• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Üç Basamaklı Ben

TynU

Başlangıç:101.7 Güncel:99.1 Hedef:68
Kayıtlı Üye
19 Ocak 2017
84
147
8
30
Merhabalar,
Konuşmamızın başlığından anlaşıldığı gibi üç basamak.Bir bayan üç basamaktan ne anlar ? 100 kiloya ulaştığını...Şuan bunları buraya yazarken bu ben miyim diye soruyorum kendime.Sonunda bunu yaptım kendimi 100 kg kadar ağır bir ben oluşturdum.Hepsi benim seçimimdi ve o üstüne çıkarken kalbimin yerinden çıkmak üzere olduğu soğuk metal parçasında 101.7 digital rakamlarını gördüm.Boyum 1,58 23 yaşındayım ve inanmayacaksınız belkide ama benim her halimle dünyanın en güzel kızı olduğuma inanan dünyalar yakışıklısı bir sevgilim de var.Bundan 5 sene önce kilo verme serüveni yaşamıştım o zamanlar üniversiteye yeni başlamıştım sınav stresiyle 86 kg ı gördüm.Hayatımda görüp görebileceğim en yüksek rakam o olur sanıyordum.Sonra ne oldu bilmiyorum hazırlık sınıfında kendimi buna adadım ve ocak ayından hazirana kadar 17 kg verdim.Erkek arkadaşımla o yaz tanışmıştık.O günden bu güne hala benimle...Sizlere anlatmak istediğim o kadar çok şey var ki...Hiçbir zaman kilomla öz güvenimi birbirine karıştırmadım beni temsil eden dış görünüşüm değil kendi öz benliğim diyordum,benimle dalga geçenlerle bende dalga geçiyordum insanlar saygı duymaya başlamıştı çünkü kilolu olmak bir zayıflık değildir.Sorun neden benim kilolu olduğum ? 17 kg verdim ya son 5 yılda bedenime 32 kg olarak tüm hepsini geri aldım.Kilonun nasıl verildiğini emin olun çok iyi biliyorum herhangi bir sağlık problemim yok.Üç basamak çok ağırıma gitti.O öz güven dediğim duvar çatlaklarla dolu şimdi.Erkek arkadaşım her bana "çok güzelsin" dediğinde kendimi kandırılmış hissediyorum ve ona sürekli kızıyorum,"beni nasıl seviyorsun böyle" diye..En çok makyajsız halimi seviyor ama benim aynada tek gördüğüm yediği yağlı yiyecekler yüzünden yüzünde kırmızı sivilceler oluşan tombul bir kız.Bir keresinde bana "Modadan senin kadar anlayan bir kız daha görmedim ama söylediğin incelediğin ve tavsiye verdiğin hiçbir şeyi giyemiyorsun alışverişe çıkmıyorsun kendine neden bunu yapıyorsun bu kadar nefret ediyorsun kendinden"demişti." Seni ilk gördüğüm neyse şuan aynısın benim için" diyor ama sağlığımın gittiğini farkında benimle spora yazılacağını diyetisyene gideceğini söylüyor.Beni kırmak istemiyor ama endişelendiğini gözlerinden görebiliyorum.Tüm bu güzellikleri yapmaya çalışması yanımda olması beni daha çok üzüyor çünkü bir şeyler ters gidiyor bende.Öz annem bile bana ne dedi biliyor musunuz ? "O çocuğun annesi olsam seni hayatta oğluma almam şu tipine bak".Ben hiç bir zaman erkek arkadaşımın inanılmaz yakışıklı olmasına aşık olmadım.Çalışkan,dürüst,merhametli,özverili,saygılı adam gibi adam olmasına aşık oldum.Ben ne zaman böyle sözler işitsem daha çok yemek yiyordum. Dışarıda yemek yediysem eve gelip evde de yemek yiyordum.Hırsımı alıyorum sanki tüm bana dış görünüşüme laf edenlere inat olur gibi kendimi cezalandırıyordum.Yemeklerin tadını almıyorum ki sadece bilinçsizce yiyorum.Herkesin psikolojik sorunları var eminim.Benim gibi insanların en büyük şanssızlığı sorunlarımızın dışarıdan görünüyor olması."Yüzün çok güzel bir zayıflasannn" kızlarından biriyim bende.Hatta kilo verdiğim yaz yüz modelliği teklifi gelmişti kozmetik firmasından :)Açıkçası bayanlar kendimi hiç olmadığım kadar kötü ve güçsüz hissediyorum.Çünkü 100 kiloyum artık ve yola çıkmaya çok korkuyorum 50 kg verebilecek kadar güçlü müyüm başarabilir miyim bilmiyorum.Bu tek başıma çıkmam gereken bir yol....Kendimi son 5 yılda bir yerlerde kaybettim ve daha fazla geç olmadan gidip bulmalıyım.Benim durumumda olan varsa sadece düşüncelerinizi merak ettim ve emin olun tanımadığınız insanlarla hislerinizi paylaşmak daha kolay...
Teşekkürler,
T.

