• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tuvaletten çıkıp el yıkamamak

evet var el asla yıkamayan
ınsan uyanır uyanmaz her yemekten once ve sonra uyumadan once dısarıdan eve gırıldıgınde ete yumurtaya falan dokunuldugunda her tuvaletden sonra mutlaka el yıkamalı normalde
normal ınsanlar yapar bunu :)
hayvanlar bıle patısını temızlıyor o el yıkamayanlar ne cıns bılemıyorum bende gordum asla el yıkamayanları ve onlar bana sen tıtızlık hastasısın senın yuzunden cocugunun bagısıklıgı dusuk olacak dıyor
halbukı kendısının cocukları allaha emanet yasıyor
Evet banada aynısını diyorlar. Hele dışarıdan gelip el yıkamadan sofraya oturanlara illet oluyorum. En son bana gelen yeni gelin bir misafirimiz tuvaletten çıkıp elini yıkamadı. Sofrada ekmek dağıttı ve ayranlari doldurdu tabi benne ekmek yedim ne ayran içtim. O gittikten sonra ayran lavaboya döktüm ekmeği de ıslatıp kuşlara verdim.

Evet banada aynısını diyorlar. Hele dışarıdan gelip el yıkamadan sofraya oturanlara illet oluyorum. En son bana gelen yeni gelin bir misafirimiz tuvaletten çıkıp elini yıkamadı. Sofrada ekmek dağıttı ve ayranlari doldurdu tabi benne ekmek yedim ne ayran içtim. O gittikten sonra ayran lavaboya döktüm ekmeği de ıslatıp kuşlara verdim.
Kuşlara da acıdım yani o derece. :KK57:İnsanlardaki bu rahatlık dehşet verici.
Kapı kolu,musluk başı, diğer dokunduğu nereler varsa artık :kusmuk:elinden ağzına ağzından midene gidiyor be insan olamamış.
En nefret ettiğim insan tipi.
Hadi kendin pisliksin suya sabuna dokunmuyorsun da elleşme bari sağa sola.

Off... Bu gelinin çocuğu olunca, bebeğin altına birşey sermeden değiştiren, orta yere kirli bezi koyan ve sonra elini yıkamayan tiplerden olacak bak gör :(
Su ve sabundan korkmayın arkadaşlar, bu ikilinin temizleyemeyeceği kir yoktur.
Gidin, işinizi görün ve ellerinizi yıkayın çok basit!
Islak mendille temizleniyorum yazanlar olmuş , bilmiyorum temiz olur mu, ben çok iğreniyorum ıslak mendilden de, yapışık yapışık oluyor.
Islak mendille kapı kolu tutan bence musluğu da açabilir, akan su da kirli olacak değil yA!
Allah aşkına yıkayın ellerinizi bir şey olmaz 2 dk sadece🤦‍♀️

Hay ağzına sağlık, tabiki de temiz olmaz
Temizleyici yukarıdan akan sudur. Mendiller peçeteler ön temizlik ve kurulama için.
Hatta ön sayfalarda da yazmışlar ıslak mendille dahi silmedikleri anlaşılıyor 🙊oraya buraya dokunmayayım derken...

Ya ben mutfakta birseylerle ugrasirken bile sürekli el yikiyorum temiz olduğu halde. Hastahanede kaldım bir kaçgun steril losyonlar var ya hani onu o kadar kullanmisim ki resmen ellerim kabuk kabuk oldu. Hemşire abartmissin dedi 😂😂🙄🙄 Kaldı ki lavabodan çıkınca yikamamak aklımı oynatirim herhalde 🤔😅 Ama bende cevreme dikkat etmemistim hiç artık sayende istemsiz dikkatimi çekecek içime nur topu gibi bir kuruntu biraktin arkadaşım eksik olma 😐😐😅😅
Rastgele farkettim tuvaletten gelen sesler net duyulur bızım evde baktım sürekli aynı yıkamadan çıkıyor ben de öyle aman aman temizlik hastası bir insan değilim ama olacağım bu gidişle okb bir arkadaşın dediği gibi bunlar sağlam insanı hasta eder 😒

Bizim işyerindekiler de su içip içtiği bardağı sudan geçirip geri rafa koyuyolar iğreniyorum

bence de bu çok iğrenç

benim çevremde de var

çokkkkkk temiz çokkkk titiz olan bir yakın

hatta bulaşıklığa koyuyorlar yani sonuçta yıkanan tüm bulaşıkların konulduğu yere ağzına değmiş olan bardağı koyuyor bulaşıklığa da o bardak değiyor

ama evine gelen misafirin oturduğu klozet bile iğrençmiş vs vs

yani insanların temizlik titizlik anlayışı çokk farklı

bir gün ofiste konuşurken ben dedim ki kişinin evi pis olabilir kendi evi kendi pisliği ama ortak kullanım alanlarını temiz bırakmalı

ayy dediler evimiz temiz olur onu temizleriz ama ofisin tuvaleti için neden özen göstereyim

