Tuzla mi büyükçekmece mi

Çekmecede 2+1 ev merkez en uygun 2500 civarısır. Biraz ilerisi mimaroba güzelce civarı nezih semr orada da 4 bin kiralar aidatları saymıyorum. Genel olarak çarşı pazarı marketi de pahalıdır.
Tepecik muratçesme de 200ü tl ye temiz ev bulabilirsiniz ama semt olarak Suriyelilerin dolu. Ama çekmece merkeze ve güzelce semtine göre daha uygun.
İstanbul içine gitmek için minimum 1.5 saati gözden çıkarmalısınız. Tekirdağ sınırı çok daha yakın.

Kiptaş konutlari diyor cok guzel.gorunuyor.okul da var sitede ben ogretmenim.kötü mü o kadar ya
Ay hele de öğretmenseniz vay halinize! Öğrenci profili çok zordur yani burda cımbızla laf çekip çarpıtma durumu var ona maruz kalmak istemiyorum ama o öğrencilere siz pek bir şey öğretemezsiniz ama onlar size hayat hakkında baya ders verirler feleğin çemberinde tur atmış gibi davranır hepsi. Benim yarı yaşımda çocuklar benim duymadığım görmediğim göremiyceğim şeyler anlatırdı. Uzaktan görmek çok farklıdır fotoğraftan güzel görünür çevre vs… bir iki temiz yeni bina fotoğrafı çekilir, konulur ki şimdi her yerde yeni bina dikiliyor. Ben de farklı bir yere tayin oldum gelmeden bakıyordum internetten şuralar ne güzel buradan ev tutabilirim vs dye ama gelince hiç yaşanılacak yerler olmadığını öğrendim. Hele de çocuğunuz varsa öyle bir çevrede büyümesini asla istemezsiniz. Apartmanınızda komşularınız şehir yaşamına ayak uyduramamış toplu yaşama kurallarına uymayan tuhaf insanlar olacak. Yani son seçeceğiniz bile olmasın tepecik. Tepecikten olan varsa affola

Beykent, Gürpınar, Beylikdüzü taraflarına da bakın. Gürpınar yeni yapılanan bir yer fiyatlar daha uygun diye biliyorum. Beylikdüzü ile Büyükçekmece arasında kalıyor orasıda.
Esenyurt kısımlarını hiç tavsiye etmem. Ablam yeni sıfır aldığı evini satıp çıktı oradan.
Büyükçekmece göl tarafı deniz tarafına göre bir tık daha uygun.
Hiç gitmedim ama Kumburgaz civarında da yeni siteler yapılıyor diye duymuştum. Orada da yenilenme projeleri başlayacakmış.
Mimaroba da oturan bir arkadaşım Selimpaşa taraflarına taşınacak. Çok isteyerek gidiyor oda.
Bir iki kez bende gidip gezdim küçük bir sahil kasabası havası veriyor insana.
Yazın denize girme şansınız bile var, ben girmedim ama yazın sık sık gidip beğenen arkadaşlarım var.
İstanbul’a ilk kez geliyor olsam şehir içini asla tercih etmezdim. Çapa’da doğdum büyüdüm ama şimdi gittiğimde basıyor beni oralar.

Tepecigin ustuymus sanirim tepekent diye geciyor.tepecikte degilmis.

Ben sarıyerde doğdum büyüdüm ama oralarda iş bulamadık malesef.
Gürpinara baktim orasi da pahali
Esenyurt asla düşünmüyorum.kiptaş a da yukarıda kötü dediler orayı beğenmiştim

İstanbulu pek sevmem zaten

Rica etsem bi bakabilir misiniz biliyorsaniz buradan bahsediyorum.etrafinda baska yerlesim bile yok gibi beğendim açıkçası okul da açıksa hele diye seviniyordum ki bahsettiğiniz bölge burası mı

Bu bölge nasıl

Büyükçekmece'yi sevmiştim ev bakmıştık ama deprem dayanıklılığı konusunda en kötü yerlerin başında geliyormuş hemen vazgeçmiştim.

