• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Twitter Kapatıldı

iyi de onlara zamanında tepki göstermediğimi nerden biliyorsunuz ki ?
spiker sadece bir örnekti, yarın başka birini yapılsın yine tepkim aynı olacaktır..
ben burada partizanlık yapmadım..
iftiralarla vs lerle her kesimden her partiden insanların başı ağrıdı artık

Bence hiç iyi bir örnek değildi, sıradandı. Düzgün hayatı olan biri olunca böyle bir olayın olmuş olması onu mağdur yapmaz ki. Oturduğu yerden dolayı başının ağrıması sadece. Zaten bunları atlatabilecek bir yapıda.

defne samyelinden bahsediyorum ben.. kadına iğrenç iftira atıldı.
kadın kendi açıkladı sosyal medya üzerinden çıkartılıp yayılmış dedi
neyse..
o zaman bu mantıktan yola çıkarsak sizin komşunuz bangır bangır müzik dinlese gidip komşunuza şikayet etme hakkınız yok..
gidip müziğin sesini kısın demeye hakkınız yok..
ne de olsa o insanın özgürlüğü haliyle bangır bangır müziğini dinleyecek :)
sizde artık pamuk tıkar oturursunuz :)

ondan bahsettiğinizi biliyorum. dedim ya geçen yaz duymuştum bunu. hatta bir kişidende değil. bu çıkmadan aylar aylar önce anlayacağınız:6:

Son düzenleme:
spiker sadece bir örnekti, yarın başka birini yapılsın yine tepkim aynı olacaktır..

Burada hem fikiriz. Sizin tepki göstermişsinizdir.Ama arkadaşın dediği siyasi düzeyde tepki sanırım.Yani o zaman böyle hassasiyet neden gösterilmedi diyor haklı olarak.Madem bu konular mahrem özel kendine dokunmadan ucu hassasiyetini göstermelisin.Yoksa samimiyesiz oluyor.

Sunu ilk önce anlamak gerek!
Twitter a erisimin engellenmesinin sebebi, Twitter in Türkiye Devleti ile bilgi paylasimi yapmamasi, yani suc isleyenlerin bilgilerini vermek istememesi!
Yani devlet " atilan iftira yayilmasin diye niye engelliyor" diye bir soru cok anlamsiz!
Twitter in dünyanin diger bircok ülkelerine bilgi paylasimi yapmasi ama Türkiye devleti ile bu bilgi paylasimina gitmemesi sorun yaratiyor.

Yarin Twitter, erisimin engellenmesi dolayisi ile, bilgi paylasimina " evet" derse, twitter tekrar acilir ve suc isleyenlere gerekli islem yapilir, herkeste kullanmaya devam edr!

Twitter a erisimin engellenmesinin sebebi, Twitter in Türkiye Devleti ile bilgi paylasimi yapmamasi, yani suc isleyenlerin bilgilerini vermek istememesi!
Yani devlet " atilan iftira yayilmasin diye niye engelliyor" diye bir soru cok anlamsiz!
Twitter in dünyanin diger bircok ülkelerine bilgi paylasimi yapmasi ama Türkiye devleti ile bu bilgi paylasimina gitmemesi sorun yaratiyor.

Yarin Twitter, erisimin engellenmesi dolayisi ile, bilgi paylasimina " evet" derse, twitter tekrar acilir ve suc isleyenlere gerekli islem yapilir, herkeste kullanmaya devam edr!

neden şimdi...neden seçime bir hafta kala ..neden seçimden sonra değil..bizimde anlatmak istediğimiz buu

Evet hatırladım ama Defne Samyeli çok etkilenmez bu olaydan. Sonuçta çıktı açıklamasını yaptı olay bitti. İsteyen istediğini yazar çizer. Hep de öyle olmamış mıdır? Sosyal medya bu kadar aktif değilken insanlar yine düşünüyordu, yine bir şekilde kendini ifade ediyordu. Sosyal medya bunun modern hali diyelim.
Örneğinize ilişkin olarak da ; ev mahallinde de insanlara bir yere kadar müdahale edebilirsiniz. Bazı komşular vardır ki en küçük şeyi sorun eder. Bu da insanların tahammülsüzleştiğini gösteriyor. Elbette bangır bangır müzik dinlenmesin ya da millet rahatsız edilmesin, ama bırakında insanlar kendi yaşam alanlarında kendi bildikleri gibi yaşasınlar. Bazıları da kendi görüşlerine aykırı diye bahanesine rahatsız olur çevrede yaşananlardan.

