Tuylucerceve'nin Diyet Günlüğü (52 kilo olma macerası)

tuylucerceve

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Eylül 2011
98
1
98
İstanbul
Merhabalar,

ben de 52 kilo olma yoluna başkoydum.. Genellikle Glisemik indeks diyeti yapmayı planlıyorum.. ve Spor ile birlikte.. Bugün diyetime başladım (ilk günü). Aslında daha spora başlamadım ama 3-4 gün sonra ona da başlıyorum.. Motivasyon olsun ve kendimi takip edebileyim diye buraya yazma kararı aldım.. Gelelim bugün neler yedim,içtim.

Sabah: (09.00)
2 adet haşlanmış yumurta
3 adet siyah zeytin
avuç içi kadar beyaz peynir
3-4 dilim domates ve salatalık
1 dilim kepek ekmeği

Yemek sonrası: 1 kupa yeşil çay (bol limonlu1 adet tatlandırıcı ile)

Ara: 7-8 adet taze fındık

Yemek öncesi: 1 kupa yeşil çay (bol limonlu 1 adet tatlandırıcı ile)

Öğle: (13.00)
Yarım kase mercimek çorbası
1 adet tavuk butu (derisiz,fırında)
3 dilim fırında patates
1 kase salata (domates salatalık bol sirkeli)
1 kase yoğurt

Yemek sonrası: 1 bardak nane - limon çayı

Akşam: (20.00)

1,5 tabak tarhana çorbası
1 yemek kaşığı zeytinyağlı pırasa
1 ince dilim çavdar

Son düzenleme:
Boyum 1.65 kilom 69,5 aslında ama bu sabah tartıldığımda 69,9 çıktım.. sanıyorum dönemsel bir şişkinliği var ondan öyle çıktı. Ama ben o şekilde yazdım yine de kaytarma yapmadım :) Umarım başarabilirim sprola birlikte.. 4 ayda verebilir miyim dersiniz? :26::25:

hoşgeldin canım...
hemen hemen yakın kilolarımız ve hedeflerimiz.
inşallah ulaşacağız zafere:)

menünün beğendim akşamı da hafifi şekilde geçirirsen
süper olur.....

İşte tek kötü yan işten çıkıp eve gelmem akşam 8 oluyor. o yüzden çorba ve bol sirkeli salata yemeyi düşünüyorum... :) kilolarımız çok yakın birbirine.. birbirimizi takip etmeliyiz. Senin de günlüğün var mı? Bir de spor yapıyor musun? Ne kadar zamanda o kiloyu verdin?

Amma soru sordum heee.. heyecanlıyım o andan olsa gerek ehehe :3::21::17::26:

İşte tek kötü yan işten çıkıp eve gelmem akşam 8 oluyor. o yüzden çorba ve bol sirkeli salata yemeyi düşünüyorum... :) kilolarımız çok yakın birbirine.. birbirimizi takip etmeliyiz. Senin de günlüğün var mı? Bir de spor yapıyor musun? Ne kadar zamanda o kiloyu verdin?

Amma soru sordum heee.. heyecanlıyım o andan olsa gerek ehehe :3::21::17::26:

olsun akşam hafif geçiştirirsen yatana kadar erir...
var canım günlüğüm, ziyaret edebilirsin...
12 aralıkta başladım ben 20 günde 6 kilo vermiştim
ama yılbaşı gecesi kaçamklarıyla 500 gr geri geldi
yani 22 günde 5.5 kilo verdim..
metabolizmam hızlı baya, şanslıyım ü yüzden.
hedefim ayda 8 kiloydu ama yılbaşı gecesi saolsun ulaşamıyacağım sanırım hedefime:(
spor yapmıyorum canım zamanım kalmıo, kendi çapımda mekik dans falan yapıyorum arada.
zaten diyete başlanılan ilk 1 ayda çok fazla spor önerilmiyor...
sen 4 ayda hayli hayli verirsin 17 kiloyu ayda 5 kilo versen 20 yapar..
zorlanmadan halledersin...

