• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

tüylenme sorunum için yardım..

penbeli

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Mayıs 2007
226
2
96
Bursa
arkadaşlar uzun süredir tüylenme sorunu yaşıyordum.belimde göbeğimde yüzümde aşırı tüylenme var.en son özel bir hastaneden randevu aldım ve ultrason çekti herhangi birşey olmadığını ama adetimin 3. günü tekrar gidip kan tahlili yaptırmamı söyledi. sizce hormonlarımla ilgili birşey varmı?? ultrasondan pozitif çıkmam neyi işaret ediyor. fikri olan arkadaşlarım yazarsa sevinirim. sağlıklı günler...

Valla bendede asiri var adetimde sadece iki gun oluyor , burda bi doktora gittim ozele gonderdi saolsun onlarda AC BAKAYIM diyor baktikdan sonrasi yok biz sana yardim edemeyiz siyah tugllerin var sari olsa lazer ise yarar diyolar .. palavra kan testi yaptilar erkek hormonlarim yuksekmis ama ne ilac verdi ne bisi cok ama cok korkuyorum turkiyeye geldigimdede bende jinekologa gitmek istiyorum ama isallah bir sey cikmaz sanirim bende bir hastalik var ama ne bilmiyorum :(:(:(:(

canım ben özel hastaneye gittim türkiyede bursada.. pek konuşmadı ama saınırm kan tahlilinden sonra konuşcak

Valla bendede asiri var adetimde sadece iki gun oluyor , burda bi doktora gittim ozele gonderdi saolsun onlarda AC BAKAYIM diyor baktikdan sonrasi yok biz sana yardim edemeyiz siyah tugllerin var sari olsa lazer ise yarar diyolar .. palavra kan testi yaptilar erkek hormonlarim yuksekmis ama ne ilac verdi ne bisi cok ama cok korkuyorum turkiyeye geldigimdede bende jinekologa gitmek istiyorum ama isallah bir sey cikmaz sanirim bende bir hastalik var ama ne bilmiyorum :(:(:(:(

aç bakayım derkenkafamçokkarıştı kan testi falan yapmıyorlarmı,yani tüylenmenin olduğu bölgeyi mi gösteriyoruz,kafam karıştı:uhm:

canım benim hiçbiyerime bakmadı.. sadece ultrason çekti.sanırım kan tahlilinden sonra gerek duyarsa bakacak.ilginç bi kadındı zaten anlamadım bişi..ama arkadaşın durumu nasıl bilmiyorum.yrıca lazer siyah tüylerde daha etkili..burada ona şaşırdım

ben sadece tuglerimden dolayi gitmistim doktora kan testi yaptilar erkek hormonlarim yuksekmis sonra bana ozel jinekologa gonderdi sanirim oda nerlerimde tug olduguna bakti, ben yardim edemem dedi ( ne ise yariyorsa orda) klinige gonderem dedi oradada aynisi bakdi sadece yardim edemem dedi bende dedim adetim sadece 2 gun oluyo falan diye neymis insandan insana degisirmis en az adet gunu 3 gun diye biliyorum benim 2. gun nerdeyse bitiyo:S birde bunlari okuyunca cok korktum bir yerde uzerimi degistiriken kacacak delik ariyorum yarin evlendigimde napcem bilmiyorum ya

arkadaslar hormon testi adetin 3.günümü oluyor ben türkiyedeyken istedim ama doktor böle dedi o yüzden denk gelmedi yaptramadim..bendede var tüy sorunu jinokologa gittim bisey yok

Tüylenme , Aşırı Tüylenme Kıllanma Nedir?
Hirsutizmus yani aşırı tüylenme-kıllanma erkeklik hormonu bağımlı kıllanma artışı olarak tanımlanır. Bu kıllanma tüylenme artışı sıklıkla üst dudak, çene, kulak, yanak, alt karın, sırt, göğüs ve kollarda olur.
Normalde kadın vücudunda erkek tipi olmayan kıllardaki genel artışa "hipertrikozis" adı verilmektedir. Bazen de ailevi, ırsi olarak bazı kadınlarda bu bölgelerde ince ve hatta kalın ve koyu renkli kıllar olabilmekte ve bu durumlarda kadınlar muhtemel bir hormonal bozukluk endişesiyle sıklıkla doktora başvurabilmektedirler. Bu tür durumlarda yapılan hormonal incelemeler çoğu durumda normal sonuçlanmakta ve epilasyon yöntemi ile kıl köklerinin alınması dışında kalan tedavi yöntemleri yeterince sonuç vermemektedir.

Hirsutismus ise androjen adı verilen erkeklik hormonlarının fazlalığının en sık bulgusudur. Bu tür tüylenme durumunda bir diğer kozmetik sorun da akne yani sivilcelerdir. Bunun nedeni androjen hormonların (erkeklik hormonları) fazlalığına bağlı olarak deriden yapılan madde miktarının da artması ve sonuçta bunların tıkanarak sivilceleşmesidir.

