigini bıliyorum ama o havada olma hissi beni cok rahatsiz ediyor.
karada olmak kendimi guvende hissettiriyor heralde. acik deniz yolculugunda falan da o sekilde kotu hissederim heralde. bogazi gecerken sıkıntım yok ama daha uzun yolculuklarda denizde de sorun olur heralde.
neyse benim sorunum su an ucak. bunu yenmek istiyorim. bunun beni engellemesini istemiyorum. yazin bir yere gidecegiz. yurtdisina da gitmek istiyorum. cocuklar olmasa ben gene kara yolunu denerdim hersekil ama ...
bunu ciddi anlamda yenen, profesyonel destek alan var mi. biraz internette arastirdim ama tam bir sonuç bulamadim. yani thy nin baris muslunun vs bunun icin calismalari varmis onlari gordim ama gercekten cozum bulan var mi onu bulamadim.