Tuvalet Eğitimi tuvalet eğitimine başladım acil yardım

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

edaberk

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Eylül 2010
456
2
66
Çanakkale
bugün bütün halıları kaldırıp oğlumun bezini çıkardım (27 aylık)

çıkardıktan yarım saat sonra bezleri alıp bana getirdi poposunu gösterip anne bez anne bez tabi ben bez takmadım sonra baktım yapmış çişini yere. yarım saat sonra başka bir yere...

şimdi benim sorularım şu

-çişini yere yaptığında tepkim nasıl olmalı nasıl davranmalıyım
-çişini hemen yerden temizlemeli miyim yoksa biraz onun rahatsız olmasını mı beklemeliyim çünkü ikinci yaptığında yaptığı yerden geçmedi oyuncağını alamadı.
-dışarda nasıl yapıcam en önemlisi(diyelim ilk günlerde çişini heryere yaparken dışardada bez olmadığı için pantolonuna yapacak)
acilen cvplarınızı bekliyorum

anne değilim ama bir eğitimci olarak cevap verebilirim. çocuğun yere yapmasına izin vermeyin. adı üstünde tuvalet alışkanlığı. oyunlarla ödüllerle onun anlayacağı dille tuvalete yapmasını sağlayın. eğer yere yapmasına izin verirseniz çocuk onun tuvalette yapılan bi şey oldugunu anlamayacaktır

haklısınız galiba bugün de hep yere yaptı o yaptı ben temizledim ama tuvalete mümkün değil gitmiyor.çişi gelmeden gidiyor ama oturuyor kalkıyor.bir de alıştırmak kilodu almamalımıyım acaba bez ile aynı şey olur diyorlar
daha ikinci günden pes etmek üzereyim

Kesinlikle pes etmemelisiniz
Pes etmeniz çocuk üzerinde bir ikilem yaratır.

kesinlikle haklısınız.. çocukta ikinci alışkanlık halıne gelmesıne sebep olabılır bu durum..

merhaba.sana kendi yöntemimi anlatayım.oğlum 29 aylık ve 1 senedir bez takmıyor,tuvaleti geldiyinde söylüyor ve ya kendisi gidip lazımlığa oturup çişini yapıyor.1 yaşını bitirdikten sonra gündüzleri bezini açtım ve saate bakarak her 20 dakikada bir çişe götürdüm,kucağımda yaptırıyordum,1 hafta böyle yaptım,yavaş-yavaş kendisi söylemeye başladı tuvalet ihtiyacı olduğunda.daha sonra lazımlığa alıştırmak için(tuvalete oturamaz çünki küçük daha) oyuncak bir tavşanımız var,onu oturttum,bak tavşan çişini yapıyor,sen de yap diye,böyle böyle alıştı,yalnız geceleri bez kullanıyordu her ihtimale karşı,sonra her sabah bezini kuru açmaya başladım ve geceleri de artık kullanmadı,şimdi bir senedir gündüzleri,yaklaşık 9 aydır geceleri de bez kullanmıyor.dene bence,inşallah yararı olur.

çişini yere yaptığında sakın sinirlenme,çünki öyle yaparsan,inadına yere yapar,konuşmaya çalış,bunun düzgün olmadığını söyle.
temizlemek konusu sana kalmış,ama dikkat et basıp düşmesin.
sen en iyisi,alışana kadar dışarı çıktığında bir müddet daha bezini bağla.

Benim oğlumda bu ayın 20sinde 3 yaşını doldurdu ve artık geç kaldığımı düşünüp hemen başladım.Ne zaman başlamaya kalksam hep sorunlarla karşılaştım ve benim oğlumun bez takıntısı var. 1 yıldan beri çişini de kakasını söyülüyor ve tuvaleti geldiğinde hemen bi koşu bez alıp gelir bende bağlardım. Ama şimdi çok problem oldu bu bez mevzusu ve bana söylenilen sabahları bezi kuru kalkıyor mu? kalkıyorsa hazırdır belki hata yaptım ama bende hep bezi kuru kalksın diye bekledim. Maalesef hiçbir zaman kalkmadı. Bende sonunda böyle yapmaya karar verdim ve bezi çıkardık. Halıları kaldırdık ilk gün oğlum her tuvaleti geldiğinde yere yaptı ve ne lazımlığa ne de adaptöre otutturamadım. bizim böyle bi sorunumuz var normalde de evde bez bağlamazdım sadece uyurken onun haricinde oğlum çişin geldiğinde söyle lazımlığa oturalım derdim ama biz hiç oturmuyorduk 2 günden beri lazımlığa çişini yapmaya başladı tabii arada altına da kaçırdı. Perşembe günü başlamama rağmen hiç kaka da yapmadı bu konu hakkında fikrin olan var mı? yardımcı olursanız çok sevinirim.Birde gece bez bağlanmalı mıyız? yoksa kaldırmalı mıyız? gece tuvalete ben ilk gün bez bağlamadım alıştırma külotlarından giydirdim sabah kalktığında yapay bi gölümüz olmuştu. Yatak, çarşaf,yastık hepsini yıkamak zorunda kaldım. Biraz uzun oldu ama şimdiden teşekkür ederim.....:2:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…