üç buçuk ayda 25 kilo verdim hedefim bir senede 50 kilo

nurgulozisik

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Eylül 2008
22
14
88
42
İstanbul
Selam Arkadaşlar ,
Bir çok kilo problemi olan arkadaşla aynı duyguları aynı ikilemleri defalarca yaşamış biri olarak nasıl oldu da ben kilo vermeye başladım kısaca özetlemek isterim. Kendimi bildim bileli hep kiloluydum öyle doğumdan sonra falan filan değil bildiğin yiyerek tüketerek aldım bu kiloları. Tabii bana bunu üç ay evvel sormuş olsalardı su içsem yarıyor derdim. Ama yokmuş öle bir şey su içsen yaramıyor arkadaş . Su içene kadar neler yiyip içiyorsam onlar yarıyormuş aslında . Sorarsanız üç ay evvel ne oldu orasını hala anlayabilmiş değilim bir anda ilahi bir güçle kilo vermeye karar verdim . Yalnız farkettiğim birşey vardı ki bu kez ne bir diyetisyen ne de moralimi bozacak bir şeyle karşılaşmamıştım. Gerçi karşılaştıklarımda da pekte bişey olmadı en fazla pazartesi diyete başlicam kararı aldım :)) . Ne zamanda diyetisyene gittiysem elime aldım listeyi şöle bir baktım poff kim uğraşacak şimdi dedim kaldırdım attım kenara . Ama herşey bu kez daha farklıydı . Kendime güveniyordum ve kesinlikle emindim bu kez gerçekten yapacak ve başlayacaktım . Diyeti iğrenç tatsız tuzsuz şeyler yemek diye düşündüğümden belkide hep fikri bile hayattan soğutmuştur beni. Gerçi tüm çok kilolu bayanlar da olduğu gibi özgüvenim tam her zaman enerjik ve eglence deposuyum. Birde sen böyle de güzelsin demiyorlarmı alllahh değmeyin keyfime. Neyse devam edeyim. Genetik genetik diye pofurdanıp durduğum 8 yaşındaki kızımın da kilosu 48 e dayanmıştı . Kendime ne yaptıysam yapmıştım ama artık kızıma da böyle bir hayatı yaşatmak hakkım değildi . O gün itibariyle başladım diyete . 13 Ağustosta terazi beni 115 kızımı ise 48 gösteriyordu küsüratları sölemiyorum bile. Öncelikle hayatımdan şekeri beyaz ekmeği makarna pilav ve hamur işini çıkarmakla başladım tabii ailecek ben ne yiyorsam evdeki herkes onu yiyor . Bu çok önemli diyet yapanlar zayıflamak isteyenler için . Eşimin kilo problemi olmadığı için her evde yapmak zordur bende bunu yemekleri haşlama tatsız tuzsuz gibi değilde sadece benim yememem gereken şeyleri çıkarıp yeni menüler le geliştirmeye başladım . Hepimiizin bayılarak yediği kızartmayı kızartmadan ,zaytinyağlı fasulyeyi yağlamadan da lezzetli yapabilmeyi öğrendim . Yani bu demek oluyorki bir yemeği lezzetli yapan sadece yağ değilmiş. Makarna pilav yemeden de doyulabiliyormuş. Bir davete gittiğinizde hayır demek ayıp değilmiş . Israr ettiler diye sağlığından ödün vermemek gerekirmiş vs vs . Böyle onlarca terapı oturttum kafama . Özellikle çayı kahveyi çok tüketen ve bunu şöle bir ajda bardak çaya üç çay kaşıgı şeker katan biri olarak tak diye 13 ağustos günü hayatımdan bir çırpıda çıkardım. Aslında zor olan kilo vermek falan değil, kafamızdaki lezzetsiz şeyler yiyeceğim ve aç kalıcam, ben kilo veremem vs vs bunun gibi korkularımızın üstüne kitap bile yazabilirim . Olay kesinlikle kendi kafamızda bitiyor yemeyeceğim , hayır istemiyorum amaaan çok acıktım ne bulursam yiyeyim değil , yemem gereken almam gereken besinlerden yeteri kadar yiyeyim. Velhasılı kelam verdim veremedim derken ben şuan 90 kiloyum kızımda 41 kilo yani ben 25 kızımda 7 kilo verdik. Hee kaçamak yapmadık mı benimki yok denecek kadar az ama kızımın doğum günleri partiler arkadaş buluşmaları derken her hafta sağlam kaçamakları oldu ona rağmen verdi . Bense atıyorum o gün canım çiğköftemi çekti aldım yedim lavaşsız yeşillik ve nar ekşisi ile o gün ne yaptım ekmek yemedim hiç herşeyin bir bedeli olmalı ama dimi. Bu güne kadar ne olsa yerdim artık yemiyorum . Bu üç ayda sürekli yenilikler yapıyorum kendime ilk ay şekeri ve beyazları kestim tuz hariç zaten çok tuzlu yemem . ikinci ay hayatıma suyu biraz daha fazla soktum üçüncü ay ise eliptik bisiklet aldım hergün en az yarım saat çalışıyorum . Bir bu kadar daha kilo vermem lazım ama 70 kiloya indiğimde kendimi tanıyamayacağıma eminim . Gerçi Şuanda bile bir bakan bir daha bakıyor benmiyim diye emin olabilmek için. Hadi bakalım sağlıklı yaşama kavuşmak için kilolardan kurtulamaya devam...

