Tuvalet temizligi

Gxuxlsxuxm Sultan

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Ağustos 2007
6.201
43
156
Diğer
Kizlar ben tuvalet ve banyo temizligne cok önem veririm ve klozeti, lavobayi banyoyu domestos veya camasirsuyunla yikayip silmedimi icim rahat etmiyor.:1no2:

Kendimce su yöntemi buldum, bir camsil sisesine domestos (mesela limon ferahligi) koyup üstüne biraz su ekleyip iyce calkaliyorum bu karisimla klozet vs. vs. süper temizleniyor sIkIp biraz beklettikten sonra kagithavlu ile silin tertemiz üstelik bakteri falanda birakmiyor.şakkıdı

Tavsiye ederim.yerimseniben

Sevgilera.s.

ben yeni ev hanımı oldum ( annemin evinde temizlik yapmaya benzemiyormuş , öğrencilikte de titiz değil mişim sanırım)
denediğim deterjanlardan en memnun kaldığım domestos oldu bir de cif krem ikisi de dezenfekte konusunda ustalar ama spreylemek aklıma gelmemişti walla süpersinnn

vallaha öyle canim baba evindeki is yapmaya benzemiyor, kendi evin oldumu mecbur A dan Zye herseyi sen yapmak zorundasin kimeseye güvenemezsinki, ehh birde cocukta varsa isin zor, benim ikitane kizim var biri 7 biride 1,5 yasinda inanki bazen sacimi basimi yollasim geliyor yahu bari 1 saat söyle derli toplu dursun ev ama yok ortaligi mahfediyor cadilar-tatlicadiarzu-

Bu spreylemek yöntemi gercekten daha iyi oluyor, hem sürekli ellerimizin camasir suyunla temas etmesi iyi degil ve spreyledigin zaman hertarafa püskürtebiliyorsun.

Hepimize kolay gelsin canim yerimseniben

gülsüm sultan her sabah ilk isim benim kolozeti ve lavaboyu ovmaktir.. illaki parlak görmek

isterim onlari..banada annem demisti sprey siselerine koy diye,simdi daha rahat oldu temizlemek

birde ben misafir geldimi ve kullandimi hemen arkasindan bi bahaneyle girip kesin sIkarim klozete

domestos filan..yoksa icim cok rahatsiz oluyor,,buda takinti iste.

Bende öyleyim canim özeliklede WC konusunda, ne biliyim orda tuvalat ihtiyaci görülüyor el yikaniyor banyo yapiliyor yani sürekli bakterilerin olusacagi bir yer oldugu icin mutlaka temiz ve hijyenik olmasi gerek bence.

arkadaslar bende tualet hastalıgı var evdekı tualette sorun var sanırım bırı gırdımı hemen kokuyor gıbıme gelıyor gunde 2 kez sabah aksam yıkıyorum camasır suyu veya domestos kullandıgımda hanı hayvan ölüsü kokarya aynen oyle kokuyor psıkolojım bozuldu yaa bır arkadasım tualetın musluklarına elleyemedıgını soylemıstı ogunden sonra gıttıgım yerlerde musluklara kalıp sabunlara tualetın kapı kollarına elleyemıyoum sızdede oyle olan var mı? ıcım kalkıyor

Kızlar peki, fayans aralarındaki derz i delmiyormu çamaşır suyu?
Annemin üst komuşusu hergün yıkadığı için aağıya su sızdırmış, işin yoksa uğraş, kullanmayın diyorlar, yani en azından asidinin gitmesi için sulandırın diyorlar ama ne etkisi olacak ki?
Bende şaşırdım ne yapacağımı?
Ama spreyleme işi çok mantıklı geldi, domestos değilde çamaşırsuyu ile yapsak olmazmı acaba bu işi.

fayansları temizlemek çok zor en iyisi yine çamaşır suyu sipreylede denedim tuz ruhu da deliyor bu kadınları işi zor anacım zorrrrrrrrrrrr

Haklısın işimiz zor ama, herkes hergün temizliyorum demiş, temizlikten kasıt, lavabo ve klozet değil herhalde, diğer taraflara sadece sumu döküyorsunuz, hergün çamaşır suyu dökülürse hemen delinir oralar.
Anlamadığım şey fayanslara ne yapıyorsunuz? Neyle temizliyorsunuz, özellikle alaturka tuvaleti olanlar ne yapıyor?
:CüvCüv:

kızlar bende bir wc cavarıyım acyip titizim bu konuda ve evimde malesaf tek wc var her misafir gelip gittiğinde artık temizleyecem diye klozet takımlarımı hep çamaşır suyu yaptım eskidi kullanamadan sprey işi çok iyiymiş bende deneyeceğim bugece misafir gelicek sağolsunlar sık sık wc ye giren tipler şimdiden sardı sıkıntısı bende kimsenin wc sine giremediğim işçin hemoroid hastası oldum artık klozet kagıdı tasıyorum yanımda cok rahat oluyo ama birirn evinde wc ye girdiydsem eve gelip duş alıyorum yada hiç olmadı belimden aşagısını yıkıyorum napıcam ben böyle bakalım

canım wc kağıdını wc ye mi atıyorsunuz acaba tıkamış olabilir. koku yapabilir. bizim bi keresinde öyle bişey olmuştu sağolsun oğlum wc kokuları oluyor ya ne bu diye merak etmiş içine düşürmüş o da wc kağıtlarının gitmesini engellemiş. klozet söküldü ve temizlendi. apartmanın borularında da olabilir belki sorun. aşağıda tıkanma falan oluyorsa normal değil çok kokması.

bende de tuvalet hastalığı var yaa.çok kızıyorum kendıme bazen bukadar titiz olmak iii degil dıyom.kafayı yemem yakın cunku bu konuda.ılla bende tuvalte,lavaboya domestos dökücem yoksa rahat edemıyom.klozet olunca dahada zor oluyoo.gelen mısafır oturuyor dıye.beze domestos dokup sılıp kuruluyorum.yoksa oturamıyom klozete.eger mısafırlıgede gıttıysem mecbur kalmadıkca wc ye gırmem.zorunlu kalırsamda klozetın ustunu tuvalet kagıdı ıle gecıt yapıp oyle oturuyorum walla.bıde eer eve mısafır geldıyse yeme ıcme olayı bıttıkten sonra butun bulasıkları makınaya dızıp ıcıne camasır suyunu koyup yıkıom.yoksa kullanamıyorum o tabak çanağı.

Çocukken annem evden çıkmadan tuvalete götürür başkalarının evinde gitmememizi tembihlerdi.Şimdi halen o alışkanlığım devam ediyor bazen çok zor oluyor ama eve kadar dayanıyorum.Ama uzun süreli bir yerlere gidersek işte o zaman vay halime.Yanlış olduğunu bile bile aynı şeyleri kendi çocuklarıma da öğrettim .Biraz rahat olmak mı lazım acaba??Ama nasıl????????????

Vallaha benimki asirilik falan degil normal günlük temizligim.

Banyo ve tuvalet hergün ev halkida kalabalik ise defalarca kullanilan bir yer ehh hali ile orada herkez isini gördükten sonra mutlaka pislik mikrop bakterie oluyor. Bu yüzden ben Banyomun ve tuvaletimin temizligne cok önem veririm.sengözlerimebaksanab

Ama nurdantcim bazi arkadaslar gercekten biraz asiriya kaciyor, mesela baska yerde tuvalet ihtiyavi görmeme gibi, idrarini tutmak kadar sagliksiz birsey olamaz cok sakincali hadi evitacim sen öyle alistin ama cocuklarini bari öyle alistirma hic iyi birsey degil.:1no2:

Hem bu spreylemek isi bana su yöndende cok mantikli geldi, elimiz sürekli camasir suyunda olmuyor cünkü buda cild icin hic iyi degil ama böyle spreyledigin zaman biraz beklet kagit havlu ile sil tertemiz oluyor.a.s

Gercektende kizlar asiriya kacmamak lazim bu temizlik isinde yoksa allimallah evden cikamayiz ya-tatlicadiarzu-

canım çamaşır suyu veya domestos kullandığın yerleri beklettikten sonra mutlaka suyla temizlemelisin yoksa orası temizlenmiş sayılmaz ki..
ayrıca o deterjanlar cilde de çok zarralı ,korumaya çalışırken daha çok zarar verirsin kendine...a.s

valla ben de çamaşır suyuyla yıkıyorum heryeri ama zaten her deterjanın üstünde de yazar genelde...kullandıktan sonra bol su ile yıkayınız diye...örneğin lavabo, çamaşır suyunu döküp biraz bekletiyorum ya bezle ya fırça ile siliyorum, sonra da bol suyla yıkıyorum...

Ben hamileyim yavaş yavaş ağır kimyasallarla vedalaşmaya çalışıyorum. Loc aldım mümkün olduğu kadar onu kullanmaya çalışıyorum. Tuvaleti ve derzleri çamaşır suyu veya mor cifle temziliyorum. Eğer Loc un anti bakteriyel özelliği varsa onları da kullanmam. Çocuklarımı ağır kimyasallara maruz bırakmak istemiyorum. Spreyli tuvalet temziliği benimde aklıma yattı yalnız ben kağıt havlu yerine mr mussle ın sil atlarıyla siliyorum. Sonra bol suyla yıkıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…