iyi akşamlar diliyorum hanımlar .
Derdimiz hep kaynana koca olacak değil ya bende başka bir dert var . Çözüm aramıyorum sadece o kadar şiştimki konuyla alakalı yazasım dertleşesim var .
Ben uzun mesafe koşularıyla ilgileniyorum özellikle ultra maratonlar . Yaklaşık 2 ay önce sağ eklemimde bir sıkıntı başladı . Bacağım benim değil gibi böyle nasıl anlatsam mekanik bir takılma hissetmeye başladım yürürken . Tabi direkt doktora gittim . MR ve röntgen çekildi . Teşhis eklem yatağında hafif zedelenme . İlaç tedavisi başladık . 10 gün sonra kontrol vardı gittim ve bir kaç gün sonra 25 km ultra maraton yarışımın olduğunu koşup koşamayacağımı sordum . Dr ağrı kesicini al çık hiç Bişi olmaz dedi . Aynı söylediği gibi yaptım ancak son 10 km kala ağrı şiddetlendi ve ben topallayarak bitirdim . Eve dönüşte ağrılar azalmayınca başka bir hekime gittim olanları anlattım . Bana yarışı koşmamın büyük hata olduğunu ilaçlara devam etmemi ve fizik tedaviye başlamamı önerdi . Ya aklım almıyor sordum özellikle bana koş dedi adam ..gidip kavga edesim var ağzıma geleni sayasım var . Tabi ne işime yararsa artık . Eğer koşmasam o yarışı şu an belki iyileşmiştim . Anlamakta güçlük çekiyorum gerçekten .
Bir merkez buldum doktoruyla görüştüm olanları anlattım . Benden bel MR istedi . Sonuç olarak yanlış teşhis koymuşlar sana sende bel fıtığı başlangıcı var ağrın ondan dedi . Ben fıtık başlangıcım olduğunu biliyorum zaten ama hiç böyle bir ağrı yaşamadığımı söyledim keza topallıyorum o derece ağrı yaşıyorum. Bana kendi önerdiği bir tesiste en az 5 gün termal manuel terapi ve ozon terapi önerdi termalde kalmam söz konusu değildi günü birlik gidip geldim diğer tedavilere başladık . 1 ay boyunca gittim 3800 gibi bir maliyeti oldu ama sadece hafifledi ağrı düzelme yok . Kendimi dolandırılmış gibi hissettim.
Bana başka bir hekim önerdiler bu arada ondan randevu aldım bekliyorum ama boş beklemekte istemiyorum bel fıtığında en iyi rehabilitasyon reformer pilatestir diye biliyorum güvendiğim bir hocayla derse başladık . Randevu zamanım geldi doktora gittim . Bu doktorda farklı bir teşhis koydu “kalça bursiti ,, .. hooop başka bir tedavi yumağının içinde buldum kendimi . Eklem arasına iğne felan yapıldı . İğne sonrası üç gün çok çok kötü durumdaydım ağrılar dayanılmaz hale geldi . Sonrasında eskiye döndüm . Eskiye derken iğne öncesi halime . Ufaktan egzersiz izni çıktı felan derken ağlıyorum yaa ağrım var . Geçmiyor bir türlü . Özgürce hareket edebilmeyi ,koşmayı ,adım atarken korkmamayı ,ağrısız hoplayıp zıplamayı özledim . Korkuyorum çünkü çok uzun sürdü ve kronikleşecek diye aklım gidiyor . Korkuyorum çünkü doğru teşhis edildiğini ve tedavi edildiğini düşünmüyorum. Kendimi güvende hissetmiyorum. Başka bir doktora gitmemde Bişi değiştirmeyecek hoş bütçemde kalmadı artık . Napıcam ben kime İnanıp kime güveneceğim
hiç bilmiyorum..
kusura bakmayın baya uzun olmuş .. üç doktor üçünde farklı teşhis koydu dördüncüye gitsem ne olacak acaba ??