Son düzenleme:
Benim metabolizmam inanılmaz yavaş. ayrıca PKO var bende.. O yüzden biraz sıkıntılı bir durum.. Metabolizma zayıf olunca kabızlık kaçınılmaz oluyor bu da kilo vermeyi zorlaştırıyor. Şanssızım bu konuda bayaa :43:

O yüzden yeşilçay ve bu tip bitkisel çaylara ağırlık veriyorum. Metabolizmayı çalıştırıcı etkileri varmış.. :21:

canım bende de kabızlık var hem de baya bi kötü:(
diyet yapmadan önce de vardı..
ama sanırım yeşil çayın faydalarını görüyorum
diyet yaptığım süre içinde pek rahatsızlık çekmedim....

ben de yeşilçayın faydalarını görüyorum.. Sanıyorum resmen vücudumdaki ödemi atıyorum.. İnanılmaz idrara çıkartıyor inanı.
Sabahları su ile elma sirkesi içsek aç karna etkisi olur mu acaba???

Yeşilçayı da günde 3 defa içmek lazım.. Fazlası zarar mı bilmiyorum? Bir de tatlandırıcı kullanmak etkiler mi? Ben tatlandırıcı olmadan çay içemiyorum :(((

ben de yeşilçayın faydalarını görüyorum.. Sanıyorum resmen vücudumdaki ödemi atıyorum.. İnanılmaz idrara çıkartıyor inanı.

Yeşilçayı da günde 3 defa içmek lazım.. Fazlası zarar mı bilmiyorum? Bir de tatlandırıcı kullanmak etkiler mi? Ben tatlandırıcı olmadan çay içemiyorum :(((

evet canım 3 kupa yeterli
bir de bol bol su iç en az 2 litre..
su ile elma sirkesini denedim midemi rahatsız etti benim.
içmiyorum artık..
ben diyetten önce de siyah çayı falan hep şekersiz içiodum öle alışmışım
o yüzden şeker kullanmıyorum yeşil çaya..
ama tatlandırıcı ile içenler var diyete engel değil...

akşam yediğimi de güncelleyip yazdım ilk mesasjımda. :)

Umarım kiloları verebiliriz de bu zahmete değer :1:
Aslında işin özü kilo vermek değil de sağlıklı beslenmek olmalı... İşlenmiş gıdalar yememeli mesela. o zaman insan ister istemez kilo veriyor.
Biz de sağlıklı yaşayalımmmm :kkk:

03/01/2012

Sabah (07:00)

2 adet haşlanmış yumurta
1 ince dilim kepek ekmeği
3 adet yeşil zeytin
1 avuçiçi kadar beyaz peynir

Ara (09:00)

1 kupa yeşil çay (1 adet tatlandırıcı ile)
1 adet tarçınlı kurabiye (toplantıda olduğum için ara öğün olarak küçücük bir adet yemek zorunda kaldım :43: )

03/01/2012

Sabah (07:00)

2 adet haşlanmış yumurta
1 ince dilim kepek ekmeği
3 adet yeşil zeytin
1 avuçiçi kadar beyaz peynir

Ara (09:00)

1 kupa yeşil çay (1 adet tatlandırıcı ile)
1 adet tarçınlı kurabiye (toplantıda olduğum için ara öğün olarak küçücük bir adet yemek zorunda kaldım )

Öğle (13.00)

3 yemek kaşığı sebze yemeği
ince bir dilim ekmek
1 yemek kaşığı makarna
yarım kase yoğurt

Ara (17.00)
1 kupa yeşilçay (1 adet tatlandırıcı ile)
1 adet elmalı kurabiye :43:

Akşam (20.00)
2 kade tarhana çorbası

Ara (21.00)
1 adet küçük boy ayva

04/01/2011

Sabah:
1 adet poğaça (mecburiyetten)
2 kupa yeşil çay

Öğlen:
Yarım kase çorba
1 adet köfte
2 dilim patates (fırında)
1 kase bol salata (bol sirkeli)
1 kase yoğurt

