• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Uçağı kaçırdık

kıbrısta başımıza geldi..nufus cuzdanları hotelde kalmış..1 saatlik yol ucağı kalmasına da 1 saat var :)) ne heyecan yaşamıştık ,tur elemanları ile 15 dk falan uçağı bekletmişlerdi :)
ben hiç uçağa binmemişim, havaalanına ilk kez ayak basmışım. eşim olmasa yanmıştım. :))

Evet aradım anons kaldırılmş.Ama şöyle bir durum var bavulları aldığımızda da uçağın saati geçmişti zaten.İstersek şikayet edebilirsiniz dediler ama .Sinir bozucu bir durum oldu malesef

Evet aradım anons kaldırılmş.Ama şöyle bir durum var bavulları aldığımızda da uçağın saati geçmişti zaten.İstersek şikayet edebilirsiniz dediler ama .Sinir bozucu bir durum oldu malesef
o zaman edeceksiniz ,valizleri zaten için almamışlar

Yardımcı olmaya çalışan herkese teşekkür ederim.Yukarıda belirttiğim sebepten ötürü şikayet kaydı oluşturabileceklerini söylediler.

Geçmiş olsun ben gerçekten uçağı kaçırdığınızı sandım başlığı gördüğümde sıcak başıma vurdu heralde :D

check in yaptiginiz icin o ucagin sizi beklemesi gerekir.
ucaklar yolcu bekleyip gecikiyorlar. yani benim bindigim bir suru ucakta oldu bu durum.
bir kez de ben guvenlikte takilmistim esim bekletti ucagi. biz biner binmez kapatildi kapilar.
mutlaka yeni bilet isteyin en yakin zamana.

hatta bir kere baglantili bir ucakta ikinci aktarmaya binmedim ben esim kendisi bindi. aslinda bildirmistik binerken benim ikinci ucaga binmeyecegimi ama gorevli yine de check in etmis beni ikinci ucus icin.
ucak 30 dk gecikmis beni disarida anons etmisler, en sonunda esime gelip yaninizdaki yolcular nerede demisler, 45 dk gecikmeli kalkmis ucak.

15 gün önce ben de az kalsin kaciriyordum. Ben de 3 saat erken gittim, 1 saat kala ilan edilen kapiya gittim. Bekle bekle ne sira ne bir sey. Ben ve 4-5 yabanci bekliyoruz. Esimle konusurken git tekrar kontrol et kapiyi dedi, iyi ki bakmisim cünkü kapi degismis. Yazmislar yazmasina ama iki cocuk ve bavullar biraz ileride kalabalik nedeniyle zor buldugumuz yerde oturuyorduk. Esim uyarmasa, nasil olsa koltuk numaramiz belli en son binsek de olur deyip arkami dönüp oturacaktim. Iki cocuk iki bavul maraton kostuk resmen. Sorunca anons yapildi dediler ama hic duymadim. Benimle birlikte kosanlar da yine erken gelip ilk ilan edilen kapi numarasinin önünde bekleyenler. Onlar da anons duymadiklarini söylediler. Yapsalar da öyle bir anons yapiyorlar mi mübarek Türkçe olani bile anlasilmiyor.

Havalimanında çalışan biri olarak cevap veriyorum. Havayolu isim anonsu yapmak zorunda değil. Kapıya 15. Dak da değil 16 dakika kala olmalısın. Erken kapama ihtimalleri yok herşey saate sistemli. Biletiniz promosyon değilse belli bi ceza karşılığı değişiklik yaparsınız.

Bagaj konusuda çok komik. Siz binmeZseniz otomatik sistem sizin bagajlarınızı uçağa yüklemez. Bagaj kenarda ayrı kalır. Siz ne zaman boarding yaptırırsınız ozaman bagaj yüklenir. Bence bosuna vakit harcamayın hiç bi hak iddia edemezsiniz. Bi özür Mesajı yazıp bırakacaklar. Peki biletinizi satışa götürdünüz mü değişiklik yapılamadımı

15 dk kala gitmeniz sizin hataniz olmus malesef. Bir sey yapabilirler mi bilmiyorum. En gec yarim saat kala orda olunmali.

Ben hak iddia edebileceginizi düşünmüyorum .. Anons etmek yasal bir zorunluluk değil ama sizin en az 1 saat önce havaalanında olmanız ve en geç 16 dk önce de biniş koridorunda olmanız gerekiyor .. Yani malesef bu durumda hatalı sizi göstereceklerdir.. Uçaklarda saat çok önemli oldukça prensipli oluyorlar bu konuda istisnai durumlar haricinde..

Uçuş kuralları gereği, siz uçağa binmeden bavullarınız uçağa yüklenmez. Siz kapı kapandıktan sonra gittiğiniz için haliyle bavulları yüklemeden kapıya çıkartmışlar.

Back