hepsi tiltli mesleklere sahip 25 üstü insanlar bunlar

Sandığımızdan çok daha fazla kişi tuvaletten çıkınca el yıkamıyormuş ilk okuduğumda nasıl yaa? dedim. İlk basta anlamadım ama çevremde cok yakın birisinin de bunu yaptığını farkettim sonradan cok yakın diyorum yanı evıme gırıp çıkan mesafe koyamayacağım biri. haliyle paranoyak oldum o gittikten sonra dokunduğu her yerı siliyorum o otururken takip ediyorum nerelere dokunduğunu falan. Bu yaştan sonra anlatılmaz böyle gelmiş böyle gider. Bu el yıkamama olayına ihtimal vermediğim için eskiden okulda falan hiç bahsetmezdim çocuklara ellerinizi yıkayın vs. diye şimdi bir dersimi buna ayırıyorum diyebilirim.
Yine tansiyon düşüren konular, yıl oldu 2019 hala kişisel hijyene giriş 101 den geçemeyen insanların yaşattığı dramlarla uğraşıyoruz. Temiz suya ve sabuna ulaşımın son derece zor oldugu ülkelerle vatandaş değisimine mi gidilse acaba, böyle öğrenci degisim programı gibi 6 ay olur 1 yıl olur. Sahip olduklarını efektif bi sekilde kullanmanın önemi üzerine ögretici bi çalışma olabilir, kendi pisliginde bogulmaktan mutlu olanlar geri dönmez mesela :bicak:

bir mesajimda bahsettim tuvaketten cikip gelip mutfak havlumla tek elini kuruttu ben mutfak havlumla kuruttu diye sinirlenirken tek elini kuruttugunu ve diger elinin hic su degmedigi icin gayet kuru bir el oldugunu farkettim e biri islak biri kuruysa ne yapilmis olabilir ?
Demek ki tek eliyle taharet aldı ve ellerini yıkamadan çıkıp direkt mutfak havlusuna yöneldi. Sanırım kusucam özür dilerim.

Ben üzerimi duzeltmek icin tuvalete giriyorum bazen elimde peceteyle tutuyorum kapiyi filan ama yinede tuvaletten cikinca insanlar tuvaletimi yaptim sanir arkamdan "elini yikamadi" derler diye yikiyorum sirf 😂😂😂😂
aynen bende :)
bazen pedimi kontrol için girerim tuvalete ve insanlar elini yıkamadı demesin diye yıkarım :D

Haa haaa nerden
Off... Bu gelinin çocuğu olunca, bebeğin altına birşey sermeden değiştiren, orta yere kirli bezi koyan ve sonra elini yıkamayan tiplerden olacak bak gör :KK43:

Hay ağzına sağlık, tabiki de temiz olmaz
Temizleyici yukarıdan akan sudur. Mendiller peçeteler ön temizlik ve kurulama için.
Hatta ön sayfalarda da yazmışlar ıslak mendille dahi silmedikleri anlaşılıyor 🙊oraya buraya dokunmayayım derken...
Ha haaa nerden bildiniz çocuğu olunca sizin dediğiniz gibi altina birşey sermeden altını değiştirir. Bide çok titiz bir kaynanası var onun yatağında değiştirir. Kaynanası söylüyor altına örtü ser diye anne bir yere bulastirmiyorum ki diyor. El yikama hak getire...

bence de bu çok iğrenç

benim çevremde de var

çokkkkkk temiz çokkkk titiz olan bir yakın

hatta bulaşıklığa koyuyorlar yani sonuçta yıkanan tüm bulaşıkların konulduğu yere ağzına değmiş olan bardağı koyuyor bulaşıklığa da o bardak değiyor

ama evine gelen misafirin oturduğu klozet bile iğrençmiş vs vs

yani insanların temizlik titizlik anlayışı çokk farklı

bir gün ofiste konuşurken ben dedim ki kişinin evi pis olabilir kendi evi kendi pisliği ama ortak kullanım alanlarını temiz bırakmalı

ayy dediler evimiz temiz olur onu temizleriz ama ofisin tuvaleti için neden özen göstereyim

hepsi tiltli mesleklere sahip 25 üstü insanlar bunlar
Sıvamışlar maaşallah. Bizimkiler de öyle gerçi kahve yapıyo gidiyorum makineyi ben kapatıyorum. Çay içmiş bardağını ben yıkıyorum. Dışarı çıkıyo gidiyorum odasının ışığını klimasını ben kapatıyorum. Tesadüfen yaşıyolar bunlar ya 😂

Rastgele farkettim tuvaletten gelen sesler net duyulur bızım evde baktım sürekli aynı yıkamadan çıkıyor ben de öyle aman aman temizlik hastası bir insan değilim ama olacağım bu gidişle okb bir arkadaşın dediği gibi bunlar sağlam insanı hasta eder 😒
Bacım allahaşıkına o profil resmindeki fikretin tipi ne öyle ölcem 😂😂😂😂

Bende elime islak mendil alir ayagimla tuvaletin kapisini ittirir girer islak mendillle kilitler yer tuvaleti degilse ayagimla kapagi kaldirir ayaykarimla klozete tünerim sonra ayni islak mendille sifona basar kapiyi acarim.Eger bir yere dokundugum hissi olustuysa cesmeyi islak mendille acar yikar elimin tersiyle kapatirim.Umumi tuvaletten cikmak icinde ayagimin ucunu kapinin altina sokup cekerim yada biri giriyorsa o hizla açik kapidan yararlanip cikarim.

Antibakteriyel mendiller oluyor bi zahmet onlardan alında klozeti silin bi güzel öyle oturun. Kendi evini temizleyip süpürgenin tozunu camdan silkeleyenlere benziyorsunuz.

Back