Tuvalet Eğitimi Tuvalet eğitimine nasıl başlayacam??

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

ozlem28

Nirvana
Kayıtlı Üye
6 Aralık 2007
983
81
643
İstanbul
oğlum 19 aylık. kakası gelince kaka diye söylüyor. bezinden rahatsızlık duyuyor. kış ayındayız diye bikaç ay sonra tuvalet eğitimine başlamak istiyorum fakat bazı sorularım var. bezi bıraktıktan sonra hiçmi bez bağlamamalıyız? önceleri gece bağlasak olurmu yoksa tamamenmi kesmemiz lazım. ne kadar sıklıkla tuvalete oturtmalıyız?yardımcı olurmusunuz?

tam olması gereken zamanlamayla ne güzel bebeğiniz hazır......size garip gelebilir ama onun sizi yönlendirmesini bekleyin... bezinden rahatsızsa çıkarın bezini... ufak tefek kazaları görmezden gelmelisiniz...

bay bay bezim kitabını aldım ben 3- 5 kere okuduk..
sonra kendi tutturdu bende tuvaletimi tuvalete yapmak istiyorum diye..öyle başladık..
çocuktan sinyal almak lazım başlamak için..

merhabalar ben,m oglumda 18-19 aylık kenfarkınavarmıştı ve 21 aylıkkentamamenöğrendi öncelikleevinizsıcaksabir süre bezsizgezmesine izin verin böylece çişyaptığını farkeder ben öyle yapmıştım ilkzamanlar birkaçhaftageceleridebezbağladımbençünkü süt içiyor geceamagündüzkendiliğin çişini söylemeye başladığında gecede bezbağlamadım ve geceleri birkaç kezçişe kaldırıyorum birazzorlu bir süreç amaerken olduğunda daha kolay öğreniyorlar kolaygelsin size

canım öncelikle çocuklar 1,5 saat arayla genelde çişlerini yaparlar ilk başlarda sen bezi attıktan sonra her 1,5 saatte bir çişini sölemesede wc ye yaptır.1 hafta kadar bu şekilde kendin götürüyorsun sonra çocuk kendisi çişi olduğunu söylüyor .Ama kaka olayını hemen kavrayamıyolar kakada çok fazla kazalar yaşayabilirsin.ama kızıp pes etmemen gerekli gece öğretmeyi bana göre sonraya bırak öncelikle gündüz çişini öğret.Bazı çocuklar ikisinide aynı anda öğreniyormuş her çocuk bir olmuyor .Msela ben denedim ama olmadı gece için hazır değilmiş demekki.Gece içinde yatmadan önce yaptırıyorsun çişini yine 1,5 saattee bir kaldırıyosun 1 hafta böyle devam ediyor 1 haftadan sonra hiç kaldırmıyosun yani beynini şartlandırmamak gerek çocuğun umarım başarılı olursunuz:)

kızıma yazın tuvalet eğitimini öğrettim yaklaşık bir aydır gece bile kalkmıyorum artık... yaşasın!... ama 5 ay sürekli gece 2 kere kaldırıp çişe tutuyordum... saati belli zamana kuruyodum zaten bellirli zamana bir haftada alışıyor... bazen ben kalkmadan yatağımızı göllemiş oluyoduk :) ben gece ve gündüzü bir kestim... gece yatarken yatağına yatak peti seriyodum medikalcilerde satılıyor... yaparsa ona yapıyodu sonra onu atıyordum yatağımız temiz oluyodu ... ilk başlarda çok kaçırıcak... benim kızım ilk üçgün yerlere yaptı hep... çiş var mı yok çiş var mı yok 1 dakika sonra şırr... tam yaparken koşarak lazımlığa oturtturdum sonra anladı etrafa fazla yapmadı... sadece 3 gün faciaydı... sadece kararlı ol açınca sakın kapama... etrafı batırıncada kızma geri tepmesin davranış... 1 hafta 15 günde gündüz tamamen tuvalete yapar... gece işi biraz daha uzun sürüyor.. saat kur ve kalk mantığı işe yarıyor... ve 5-6 ay sonra gelsin tüm gece uykular :)

benim oglum 25aylık kolozetten korkuyor sifonu cekince falan kacıyor bırkez oturdu zorla ama pipisi yukarda kalıyor:44:bidaha denemedik. lazımlık aldık onda da pipisi oturunca yukarda kalıyor napıcaz erkek için özel lazımlıkmı var :26: soguklar gitsin mart nisan başlıcaz inşallah kafama takıldı erkek cocugu zormu ögreniyor:44: kızımda hiç acele etmedim 3yaşına girmeden birden bıraktı hiç kazayla kaçırmadı kolay oldu ama oglandan korkuyorum:18:

34 aylık oğlum var
konuşmasını düzeltmesini bekledim ve 2 ay önce tuvalete alıştırmak istedim ama olmadı
annecim artık sen büyüdün ve bezleri bebeklere bırakıp biz tuvalete yapalım mı dedim tmm.dedi
ama öyle olmadı malesef(
tuvalette yapmıyor üzerini giydirip odaya yollayınca bir bakıyorum yapmış
2 gün böyle sürdü ve mecburen yaza kadar beklemeyi tercih ettim
tahminimden zormuş bu durumm

benim kızım 35 aylık ve yeni alıştırabilirdim bir an için hiç alışmayacağını düşünmüştüm çünkü daha önceleri deneyip başarısız olmuştum. bu alıştırma meselesi çocuktan çocuğa değişiyor. ilk başta bezini çıkardık ve bezlerini artık arasa(ablamın oğlu 2 aylık) vereceğimizi artık abla olduğunu çişini ve kakasını tuvalete yapması gerektiğini söyledim... 2 gün boyunca hep altına yaptı büyük bir sabırla niye tuvalete yapmadığını tuvalete yapması gerektiğini söyledim. oda her seferinde yanlışlıkla oldu anneciğim dedi sıksık tuvalete tutmama rağmen yok deyip kalkıp arkasından altına yapıyordu. 3. ve 4. günlerde gündüzleri tuvalete akşamları altına yaptı ve daha sonra hiç altına yapmamaya başladı. 7. günlerde ben söylemeden gidip tuvaletine yapıyordu. geceleride altını bağlamıyoruz bezi ilk gün çıkardıktan sonra hiç altını bağlamadım. çoğunlukla sabahları kuru kalkıyor zaten. alıştırmaya başlamadan önce geceleri altını ıslatmıyordu, bu tuvalet eğitimine hazır olduğunun önemli bir göstergesi.

bir kere bezi çıkardıktan sonra bir daha bağlamayın çünkü çocuk çelişkiye düşüyor bezimemi yapıyım yoksa tuvaletemi diye..

15 aylık ve 17 aylığız erkenm,i diye soran annelerim

hiç birşey erken değil inanın ben 10 aylıkken öğrenini duydum şakamı gerçekmi bilmem kadın çok ciddi 2 günde öğrendi oyun gibi gördü demiş

önemli olan doğru sinyalleri almak
konuyu açan arkadaşın çocuğu mesela sinyali vermiş
ben onun yerinde olsam yaz mış baharmış beklemem
ne olacak ebde kalorifet yanmıyormu sıcak değilmi ne olacak
kazalar elbette oluyo bende eğitimdeyim şuan
öğlen ve gece bezliyorum bazen bezine yapıyor bazende uyanınca yapıyor
kaçamaklarımız üstünü kirlettiğimiz anlar fazlasıyla oluyor 1 hafta yı geçti
şimdilerde çiş diyo ama işine gelirse
evde biri varsa ıyun oynuyorsa çiş umurunda olmuyor ama
size tavsiyem eğer sinyal varsa 2 yaşı beklemeyin

annem ben hep erken dediğimde 1 yaşından sonra öğrettiğini söyler bize

yalnız işimiz çok zor Allah kolaylık vere

benim oğlumda 19 aylık.temmuzda da kızım doğacak.O doğunca belki fırsat bulamam diye şimdi öğretmek istiyorum.Ama diş çıkardı bir hafta önce onu bekledim.1 hafta sonra başlicam.Herşeyi çok çabuk kavrayabilen bir çocuk.Oldukçada akıllı.Çabuk öğreneceğini düşünüyorum.Umarım öylede olur.

Uzmanlar çocuk kendini hazır hissetmese istediğiniz kadar öğretmeye çalışın der...Öncelikle çocuk konusmayı bılecek en azından çiş ve kaka demsini bilmesi gerek..ben kızım 1,5 yasındayken denedim kızın psikolojisi bozuldu...gece ağlaya ağlaya çişş yaptım diye uykusunda ağladı..neyse dedik biraz daha büyüsün..1 haftadır bezi attık..gece bez bağlamama rağmen yapmıyor..gündüz kaçırıyor bazen oda normal yetişmiyor oyuna dalıyor

Ha bide kabızlık ve iştahsızlık çıkabiliyor ğitim veren anneler..bunlar çocukta olursa şaşırmayın...Benim kızım 4 gun kaka yapamadı tutayım derken hastanelerde sabahladık nerdeyse tüm ilaçları denememize rağmen yapamadı...ÇOk eğlenceli tuvalet eğitimi..Yeterki kendinizi kasmayın...ben çok zorlanacağımı düşündüm ama o kadar kolayki Allah her aşamada başka bir sabır veriyor..Biz Pepee nin çişimiz tuvalete kakamz tuvalete artık yapmıyruz altımızdaki beze şarkısı ile başladık..Her ne kadar şarkının sonunda yapıyoruz yapıyoruz dediysede başardık sayılır Birde çevrenizde bezi olmayan cocuk varsa onları örnek verin beraber kendinizle tuvalete götürün işe yarıyor...

