Twitter Kapatıldı

bir haber spikerine çok çirkince iftira atıldı..
neden dilinize sadece akp kasetlerini doladınız..
haberiniz yok herhalde bayana yapılan iftiradan..
herkes burada bayan soruyorum, size çirkince iftira atılıp bu sosyal medya üzerinden yayılsa,
tepkiniz ne olur ?
aman özgürlük açık kalsın insanlar özgür kullansın napıyım insanların özgürlüğü için bana yapılan iftirayı sindiririm ben mi dersiniz ?

Amacin yikici elestiri, karalama kampanyasi olmadigi bir ortamda bulusursak, hepbirlikte yapici elestirilerimizi siralariz:))
Farkinda misiniz bilmiyorum ama dünyanin bile takdir ettigi Marmaraya bile binlerce kulp takilip karalandigi bir ortamda konusuyoruz:))
Elestiriler cok yapici cok objektif mi de, hakli görenlerden objektiflik bekliyorsunuz?:)
Benim ülkem derken " sizin ülkeniz degil" gibi bir mana cikararak " benimde ülkem hih" gibi bir duygu haline girmek nasil birsey anlayamadim:)
Ayrica ben sizi 6 yil dinleyeyim, bir televizyon kanalim ve tüm montaj dublaj imkanlarim olsun bakin size neler söyletiyorum:))
Kimbilir belkide AKP nin bu kadar gitmesini isteyler istedigine kavusup, AKP gidince Türkiye kuyruk dönemlerine tekrar gelecek, nereden biliyorsunuz?
Siz kendinizden bu kadar emin " birgün sizede dokunacak" derken, yanilanin siz olupta diger insanlarin sizin geleceginizide kurtarmaya calistigina inanmasi neden size abes geliyor:)))

Bu kadar ayrışmış ve taraf olmuşken yıkıcı eleştiri yerine yapıcı eleştiride buluşmak imkansız bugünlerde malum meydanlardaki üslup başta başbakan tarafından kışkırtıcı ve proveke edici.
Yetmiyor devamı geliyor ,o ya da bu sebeple yasaklarla devam ediliyor.
Hal böyleyken bundan daha yapıcı olunamaz.
Açıklanan her ses kaydını montaj dublaj diye açıklamak %50 olarak ayrışmışken ne kadar inandırıcı gelebilir.
Amaç inananlardan fire vermemek o nedenle bu yasaklar geliyor.
Bu da daha neler neler var saklıyorlar düşüncesi uyandırıyor.
Benim geleceğimi mümkünse kurtarmayın lütfen.
Benim ülkem benim polisim benim savcım heeeepppp benim...Bu ifade şekli içinde bulunmadığım %50 ye ait benim denildiğinde tepki doğuyor haliyle...

Son düzenleme:
aynen ,sanki sadece ak partide öyle iftira atılan yolsuzluklar ,tapeler var ..
hele bir diğerleri de çıksa acaba o zaman nasıl kılıf bulacaklar
ya da bu kadar özgürlükçü ,bu kadar adil ,demokratik olabilecekler mi ?
hakeza sarıgülün yolsuzluklarını chp yıllarca dillendirdiği ,raporlar çıkarıp ispatladığı halde ,ispatladığı halde diyorum öyle montaj şantaj değil ,bildiğin rapor yazdılar ,Baykal zamanında bir sürü konuştu Sarıgül hakkında ,ona rağmen şimdi Sarıgül vatan evladı oldu ,desteklemeye kalkıyor ..
Başbakanın ispatlanmamış konular üzerinden konuşulduğu kadar Sarıgül konuşulmuyorsa zaten kimse haktan hukuktan ,adaletten ,demokrasiden bahsetmesin.
Hakeza benim gözümde hiçbir hükümleri yok :ssz:

yapılan bunca icraata rağmen gözü kapalı karalama kampanyası yapanlar bu icraatlardan faydalanmasın o zaman dimi.
madem herşeyden bu kadar rahatsızlar ,faydalanmasınlar olsun bitsin ..
ama hem bu icraatlardan faydalanıp hem de inkar etmek gerçekten insana pes dedirtiyor .
asıl körü körüne bağlılık bence budur ,Hakeza bunun kanıtı da şudur ki Başbakanı her konuda amansızca karalayanlar niyeyse hiçbir konuda destek vermemişler .
Bu adam hiç mi bir şey yapmadı demez mi insan ? İşte asıl körü körünelik budur ..:ssz:

iyide yapılan icraatları kendi cebinden harcamıyor...sadaka ..zekat olarak ta sunmuyor ki biz bunları lutuf olarak görelim..tc vatandaşıysam sonuna kadar kullanırım haklarımı

herkes burada bayan soruyorum, size çirkince iftira atılıp bu sosyal medya üzerinden yayılsa,
tepkiniz ne olur ?
aman özgürlük açık kalsın insanlar özgür kullansın napıyım insanların özgürlüğü için bana yapılan iftirayı sindiririm ben mi dersiniz ?