erkek arkadasınızın destek olması cok guzel bence bu sizi motive etmeli neden 50 kilo veremeyesiniz gayet te verirsiniz ustelik genc yaslarda kilo vermek daha kolay ve saglıgınız icin yapmanız lazım bunu ben kilolu insanların hicbir saglık sıkıntısı olmadıgı halde o hallerini kabullenmelerine kızıyorum acıkcası neden bir insan kendi vucuduna bunu yapar diyorum bircok hastalıklar basgosteriyor cunku ..bir yakınım bir hevesle spora basladı 90 kusur kiloydu tesvik ettim cok ama sonra bıraktı ama soyle diyim bacakları rahatsız kilo yuzunden ve gencecik kadın oturup kalkarken zorlanıyor onada kızıyorum niye yapıyorsun bunu diye ama pek takmıyor:) oyuzden kendiniz icin kilo verin mutlaka basarılıda olacaksınızdır

Merhabalar,
Konuşmamızın başlığından anlaşıldığı gibi üç basamak.Bir bayan üç basamaktan ne anlar ? 100 kiloya ulaştığını...Şuan bunları buraya yazarken bu ben miyim diye soruyorum kendime.Sonunda bunu yaptım kendimi 100 kg kadar ağır bir ben oluşturdum.Hepsi benim seçimimdi ve o üstüne çıkarken kalbimin yerinden çıkmak üzere olduğu soğuk metal parçasında 101.7 digital rakamlarını gördüm.Boyum 1,58 23 yaşındayım ve inanmayacaksınız belkide ama benim her halimle dünyanın en güzel kızı olduğuma inanan dünyalar yakışıklısı bir sevgilim de var.Bundan 5 sene önce kilo verme serüveni yaşamıştım o zamanlar üniversiteye yeni başlamıştım sınav stresiyle 86 kg ı gördüm.Hayatımda görüp görebileceğim en yüksek rakam o olur sanıyordum.Sonra ne oldu bilmiyorum hazırlık sınıfında kendimi buna adadım ve ocak ayından hazirana kadar 17 kg verdim.Erkek arkadaşımla o yaz tanışmıştık.O günden bu güne hala benimle...Sizlere anlatmak istediğim o kadar çok şey var ki...Hiçbir zaman kilomla öz güvenimi birbirine karıştırmadım beni temsil eden dış görünüşüm değil kendi öz benliğim diyordum,benimle dalga geçenlerle bende dalga geçiyordum insanlar saygı duymaya başlamıştı çünkü kilolu olmak bir zayıflık değildir.Sorun neden benim kilolu olduğum ? 17 kg verdim ya son 5 yılda bedenime 32 kg olarak tüm hepsini geri aldım.Kilonun nasıl verildiğini emin olun çok iyi biliyorum herhangi bir sağlık problemim yok.Üç basamak çok ağırıma gitti.O öz güven dediğim duvar çatlaklarla dolu şimdi.Erkek arkadaşım her bana "çok güzelsin" dediğinde kendimi kandırılmış hissediyorum ve ona sürekli kızıyorum,"beni nasıl seviyorsun böyle" diye..En çok makyajsız halimi seviyor ama benim aynada tek gördüğüm yediği yağlı yiyecekler yüzünden yüzünde kırmızı sivilceler oluşan tombul bir kız.Bir keresinde bana "Modadan senin kadar anlayan bir kız daha görmedim ama söylediğin incelediğin ve tavsiye verdiğin hiçbir şeyi giyemiyorsun alışverişe çıkmıyorsun kendine neden bunu yapıyorsun bu kadar nefret ediyorsun kendinden"demişti." Seni ilk gördüğüm neyse şuan aynısın benim için" diyor ama sağlığımın gittiğini farkında benimle spora yazılacağını diyetisyene gideceğini söylüyor.Beni kırmak istemiyor ama endişelendiğini gözlerinden görebiliyorum.Tüm bu güzellikleri yapmaya çalışması yanımda olması beni daha çok üzüyor çünkü bir şeyler ters gidiyor bende.Öz annem bile bana ne dedi biliyor musunuz ? "O çocuğun annesi olsam seni hayatta oğluma almam şu tipine bak".Ben hiç bir zaman erkek arkadaşımın inanılmaz yakışıklı olmasına aşık olmadım.Çalışkan,dürüst,merhametli,özverili,saygılı adam gibi adam olmasına aşık oldum.Ben ne zaman böyle sözler işitsem daha çok yemek yiyordum. Dışarıda yemek yediysem eve gelip evde de yemek yiyordum.Hırsımı alıyorum sanki tüm bana dış görünüşüme laf edenlere inat olur gibi kendimi cezalandırıyordum.Yemeklerin tadını almıyorum ki sadece bilinçsizce yiyorum.Herkesin psikolojik sorunları var eminim.Benim gibi insanların en büyük şanssızlığı sorunlarımızın dışarıdan görünüyor olması."Yüzün çok güzel bir zayıflasannn" kızlarından biriyim bende.Hatta kilo verdiğim yaz yüz modelliği teklifi gelmişti kozmetik firmasından :)Açıkçası bayanlar kendimi hiç olmadığım kadar kötü ve güçsüz hissediyorum.Çünkü 100 kiloyum artık ve yola çıkmaya çok korkuyorum 50 kg verebilecek kadar güçlü müyüm başarabilir miyim bilmiyorum.Bu tek başıma çıkmam gereken bir yol....Kendimi son 5 yılda bir yerlerde kaybettim ve daha fazla geç olmadan gidip bulmalıyım.Benim durumumda olan varsa sadece düşüncelerinizi merak ettim ve emin olun tanımadığınız insanlarla hislerinizi paylaşmak daha kolay...
Teşekkürler,
T.
Bu kadar mı güzel yazılır ya bence siz 100 kilo ya da 50 kilo da olsanız tek sorun zekanizi kendinize kullanmıyor oluşunuz. .çok isterdim sizi tanimayi ablacim. ..o fotoğraf ta gördüğün bayan varvya; o senden de fazlaydı. ..hem de epeyi; ))

