geçenlerde konuşmuştuk biz topikte
aslında tvye de çıkıyo gündeme geliyo ama sağlık bakanlığının gündeme alması için napabiliriz bilemiyorum
genellikle aileler bakanı yalayıp rica edip birşeyler yaptırıyolar
ama genel bi yasa düzenlemesi yapılmıyo sanırım
zaten hastanelerde lösemiler için kan testleri bile yapılamıyo pahalı olduğu için
hepsi beklemede
2 yıl önce alınan kanlar bile analiz edilemiyo
ben bunu çok anlamsız bulmuştum ve çoğu insanın haberi yok bunlardan ancak başına gelen anlıyo
bu tür şeyler için özel bi birim oluşturulup çalışmalar yapılmalı ama nasıl olacak bilemiyorum
engelliler için de yasa çıktı aslında 2015e kadar altyapısı vs yi bitiremeyen belediler için şikayet yağmuru başlayacak sanırım
ben bizzat şikayet inceleyip
simon engelliler için yasa çıktı ne ala ama yasayla bitmiyor iş, alt yapı çalışmaları bedensel engellilerin binalara rahatça giriş çıkış yapabilmesi, vs için, bu ülkede otizmli çocuklar var, özellikle otizmli çocukların ailelerinin konuşmasını istiyorum, yılda kaç saat eğitim alıyor bu yavrucaklar, hala belediye otobüslerinin büyük bir kısmı engellilere engel, İstanbul'da kaç hat var eski otobüslü, engellilerin binemeyeceği türden, ben bile size en az 5 hat sayarım, engelli insanlar o hatlara binemiyor.
Dün kızım ygsye girdi, iyi ki engelli bir genç o okulda sınava girmek zorunda kalmadı, çünkü merdivenliydi, tekerlekli sandalyesi merdiven engeline takılı kalacaktı.
Geçen gün dedim ki illa sağlık bakanlığının bütçe ayırması da beklenmemeli, büyükşehir belediyeleri yeni bir bina için bilmem ne kadar para harcıyor, niye şehirlerinde yaşayan kanser hastası insanlar içinde bütçe ayırmıyorlar, bir Anka park yapımı için harcanacak parayla kaç insan mutlu olurdu değil mi? Kaç engelliye tekerlekli sandalye alınırdı, kaç kanser hastası insanın ilacı karşılanırdı, testleri yaptırılırdı. Onlarda devleti temsil etmiyor mu?
Günah değil mi bu insanlara? Bilmiyorum ya, ben çok üzülüyorum insanların mağduriyetlerini görünce, ben sağlıklıyım ama bedensel engelli adayıyım aynı zamanda, birgün bende kanser olabilirim, engelli olabilirim.
Sonuna kadar haklısın Mune aktif olarak twitter kulanıyorum her gün sayfamda onlarca kan ilanı, ilik ihtiyacı olan insanlar görüyorum vatandaş olarak biz dikkatlerini çekebilmek için, insanları ilik vermeye teşvik etmek için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz ama devletin umursamazlığı sinirlerini bozuyor insanın... Bir ilik bankamız yok hala, ilik vermeye gidiyor insanlar bütçe ayrılmadığı için işlenmiyor. Dün sağlık bakanı çıkmış twitter diz çöktü diyor biz de sen bırak twitterı ilik bankası açın da biz dizde çökeriz takla bile atarız dedik ama kime dedik tabi
Ahhh Angry Ahh, bizler şimdi hamd olsun sağlıklıyız, bize düşen görev herkesin hakkını savunmamız.
Organ nakli bekleyen hastalarda var, onlarda eğer tedavi yurtdışında yapılmalı denmişse devlet prosedürüne takılı kalıyor, ben öldükten sonra onay çıksa ne çıkmasa ne?
Eğitim, İstanbul'da bile iki derslikli okullar var, kötü şartlar altında eğitim görüyor çocuklar, Anadolu'daki okulları hiç dile getirmiyorum bile, ya burda bildiğin tenekeden baraka da eğitim görüyor ilkokul ev ana sınıfı çocukları, ben park istemiyorum, avm istemiyorum, kışla istemiyorum, ben eğitim yuvaları istiyorum, engelli insanlarımıza iş, aş, engelsiz yaşam koşulları, eğitim istiyorum, ben organ nakli bekleyen, kanser tedavisi gören hastaların prosedürlere takılmamasını, tedavilerinin ucuzlatılmasını, organ nakli olmak isteyen hastaları ve kanser hastaları için yapılmış hastaneler istiyorum, onlar steril ortamlarda olmalı, ilaç sorunu yaşamamalı, gen testleri dahil teşhis ve tanı sürecindeki, tedavi sürecindeki hizmetlerden yararlanmalarını istiyorum.
Çocuğu lösemi hastası bir annenin gözyaşları aksın istemiyorum, sırf prosedüre takıldı diye karaciğer nakli olması gereken bir vatandaşın göz göre göre ölmesini istemiyorum, bir öyle bir böyle değiştirilen eğitim sistemiyle çocukların eğitim hayatının karartılmasını istemiyorum.
Otizmli çocuğun annesinin şu kadar saat eğitim hakkı kaldı diye üzülmesini istemiyorum, bedensel engelli bir kardeşimin sırf yollar müsait değil diye eve mahkum kalmasını istemiyorum.