benim var. bu ortaya çıkmadan çok çok önce, yazın duymuştum.:ssz:

Son düzenleme:
tepkiniz ne olur ?

Spker dediğin gazeteci sanırım.Herkesin bir hayatı var ve hayatına göre yaşadıkları var. O kızın yaşadığı bir çok yaşanmışlık yanında belki de tecrübe olarak basit kalır. Mesleğinin bir getirisiydi yaşandı, onun açısından da tecrübe oldu. Yaşananlar sosyal medyanın suçu muydu? Bütün suçu ona mı yüklemek lazım?
Olaya tek yönlü bakarsanız elbette sosyal medyanın kapatılmasını haklı bulursunuz.

tepkiniz ne olur ?

eski bi konuydu zannedersem.sen şimdi bu örneği verirsen bende çıkar mhp'lilerin ortaya çıkan kasetlri örneğini veririm.oda çırkin değilmiydi....neden yayıldı neden aman mahremdir deyip yasaklatılmadı..yada deniz baykal örneği.....oazamn kimse çıkıp ayıptır efendiler mahremdir oo ailedir..muhabbeti yapmadı...neden twitterin kapatılmasına gerek duyulmadı

Son düzenleme:
he yav hee.Her şeyi bir siz biliyorsunuz.Geziye gidenleri dış mihraklar kullanıyor.Yolsuzluk montaj dublaj nasıl inanıyorsunuz vs.Herkes salak bir siz akıllı.Burada akp seçmenine koyun makarnacı diyenlere isyan edenler karşıt düşüncedeki insanlara da gerizekalı muamelesi yapıyor.Çelişkiye gel.

Spker dediğin gazeteci sanırım.Herkesin bir hayatı var ve hayatına göre yaşadıkları var. O kızın yaşadığı bir çok yaşanmışlık yanında belki de tecrübe olarak basit kalır. Mesleğinin bir getirisiydi yaşandı, onun açısından da tecrübe oldu. Yaşananlar sosyal medyanın suçu muydu? Bütün suçu ona mı yüklemek lazım?
Olaya tek yönlü bakarsanız elbette sosyal medyanın kapatılmasını haklı bulursunuz.

defne samyelinden bahsediyorum ben.. kadına iğrenç iftira atıldı.
kadın kendi açıkladı sosyal medya üzerinden çıkartılıp yayılmış dedi
neyse..
o zaman bu mantıktan yola çıkarsak sizin komşunuz bangır bangır müzik dinlese gidip komşunuza şikayet etme hakkınız yok..
gidip müziğin sesini kısın demeye hakkınız yok..
ne de olsa o insanın özgürlüğü haliyle bangır bangır müziğini dinleyecek :)
sizde artık pamuk tıkar oturursunuz :)

Twitter'in kurucusundan yasak sonrası Türkçe retweet
Yasak kararından sonra Türkiye'de çeşitli yollarla yasak kararını aşan kullanıcılar, yaklaşık 2.5 milyon twit attı. Geceyarısından sonra Türkiye'den 10 ayrı mesaj başlığı dünya genelinde trend topic oldu...

Twitter'ın kurucusu Jack Dorsey, Türkiye'de Twitter'ın kapatılması sonrasında Türkçe bir mesajı retweet etti.

Dorsey, Twitter'ın küresel hesaplarından biri olan Policy tarafından yazılan şu mesajı paylaştı: "Avea ve Vodafone'dan 2444'e, Turkcell'den 2555'e START mesajı göndererek SMS üzerinden Twitter kullanmaya başlayabilirsiniz." milliyet

http://dunya.milliyet.com.tr/twitter-in-kurucusundan-yasak/dunya/detay/1855013/default.htm

Aman uyarıyorum arkadaşlar Weiss le yazışırken 3 kere düşünün kendi yazdı geçen gün burada yazılan bazı şeyleri ihbar ettiğini.Kendisi öyle sadık yani ben uyarıyımda....