sizi tebrik ederım çok güzel bı basarı öyküsü ne mutlu sıze ama saglıgınıza da cok dıkkat edın derım nacızane bence bu asamada kızınız ve sız bı dahılıye doktoruna gıdıp olanları anlatıp yanı verdıgınız kıloları bı genel muayene ve tetkıklerden gecmelısınız kızınızın ve sızın kan degerlerıne falan bakılmalı çünkü sizçok hızlı kılo vermışsınız kızınızda çocuk oldugu için artık kilo vermemelı bnce saglıklı ve proteın agırlıklı beslensınkı onun daha boyu uzayacak çok küçük daha bundan sonra kalan kılolarınızı yavas verın bı de çokhızlı zayıflayan bırınıgörünce kaygılanıyorum...

Çok teşekkür ederim . Bir üniversite hastanesine 20 kiloyu verdiğimde apar topar gittim . Dediğiniz gibi endişelerim vardı korkuyordum kilo verirken sağlıklı olayım derken başka yerlerden ne gibi hasarlar veriyorum diye. Doktorun dediği önceki halinden bin kat daha sağlıklı olduğuna emin olabilirsin dedi ve ben istediğim için testleri yaptırdı herşeyim temiz çıktı şükür . Kızımın da hipotiroidi oldugundan onunda tedavisini olup ilaç kullanıyor tabi onun kilo vermesine ilacında büyük etkisi oldu . Zayıflamanın tadı tüm lezzetli yemeklerden güzelmiş :))) yeni felsefem .

Aslında hepimizin bildiği yapması gereken şeylerri hayatınızdan çıkararak kilo vermişsiniz sizi gönüldn tebrik ediyorum suanki mutluluğunuzu dilerim kilo vermek isteyen herkez yasar bu konuda bende çok şikayetçiyim bi türlü baslayamıyorum cok düzensiz besleniyorum cok su ıçmiyorum yani bişeyleri hep erteliyorum keske bende sizin kadar kararlı olabilsem...

tebrikler canım cok guzel vermıssın darısı basımıza insallah 70 kilo oldugunuda goruuz

çok güzel çok teprik rderim.allajım o istek azim bir an evvel benim içimdende fırlayıp çıkar inşallah.çok ihtiyacım var buna bir türlü başlayamıyorum.bizim evde tam tersi ben şişmanım .eşim zayıf kızlarım zayıf oğlumnormal kiloda.her gören hep sen yeme çocuklarada yedir diye takılıyor .bu bile kendime getiremiyor beni.herkes ver ver diyor bende diyorum kendime ama vermek şöyle dursun alıyorum birde.

