sen nasil buldun ben de ingiltere'deyim kacta yapilcak bilmiyorum haftalardir da bekliyorum sunu denemek icin ama saat hesabini nasil yapicam bilmiyorum
kızlar bu bölgeler ne oluyor tam olarak 1 den 9 a kadar olan saatleri verilmiş :S
geçen ay sanırım tesadüfen doğru tarihleri yakaladım, bu ay ise bilerek bekledim. İşe yarayacağına inanıyorum, yanlız küçük bir sorunum var. Bikini bölgesi için epilasyona gidiyordum ama bu ayki tarihler arasında randevu almam mümkün değil. zaten şimdi haftasonu, bir de pazartesi gündüz var. Gelecek aya bırakıcam mecburenKalan yerleri kendim hallediyorum zaten, bakalım umarım kısa sürede sonuç alırım. Paylaşım için teşekkürler.
aycangülll pazar gününün saatlerini ne zaman ekleyeceksin? sabırsızlıkla bekliyorum da :)
aycangül ben kuaförde epilasyon yaptırabiliyorum ama şimdi bölgelerdeki saatleri görünce napıcam bilemedim.. 21.17 ye kadar falan açık değilki kuaför.. birazdan kendim yapsam gene faydasını görürmüyüm acaba :26:
cumartesi saatini aldım çok tşk ederim saatler 1.sayfada yazıyo arkadaşlar
kızlar bu bölgeler ne oluyor tam olarak 1 den 9 a kadar olan saatleri verilmiş :S
Harita var orda, bölümlere ayrılmış. Bulunduğun şehir hangi bölgedeyse onun saatinde alıyorsun.
Aycangül, Allah razı olsun. Duaların dileklerin gerçekleşsin inşallah.
ben internetten ayin durumuna baktim google ye yazdim iste arastirdim biseyler cikti sonra arkadasimizin kk ya koydugu saatlere baktim dedim galiba ay aslan burcundaydi cuma günü yanlis hatirlamiyosam sanirim basak burcuna gecmesini bekliyolar diye düsündüm ve buranin saatiyle 23:20de basak burcuna geciyordu türkiyeyle buranin arasi 1saat yani orda saat 00:20 olmus oldu. ama kizlar anlatamam dün farkli bi agri cektim bacak larimda degil ama bikini bölgesinde. belki gec saatte yaptigimdandir. saate bi baktim 2:30olmustu bittigimde hic fark etmemisim oysa tek bacaklarimi ve bikiniyi yaptim bide bacaklarimi sir agdayla aldigim icin bazi yerleri hizli cekemedm hep canimi yaktim ama yapicak bisey yok. herkese kolay gelsin
kızlar bildiğim kadarıyla biz ileri saat uygulaması olduğunda 45. boylamın geri saat uygulaması olduğunda 30. boylamın saatini -bütün ülke olarak- kullanıyoruz.
30. boylam izmitin hizasından 45 ise türkiyenin en en doğusundan geçiyor.
yurtdışındaki arkadaşlar bir alternatif olarak- kendi bulundukları yerin boylamına bakıp -daha sonra da
1) tüm türkiye için tek saat verildiğinde bunun mevsime göre 30 veya 45 e göre verilmiş kabul edebilirler
2)bölgelere göre ayrı ayrı saat verildiğinde bu bölgelerden biri için olan saati o bölgeden geçen boylama göre kabul edip bu bölgeler için verilen saatlere bakıp aradaki saat farkını bulabilirler.
mesela ben şöyle bi çalışma yaptımtamamen kendi çapımda yaptığım bir çalışma olup tavsiye değildir fikir jimnastiğidir: (Aycangül de yorum yapabilir tabi ki çünkü ben onun saatleri neye göre belirlediğini bilmiyorum )
mesela berlin: 13 derece boylamında.
Aycangülün verdiği haritaya göre 1 ve 2. bölgeye göre alırsak tam ortasındaki boylam 28 derece ve arada (28-13) 15 boylam var (15x4=60 dakika) yani tam 1 saat geç olması gerekiyor -ki bu da aradaki 1 saatlik saat farkı ile uyuşıyor zaten- - yani 21.17 değil de 22.17 de başlanması gerekiyor.AMA berlinin daha doğusunda iseniz (ki bu zor berlinden doğuda pek kimse olmaz) her 1 boylam için 4 dakika daha erken batıda iseniz her bir boylam için 4 dakika daha geç başlamanız gerekiyor. Frankurtu örnek vereyim daha batıda bir yer olarak : onun boylamı 8. boylam berlin'le arasında 5 boylam yani 5x4=20 dakika daha geç başlanması lazım berlinden
bu böyle bir fikirdir...
aycangülcüm seneye bu zamanlar ben de o ülkelerden birinde olacam yüksek ihtimalhesaplıyım dedim
şaka bi yana ben eylem boylam olsun açı hesabı olsun ağırlık merkezi olsun her türlü hesabı gerçek hayatta kullanırım yavv
zaten hazırlıklar tamam bu akşam alınacak, tek malum bölge için tereddütteydim ama onu da kendim yaparım artık. Teşşekürler ilgin içinyerinde olsam bu akşam yada yarın,verdiğim saatlerde alırdım. özel bölge için yılın en önemli dönemi ve gelecek aya bırakıyorsun !!! evde kendin bile yapsan olur ama sakın es geçme derim ben..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?