Tuvalet Eğitimi Tuvalet İşi Yüzünden Çok Yıprandım

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

esraanne

yunusum oğluşummmmmm
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2011
1.231
3
108
Siirt
moralim yerlerde 6 gün oldu alta yapmaya ve kakayı kiloda yapmaya devam edio çıkdırcam ya

Sizin tepkileriniz onun bu davranışını öğrenmesine neden oluyor ne yazık ki.
durun bakalım 6 gün daha
Ve evet yaşı da önemli. Kaç yaşında ki bu kadar sizi çıldırtıyor

eğer yaşı 3 ten küçükse zorlamayın demek ki çocuk henüz hazır değil.
eğer 3 ise onun söylemesini beklemeden sürekli tuvalete götürün yavaş yavaş kendisi söylemeye başlayacaktır.ilk söylediğinde ödüllendirirseniz sonrası daha çabuk gelişir.arada kazalar olacaktır sakın sinirlenmeyin ve bunun doğal olduğunu arada böyle şeylerin olabileceğini söyleyin.

2,5 yasında
ödüllendirme falan tamam isteyince iii hersey
ama bazen koyu verio günde 3 kez falan normal mi yoksa

çok normal rahat olun.ben iikizlerime 2 yaşındalarken 3 ay uğraştım başarılı olamadık.3 yaşında 1 haftada bitti gitti.hem gece hem gündüz.ama ben de çıldırmıştım ağlaya ağlaya ölmüştüm 5. gün.çocuklara küstüm.saçma sapan şeyler yaptım.çok pişmanım çooook...sonra hadi oğlum kakanda araba varmış yap da bakalım çok güzel oldu kelebek yapalım gibi şeylerle kakayı başardı.çişini de tuvaletin deliğinde dinozor varmış suyu bitmiş hadi sulayalım derken o da oldu.bir de oğlum kakadan korkuyordu.sevmiyorum onu diyordu çok özel ama paylaşıcam sizle ben klozetteyken geldi baktı sen de mi araba yaptın anne dedi evet dedim.biraz iğrenç ama o oldu korkuyu atmaya başladı.sifonu ben çekicem dedi.yani sabır sabır..yeter ki kendinizi üzmeyin lütfennn mutlaka oluyor çünkü..ve çocuğunuzu yüreklendirin sürekli kızmakla hiçbir şey değişmiyor..ben nasıl pişmanım bi Allah bilir

benim oğlum 23 aylık.çişe alıştırmaya çalışıyorum ama olmuyo....çişi olsa bile tuvalete gittiğinde yok bitti diyo.korktum diyo(....ama şuda var.gece bez bağlamıyorum bi süredir.akşam çıkartıyorum.sabaha kadar tertemiz çocuğum:)...sabah bezini bağlıyorum.bağladıktan sonra yapıyo çişini.arada kaçırdığı oluyo tabi:)))...halılarım yatak örtüm,çarşaflarım hepsi yıkanacak:))))

bende aynı durumdayım canım 2.5 yaşında oğlum ve hala bezine yapıyor bi ara bende çok uğraştım yapsın diye biraz başarılı olduk ama sonra dediğin gibi ikisinide koyvermeye başladı bende dayanamadım zaten 2.ciye hamileyim bıraktım bez bağlamaya başladım şimdi yavaş yavaş artık bezinin bittiğini artık bez bağlamayacağımızı falan söylüyorum bak bezsiz kalıcaksın diyorumbezini çıkarıp kakasını yaptırıp geri bağlıyorum bak bezin temiz kaldı bitmedi falan diyorum kayınvalidemlere gidicez köye orda daha rahat hallederiz bu işi inşallah birde tuvalete ördek yapalım civciv yapalım falan dediğimde çok etkisi oluyo ama bazen de gözüme baka baka bezine yapıo bende tam bilmiyorum daha erken mi ama bi yerden başlamak lazım ikinciside gelmeden demi ama ?

28 aylık oldu oğlum artık zamanı bence 1 saat oturduk yapmadı yatırdım uyucak muhtemelen yataga yapcak zamanı diil mi ne kadar ugrascam daha

neler yaptın paylaşta bende yapıyım

benimde oğlum 2,5 yaşında 2-3 gün uğraştım ama 1 kere bile tuvalete yapmadı bende şuanda umursamıyorum sıkmayın çocukları arkadaşlar bu çocuk 5 yaşındada bezine yapıcak değilya umursamıyorum valla ne zaman kendi istedi o zaman çıakrsın bezini benim bi tanıdık tuvalet eğitimi sırasında çocuğu kabız oldu şimdi bezden kurtuldu ama tuvaletede yapamıyor geceleri rüyasında ağlıyor karın ağrısından ondan bunları gördükçe sıkmıyorum çocuğumu

çocuk yetiştirirken tek korktuğum şeydi bu wc alıştırma.
çok şükür çok kolay atlattık
lazımlık kullandı ilk zamanlar.şimdi wc yede oturuyor.
sürekli şımarttım,bir kaçkere altına yaptı ama kızmadım hiç.
her gelene abarta abarta anlattım çok hoşuna gitti.
iki gün kaçırdığı oldu sonra hiç olmadı.
darısı başınıza.