Ben uslubunuzu, kendinizi ifade etme şekilinize hayran oldum. Kendinizi çok ama çok güzel ifade etmişsiniz. Annenizin canınıza sıkan sözleri burda tıraşlamamışsınız, mertçe herşeyi dile getirmişsiniz. Ben özgüveninizin hala sizde olduğuna eminim. Onu kaybetmemişsiniz sadece saklanmış bir kaç durumda.

Ben erkek arkadaşınızın ve sizin bu kendinize olan öfkenizle başaracağınıza inanıyorum.

Şu an 50 kilo büyük bir rakam olduğu için gözün korkuyor bence. O 50 kiloyu bir günde almadığın gibi 1 günde de veremeyiz. Acelen yok ki tatlım. Yavaş yavaş sağlıklı biçimde verebilirsin kesinlikle.Zaten ilk başlarda vücut ödem attığı için hızlı vermeye başlıyorsun. 1 ayda 6-10 kilo gider zaten. Giden ödem olsa da insan gaza geliyor. Yapabileceğine inanıyor. Bu arada bende senin gibiyim. Bende 83 kiloyum boyumuz aynı.24 yaşındayım. İstersen birbirimize destek olabiliriz.

Sorunun farkındasın.Daha öncede zayıflamışsın.E şimdi kendini bu kadar salmak neden?En hareketli kıpır kıpır olman gereken bu dönemde bu vazgeçiş olmuş mu hiç!sevdiğin insan yanında.Annen desen seni harekete geçirmek için söylemiş o sözleri bence.Harekete geç ve 2017 de bambaşka bir sen yarat.