Son düzenleme:
Türkiye dün gece yarısından beri twitter'a getirilen erişim yasağını konuşuyor. Herkes aktif bir twitter kullanıcısı olan Cumhurbaşkanı Gül'ün açıklamasını bekledi. Gül açıklamasını twitter yasağını delerek twitter üzerinden yaptı
Gül, "Sosyal medya platformlarının tamamen kapatılması tasvip edilemez" dedi.

Gül'den flaş twitter açıklaması

Gül twitter'dan şöyle devam etti

"Ayrıca, daha önce defalarca belirttiğim gibi iletişim teknolojilerinin bugün ulaştığı noktada Twitter gibi bütün dünyada kullanılan platformlara erişimin topyekün engellenmesi teknik olarak zaten mümkün degil."

"Kişilerin özel hayatının gizliliğini ihlal gibi suç oluşturan hususlar varsa, ancak mahkeme kararıyla sadece ilgili sayfalar kapatılabilir."
http://siyaset.milliyet.com.tr/gul-den-flas-twitter-aciklamasi/siyaset/detay/1855010/default.htm

Aman uyarıyorum arkadaşlar Weiss le yazışırken 3 kere düşünün kendi yazdı geçen gün burada yazılan bazı şeyleri ihbar ettiğini.Kendisi öyle sadık yani ben uyarıyımda....

Başbakanın istediği de bu değil miydi?
Vatandaşı vatandaşa şikayet ettirmek.Allah hepsine akıl fikir versin.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Son düzenleme:
yapılan icraatlar neden lütuf gibi algılanıyor bunu anlamak güç...ben o adamları yan gelip yatsınlar diye göndermiyorum oraya ya da ceplerini doldursunlar diye...bunu bir anlasak; halk efendi hükümet hizmetkardır demokrasilerde...e tabi biz bunu tarihimizin hiç bir yerinde sindirip anlayamadığımız için bu tarz basit düşünceler olması normal...

o halde cumhuriyetten nefret edenler neden yıllardır cumhuriyetin nimetlerinden faydalanma samimiyetsizliğini gösteriyorlar...diye sorarlar adama...ama böyle gereksiz bir soru sormuyorum..

ve bu tarz bir yasağın kabul edilebilir bir yanı, şöylesi böylesi aması olmaz....

Savcılık böyle bir kararımız yok dedi.
Abdullah Gül: uygulama uzun sürmez umarım diye twit attı
Ne kadar absürd bir ülke olduk :ssz:

Bu kadar ayrışmış ve taraf olmuşken yıkıcı eleştiri yerine yapıcı eleştiride buluşmak imkansız bugünlerde malum meydanlardaki üslup başta başbakan tarafından kışkırtıcı ve proveke edici.
Yetmiyor devamı geliyor ,o ya da bu sebeple yasaklarla devam ediliyor.
Hal böyleyken bundan daha yapıcı olunamaz.
Açıklanan her ses kaydını montaj dublaj diye açıklamak %50 olarak ayrışmışken ne kadar inandırıcı gelebilir.
Amaç inananlardan fire vermemek o nedenle bu yasaklar geliyor.
Bu da daha neler neler var saklıyorlar düşüncesi uyandırıyor.
Benim geleceğimi mümkünse kurtarmayın lütfen.
Benim ülkem benim polisim benim savcım heeeepppp benim...Bu ifade şekli içinde bulunmadığım %50 ye ait benim denildiğinde tepki doğuyor haliyle...

Bir kisim, insanlari secimlerinden dolayi, cahillik, bilgisizlik, bidon kafalilik, ve oyu gecersiz olmasi gereken kesim olarak görüyorken, onlarinda " aslinda biz sizinde geleceginizi kurtaryoruz" demesi cok normal degil mi?:)
Saygi göstermeden saygi beklemek ne kadar ironik.
Birileri yillardir saydiriyor " sözde, Iran olmayi önlüyorlar, insanlari koruyorlar" birakin madem kimse kimsenin gelecegini korumasin.
Ayrica Basbakan sabirli, Allah sahittir ki, bazen düsünüyorum bu yapilanlar bana yapilsa ve üstüne diktatör denilse ne yaparim bilmiyorum.
Ben sabredemem.
Daha cok olmuyor 60-70 yasinda ki bir kadinin " bu Basbakanin tenzile anasi o..pu, bu basbakan o...pu cocugu, kaldirin resimlerini, polisler sizlerde mi o...pu cocugusunuz niye kaldirm iyorsunuz" diye bagiriyordu.
Acaba ölmüs annesine bu derece hakarete kim sabredebilir, üstelik bu Teyze? arkasindanda " Diktatör Tayyip" diye bagiriyordu.
Ne ironi ama.
Acaba bu cikan montaj, santaj, dublaj kayitlarindan dolayimi bu kadar öfkeli bu Bagyan?:)
Yoksa zaten yillardir düsürülmeye calisiliyorduda sonunda bir tuzak mi kuruldu, isbirlikci, coklu ittifakla.
Acaba kiskirtan ve ayristiran kim?

