- Konu Sahibi nurgulozisik
-
Selam Arkadaşlar ,
Bir çok kilo problemi olan arkadaşla aynı duyguları aynı ikilemleri defalarca yaşamış biri olarak nasıl oldu da ben kilo vermeye başladım kısaca özetlemek isterim. Kendimi bildim bileli hep kiloluydum öyle doğumdan sonra falan filan değil bildiğin yiyerek tüketerek aldım bu kiloları. Tabii bana bunu üç ay evvel sormuş olsalardı su içsem yarıyor derdim. Ama yokmuş öle bir şey su içsen yaramıyor arkadaş . Su içene kadar neler yiyip içiyorsam onlar yarıyormuş aslında . Sorarsanız üç ay evvel ne oldu orasını hala anlayabilmiş değilim bir anda ilahi bir güçle kilo vermeye karar verdim . Yalnız farkettiğim birşey vardı ki bu kez ne bir diyetisyen ne de moralimi bozacak bir şeyle karşılaşmamıştım. Gerçi karşılaştıklarımda da pekte bişey olmadı en fazla pazartesi diyete başlicam kararı aldım :)) . Ne zamanda diyetisyene gittiysem elime aldım listeyi şöle bir baktım poff kim uğraşacak şimdi dedim kaldırdım attım kenara . Ama herşey bu kez daha farklıydı . Kendime güveniyordum ve kesinlikle emindim bu kez gerçekten yapacak ve başlayacaktım . Diyeti iğrenç tatsız tuzsuz şeyler yemek diye düşündüğümden belkide hep fikri bile hayattan soğutmuştur beni. Gerçi tüm çok kilolu bayanlar da olduğu gibi özgüvenim tam her zaman enerjik ve eglence deposuyum. Birde sen böyle de güzelsin demiyorlarmı alllahh değmeyin keyfime. Neyse devam edeyim. Genetik genetik diye pofurdanıp durduğum 8 yaşındaki kızımın da kilosu 48 e dayanmıştı . Kendime ne yaptıysam yapmıştım ama artık kızıma da böyle bir hayatı yaşatmak hakkım değildi . O gün itibariyle başladım diyete . 13 Ağustosta terazi beni 115 kızımı ise 48 gösteriyordu küsüratları sölemiyorum bile. Öncelikle hayatımdan şekeri beyaz ekmeği makarna pilav ve hamur işini çıkarmakla başladım tabii ailecek ben ne yiyorsam evdeki herkes onu yiyor . Bu çok önemli diyet yapanlar zayıflamak isteyenler için . Eşimin kilo problemi olmadığı için her evde yapmak zordur bende bunu yemekleri haşlama tatsız tuzsuz gibi değilde sadece benim yememem gereken şeyleri çıkarıp yeni menüler le geliştirmeye başladım . Hepimiizin bayılarak yediği kızartmayı kızartmadan ,zaytinyağlı fasulyeyi yağlamadan da lezzetli yapabilmeyi öğrendim . Yani bu demek oluyorki bir yemeği lezzetli yapan sadece yağ değilmiş. Makarna pilav yemeden de doyulabiliyormuş. Bir davete gittiğinizde hayır demek ayıp değilmiş . Israr ettiler diye sağlığından ödün vermemek gerekirmiş vs vs . Böyle onlarca terapı oturttum kafama . Özellikle çayı kahveyi çok tüketen ve bunu şöle bir ajda bardak çaya üç çay kaşıgı şeker katan biri olarak tak diye 13 ağustos günü hayatımdan bir çırpıda çıkardım. Aslında zor olan kilo vermek falan değil, kafamızdaki lezzetsiz şeyler yiyeceğim ve aç kalıcam, ben kilo veremem vs vs bunun gibi korkularımızın üstüne kitap bile yazabilirim . Olay kesinlikle kendi kafamızda bitiyor yemeyeceğim , hayır istemiyorum amaaan çok acıktım ne bulursam yiyeyim değil , yemem gereken almam gereken besinlerden yeteri kadar yiyeyim. Velhasılı kelam verdim veremedim derken ben şuan 90 kiloyum kızımda 41 kilo yani ben 25 kızımda 7 kilo verdik. Hee kaçamak yapmadık mı benimki yok denecek kadar az ama kızımın doğum günleri partiler arkadaş buluşmaları derken her hafta sağlam kaçamakları oldu ona rağmen verdi . Bense atıyorum o gün canım çiğköftemi çekti aldım yedim lavaşsız yeşillik ve nar ekşisi ile o gün ne yaptım ekmek yemedim hiç herşeyin bir bedeli olmalı ama dimi. Bu güne kadar ne olsa yerdim artık yemiyorum . Bu üç ayda sürekli yenilikler yapıyorum kendime ilk ay şekeri ve beyazları kestim tuz hariç zaten çok tuzlu yemem . ikinci ay hayatıma suyu biraz daha fazla soktum üçüncü ay ise eliptik bisiklet aldım hergün en az yarım saat çalışıyorum . Bir bu kadar daha kilo vermem lazım ama 70 kiloya indiğimde kendimi tanıyamayacağıma eminim . Gerçi Şuanda bile bir bakan bir daha bakıyor benmiyim diye emin olabilmek için. Hadi bakalım sağlıklı yaşama kavuşmak için kilolardan kurtulamaya devam...
çok güzel çok teprik rderim.allajım o istek azim bir an evvel benim içimdende fırlayıp çıkar inşallah.çok ihtiyacım var buna bir türlü başlayamıyorum.bizim evde tam tersi ben şişmanım .eşim zayıf kızlarım zayıf oğlumnormal kiloda.her gören hep sen yeme çocuklarada yedir diye takılıyor .bu bile kendime getiremiyor beni.herkes ver ver diyor bende diyorum kendime ama vermek şöyle dursun alıyorum birde.
Canim peki nasil bir beslenme listesi uyguladin sanirim bir listeye sadik kalmadin ama bir gun icinde neler yedin mesela bende 4 ay once sezeryanla dogum yaptim dogum oncesi 89 dum simdi 99 oldum sut olmadi cok yedikce yedim simdi bu haldeyim halbuki dogumdan 1 hafta sonra 94 olmustum sutum artti ama bana 5 kiloya mal oldu olsun ama yavrum icin deger. Artik dun ek gidaya da basladik doktorumuzun onerisi ile benimde zayiflamam lazim yardımcı olursan sevinirim
Heyoooo şuan 88 kiloyuumm . Kızımda 40 oldu . Hafif hafif başım dönüyor ama bu aralar gitsem bir doktora baktırsam değilmi ??? Acaba neden dönüyor. Ben şekere bağlıyorum ama emin olamıyorum . o kadar çok şeker tüketirken bir anda komple çıkarınca herhalde ondandır diyorum en iyisi üşenmemeli gidip baktırmalı.
Baktim 23 aralikta 88 misim suan 86 kiloyumm evet kilo vermem yavasladi ama hala durmadi ... ve artik ucundan kenarinda hic yemedigim seylerin tadinada bakiyorum doktora bas donmesini danistim oda sekerimin dustugunu soyledi . Hic ac kalmadigimda problem yok artik. Ayrica artik ufak ufak baska seylerinde tadina baktigim icin kendimi hic diyet yapiyor gibi hissetmiyorum. Buda iki kat guclendiriyor beni ruhsal anlamda. Kesinlikle kendime hakim olmayi kendimi tanimayi vucudumu tanimayi ogrendim diyebilirim . Asla vazgecmeyin basaranda basaramayanda insan hicbirimizin bir digerinden üstun bir vasfi yok cunku.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?