Tuvalet Eğitimi Tuvalet eğitimine nasıl başlayacam??

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.
bizde yirmi dokuz aya girdik bir kere denedik tam hastalnınca bırakmıştık şimdi herkese ben tuvalate yapıyorum diyor ben hadi o zaman gerçekten başlayalım bizde abla olalım dediğimde bana dur anne ben bi ara bu konuyu çözücem dedi . şaşırdım çok güzel anlatıyor fakat şimdi olmaz sonra diyor sürekli nasıl olacak bilmiyorum

Pepee yi çok sevmem ama tuvalet olayını kızım onun sayesinde anladı.2 yaşında şu anda ve ilk çiş kaka deyip tuvalete gitme isteği 2 ay önce başladı.Önceleri çişini yaptıktan sonra söylüyordu gittiğimizde suyla oynayıp çıkıyordu.Bende yaz gelsin diye çok üzerine düşmedim.Fakat son 1-2 haftadır arada bir tuvalete yapıyoruz.Hatta geçen kakasını bile yaptı.Ama ben havaların soğukluğu nedeniyle çocuk hasta olmasın diye bezi çıkarmıyorum haliyle bezede yapıyor.Hatta bazen misafirlikte anne çiş diyor ama götüremiyorum bile ayıp olmasın batırmayalım ortalığı diye.Birde her gittiğimiz yerde klozet yok.Kızım klozetle başladı diğerini galiba hiç görmedi.Geçenlerde idrar tahlili istediler deneyelim dedik.Verdikleri kaba 10 dk lık uğraştan sonra yarısı dışarı çıksada yaptı.Çok mutlu oluyor ellerini yıkıyor lavaboda.Anne bak çiş yaptım diye gösteriyor.Ben havalara takığım aslında yoksa hemen çıkarcam bezi.Sağlık ocağı ise kararlı olun hemen başlayın yoksa çocuk beze alışır dedi.Gece bile çıkarın bezi dediler.Ama gece hala mama veriyorum. Nasıl yapcam uykusundan kalkmaya alışık bir çocuk değil.Ya geri uyumak istemezse çiş yapmaktan nefret ederse? Çünkü uykusunun bölünmesine hiç alışık değil çok huysuz oluyor uyandırınca.Sizler gece nasıl uyandırıyordunuz çocuklarınızı?Tekrar uyuyorlarmıydı ?

biz hala çözemedik hazır degiliz analı ogullu :) ön tarafı yüksek bir lazımlık arıyorum bulamadım ama gece ıslatmalarına karsı kızımda kullanmıştım hastalar için yatak ped leri var onu serip carsafı serdim hiç ıslatmadı ama içim en azından rahattı. oglumda hersey hazır falan ama biz hazır degiliz

bizimki 18 aylıkken kendi kendine söylemeye başladı yazın başıydı geceleri de bağlamıyordum geceleri çsi geldğnde birden hafif uyanıyordu götürüyordum çişe dışarı falan çıktığımda da bağlamıyordum iyi gidiyodu ekim ayına kadar sonra birden ne olduysa çşini söylememeye başladı 1 hafta sabrettim ne koltuk ne halı nede yatak kaldı sorduğumda yok dyor sonra yapıyordu sormadan götürüncede ağlıyodu lazımlık klozet hçbrn stemiyodu ama koltuğun arkasına geçip yapıyodu dışarıda da altına yapmaya başlayınca soğukda olduğu için bez bağladım ara ara bezini çıkarıp lazımlığa yaptırmaya çalıştım ama kar etmedi tuvakleti geldiğnde oyununu bırakıpda tuvalete gitmiyodu bahar geldi 1,5 hafta önce bezine kakasını yapmıştı çıkarttırmadı da biraz pişik oldu acıyo deyip durdu bende tuvalete gidersen olmayacak dedim çıkar dedi tamam dedim çıkardım lazımlığını getirdi yapmaya başladı bende tekrar bezi bırakdım geceleri gene hafif uyanır gibi olunca çişe götürüyorum sabahları kuru kalkıyor

benim 35 aylık ikizlerim var biri geçen yazdan beri çiş eğitimine meyilliydi ama ben hazır değildim iki aynı anda tuvalete girip heryeri talan ediyolardı neyse....kurban bayramından sonra tekrar denedim ilk gün iyiydi ikinci gün devamlı altına yaptı....
havada soğuktu bende beze geçtim....

dün itibari ile bir an kızgınlıkla başladı eğitimi...kakasını yapıp elini beze sokmuştu temizledim ve sana bez yok artık dedim..tuvalete gidecğiz anneciğim dedim...

erkek çocuğu olduğu için normal oturunca yada klozet aparatı takınca pipi yukarıda kalıyordu....bende aparatı kaldırdım şimdi ters oturtuyorum ...ilk gün yine söyledi ben devamlı sordum vs. ama kakasını altına yaptı...
bugü ise 6-7 kere altına yaptı kakasını yaptı .....ama şöle düşündüm hep altına yaptı çocuk,şimdi kavrama alışamadı....
bide korkmuş sanırım altına yaptığını demedi..hee bu arada gece 1 kere kaldırdım altımızı ıslatmadık ...ama uykudan kalkmak istemedi...

1 hafta sıkcağım hergün işesede bu mantığı kavrayacak akıldalar.....kakayı çiişi gazı ayırıyolar artı tuvalete yapması gerektiğinide biliyor ama uygulayamıyor....

diğer kardeş tam vasat o hiççç yanaşmıyor ağlıyorrrrrrr.......benimde canıma minnet ikisine alıştırmam imkansız yoksa bütün gün tuvalete gideriz

benim 35 aylık ikizlerim var biri geçen yazdan beri çiş eğitimine meyilliydi ama ben hazır değildim iki aynı anda tuvalete girip heryeri talan ediyolardı neyse....kurban bayramından sonra tekrar denedim ilk gün iyiydi ikinci gün devamlı altına yaptı....

dün itibari ile bir an kızgınlıkla başladı eğitimi...kakasını yapıp elini beze sokmuştu temizledim ve sana bez yok artık dedim..tuvalete gidecğiz anneciğim dedim...

erkek çocuğu olduğu için normal oturunca yada klozet aparatı takınca pipi yukarıda kalıyordu....bende aparatı kaldırdım şimdi ters oturtuyorum ...ilk gün yine söyledi ben devamlı sordum vs. ama kakasını altına yaptı...
bugü ise 6-7 kere altına yaptı kakasını yaptı .....ama şöle düşündüm hep altına yaptı çocuk,şimdi kavrama alışamadı....
bide korkmuş sanırım altına yaptığını demedi..hee bu arada gece 1 kere kaldırdım altımızı ıslatmadık ...ama uykudan kalkmak istemedi...

1 hafta sıkcağım hergün işesede bu mantığı kavrayacak akıldalar.....kakayı çiişi gazı ayırıyolar artı tuvalete yapması gerektiğinide biliyor ama uygulayamıyor....

diğer kardeş tam vasat o hiççç yanaşmıyor ağlıyorrrrrrr.......benimde canıma minnet ikisine alıştırmam imkansız yoksa bütün gün tuvalete gideriz

oğlum gelince haber veriyor artık geceleri de uyanıp anne çiş diyo teyzeleri
kızım da hala tık yok kardeşine lazımlıktayken bakıp efe eeeeğğ diyip burnunu kapatıp kaçıyor..

Son düzenleme:
arkadaşlar, 3 yaşında bir kızım var ve ona 3 günde bezden kurtulmayı öğrettim. blogumda anltıyorum. incelerseniz sevinirim.
naturelanne.blogspot.com

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…