Keşke diyorum şimdi bende başlasammı başlamasammı keşke kilo verebilsem derken aldığım kiloları geri almasaydım belki onları almamış olaydım 115 kilolara fırlamayacaktım . Kii tartılmıyordum bilee nede olsa giydiklerim hep oluyordu zavallı kıyafetler sürekli esniyormuş benimde bundan haberim yokmuşş. Azim güç o inanç herneyse hepimizin içinde bir yerlerde önemli olan onları uykusundan uyandırıp çıkarabilmekte . Ben isteyipte bir şeyi elde edemeyecek bir kadın olduğuna kesinlikle inanmıyorum . Kadın dediğin istediğini mutlaka koparır ve bir şekilde yapar :))

Canim peki nasil bir beslenme listesi uyguladin sanirim bir listeye sadik kalmadin ama bir gun icinde neler yedin mesela bende 4 ay once sezeryanla dogum yaptim dogum oncesi 89 dum simdi 99 oldum sut olmadi cok yedikce yedim simdi bu haldeyim halbuki dogumdan 1 hafta sonra 94 olmustum sutum artti ama bana 5 kiloya mal oldu olsun ama yavrum icin deger. Artik dun ek gidaya da basladik doktorumuzun onerisi ile benimde zayiflamam lazim yardımcı olursan sevinirim

mercan öncelikle bebişini sağlıkla büyütürsün inşallah. Kilo vermeye gelince gerçekten bugüne kadar niye yapmadım diye hayıflanıyorum. Ama zararın neresinden dönülse kardır . Basitce anlatayım sana neler yaptığımı öncelikle bu yuvarlak irice tambuğday ekmekleri varya onlara göre yaptım ekmek hesabımı ve birgünde en fazla onun iki dilimini yedim bir dilimini genellikle sabah kahvaltısında diğer dilimi bazen yedim bazende bir paket diet bisküvileri varya onlarda bir dilim ekmek değerinde onunla takas ettim . Yada cnm çok çigköfte çekti bir dillim ekmeğimden fergat ettim sadece marulla iki üç tane çigköftemi yedim. Ekmeğimi aşırmamaya çalıştım yani. Sabahları söğüs domates salatalık kırmızı biber yağsız ama nar ekşisi ile lezzetlendirdim salatama hiç sınır koymadım .Gün aşırı mutlaka yumurtamı haşlanmış olarak yedim . beyaz peyniri hiç ihmal etmedim . Aslında kahvaltıda reçelle zeytin dışında hiçbirşeyi kısıtlamadım yağ hariç . Üç zeytin bir tatlı kaşığı yağ , reçel zaten şeker demek . Sucuklu yumurtadan tut (tabii ekstra yağ eklemeden) kızıma yaparken salçalı soslu sosisten bile yedim. Öğlene kadar acıkırsam eğer bir tane küçük boy meyve yedim mutlaka öğlene dışarıdaysam eğer ızgara tavuk gibi şeyler yada beyaz peynirli kepekli tost . Evdeysem mutlaka o gün evde ne sebze yada baklagil varsa onu yanınada koca bir çanak salata yapıp tükettim . Normalde ben ya sabah yer akşama kadar hiç bişi yemezdim akşam tıka basa yerdim. Yada gün içinde sürekli bu bana zararlı demeden önüme geleni tüketirdim. akşam yemeğine kadar acıkırsam eğer kendi bir avucumun alacağı kadar fındık kuru üzüm , yahut 2-3 kuru kayısı yada 2 kuru hurma yanına az sütlü kahve yapıp içtim. Vakitli vakitsiz acıktığımda kahve yapıyorum kendime az sütle beni bir müddet götürüyor aclık hissini epey bir süre bastırıyor . Aksamları ise salatamı yine yapıp , yanında biraz et tavuk normal bir porsiyonda köfte yanına bir kaç kaşık zeytinyağlı bir sebze mutlaka ekledim . Diğer günlerimde hep benzer şekilde geçti. Hayatımdan komple içeceklerdeki şekeri (zeytinyağlı yemeklere ekliyorum)gazlı içecek zaten içmem , meyve sularını , Bezelyeyi, salata harici her yerdeki havucu, Tamamen patatesi , beyaz un ve ekmeği ve bunlarla üretilen gıdaları komple çıkardım . Ve belkide hani hep derler ya haftada bir kaçamağın olsun falan ben hiç yapmadım 3 ay ağzıma sürmedim . Sürekli kaçamak yapacağım günü takip etmekle zaman geçmezz önemli olan hedefine odaklanmak dedim . İnan hiç zorlanmadım halada zorlanmıyorum . Mesele kafada bitiyormuş . Ah şu kafaam diyorumm iştee . Umarım açıklayıcı olabilmişimdir...

