• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Üç Basamaklı Ben

Merhabalar,
Konuşmamızın başlığından anlaşıldığı gibi üç basamak.Bir bayan üç basamaktan ne anlar ? 100 kiloya ulaştığını...Şuan bunları buraya yazarken bu ben miyim diye soruyorum kendime.Sonunda bunu yaptım kendimi 100 kg kadar ağır bir ben oluşturdum.Hepsi benim seçimimdi ve o üstüne çıkarken kalbimin yerinden çıkmak üzere olduğu soğuk metal parçasında 101.7 digital rakamlarını gördüm.Boyum 1,58 23 yaşındayım ve inanmayacaksınız belkide ama benim her halimle dünyanın en güzel kızı olduğuma inanan dünyalar yakışıklısı bir sevgilim de var.Bundan 5 sene önce kilo verme serüveni yaşamıştım o zamanlar üniversiteye yeni başlamıştım sınav stresiyle 86 kg ı gördüm.Hayatımda görüp görebileceğim en yüksek rakam o olur sanıyordum.Sonra ne oldu bilmiyorum hazırlık sınıfında kendimi buna adadım ve ocak ayından hazirana kadar 17 kg verdim.Erkek arkadaşımla o yaz tanışmıştık.O günden bu güne hala benimle...Sizlere anlatmak istediğim o kadar çok şey var ki...Hiçbir zaman kilomla öz güvenimi birbirine karıştırmadım beni temsil eden dış görünüşüm değil kendi öz benliğim diyordum,benimle dalga geçenlerle bende dalga geçiyordum insanlar saygı duymaya başlamıştı çünkü kilolu olmak bir zayıflık değildir.Sorun neden benim kilolu olduğum ? 17 kg verdim ya son 5 yılda bedenime 32 kg olarak tüm hepsini geri aldım.Kilonun nasıl verildiğini emin olun çok iyi biliyorum herhangi bir sağlık problemim yok.Üç basamak çok ağırıma gitti.O öz güven dediğim duvar çatlaklarla dolu şimdi.Erkek arkadaşım her bana "çok güzelsin" dediğinde kendimi kandırılmış hissediyorum ve ona sürekli kızıyorum,"beni nasıl seviyorsun böyle" diye..En çok makyajsız halimi seviyor ama benim aynada tek gördüğüm yediği yağlı yiyecekler yüzünden yüzünde kırmızı sivilceler oluşan tombul bir kız.Bir keresinde bana "Modadan senin kadar anlayan bir kız daha görmedim ama söylediğin incelediğin ve tavsiye verdiğin hiçbir şeyi giyemiyorsun alışverişe çıkmıyorsun kendine neden bunu yapıyorsun bu kadar nefret ediyorsun kendinden"demişti." Seni ilk gördüğüm neyse şuan aynısın benim için" diyor ama sağlığımın gittiğini farkında benimle spora yazılacağını diyetisyene gideceğini söylüyor.Beni kırmak istemiyor ama endişelendiğini gözlerinden görebiliyorum.Tüm bu güzellikleri yapmaya çalışması yanımda olması beni daha çok üzüyor çünkü bir şeyler ters gidiyor bende.Öz annem bile bana ne dedi biliyor musunuz ? "O çocuğun annesi olsam seni hayatta oğluma almam şu tipine bak".Ben hiç bir zaman erkek arkadaşımın inanılmaz yakışıklı olmasına aşık olmadım.Çalışkan,dürüst,merhametli,özverili,saygılı adam gibi adam olmasına aşık oldum.Ben ne zaman böyle sözler işitsem daha çok yemek yiyordum. Dışarıda yemek yediysem eve gelip evde de yemek yiyordum.Hırsımı alıyorum sanki tüm bana dış görünüşüme laf edenlere inat olur gibi kendimi cezalandırıyordum.Yemeklerin tadını almıyorum ki sadece bilinçsizce yiyorum.Herkesin psikolojik sorunları var eminim.Benim gibi insanların en büyük şanssızlığı sorunlarımızın dışarıdan görünüyor olması."Yüzün çok güzel bir zayıflasannn" kızlarından biriyim bende.Hatta kilo verdiğim yaz yüz modelliği teklifi gelmişti kozmetik firmasından :)Açıkçası bayanlar kendimi hiç olmadığım kadar kötü ve güçsüz hissediyorum.Çünkü 100 kiloyum artık ve yola çıkmaya çok korkuyorum 50 kg verebilecek kadar güçlü müyüm başarabilir miyim bilmiyorum.Bu tek başıma çıkmam gereken bir yol....Kendimi son 5 yılda bir yerlerde kaybettim ve daha fazla geç olmadan gidip bulmalıyım.Benim durumumda olan varsa sadece düşüncelerinizi merak ettim ve emin olun tanımadığınız insanlarla hislerinizi paylaşmak daha kolay...
Teşekkürler,
T.