Bizde 1 ay oluyo bezi birakali. 2.5 yasinda kizim daha once de defalarca denememe ragmen olmadi ne lazimliga ne adaptore oturmuyordu. Temmuz ayi itibariyle rahat oturacagi bi lazimlik aldim digeri acitiyo diyordu. Bi turlu oturmuyordu lazimliga yada otursada cıkmıyo anne diyodu :)
İlk gun 3-4 defa altinayapti fazla sivi tuketmedigi iginciside gelmiyordu haliyle. Gece uyuduktan sonra bezledim. İkinci gunu disari ciktigimiz icin gene bezledim. Ucuncu gun ilk gun gibi iseyip durdu. Yanliz sabah uyandiktan sonra oglen 2 ye kadar vis yapmiyordu. Tutuyordu dorduncu gun evde bisuru isim vardi ve yaninda duramamistim surekli sordum cis varmi hep yok dedi o gunde ziyarete babaannemiz gelecekti anlattim iste lazimligina yaparsan babane cok mutlu olur tamam dedi . Ve babaanne geldikten sonra lazimliga yapti :) tabi biz nasil sevinip mutlu olduk bunu gorunce kendide cok sevindi.daha sonra cisi gelince soyledi babannelazimliga yaparsan yelpazemi sana veririm dedi( hep istiyordu o da vermemisti )oyle iste yelpazenin sayesinde daha sonrada cisi gelince kosa kosa lazimliga oturdu.

Biraz uzun oldu kusura bakmayin.burda hep okudum tecrubeli anneleri cis konusunda alisacagina en ufak umidim yoktu. Ama kararliydim artik bezlemicektim evde yada disarida bunuda hep soyledim ozellikle baskalarini yaninda. Cunku biz konusurken bi kulagiyla dinliyor soylenenleri :)
Bence en onemli sey annenin kararli olmasi ve bunu cocuga hissetirmesi.kac kere iserse isesin sakin davranip cocuga stresini yansitmamasi. Hazir degil isede ara verilmeli dunyanin sonu degil er gec ogrenecek.
Bide disaridaki insanlarin soylediklerine kulaklari tikamak. Herkes cok biliyo yok gec kaldin kac yasina geldi vs.

benim oğlumda 23 aylık bende yaz bitmeden alıştırmayı düşünüyorum çokmu erken davranıyorum acaba bu yaz başlamazsam kışın zaten olmaz.çişini kakasını bezine yapınca kaka,çiş diyo söylüyo.ama oturağa çıplak oturmak istemiyo bende zorlamıyorum hiç ama ben oturduğumda wcye oda oturuyo offf bilmiyorum işte zorlamakta istemiyorum sizce çokmu erken daha korkutmak istemiyorum.birde alıştırmaya başlarsam gecede gündüzde birdenmi başlamalıyım..

benim oğlumda 28 aylık geçen ay biraz denedim ama olmadı.. bende zorlamak istemedim. şuandada taşınma sürecindeyiz o nedenle bıraktım. aslında burda alıştırım yeni evde temiz temiz oturalım istiyorum ama bu karğaşada zor olur boşuna yıpranırız diye düşünüyorum. bakalım bu gidişle yarıyıl tatiline kalacak gibi. bide küçük bebeğim var onu emzirmeye oturunca çişi gelsede söylemiyo yapı veriyo ya. zaten en çok korktuğum bu eğitim hayırlısıyla bi atlatabilsek.

günde 3 5 kez çişini altına yapıo lazımlıga yapmıo sadece oynuo napcam aramı versem ne dersiniz gece yapmıo uyanıo tuvalete ama gündüz bıkkınlık geldi kaçıp hemen oldugu yere bırakıo ya

Benim de en büyük korkum tuvalet eğitimi, gözümde büyüyor. Oğlum 22 aylık, bazı arkadaşların dediği gibi tuvalet eğitimini göstererekte yapamıyorum. Doğru olmayacağını düşünüyorum, kızım olsaydı yapardım. kardeşim anaokulu öğretmeni bana erken olduğunu söylüyor. 2.5 yaş 3 yaş arası tamamlanması gerekiyormuş. Zorlama dedi. Ben şu an psikolojik olarak hazırlamaya çalışıyorum. Oğlum çişin var mı? Kaka var mı diye soruyorum. O da bana hayır diyor :) Kaka yaptığını anlıyorum oğlum kakan var mı tuvalete yapalım mı diyorum yine hayır diyor. Yaptıktan sonra bitti diyor. Bu arada kakadan korkuyor, kendisine bile yaklaştırmıyor, kaskatı kesiliyor. Bilmiyorum yani ebebekten hem klozet için hem de ayrı bir tuvalet aldım. 2 tane de alıştırma külodu ama, henüz başlamaya yürek yok. Zaten ramazanda da uğraşamam. Sadece şunu biliyorum, kesinlikle zorlamamak gerektiğine. Sevimli hale getirebiliyorsak ne ala. Yoksa her ikimize de yazık. İnşallah hepimiz kısa sürede atlatırız bu tuvalet eğitimi olayını :) Herkese kolay gelsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…