tebrik ederim hem verdiğiniz kilolar için hem de kızınızın kilo problemine bu yaşta önlemeye çalıştığınız için.. bende ergenlik döneminde kilo almaya başlayan ve bu yaşıma kadar sürekli kilosu artan birisi olarak sizi çok iyi anlayabiliyorum.. bende başladım bakalım :) diyet günlükleri bölümünde günlük açtım, tavsiyelerinizi beklerim :)

Heyoooo şuan 88 kiloyuumm . Kızımda 40 oldu . Hafif hafif başım dönüyor ama bu aralar gitsem bir doktora baktırsam değilmi ??? Acaba neden dönüyor. Ben şekere bağlıyorum ama emin olamıyorum . o kadar çok şeker tüketirken bir anda komple çıkarınca herhalde ondandır diyorum en iyisi üşenmemeli gidip baktırmalı.

gecmiş olsun canım,gittinmi doktora,ne dedi,neden dönüyomuş başın?bu arada ben yeni katıldım aranıza ,diyet yapıyorum ve sizlerden güc almaga calışıyorum diyetimin devamı icin,inşallah hepimiz başarırız,istediyimiz kiloları tartıda görürüz.

Zayıflama başarınıza bayıldım. Ben de 118'leri gördüm ve kan beynime sıçradı. 1 aydır dikkat ediyorum şu anda 110'a düştüm hedefim temmuza kadar 25 kg 2014 sonuna kadar da 40 kg vermek. Sizin gibi başaranları görünce ben de yapabilirim diyorum :)

Baktim 23 aralikta 88 misim suan 86 kiloyumm evet kilo vermem yavasladi ama hala durmadi ... ve artik ucundan kenarinda hic yemedigim seylerin tadinada bakiyorum doktora bas donmesini danistim oda sekerimin dustugunu soyledi . Hic ac kalmadigimda problem yok artik. Ayrica artik ufak ufak baska seylerinde tadina baktigim icin kendimi hic diyet yapiyor gibi hissetmiyorum. Buda iki kat guclendiriyor beni ruhsal anlamda. Kesinlikle kendime hakim olmayi kendimi tanimayi vucudumu tanimayi ogrendim diyebilirim . Asla vazgecmeyin basaranda basaramayanda insan hicbirimizin bir digerinden üstun bir vasfi yok cunku.

güzeler ben de geçtiğimiz cuma günü sarımsak çayı içmeye başladım bugün 4.gün bitti ilk gün 2 kilo 100gr verdim ertesi gün etmek tatlısı yedim 400 gr aldım toplam olarak 1kilo 700 gr verdim ve çok mutluyum bu arada tebrik ederim canım azmine hayran kaldım

Tebrikler canım umarım hepimiz enkısa zamanda fazla kilolarımızdan kurtuluruzm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…