Erkek arkadaşın destekçin ne mutlu sana yapabilirsin canım yaşında henüz çok genç.

Gel bize katıl.

https://www.kadinlarkulubu.com/foru...ama-yarismasi.224023/page-17514#post-49776458

Piskolog destegine filan ihtiyacin yok bence. bi baslasan sonu gelecek, biliyosun. akilli bi kizsin. seviyosun seviliyosun, hic gerek yok bukadar karamsarliga. basla, 'soylemesi kolay' deme hic bosuna, asil bekleyip, bisey yapmayip yerinde sayip, kendine haksizlik etmek cok kolay bence.
pazartesini beklemene luzum bile yok (hani rejim yapanlar ptesi baslarya), yarindan itibaren basla. nasil verilmesi gerektigini biliyorum diyosan nasil baslanilmasi gerektiginide biliyosun. gozunde buyuttukce baslamayida erteliyosun elbette, evet yolun uzun, ama sen nekadar gec baslarsan hedefine ulastigin zamanda okadar uzar.

50 Kilo diyince insanın gözünde büyüyo bi. Siz bu rakamı atın kafanizdan bence. Ben kilo verirken 1 kilo hedef koyardım. Hatta bazen yarım kilo. Böylece sık aralıklarla daha mutlu oluyodum:KK45:

benım sana tavsıyem kucuk hedefler belırle
50 kg. vermem gerek, demek var
bıde 10 kg. yı hedefleyıp once ondan kurtulmak daha sonra yıne kucuk bı hedef belırleyıp ona ulasmak ve boyle bole gıtmıs olacak kılolar
daha oncede vermıssın kılo verdıkce nasıl motıve oluyo ınsan emınım bılıyosundur

Hiç bir sağlık sorunun yok ve 100 kilo olmuşsun.. İstediğin kadar zeki,özgüvenli ol dış görünüş çok önemli. O seni seven adam da normal standartta bir sevgili ister ki. Şişman insanların anlamadığı bir nokta var o da inanin zayıf kalmakta zayıf olmakta kolay değil. Sen dışarda yemek yedikten sonra evde de yiyormussun ya öyle bir dünya yok canım. Ben de çok isterim mantı börek, hamburger,tatlıları yemeyi de inan nefsimle savaşıyorum çoğu kez. Akşamları az yiyerek aç uyumak hiç te güzel değil ama sağlık ve fit olmak için mecburuz. Bu hayat tarzin olmalı. Başka yolu yok malesef...

Büyük rakamlarda kilo vermek iyi değildir
20 veririsin 30 alırsın
Kendine mesela 5 kilo hedef koy, verdikten sonra iki üç hafta onu koru sonra bir 5 kilo daha, böylece alışır vücudun, yeniden alma eğilimin olmaz, yemen düzene girer

Canım :)
Kandırmıyor seni sevdiğin buna ben dahi inandım ekran başında. Ne mutlu sana.
Biliyor musun, ben başka bir kalemden kendimi okudum, şaşkınlığımı atamıyorum ve suratımda tuhaf bir sırıtma ile yazıyorum sana. Herşeyiyle yaşadım hemde istisnasız...
3 ayda 23 kilo vermiş bir bayanım ben, kendime yaptığım en büyük hataydı...
aç kalmalar yanlış beslenmeler sonucu safra kesemden oldum ve şuan hipoglisemik bir bünyeye sahibim, yani kan şekerim olması gerekenden çok çok daha düşük..
hiç açken şeker yüklemesi yaptırdın mı kendine, hipoglisemi pis birşey, kontrol edemezsen eğer sürekli tatlı karbonhidrat istiyor vücudun doyma hissin neredeyse yok.. ve sonu şeker hastalığına çeviriyor.
Onun dışında 50 kiloyu benim gibi 50 günde vermeye çalışmaktansa üç yıla yay, sabretmekte kolay değil en iyi bilenlerdenim..
ve en önemlisi herşeyin de farkındasın, lütfen başla korkma, hayat kaliten için sağlığın için, ya kendin için yap bunu :))
biz kadınlar var ya öyle güçlü varlıklarız öyle mucizelerle doluyuz ki maalesef farkında değiliz
ben senden o enerjiyi aldım kardeşim :)
hadi, güzel günlere :))
Merhabalar. ..nasıl besleniyorsunuz bendede Hipoglisemi var ..Dr kontrolundeyim ben de ama bebek istediğim için ilaç kullanmıyorum. ..rica etsem beslenme surecinizi kısaca anlatır mısınız? Ve kilo verdiyseniz nasıl verdiniz acaba? Geçmiş olsun. ..sevgiler