Aşırı Tüylenmenin Tanısı Nasıl Konulur?
Aşırı tüylenme, kıllanma tanısı, doktor tarafından dikkatli öykü ve fizik muayene ile konur. En sık görülen sebepler polikistik over ve idiyopatik hirsutizm (ailevi tüylenme) gibi durumlarda hirsutizm ergenlik döneminde başlar ve bir kaç yıl içinde uzun sürede ilerler. Düzensiz adet dönemleri ile birlikte hirsutizm, aşırı tüylenme genellikle polikistik overde görülür. Birden başlayıp hızlı ilerleyen hirsutizm olan bir kadında adet düzensizliği de varsa ayrıca androjen salgılayan tümörler düşünülmelidir. Erkeklik etkili ilaç alımı da araştırılmalıdır. Cushing ve hipotiroidi hastalığı da göz önünde bulundurulmalıdır.
Tüylenme, aşırı Tüylenme Nedenleri Nelerdir?

Idiyopatik hirsutizm, ailevi aşırı tüylenme
Polikistik over sendromu (PCOS):
Hipertekozis
Over veya böbrek üstü tümörü
Adrenal hiperplazi

Aşırı Tüylenme Testleri Nelerdir?
Hirsutizmi olan hastada serum total testosteron veya serbest testosteron seviyesine bakılması , ve bazen de DHEAS ,17 hidroksiprogesteron, androstenedion bakılması gerekmektedir.
Tüylenme Tedavisi Nasıl Yapılır?

Altta yatan bir hastalık saptandığında buna yönelik uygun tedavi, ilgili klinik ve hekim tarafından planlanmalıdır. Sadece uçorgan aşırı duyarlılığına bağlı tüylenme, ırksal ya da ailesel hipertrikozis olguları kozmetik amaçla tedaviye alınır. Sistemik hastalığa bağlı durumlarda da istenmeyen kıllardan kurtulmak için sistemik tedavi yanında kozmetik yaklaşım da gereklidir. Eğer altta yatan sebep "polikistik over" ise tedavi jinekolog tarafından buna yönelik yapılmalıdır.

arkadaşlar uzun süredir tüylenme sorunu yaşıyordum.belimde göbeğimde yüzümde aşırı tüylenme var.en son özel bir hastaneden randevu aldım ve ultrason çekti herhangi birşey olmadığını ama adetimin 3. günü tekrar gidip kan tahlili yaptırmamı söyledi. sizce hormonlarımla ilgili birşey varmı?? ultrasondan pozitif çıkmam neyi işaret ediyor. fikri olan arkadaşlarım yazarsa sevinirim. sağlıklı günler...

çok geçmiş olsun arkadaşım,,,,,bişiy merak ediyorum,,aşırı tüylenme derken tam olarak sizin limitiniz nedir acaba? bende de var tüylenme ve sivilce sorunu( yumurtalık kistinden şüpheleniyorum,Bursa'da özel bir hastaneden rendavu aldım, santral garaj tarafında,bilen bilir) ama açıkcası doktorun beni ciddiye almamasından korkuyorumCADIARZU,,tüylenme dediğim olay ince ve çok sık olmayan çene,karın ve göğüs tüylenmesi,,3-5 tane adet olarak,,,,az gibi görünebilir ama bence bu da tüylenme,çünki 6 ay önce hiç yoktular:bbo:,,,,aşırı derken çok bariz belli olan ve sayıca çok koyu tüyleri kastediyonuz sanırım?? yani sosyal hayatı etkileyecek boyutta?,,,, benimkisi o tarz değil ama o tarza dönebilirmi acaba,,bende bunu çok merak ediyorum,,yoksa direkt mi bu aşırı tüylenme oluyor,süreç gerektirmeksizin?? bilginiz varsa ve de paylaşırsanız mutlu olurum...esen kalın,,acil şifalar....:1hug:

2,5 yil kadar once ayni sikinti ile doktora gittim yuzde ve gobek deligi cevresinde tuylenme icin, kistten suphelenip jinekoloja yonelendirdi kist cikmayinca kan testi yaptirtilar, kan testi sonucu testesteron hormonu yuksek cikti bunun icin icinde yuksek seviyede kadinlik hormonu olan bir dogum kontrol hapi verdi jinekolog, 5 ay kullandim ama ilac cok rahatsiz etti beni halsizlik,uyku hali, isteksizlik, asiri siskinlik ...vs. daha once karsilasmadigim turte tepkiler oldugundan ilaci birakip epilasyona basladim.

Duzenli olarak 2yila yakindir gidiyorum ama ancak %30 gelisme var diyebilirim neticede hormonel bir sorun disaridan mudahale ile ancak bu kadar etkili olabildi epilasyon.

Umarim en kisa surede sorunu cozersin a.s.