eski bi konuydu zannedersem.sen şimdi bu örneği verirsen bende çıkar mhp'lilerin ortaya çıkan kasetlri örneğini veririm.oda çırkin değilmiydi....neden yayıldı neden aman mahremdir deyip yasaklatılmadı..yada deniz baykal örneği.....oazamn kimse çıkıp ayıptır efendiler mahremdir oo ailedir..muhabbeti yapmadı...neden twitterin kapatılmasına gerek duyulmadı

iyi de onlara zamanında tepki göstermediğimi nerden biliyorsunuz ki ?
spiker sadece bir örnekti, yarın başka birini yapılsın yine tepkim aynı olacaktır..
ben burada partizanlık yapmadım..
iftiralarla vs lerle her kesimden her partiden insanların başı ağrıdı artık

o zaman bana bir iftira atılsa sırf yayılmasın diye milleti evlerine mi kilitleyeyim :ssz:
böyle yasaklar getirileceğine kendini aklamak daha mantıklı değil midir?

ben orada burada bana iftira attılar diyeceğime kendimi aklarım. nasıl yasaklamayı savunanabiliyorsunuz hayret ediyorum:53: en ilginci de şuraya yazan çoğu kişinin yetişkin olup bunu savunması :26:

defne samyelinden bahsediyorum ben.. kadına iğrenç iftira atıldı.
kadın kendi açıkladı sosyal medya üzerinden çıkartılıp yayılmış dedi
neyse..
o zaman bu mantıktan yola çıkarsak sizin komşunuz bangır bangır müzik dinlese gidip komşunuza şikayet etme hakkınız yok..
gidip müziğin sesini kısın demeye hakkınız yok..
ne de olsa o insanın özgürlüğü haliyle bangır bangır müziğini dinleyecek :)
sizde artık pamuk tıkar oturursunuz :)

Evet hatırladım ama Defne Samyeli çok etkilenmez bu olaydan. Sonuçta çıktı açıklamasını yaptı olay bitti. İsteyen istediğini yazar çizer. Hep de öyle olmamış mıdır? Sosyal medya bu kadar aktif değilken insanlar yine düşünüyordu, yine bir şekilde kendini ifade ediyordu. Sosyal medya bunun modern hali diyelim.
Örneğinize ilişkin olarak da ; ev mahallinde de insanlara bir yere kadar müdahale edebilirsiniz. Bazı komşular vardır ki en küçük şeyi sorun eder. Bu da insanların tahammülsüzleştiğini gösteriyor. Elbette bangır bangır müzik dinlenmesin ya da millet rahatsız edilmesin, ama bırakında insanlar kendi yaşam alanlarında kendi bildikleri gibi yaşasınlar. Bazıları da kendi görüşlerine aykırı diye bahanesine rahatsız olur çevrede yaşananlardan.

defne samyeli olayını ben de duydum
eski değil bikaç gün önce çıktı
twitterda dönüp duruyodu geçen gün ama ne olduğunu anlamamıştım
açıklama yapınca anladım

ama bu tarz şeyleri çıkaranlar hakkında direk işlem yapılsa dava açılsa daha iyi
tümden kapatma çok saçma

Son düzenleme:
iyi de onlara zamanında tepki göstermediğimi nerden biliyorsunuz ki ?
spiker sadece bir örnekti, yarın başka birini yapılsın yine tepkim aynı olacaktır..
ben burada partizanlık yapmadım..
iftiralarla vs lerle her kesimden her partiden insanların başı ağrıdı artık

senin verdiğin tepkiden bahsetmiyorum ki ben...diyorumki zamnında kaç kişiye iftira atıldı kasetler vs...ortalıkta dolandı..ozamn neden siyasetçiler tepki göstermedi bu günkü gibi..neden mahremdir diyemediler geneldir genel dediler.tepki koyup neden yasaklanmadı bazı şeyler o dönemde.demek istediğim buydu

Back