Kolay gelsin arkadaslar

benim oğlum 28 aylıkgeçen yaz 20 aylıkken ilk denemeye başlamıştık arada söylüyordu ben götürüyordum yapıyordu ama gece çok su içiyordu gece bez bağlıyorum dışarı çıkınca bağlıyordum tam anlamıyla öğrenemedik bende çok zorlamadan bezi geri taktım sonra 2 yaşı dolunca druna sordum yaza alıştırmayı düşünüyorum diye o da bu işin yazı kışı yok başalayabilirsin hazırsa 1 ayda öğrenir dedi ben yine casaret edemedim sonra 25 aylıkken oğlum gündüz ve gece uykularından kuru uyanmaya başladı 2 hafta bezi bağlıyken wcye götürdüm yılbaşında bezi bırakıcaz noel baba bize hediyegetiricek artık abi oluyorsun diye 1 hafta anlattım oyuncakları kaka yaptı onları wcye götürdük akşam babamıza gösterdik 2 ocakta hem gece hem gündüz bezi çıkarttım 3 hafta baya zor geçti genelde altına kaçırdı yatağı ıslandı saat başı çiş için yemek sonraları kaka için wcye gittik etiketler yapıştırdık boyamalar yaptık kartlarla oynadık inatlaştı gitmek istemedi o zaman yarış yaptık önce ben gidicem diye yapmadığımız kalmadı selpağın face sayfası çok işime yaradı 41 kere şimdi arada kaçırsada bezi bi daha takmadık 6 ay geri dönüş olabilirmiş evi bile değiştirmedim o yüzden yazı atlatırsak bu iş tamam

oğlum 34 aylık bizde dün başladık wc eğitimine ama çok zor bir dönemmiş((
aslında daha öncede denemelerimiz oldu ama başarısız olmuştuk

dün lazımlığını denedim önce, ama istemedi ağladı
sonra klozete aparatı taktım ama yine kalkmak için ağladı
ben bunlarla uğraşırken oğlum altına yaptı

kk da bir arkadaşın yazısını okudum lazımlığa selpak koyup hadi ıslatalım demiş ve bu yöntem başarılı olmuş
bende lazımlığına selpak koydum hadi oğlum ıslatalım dedim
oturmadan ayakta ıslattı
30 dk arayla yaptırdım ve gece uyuduğunda bezini taktım
sabahta hemen çıkarttım,lazımlığına yaptırdım

az önce annecim çiş var mı yapalım mı dedim ''yok dedi''
ama konuşmamızın arkasından hemen altını ıslattı
ben lazımlığa götürürsem yapıyor yoksa altına yapıyor
wc ye alıştıran arkadaşlar ilk günler böylemi oluyor
kendileri tuvaletinin geldiğini söylüyorlar mı?
yada ne kadar daha benim söylememle olucak

bir süre sormanız lazım.. ara ara altına yapması normal onlar için bu alışma dönemi çok zor.Bezi bırakmaları onlara korku verebiliyor..aynı şekilde sütten kesme emzikten kesme...insan o dönemlerdede zorlanıyor..Wc eğitimide onlar için bir sınav sabırlı olmanız gerek ve mutlaka pes etmemeniz gerek..

çok sormak ters tepiyormuş sormadan götür benim oğlum 2 hafta kadar kendi söylemedi sonra yavaş yavaş yani her seferinde olmasada söylemeye başladı ben 1 ayı gözden çıkarmıştım ilk günler zor geçiyor mümkün olduğunca tepki verme selpağın face sayfasındaki yazıları okumanı tavsiye ederim bide test var hazırmı değilmi diye

kızım 33 aylık ve hala tuvalet egıtımını ıstemıyor.1 hafta kadar alıstırmaya calıstım bezınıde baglamadım kendını tuttu ve ishal oldu.suan hala bezlenıyor tuvalete gıdelımmı dedıgımde hayır dıyor.ben gtrdugumde yıne yapmıyor ama bana yaptım anne dıo.bende ustune gıtmıyom bugunlerde etkılenmesın dıye.ınsallah yaza kadar bunu da atlatırız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…