Hormon testi regl üçüncü günü yapılıyor İki tüp kadar kan alınmıştı benden. Ve sonuçta erkeklik hormonum yüksek çıktı . Bunun nedeni hamileliğimden sonra süt verdiğim 2 yıl süresince regl olmadım . Dr bana kızmıştı neden danışmadın o dönemde diye.Bu süreçten sonra vücudumda tüylenme yoğunlaştı .Çene altı boyun bölgesi göbek çevresi sert siyah tüyler bu tüyler.Dr bana 2 ilaç verdi biri diana 35 diğeride erkeklerin prostat tedavisinde kullandığı bir ilaç. Beni çok kötü etkiledi göğüslerim şişti aşırı sinirlikik uykusuzluk dr aradığımda sadece diana 35 iç dedi ama onunda yan etkileri oldu.Dr epilasyona git dedi ama hormanal oldugu için çözüm tam değil.Kafama takmamaya çalışıyorum vede gördüğüm her tüyü alıyorum:).Hormonlar sizi şişirdiği gibi aşırı kilo almanızıda sağlıyor bu yüzden yemenize dikkat edin bol bol yürüyün su için vede bir tavsiyem her sabah aç karına bir tutam taze nane yiyip üstüne ılık bir bardak su için bu formül hormon yüzünden çıkan tüyleri azaltıyo bir nebzede olsa hepinize mutluluklar...

bende çok aşırı tüylenme var vede kilomda baya var çok doktorlara gittim hepsi ayrı şeyler söyledi diana35 dahil olmak üzere bi sürü ilaç kullandım yumurtalıklarımda kist oldugunu sölediler onun içinde bir sürü ilaç kullandım.en son gittiğim doktor polikistik over oldugumu erkeklik hormonunun çok çalıştıgını söledi bi ilaç kullandım.bu ilaç bende adet düzensizliği yaptı ve doktor hemen bırak dedi.bunun tedavisi yok lazere git tüyler için dedi.tamam tüyler için lazere gidim ki bu kesin çözüm olmayabilir benim durumum için kilo sorununu ne yapcam veremiyorum kiloları.ayrıca bu polikistik over hastalığınında bi sürü etkisi varmış en önemli etkisi allah korusun ilerde çocugum olmaya bilirmiş..arkadaşlar aranızda bilen varsa sölesin lütfen bu hastalığın gercekten tedavisi yokmu..bildiğiniz ii bi hastane yada doktor varmı bu konuda şimdiden teşekkür ederim..

çok geçmiş olsun arkadaşım,,,,,bişiy merak ediyorum,,aşırı tüylenme derken tam olarak sizin limitiniz nedir acaba? bende de var tüylenme ve sivilce sorunu( yumurtalık kistinden şüpheleniyorum,Bursa'da özel bir hastaneden rendavu aldım, santral garaj tarafında,bilen bilir) ama açıkcası doktorun beni ciddiye almamasından korkuyorumCADIARZU,,tüylenme dediğim olay ince ve çok sık olmayan çene,karın ve göğüs tüylenmesi,,3-5 tane adet olarak,,,,az gibi görünebilir ama bence bu da tüylenme,çünki 6 ay önce hiç yoktular:bbo:,,,,aşırı derken çok bariz belli olan ve sayıca çok koyu tüyleri kastediyonuz sanırım?? yani sosyal hayatı etkileyecek boyutta?,,,, benimkisi o tarz değil ama o tarza dönebilirmi acaba,,bende bunu çok merak ediyorum,,yoksa direkt mi bu aşırı tüylenme oluyor,süreç gerektirmeksizin?? bilginiz varsa ve de paylaşırsanız mutlu olurum...esen kalın,,acil şifalar....:1hug:

yaklaşık 3-4 yıl önce tıpki senin anlatığın g,b,ydi sarı uuzn tüyler yüz göbek ve belimde.ama daha sonradan aldıkça siyah ve kalın köklü çıkmaya başladılar.şuan yüzümdekiler köklü.ve ben lazerle tadevai olabileceğini düşünüyorum..

Merhaba,

Sanirim dr.sana yanlis bilgi vermis. Lazer siyah tuylerde daha da etkili beyaz tenli ve tuylerin de siyah ise daha lazer tedavisi daha da etkin olur.Tecrube ile sabittir.Selamlar.

tüylenme sorunu bendede var ama testesteron hormonum normal bazı kişilerde genetik oluyor bende onlara dahilim zira 3 kız kardeşimdede aynı sorun var:(( tek çarem lazer ..netten araştırdım şu sıralar baya ucuz ama yazın lazer yaptırmak uygun değilmiş..

tüylenme sorunu bendede var ama testesteron hormonum normal bazı kişilerde genetik oluyor bende onlara dahilim zira 3 kız kardeşimdede aynı sorun var:(( tek çarem lazer ..netten araştırdım şu sıralar baya ucuz ama yazın lazer yaptırmak uygun değilmiş..

peki yüz için yaklaşık ne kadar ücret ödeyeceğiz fikrin varmı???

Back