Merhabalar,
Teşekkürler,
T.
Canım zldüm gerçekten önce piskolojik yardım alman ve diyet spor eşliğinde bi çalışmaya başlaman lazım ama piskoloji önemli şanslısın ki seni seven ve her halinle seven sana dedtek olan bir erkek var arkanda onunda yardımıyla başarıcaüından eminim 50 kg büyük bir hedef kendine üç basamaklı demişsin vermek istediğin kg üçe böl ve her parça hedefin olsun her hedefine ulaştığında kendini ödüllendir atıyorum 15 kg verdiğinde kendine bişey yaptır yada bişey al yada ne biliyimbişey işte ve asla pes etme başlamak başarmanın yarısı vakit kaybetme eminim erkek arkadaşın baba olmak istiyodurtabii sende anne anne olabilmek için başlamalısın;)

Canım özgüvenin yerinde bence, sadece endişelenmeye başlamışsın buda seni harekete geçirmek için iyi bir sebep,
Şimdi eğer ki facebook hesabın varsa, orda Karatay'la zayıfla grubu var, üye ol bi bak araştır.
Hiç aç kalmadan kurallara uyduğun takdirde doyana kadar yiyebiliyorsun,
Lütfen bi araştır orda ki motivasyonu, dayanışmayı ve yemek tariflerini bi gör inan bana şaşıracaksınız.
Herşeyden önce sağlığın için zayıflamalısın,
Bunu başaracağına yürekten inanıyorum,
Gelişmelerden haberdar ederseniz sevinirim :KK24:

Bence bu rakami gormen bir bakima iyi oldu.Iyi yonunden bak.Titre ve kendine gel.Tam diyete baslama zamanlari.50 kiloyu goremesen de yaza kadar baya bir yol kat etmis olursun.Sadece gorunusun icin degil sagligin icin.4 yilda 20 kilo aldigimdan beri basima gelmeyen kalmadi.Boyumun uzunluguna aldanip saldikca saldim aldikca aldim.En son bel fitigi oldum.Simdi toparlamaya calisiyorum kendimi de sagligimi da.Sen de sagligindan olmadan bu gidise bir dur de.Biliyorum zor ama bunu yapmaliyiz.Sartlanarak cikma yola.en onemlisi bu.Verecegin 300 gram bile kardir..Instagramdan diyet hesaplarini takip et.Olmadi psikolojik destek al.Haraket et.Ben 1 aydir araliksiz spora.gidiyorum.Kendi rekorumu kirdim resmen ki dunyanin en iradesiz insaniyim.Ben bile aksatmadiysam sen de yapabilirsin.

Bu kadar mı güzel yazılır ya bence siz 100 kilo ya da 50 kilo da olsanız tek sorun zekanizi kendinize kullanmıyor oluşunuz. .çok isterdim sizi tanimayi ablacim. ..o fotoğraf ta gördüğün bayan varvya; o senden de fazlaydı. ..hem de epeyi; ))
Çok teşekkür ederim bu sabah hazırlıklara basladım yolculuğum için üstelik pazarteside değill :) pazartesi diyetlerinden nefret etmişimdir

Şu an 50 kilo büyük bir rakam olduğu için gözün korkuyor bence. O 50 kiloyu bir günde almadığın gibi 1 günde de veremeyiz. Acelen yok ki tatlım. Yavaş yavaş sağlıklı biçimde verebilirsin kesinlikle.Zaten ilk başlarda vücut ödem attığı için hızlı vermeye başlıyorsun. 1 ayda 6-10 kilo gider zaten. Giden ödem olsa da insan gaza geliyor. Yapabileceğine inanıyor. Bu arada bende senin gibiyim. Bende 83 kiloyum boyumuz aynı.24 yaşındayım. İstersen birbirimize destek olabiliriz.
Çok sevinirim gerçekten birbirimize yardım edebiliriz tabiki :)

Bence bu rakami gormen bir bakima iyi oldu.Iyi yonunden bak.Titre ve kendine gel.Tam diyete baslama zamanlari.50 kiloyu goremesen de yaza kadar baya bir yol kat etmis olursun.Sadece gorunusun icin degil sagligin icin.4 yilda 20 kilo aldigimdan beri basima gelmeyen kalmadi.Boyumun uzunluguna aldanip saldikca saldim aldikca aldim.En son bel fitigi oldum.Simdi toparlamaya calisiyorum kendimi de sagligimi da.Sen de sagligindan olmadan bu gidise bir dur de.Biliyorum zor ama bunu yapmaliyiz.Sartlanarak cikma yola.en onemlisi bu.Verecegin 300 gram bile kardir..Instagramdan diyet hesaplarini takip et.Olmadi psikolojik destek al.Haraket et.Ben 1 aydir araliksiz spora.gidiyorum.Kendi rekorumu kirdim resmen ki dunyanin en iradesiz insaniyim.Ben bile aksatmadiysam sen de yapabilirsin.
Bir ara sigarayıda kullanıyordum insanların zar zkr basarabildiği seyide yaptım mesela sigarayı bıraktım birden bire ama büyük olay yapmadım içiyordum ve artık içmiyorum diyerek.Oysaki bende çok iradesiz biriyimdir ama iş kiloya gelince hersey üstüme geliyor bu sefer olayı büyütüyorum hemde matematiğini yaparak

Okurken hayran kaldım sana.
Kendini bu kadar güzel tanıyorsun, güzel ifade ediyorsun da kendine neden inanmıyorsun?
Başarmaya inanarak başlayabilirsin herşeye.