Karatay beslenmesi yapın. Diyet değil, sağlıklı beslenme. Tıka basa yerken yağlarınızdan kurtuluyorsunuz.

Merhabalar. ..nasıl besleniyorsunuz bendede Hipoglisemi var ..Dr kontrolundeyim ben de ama bebek istediğim için ilaç kullanmıyorum. ..rica etsem beslenme surecinizi kısaca anlatır mısınız? Ve kilo verdiyseniz nasıl verdiniz acaba? Geçmiş olsun. ..sevgiler
Aç kalmayarak 6 öğün mutlaka beslenerek
gece yatarken tarçınlı süt içerek
meyveden mümkün olduğu sürece uzak durarak yersem de mutlaka yanında yoğurt tüketerek
kepekten uzak durup tam buğdaya yönelerek
pirinci unutup bulguru severek :)
doktor bunların çok daha iyilerini zaten söylemiştir size ve daha detaylısını
sadece sağlıklıo ve öğün atlamadan aç kalmadan besleniyorum,

Arzu ettiğin gibi bir vücuda sahip olmamak ne demek bunu hamile olduğumda anladım. Yaklaşık 15 kilo almıştım, 7 ay oldu ve şuan sadece 3 kilo kaldı. Ben kendime bu kiloyu 9 ayda aldın 9 ayda vereceksin diye şart koymuştum :)

Yemek yemek dışında seni rahatlatan birşeyler bulmalısın diye düşünüyorum. Bu da bir nevi bağımlılık olmuş olabilir. Seni mutlu eden başka şeylere yönel. 50 rakamı göze çok görünse de sen bunu 1 ayda almadın, 1 ayda veremezsin. 5 senede aldın 5 senede rahat rahat verebilirsin. Ayda 1 kilo bile değil. Tabi ki zaman zaman kilonun sabit kaldığı da olacaktır. O zaman da en azından kilo almadım diyerek mutlu olabilirsin.

Tatlı yanaklarından öpüyorum, ne kadar güzel bir kız olduğunu görmeden bile hissettim buradan :)
Çok teşekkür ederim öyle içten yazıyorsunuz ki hepiniz...

Canım :)
Kandırmıyor seni sevdiğin buna ben dahi inandım ekran başında. Ne mutlu sana.
Biliyor musun, ben başka bir kalemden kendimi okudum, şaşkınlığımı atamıyorum ve suratımda tuhaf bir sırıtma ile yazıyorum sana. Herşeyiyle yaşadım hemde istisnasız...
3 ayda 23 kilo vermiş bir bayanım ben, kendime yaptığım en büyük hataydı...
aç kalmalar yanlış beslenmeler sonucu safra kesemden oldum ve şuan hipoglisemik bir bünyeye sahibim, yani kan şekerim olması gerekenden çok çok daha düşük..
hiç açken şeker yüklemesi yaptırdın mı kendine, hipoglisemi pis birşey, kontrol edemezsen eğer sürekli tatlı karbonhidrat istiyor vücudun doyma hissin neredeyse yok.. ve sonu şeker hastalığına çeviriyor.
Onun dışında 50 kiloyu benim gibi 50 günde vermeye çalışmaktansa üç yıla yay, sabretmekte kolay değil en iyi bilenlerdenim..
ve en önemlisi herşeyin de farkındasın, lütfen başla korkma, hayat kaliten için sağlığın için, ya kendin için yap bunu :))
biz kadınlar var ya öyle güçlü varlıklarız öyle mucizelerle doluyuz ki maalesef farkında değiliz
ben senden o enerjiyi aldım kardeşim :)
hadi, güzel günlere :))
Çok Teşekkür ederim,sağlık sorunu olmasına inanın çok üzüldüm.Çok kıymetli bir insan olduğunuz o kadar belli ki..Umarım en yakın zamanda daha iyi olursunuz.