yapmayın hepimiz bayanız..
çok etkilenmez bu olaydan da ne demek ?
çok üzüldüm ben bu cümleye..
magazin dünyasının içindeler diye hiçbirşeyden etkilenmezler anlamı çıkmamalı.
ki dün kızı var evladı var kendi anlattı kızım ağladı diye
ne demek etkilenmezler
ekranlara çıkıp salya sümük ağlamadı, acıtasyon yapmadı diye sadece açıklama yaptı bundan etkilenmedi anlamı çıkmamalı,
tamam yaşam alanında kendi bildikleri gibi yaşasınlar kesinlikle ama ses düzeyi yükselirse bu bazı komşularınızı rahatsız eder..
rahatsız olanların da sesini kısın demeye hakları vardır..
her durumda her şartta özgürlük olamaz olmuyor yani
karşı komşunuz evinin perdelerini açıp karşınızda çırıl çıplak soyunsa kendi evi içi dahi olsa rahatsız olursunuz
verecek örnek çok
yani rahatsızlık olursa bazı engellemeler ve kısıtlamalar getiriliyor.
dünyanın her yerinde bu böyle..
yüzde yüz herşeyiyle özgür olan bir ülke olsan inanın herkesden önce ben gider yerleşirim o ülkeye :)

senin verdiğin tepkiden bahsetmiyorum ki ben...diyorumki zamnında kaç kişiye iftira atıldı kasetler vs...ortalıkta dolandı..ozamn neden siyasetçiler tepki göstermedi bu günkü gibi..neden mahremdir diyemediler geneldir genel dediler.tepki koyup neden yasaklanmadı bazı şeyler o dönemde.demek istediğim buydu

resmen işi gücü bırakmışlar, oylar etkilenecek diye sosyal medyaya ne yapacağını düşünüyorlar
diyecek hiçbir şey yok.

yazık bize vallahi. fırsat olsa çıkar giderim başka ülkeye.

Son düzenleme:

Twitter Türkiye Devleti ile ne paylaşımda bulunabilir komik olmayın lütfen.

“Herkesin yakından takip ettiği bu korkunç olaylar, üzerinden organize oldukları sosyal medya ile durdurulacak. Serbest bilgi akışı iyiye kullanılabileceği gibi kötüye de kullanılabiliyor. Suç, şiddet ve kaosa neden olan bu siteler ve servislerin kapatılması hususunda polis, istihbarat servisi ve bilişim sektörüyle birlikte çalışıyoruz.”

Yukarıdaki ifadeleri, İngiltere Başbakanı David Cameron’ın 2011 Londra ayaklanmaları sırasında sosyal medya için kullanmıştı. Twitter’da #occupylondon hashtagiyle örgütlenen eylemciler Cameron’ın başını ağrıttığında Batı’nın sosyal medyaya bakışı bu şekildeydi.

24 Ocak 2013’te Yahudi Öğrenciler Konseyi, Fransa’da Twitter’a şikayette bulundu ve Twitter yönetimi, şikayet edilen hesapları ‘Anti-semitik ve ırkçı’ bulduğu için derhal kapattı. İnternet devlerinin ‘yahudi hassasiyeti’ dünya kamuoyunca malum bir durum.

19 Ağustos 2010 tarihli karara göre, Twitter, Güney Kore’nin talebiyle 65 hesabı kapattı. Hesapların kapatılma gerekçesi ise bu hesaplarda ‘Kuzey Kore propagandası’ yapılması idi.

Ağustos 2012’de Hindistan Başbakanı ile dalga geçen sahte, parodi hesaplar yine Twitter tarafından hemen kapatıldı.

YouTube’un serverları şu an İngiliz polisine açık durumda. Yani İngiliz polisi, hiçbir prosedür işletmeksizin, istediği videoyu anında YouTube’dan kaldırabiliyor.

Yukarıdaki olaylarda bu şekilde davranan sosyal medya devleri, konu Türkiye olunca tamamen farklı bir şekilde davranıyor. Günlerdir montaj videolarla, anonim hesaplarla Başbakan Erdoğan ve AK Parti hükümetine karşı uygulanan hakaret ve iftira kampanyasına karşı hiçbir şey yapmayan Twitter, Türk mahkemelerinin vermiş olduğu kararları dahi tanımıyor. Türkiye’den milyonlarca dolar gelir elde eden sosyal medya devleri, ne Türkiye’ye vergi veriyor, ne de Türk devletini muhatap kabul ediyor.

