ellerine sağlık tatlım ♡♡♡♡ çok leziz görünüyorMerhaba arkadaşlar :))
İlk katılımım ve ilginç bir heyecan var
Hemen tarifime geçmek istiyorum.
Üç Renkli Pilav
Malzemeler:
-1 su bardağı jasmine pirinç
-1 havuç
-Bir tutam dereotu
-1 yemek kaşığı tepeleme tereyağı
-1 yemek kaşığı sıvıyağ
-1 adet knoor tavuk bulyon
-1.5 su bardağından az su
Eki Görüntüle 1991493
Yapılışı:
Öncelikle pirinçlerimizi suya koyup 20dakika suda bekletiyoruz.Ben jasmine pirinç tercih ettim siz dilediginiz pirinci kullanabilirsiniz.Suda bekletilen pirinçleri yıkayıp süzüyoruz.Bir tavaya tereyağını koyup eritiyoruz ve daha sonra pirinçlerimizi ekleyip kavuruyoruz.
Eki Görüntüle 1991497
Kavurduktan sonra suyunu ve bulyonunu ekleyip bulyonu eriyene kadar karıştırıyoruz ve kapağını kapatıp kısık ateşte suyunu çekene kadar tıngırdatıyoruz.
Eki Görüntüle 1991498
Eki Görüntüle 1991499
Pişen ve hazır olan pilavın üzerine kağıt peçete örtüp dinlenmeye alıyoruz.
Eki Görüntüle 1991500
Pilav dinlenirken bir yandan sıvıyağımızı bir başka tavaya alıp kızdırıyoruz ve üzerine havuçları ekliyoruz.Havuçlar yumuşayana denk kavuruyoruz ve altını kapatıyoruz.
Eki Görüntüle 1991501
Dinlenen pilavımızı 3 parçaya ayırıyoruz.Bir parçasına kavurduğumuz havuçları,diğer parçasına dereotunu ekliyoruz ve karıştırıyoruz.Diğer parça sade olarak kalıyor.
Eki Görüntüle 1991503
Eki Görüntüle 1991505
Sırasıyla şekil vereceğimiz kaba kaşık yardımıyla hafifçe bastırarak koyuyoruz.
Eki Görüntüle 1991506
Veee pilavımıızzz hazırrrrrr :))) Afiyet olsunnn
Eki Görüntüle 1991507
teşekkür ederimm canımm :))) misafir ol gel banaa pilavlar yaparımm sanaellerine sağlık tatlım ♡♡♡♡ çok leziz görünüyor
ay çok sağol tatlım ♡♡♡♡teşekkür ederimm canımm :))) misafir ol gel banaa pilavlar yaparımm sana
teşekkür ederimm cocooo :) bende sana basarılar diliyorumm =)Ellerine sağlık canım cok güZel rengarenk bi pilav olmus.basarilar diliyorum.:)
Sağol balımteşekkür ederimm cocooo :) bende sana basarılar diliyorumm =)
Ellerine saglık canim, başarilar dilerim
tesekkur edeerimm kızlarr,sizede basarılarr diliyorumm :)))Ellerinize sağlık. Yarışmada başarılar
dene canımm :) valla kızım severek yedi :) renkli yaa dikkatini cekti :)) yarışma yazım gelmiş tamamdır sanırımm :))Ellerine sağlık tarifin hoşuma gitti,mutlaka deneyeceğim.Nevreste gelince konuna bakar, eksik yoksa yarışma yazısını koyar.Tarifin ve resimlerin var, eksiğin yok.
tesekkur ederimmm :))Ellerine,emeğine sağlık canımYarışmada bol şans diliyorum
sagol canım :) hangi tabaklar sıon sunumdaki mi =)Ellerine sağlık canım. . Tabakların da çok güzel. . Vintage dimi
sagol canım :) hangi tabaklar sıon sunumdaki mi =)
Tesekkur ederim canim,valla vintage falan bilmem ama annem saklamis ceyizime teyzem getirmis sanirim yurtdisindan :) cok severim onlari bide cay takimi var vitrinde duruyor :))Evet sunum Tabakların çok şık :))
Ooo kimler gelmissssMerhaba arkadaşlar :))
İlk katılımım ve ilginç bir heyecan var
Hemen tarifime geçmek istiyorum.
Üç Renkli Pilav
Malzemeler:
-1 su bardağı jasmine pirinç
-1 havuç
-Bir tutam dereotu
-1 yemek kaşığı tepeleme tereyağı
-1 yemek kaşığı sıvıyağ
-1 adet knoor tavuk bulyon
-1.5 su bardağından az su
Eki Görüntüle 1991493
Yapılışı:
Öncelikle pirinçlerimizi suya koyup 20dakika suda bekletiyoruz.Ben jasmine pirinç tercih ettim siz dilediginiz pirinci kullanabilirsiniz.Suda bekletilen pirinçleri yıkayıp süzüyoruz.Bir tavaya tereyağını koyup eritiyoruz ve daha sonra pirinçlerimizi ekleyip kavuruyoruz.
Eki Görüntüle 1991497
Kavurduktan sonra suyunu ve bulyonunu ekleyip bulyonu eriyene kadar karıştırıyoruz ve kapağını kapatıp kısık ateşte suyunu çekene kadar tıngırdatıyoruz.
Eki Görüntüle 1991498
Eki Görüntüle 1991499
Pişen ve hazır olan pilavın üzerine kağıt peçete örtüp dinlenmeye alıyoruz.
Eki Görüntüle 1991500
Pilav dinlenirken bir yandan sıvıyağımızı bir başka tavaya alıp kızdırıyoruz ve üzerine havuçları ekliyoruz.Havuçlar yumuşayana denk kavuruyoruz ve altını kapatıyoruz.
Eki Görüntüle 1991501
Dinlenen pilavımızı 3 parçaya ayırıyoruz.Bir parçasına kavurduğumuz havuçları,diğer parçasına dereotunu ekliyoruz ve karıştırıyoruz.Diğer parça sade olarak kalıyor.
Eki Görüntüle 1991503
Eki Görüntüle 1991505
Sırasıyla şekil vereceğimiz kaba kaşık yardımıyla hafifçe bastırarak koyuyoruz.
Eki Görüntüle 1991506
Veee pilavımıızzz hazırrrrrr :))) Afiyet olsunnn
Eki Görüntüle 1991507
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?