Hiç bir sağlık sorunun yok ve 100 kilo olmuşsun.. İstediğin kadar zeki,özgüvenli ol dış görünüş çok önemli. O seni seven adam da normal standartta bir sevgili ister ki. Şişman insanların anlamadığı bir nokta var o da inanin zayıf kalmakta zayıf olmakta kolay değil. Sen dışarda yemek yedikten sonra evde de yiyormussun ya öyle bir dünya yok canım. Ben de çok isterim mantı börek, hamburger,tatlıları yemeyi de inan nefsimle savaşıyorum çoğu kez. Akşamları az yiyerek aç uyumak hiç te güzel değil ama sağlık ve fit olmak için mecburuz. Bu hayat tarzin olmalı. Başka yolu yok malesef...
Kesinlikle haklısınız :) Teşekkür ederim

Ben uslubunuzu, kendinizi ifade etme şekilinize hayran oldum. Kendinizi çok ama çok güzel ifade etmişsiniz. Annenizin canınıza sıkan sözleri burda tıraşlamamışsınız, mertçe herşeyi dile getirmişsiniz. Ben özgüveninizin hala sizde olduğuna eminim. Onu kaybetmemişsiniz sadece saklanmış bir kaç durumda.

Ben erkek arkadaşınızın ve sizin bu kendinize olan öfkenizle başaracağınıza inanıyorum.
Çok Teşekkür ederim haziran ayında mezuniyetim var o zamana kadar gözle görülür bir fark istiyorum gerçekten..

Karatay diyetini hiç anlayamadım :KK43:
Ben de başta anlamamıştım, yapınca anladım. Sanırım yanlış yaptığım kısımları vardır ama buna rağmen hem güzel kilo verdim (ve almadım geri) hem de sıkılaştım. Hatta eskiden aktif spor yapardım, o zamanlardan kalma bazı kaslarım görünmeye başladı çok hafif düzeyde. Tekrar başlasam spora iyice kendilerine gelecekler sanırım.

Kuzenim 3 sene önce yaklaşık 80 kiloydu şimdi ise 50 55 kg civarında. Azimle,istekle ve disiplinle her şey olur. Önemli olan belli bir disipline ayak uydurman..

Ben de başta anlamamıştım, yapınca anladım. Sanırım yanlış yaptığım kısımları vardır ama buna rağmen hem güzel kilo verdim (ve almadım geri) hem de sıkılaştım. Hatta eskiden aktif spor yapardım, o zamanlardan kalma bazı kaslarım görünmeye başladı çok hafif düzeyde. Tekrar başlasam spora iyice kendilerine gelecekler sanırım.
Evde kitabı var ilk ünlü olduğunda bu diyet o zaman almıştım.Başladım ama devam etmemiştim.Elime alsam iyi olucak :)

hayatım boyunca hep normal kilomun üstünde seyrettim. evet 3 basamak hiç olmadım. ama 165 boyuna göre 85i gördüğümde obez olduğumu söledi doktor. 75 kiloyla evlenip 83le bebek yapma kararı aldım. ama kilom yüzünden polikistikover olduğumu kilo vermem gerektiğini söledi doktorum. nasıl gaza geldiysem (anne olma isteği :)) 3 ayda 15 kiloverip 68 ile hamile kaldım. yaniiiii kküçük hedef koy ilk önce 95i hedefle vee kendine ödül olarak tişört al. 86 da ayakkabı falan :) ilk 7li rakamda (79 vs) yemek ısmarla :) bunun gibi tatlı hedefler koyun erkek arkadaşınızla. ne güzel bir desteğin var yanında ilk 10 kilonu verince mesela şöyle güzel bir tatlı ısmarlasın (dondurma veya diyet tatlılarda var ya :)) ve emin ol zayıfladıkça hareket özgürlüğün artıcak nefes darlığın gidicek yıllarca hamallık etmişim diceksin. başarırsın sakın yılma :)

Back