Türkiye’de gerçekleşenler, parodi hesaplardan espri yapılmasından çok daha ciddi ve suç unsuru barındıran olaylar. Daha önceden çok daha hafif olaylarda devletlerle işbirliği yapan Twitter, tüm bu yaşananlara sessiz kalıyor. Twitter’ın uyguladığı çifte standart ve Türk hukukunu muhatap almaması neticesinde Türkiye’de Twitter’a erişim durdurulmak zorunda kaldı. Nitekim Başbakanlık’tan yapılan açıklamada da “Twitter’ın, kendisine iletilen mahkeme kararlarına karşı kayıtsız kalması ve belirlenen linklere erişimi engellememesi sonucunda siteye erişimin ‘tedbiren ve geçici olarak’ durdurulmak zorunda kalındığı” ifade edildi.

http://www.genelgundem.com/haber/83...al&utm_source=twitter.com&utm_campaign=buffer

senin verdiğin tepkiden bahsetmiyorum ki ben...diyorumki zamnında kaç kişiye iftira atıldı kasetler vs...ortalıkta dolandı..ozamn neden siyasetçiler tepki göstermedi bu günkü gibi..neden mahremdir diyemediler geneldir genel dediler.tepki koyup neden yasaklanmadı bazı şeyler o dönemde.demek istediğim buydu

evet haklısınız..
keşke her durumda yapılsaydı ..
yani ben önce kapatılmaması gerekti şimdi kapatılmalı demedim ki..
bazı şeyler kime yapılırsa yapılsın hangi parti olursa olsun hemen önlem alınmalı..

Maalesef Twitter Türkiye'yi tanımıyor, yani evet kullanıcı bilgilerini asla paylaşmıyor. Fakat Facebook öyle değil zira Türkiye çok büyük bir reklam pastası onu kaybetmemek adına gık deseniz hesabınıza ait bilgiler resmi kanallar üzerinden gerekli birimlere veriliyor. Aynı sorunu Yahoo'da da yaşamıştık yıllar önce. Yahoo üzerinden atacağınız her türlü illegal e-posta da sizi asla bulamazlardı. Şimdi öyle değil.

Burada twitterın bizi adam yerine koyamaması işin başka boyutu.

Bu arada son dakika çok taze bir bilgi, "savcılık 2 kullanıcımızın bilgilerini istedi" bu sefer şaka değil. Lütfen kimse bana ben miyim diye sormasın veya benim adresim şu rahat rahat verin diye de artislik yapmasın.

Maalesef Twitter Türkiye'yi tanımıyor, yani evet kullanıcı bilgilerini asla paylaşmıyor. Fakat Facebook öyle değil zira Türkiye çok büyük bir reklam pastası onu kaybetmemek adına gık deseniz hesabınıza ait bilgiler resmi kanallar üzerinden gerekli birimlere veriliyor. Aynı sorunu Yahoo'da da yaşamıştık yıllar önce. Yahoo üzerinden atacağınız her türlü illegal e-posta da sizi asla bulamazlardı. Şimdi öyle değil.

Bu arada son dakika çok taze bir bilgi, "savcılık 2 kullanıcımızın bilgilerini istedi" bu sefer şaka değil. Lütfen kimse bana ben miyim diye sormasın veya benim adresim şu rahat rahat verin diye de artislik yapmasın.

Peki siz o üyelere bilgi verecek misiniz özelden de olsa?

Ay öldüm gülmekten ya:DDDDDD
Allah iyiliginizi versin su " twitter devlet ile ne bilgisi paylasacak, komik olmayin" diyen arkadas:)))
Cok yasayin ya:))))))
Kendimi sorgulamama neden oldunuz:)))
Sanki herkes herseyin bilincindeymis gibi, herkesin pencerisi ayni ölcüde gibi konusuyorum iste bende kusura bakmayin:))
Devlet Twetter ile Kus sembolünü Kadinlar Külübünün caldigi bilgisini paylasiyor bence...

Burada asıl önemli olan siz talebe nasıl karşılık vereceksiniz?

Bence hiç iyi bir örnek değildi, sıradandı. Düzgün hayatı olan biri olunca böyle bir olayın olmuş olması onu mağdur yapmaz ki. Oturduğu yerden dolayı başının ağrıması sadece. Zaten bunları atlatabilecek bir yapıda.

olabilir ben mükemmel örnekler veriyorum iddiasında olmadım hiç bir zaman :)
bazen sıradanlıkta gerekir:)
ayrıca ben gazete de köşe yazısı yazmıyorum :)
buraya yazarken öyle hissetmiyorum yazar edasında değilim :)

Son düzenleme:

o üyelerin kendilerini bilmelerinde nasıl bir sakınca var ki :44:

bu konuda uygulamanız nasıl? veriyor musunuz kullanıcı bilgilerini?

Back