Ara
1 kupa yeşilçay
2 adet salatalık

Akşam
1 tabak şehriyeli tavuk suyu çorba
avuç içi kadar omlet
1 dilim ince ve küçük kepek ekmeği

ara
4 adet kayısı
1 bardak tarçınlı süt

Bu arada nasıl olduysa (sanırım vücudum ödem atıyor. Bu dört günlük serüvende aç kalmamama rağmen) 2 kilo vermişim :44: Ehe sevineyim bari :24::21:

Selam çerçeve günlüğün hayırlı olsun. pko lu olduğundan çok hızlı kg veremeyebilirsin bu konuda kendini hazırla ama canını da sıkma. ben pko lu olmamama ragmen ayda 2 kg dan fazla veremiyordum mesela. ama kasmıyordum da çok diyet diyet diye.
ben de diyeti dönemi boyunca ve hatta hala yeşilçay içiyorum. tatlandırıcı bende şeker etkisi yapıyo yani onunla bile içemiyorum pek yeşilçay zaten iğrenç bişi oluyo. bende şekersiz içemiyorum tatlandırıcıyı sağlıksız bir çözüm görüyorum en iyisi yanında bir incir yemek. iki üç badem de olursa süper bir ara ögün ayrıca doyurucu. tavsiye olunur

Teşekkür ederim canım sağol.. tatlandırıcı olabildiğince kullanmamaya çalışıyorum. içine bol limon sıkıyorum zaten.
PKO beni etkiliyor evet.. zaten yarın doktora gidicem ve aslında PKOdan çok dkh etkiliyor beni diye düşünüyorum. düzenli spor yapıp kilo verdiğim zaman da bunun düzeleceğini umut ediyorum sonuçta PKO nun en büyük düşmanı kilolar. KKda pkosu olup zayıflayan kişilerin pkosunun geçtiğini okudum. bu bana inanılmaz moral verdi. Hem aslında geçip geçmediğini bilmiyorum bendekinin çünkü 2 yıldır neredeyse doktora gitmiyorum. dkh ile idare ediyorum ama yanlış bişey yaptığımın farkındayım. o yüzden bu kilo verme aşamasında doktora gitmek iyi gelecektir umarım dkh yı keser ve sağlam,gerçekçi bir tedavi yöntemine geçeriz.

Desteğin için teşekkür ederim.:30:

pko nedir ?hormonal bişeymi..

Evet.. polikistikover sendromu. Yani tembel yumurtalık demek. adet döngüsü düzgün olmuyor, metabolizmayı yavaşlatıyor.. dkh yani doğum kontrol hapı ile doktorlar adet döngüsünü düzene sokacaklarını ancak tamamen geçmeyeceğini söylüyorlar. doktorların ilk söylediği şey kilo verilmesi gerektiğidir. çünkü polikistikover kiloya da bağlı. metabolizma hızınız ne kadar yavaşsa o kadar çok pko olma durumunuz var. herkeste olacak diye birşey yok. bu bünye işi. vücut kendi kendine böyle birşey yapıyor. ama genel olarak kilo verenlerde adet döngüsü normale giriyor pko belirtileri yok olmaya başlıyor. hem hormonal hem değil yani canım.. umarım açıklayıcı olabilmişimdir. :26:

Evet.. polikistikover sendromu. Yani tembel yumurtalık demek. adet döngüsü düzgün olmuyor, metabolizmayı yavaşlatıyor.. dkh yani doğum kontrol hapı ile doktorlar adet döngüsünü düzene sokacaklarını ancak tamamen geçmeyeceğini söylüyorlar. doktorların ilk söylediği şey kilo verilmesi gerektiğidir. çünkü polikistikover kiloya da bağlı. metabolizma hızınız ne kadar yavaşsa o kadar çok pko olma durumunuz var. herkeste olacak diye birşey yok. bu bünye işi. vücut kendi kendine böyle birşey yapıyor. ama genel olarak kilo verenlerde adet döngüsü normale giriyor pko belirtileri yok olmaya başlıyor. hem hormonal hem değil yani canım.. umarım açıklayıcı olabilmişimdir. :26:

anladım canım.geçmiş olsun..umarım kilocukların bi an önce seni terkederler..

Back
X