Benim de en büyük korkum tuvalet eğitimi, gözümde büyüyor. Oğlum 22 aylık, bazı arkadaşların dediği gibi tuvalet eğitimini göstererekte yapamıyorum. Doğru olmayacağını düşünüyorum, kızım olsaydı yapardım. kardeşim anaokulu öğretmeni bana erken olduğunu söylüyor. 2.5 yaş 3 yaş arası tamamlanması gerekiyormuş. Zorlama dedi. Ben şu an psikolojik olarak hazırlamaya çalışıyorum. Oğlum çişin var mı? Kaka var mı diye soruyorum. O da bana hayır diyor :) Kaka yaptığını anlıyorum oğlum kakan var mı tuvalete yapalım mı diyorum yine hayır diyor. Yaptıktan sonra bitti diyor. Bu arada kakadan korkuyor, kendisine bile yaklaştırmıyor, kaskatı kesiliyor. Bilmiyorum yani ebebekten hem klozet için hem de ayrı bir tuvalet aldım. 2 tane de alıştırma külodu ama, henüz başlamaya yürek yok. Zaten ramazanda da uğraşamam. Sadece şunu biliyorum, kesinlikle zorlamamak gerektiğine. Sevimli hale getirebiliyorsak ne ala. Yoksa her ikimize de yazık. İnşallah hepimiz kısa sürede atlatırız bu tuvalet eğitimi olayını :) Herkese kolay gelsin