Mahalle mahalle bilmiyorum tam türkoba yı duydum orası da tepecik’te diye biliyorum. Oralarda boş arazi de çoktur. Hemen dikerler oraya konutları yeni bir yer gibi olur ama her türden insan var çok kozmopolit bir yer olmuş. Hele de böyle Kiptaş tarzı çok daireli Ucuz konutların sakinleri pek sakin olmaz tepecik deyince direkt böyle oluyorum. Dediğim gibi son tercihiniz bile olmasın. Yine siz bilirsiniz ama Bağcılar Esenyurt neyse tepecik de odur. Oralarda yaşayabilirim diyorsanız tercih edebilirsiniz

Mecburen oturacağız çok pahalı enteresan olan da iki depozito istemeleri bir de.hep iki depozito istenmiş,bir de emlakçı 4 kira pesin
Taşınma masrafı vs derken resmen battık.pahalı evde oturamam ki

2500 e de yok

Merhaba arabamiz yok malesef alamayacagiz bu gidisle de
Kumburgaz kamiloba evleri eski ve deprem korkusu var bende.tepecik kiptas nasildir bilginiz var mi?
Amcamlar tepecikte oturuyor. Modern gecekondumsu ve çimento fabrikası var yakınında özellikle Mimarsinan balkonlar baca toz duman oluyordu.
Bence Mimaroba çok güzel. Çatalca diyeceğim ama oraya gidene kadar Edirne Tekirdağ’a taşınsanız daha iyi
Avrupa yakasında Mimaroba
Anadolu yakasında ise bence Kurtköy tarafı.

Ben aynı yolun
Burası dağ başı denebilecek merkez mahalleden uzakta bir site. Kiptaş ve toki zaten merkeze uzakta yapılan konutlar. Orası kumburgaza sınır neredeyse. Altımızda arabanız varsa belki sakin bir site gibi olabilir ama onun harici sıkıntı.

Ben bahsettiğiniz mahallelerde peşin parayla ev alıp oturabilecekken, herkesin kesinlikle orası daha iyi dediği yerde kirada oturuyorum.
Ana yolun bir tarafında evler 500 bin TL iken, diğer tarafında 1.5 milyon TL evler
Burda kiralar asgari ücretten fazla.
Eğer arada bu kadar fark varsa bunun sebeplerini de sorgulamak gerekir.

10 yıldan fazla oldu. Oturduğum mahallenin 500-1000 metre civarından başka yerde oturmak istemiyorum. O yüzden ben huzuru, çocuklarımın geleceği ve ailemin güvenliğini düşünerek hiç anayolu öteki tarafını düşünmedim.

Tesekkur ederim öncelikle
Cok haklisiniz eger maddi durumum iyilesirse bende elbette nezih bir yerde olmak isterim lakin şu an şartlar elvermiyor.belki tuzla olacak tabi bilemiyorum.
Site içindeki okulu düşünüyorum eğer boş varsa.Sakin bir yerse tabi esenyurt gibiyse ne bileyim üzgünüm ya gerçekten üzgünüm.mimarobada harika siteler var ama 6 bin civari en iyisi 4 falan.nasıl ödeyeyim ki...

İki ilçenin arasında 3 saat var

Tuzla tersaneler bolgesi oldugu için havası daha kirlidir. Ben büyükçekmece derdim. Orası İstanbul say ilmaz artık kendi içinde bir yaşamı var. Sakin ve güzeldir nispeten daha uygun ve nezihtir yalnız orda oturunca İstanbul'u unutmak lazım bir merkeze inmek vs kolay değil. Tuzla da en azından Marmaray vs var merkeze gelmek daha kolaydır bide yazın tatile vs giderken tuzla dan çıktı mi istanbuldan çıkmış oluyorsun hemencecik büyükçekmeceden çıkana kadar saatler geçer .
Tuzla'da güzel yerlerdeki evler pahalıdır çünkü orda çok fazla banka Operasyon merkezi vs açıldı ucuz ve güzel bişey bulamazsınız büyükçekmece de daha kolay bulunuyor

Büyükçekmecede oturuyorum. Mükemmel bi yer sakin ve elit insanların birbiriyle işi yok şuan sahil yeniden yapılıyor pazarı kapalı alana taşınıyor ve ev olarak yeni ve butik (az katlı) çok ev var. Palmiye meydanının oradayım ben

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…