Uçak korkusu

Merhaba arkadaslar.

Benim cok ciddi derecede bir ucak korkum var. Eskiden yoktu ama bi ucak yolculugunda feci bir hava boslugunu girmistik ondan beri ucarken ölüp ölüp diriliyorum. Size söyle tarif edim icaga binincr asiriderecrde kalp carpintisi, titreme, korku vs. oluyor. Butun yolculuk boyu ne bisey yerim ne icerim ne konusurum öluyorum yani.

Bu Ucak korkum yuzunden hic tatile bile gitmek istemiyorum hatte türkiyeye ailemin yanina bile gitmek istemiyorum.

Doktora gittim bana sakinlestirici verdi. Bi nevi ise yaradi ama biraz.

Ayni sorunu yasayan arkadaslar var mi? Siz nasil cözuyorsunuz bu sorunu?

sakinlestirici haplar cok ise yariyor. ben turkiyeye gittigimde iki kez ucaga biniyorum aktarmali olarak ilki 4 saat ikincisi 1 saat suruyor. tablet yada telefonuna komik filmler indirip izleyebilirsin, yolculuk yapacagim zaman gece uyumam ucaga binmeden oncede sakinlestirici hapi ictimmi hic korku kalmiyor uyku basiyor hemen uyuyorum inecegimize yakin uyaniyorum. aklina kotu seyler getirme, bulmaca cozmekte kafasini dagitiyor insanin.

Ben en çok inişte korkuyorum, malum uçağı kaldırmak değil indirmektir marifet.
Kalkış anında çok keyif alıyorum ama iniş yaklaştıkça başlıyor korkum.
Havacılık sektöründe çalışmama rağmen uçak korkum geçmedi

Ben de çok korkuyorum kalkarken, inerken, manevra yaparken hissederim diye havada çok korkmam beni korkutan kalkış ve iniş, deniz otobüsünde de böyle oluyorum gemi döndükçe bayılacak gibi oluyorum inlemeye başlıyorum duyan da can çekişiyorum sanır.

Ben en çok inişte korkuyorum, malum uçağı kaldırmak değil indirmektir marifet.
Kalkış anında çok keyif alıyorum ama iniş yaklaştıkça başlıyor korkum.
Havacılık sektöründe çalışmama rağmen uçak korkum geçmedi
Ay ben tam tersi yere yaklasdikca binalar arabalar ve nihayet inis alanini gordugumde dunya benimm oluyo bende cok korkagim her ucak yolculugunda ay benim burda ne isim var niye bindim diyorum indikden sonra bida binmem diyorum ))))

Canim bende yurtdisinda okuyorum 6 saat ucak yolculugu cekiyorum 3. Yilim biraz biraz alistim ama uykusuz biniyorum uyumak icin uyumaya calis zorla kendini bikere tuvaletteyken ucakta türbülansa yakakandim ucak zangir zangir titredi ayyy aklim gitmisti

Ben bayılıyorum uçağa ya. Bakkala bile uçakla gidesim var :KK70: Rahatlık diyorum başkada bir şey demiyorum.

Bende çok korkuyordum ama gide gele biraz hafifledi korkum, bir de thy'de yemek dağıtmaya başladıklarında baya sakinleşiyorum ben "türbülans ihtimali olsa bu sırada yemek dağıtmazlar" gibi bir düşünce oluyor... Bir de yurtdışı uçağı olduğu için içki dağıtılıyor bilmem kullanıyor musun ama şarabımı içince baya rahatlıyorum ben yolda...

ayy benden beteri cikacagina tahmin etmemistim bdedigin gibi bayilmissin bayilmasina birak ucak indiktten sonra kaldirsin :). aynen bende ne imrenirim o insanlara gazete okuyorlar yemek yiyorlar hayranlikla onlari izleyip kendimi sakinlestirmeye calisirim ama nafile :KK43:.
ben ucagin icini resimde bile görsem kalbim nasil carpiyor :KK43:

Ben servis esnasında asla sorulanlara cevap vermiyorum. Normalde çok cana yakın neşeli biri iken uçakta bildiğin hödük oluyorum. Ama elimde değil. Sadece son uçuşumda biraz konuşabilmiştim.
Sanki ben ağzımı açacağım ve insanlık yok olacak gibi :)

ilk uçağa bindiğimde heyecandan ve meraktan eğlenmeme bakmıştım,kahve falan içip dışarıyı izlemiştim. inmemize az bir süre kala uçak deli gibi sallanmaya başlamıştı,kendimi telkin etmeye başladım.normaldir hava boşlukları oluyormuş falan diyordum:) yandaki amcayla teyzeye baktım panik. sevgilime(eski) dönüp bu normal dimi demiştim? hayır dedi yüzüme bakıp.o an hemen dışarıya bakmıştım meğer dışarısı yağmur,fırtına felaket.resmen nefesim kesilmişti.ha demiştim ilk binişimde düşecek uçak :) koltuğa yapışmıştım resmen. uçağıda havada bir kaç tur döndükten sonra indirdi pilot,indirdikten sonrada alkışlar falan. dönüşü düşünmekten tatilin tadına varamadım:) Allah'tan dönüşte havaalanında kavga etmiştikte, o sinirle ne korku kalmıştı ne bir şey...ama hala uçağa binerken stresliyim elimde değil. hele yüksekliği,havanın kaç derece olduğuna falan bakarsam paniklemeye başlıyorum :) zorunlu olmadıkça binmek istemiyorum :)

eski bir kabin memuru olarak uçakların çok büyük teknik incelemeler ve hesaplamalar sonucu kalkışa hazır hale geldiğini söyleyeyim de biraz olsun güveniniz gelsin :) yeri geldi ayda 90 saatten fazla, arka arkaya 3 bacak uçtuğum zamanlar oldu. hala da yaşıyorum yani :)

Malesef bende ucak fobisi olanlardanim.Bu yuzden trye ailemi gormeye bile ancak iki uc yilda bir gidebiliyorum.Bu yaz yine bilet aldim ama simdiden korku sardi beni.10 gunluk araba yolculuguna raziyim ama 3 saatlik ucaga degil.
Insallah rahat gider donerim ya aklima geldikce kalbim carpiyor.

kendini bu kadar şartlama üzerine git korkunun illa uyumalıyım ilaç almalıyım deme aileni düşün bu yüzden hiç gidememek daha kötü değil mi öyle düşünmeye çalış

önerileriniz icin cok tesekkur ederim arkadaslar.

aslinda ben profesyonel yardim almayi dusunuyorum. bazi ucak sirketleri bi haftasoni boyunxa seminerler veriyor ucak korkusu olanlar icin. ucagin teknik özelliklerini anlatiyorlar. ve en son günde ucaga binip tur atiliyor. bu seminerler yankiz cok pahali birda ben arastirdim. ama baska care yok sanirim. Ucakla hic korkmadan seyahat edenlere okafar imreniyorum ki :KK43:
cok istiyorum degisik ve uzak ülkeleri görmeyi ama nerdeeee

X