Sizin tek kusurunuz sağlığınızı düşünmemek. Yoksa ne kadar güzel olduğunuz aşikar, bir kadını güzellestiren 2 sey özgüveni ve gülüşüdür bana kalırsa :)

Lütfen vücut sağlığınız icin zayıflayın. Tıp okuyorum ve hangi hastalığı görsek çoğunda obezite-fazla kilo risk faktörü yahut hastalık nedeni.. yapmayın bunu kendinize. Sevdiginiz ve sevildiginiz zamanlardan calmayın. Insan ömrü 80-85e dayanmısken lütfen bile isteye yarıya indirmeyin bu süreyi.

Sizin gibi parlak zekalı kızlara cok ihtiyacımız var, mahrum etmeyin kendinizde

Isinin ehli hekimlere gidin. Gerekirse psikolojik destek de alın bu süreçte pes etmemek adına. Siz de biz de biliyoruz ki sağlıklı bir sekilde zayıflayabilirsiniz :) ama bunu erteleyerek cesitli hastalıklara zemin hazırlamayın

Şu yazıyı okuduktan sonra diyebeliceğim tek şey "sen yaparsın"... İstediği her şeyi yapabilecek, her güçlüğün altından kalkabilecek bir genç kadın profili oluştu benim gözümde. Kendin için, sağlığın için hatta ruh sağlığın için iste ve yap.

Arzu ettiğin gibi bir vücuda sahip olmamak ne demek bunu hamile olduğumda anladım. Yaklaşık 15 kilo almıştım, 7 ay oldu ve şuan sadece 3 kilo kaldı. Ben kendime bu kiloyu 9 ayda aldın 9 ayda vereceksin diye şart koymuştum :)

Yemek yemek dışında seni rahatlatan birşeyler bulmalısın diye düşünüyorum. Bu da bir nevi bağımlılık olmuş olabilir. Seni mutlu eden başka şeylere yönel. 50 rakamı göze çok görünse de sen bunu 1 ayda almadın, 1 ayda veremezsin. 5 senede aldın 5 senede rahat rahat verebilirsin. Ayda 1 kilo bile değil. Tabi ki zaman zaman kilonun sabit kaldığı da olacaktır. O zaman da en azından kilo almadım diyerek mutlu olabilirsin.

Tatlı yanaklarından öpüyorum, ne kadar güzel bir kız olduğunu görmeden bile hissettim buradan :)

Canım :)
Kandırmıyor seni sevdiğin buna ben dahi inandım ekran başında. Ne mutlu sana.
Biliyor musun, ben başka bir kalemden kendimi okudum, şaşkınlığımı atamıyorum ve suratımda tuhaf bir sırıtma ile yazıyorum sana. Herşeyiyle yaşadım hemde istisnasız...
3 ayda 23 kilo vermiş bir bayanım ben, kendime yaptığım en büyük hataydı...
aç kalmalar yanlış beslenmeler sonucu safra kesemden oldum ve şuan hipoglisemik bir bünyeye sahibim, yani kan şekerim olması gerekenden çok çok daha düşük..
hiç açken şeker yüklemesi yaptırdın mı kendine, hipoglisemi pis birşey, kontrol edemezsen eğer sürekli tatlı karbonhidrat istiyor vücudun doyma hissin neredeyse yok.. ve sonu şeker hastalığına çeviriyor.
Onun dışında 50 kiloyu benim gibi 50 günde vermeye çalışmaktansa üç yıla yay, sabretmekte kolay değil en iyi bilenlerdenim..
ve en önemlisi herşeyin de farkındasın, lütfen başla korkma, hayat kaliten için sağlığın için, ya kendin için yap bunu :))
biz kadınlar var ya öyle güçlü varlıklarız öyle mucizelerle doluyuz ki maalesef farkında değiliz
ben senden o enerjiyi aldım kardeşim :)
hadi, güzel günlere :))

Back