- 4 Temmuz 2017
- 170
- 195
- 103
- 26
- Konu Sahibi Hayvansevgisi
-
Canım bende aynı durumdaydım küçük kızım 14 aylık büyük kızım ocak da 3 yaşında olacak kardeşini görüp bez bağlamak istiyordu çok uğraştım her şeyi yaptım ona rağmen söylemedi sonra komşumuz geldi Bi gün oğlunu çok sever kızım onun bez bağlamadıpını tuvalete gittiğini görünce Bi daha altına yapmadı ve 3 hafta olacak nerdeyse hiç altına yapmadı anne bende büyüdüm artık tuvalete gitmem gerek diyor çok şükür söylüyor artık sevdipi birini görünce belki söylerBenim kızım 31 ekimde 3 yas olacak 2 bucuk yasinda kendi istegiyle bezi bıraktı 3 gunde çözdük geceli gunduzlu bıraktık tabi 1 haftadan sonra disari cikmaya kaynanm gule gotmeye basladi orda hep altina yapiyir onlarda umursamıyor yapsin daha kucuk falan diyir onlar yuzunden isteyn cocuk istemez oldu tabi ben cabaladim ama baktim olacak gibi degil 1 ay ara verdim 1 ay sonra tekrar denedim bu sefer soylemeyir götürürsem yapiyor götürmezsem altina yapiyir benim bide 1 yasinda oglum var bu sefer o da altina yapiyor bende yapacam dedi inatlasti 3 hafta once tekrar basladim gece hic proglemimiz yok kuru kalkiyor ama gunduzu cozemedim odul veriyorum her lazimliga yaptiginda ama genede soyle miyor benim daldığım bi anda hemen altına yapiyor soruyorum yok diyor hadi gidip bakalim diyorum oyle yapiyor konusmasi gayet guzel odul olarak sticker etiket veriyorum seviniyor ama soylemiyir gene benim sorum su 2 bucuk yasinda soyleyen simdi neden soylemez kardesini gizli bezliyirm oda artik tuvalet e yapiyor diyorm ona ama halen dalip sormazsam hemn altina yapiyor gece halen temiz kaliyor kulot bez kullanıyoruz sizce ne yapmam lazim bu konuda tekrar ara mi vermeliyim soylemesi icin ne yapmaliyim ? (Biraz uzun oldu kusara bakmayin)
Arkadasimin yanina goturdum onun kiziyla oynadi falan oda yasiti kiz soyluyor ama bizimki umursamadi orda bile benim zorumla gitti bende cok umit ettim o söylediği icin soyler diye ama olmadiCanım bende aynı durumdaydım küçük kızım 14 aylık büyük kızım ocak da 3 yaşında olacak kardeşini görüp bez bağlamak istiyordu çok uğraştım her şeyi yaptım ona rağmen söylemedi sonra komşumuz geldi Bi gün oğlunu çok sever kızım onun bez bağlamadıpını tuvalete gittiğini görünce Bi daha altına yapmadı ve 3 hafta olacak nerdeyse hiç altına yapmadı anne bende büyüdüm artık tuvalete gitmem gerek diyor çok şükür söylüyor artık sevdipi birini görünce belki söyler
Çocuklar Kendisinden daha büyük ve sevdiği insanların hareketlerini örnek alırlar. Yaşıt Bi arkadaşına bu konuda bakıp örnek alır mı bilemiyorum. Zor Bi süreç gerçekten Allah kolaylık versinArkadasimin yanina goturdum onun kiziyla oynadi falan oda yasiti kiz soyluyor ama bizimki umursamadi orda bile benim zorumla gitti bende cok umit ettim o söylediği icin soyler diye ama olmadi
Cok zor hemde ne yapacagimi şaşırıyorum kardeşim 1 hafta kaldi 12 yasinda onla beraber yolladim falan ama gene olmadi ne yapcagimi sasirdim ne kadar saat tutsamda cogu zaman yetisemiyorm her yolu deniyorum pes etmek uzereyim kis ta geliyir seneye mi biraksam sizce yada daha ustelesem miÇocuklar Kendisinden daha büyük ve sevdiği insanların hareketlerini örnek alırlar. Yaşıt Bi arkadaşına bu konuda bakıp örnek alır mı bilemiyorum. Zor Bi süreç gerçekten Allah kolaylık versin
Çocukları zorlamamak gerek. Doktora bile götürdüm bunun için çünkü kızım yaşıtlarına göre çok iyi konuşur hatta benden iyi konuşurCok zor hemde ne yapacagimi şaşırıyorum kardeşim 1 hafta kaldi 12 yasinda onla beraber yolladim falan ama gene olmadi ne yapcagimi sasirdim ne kadar saat tutsamda cogu zaman yetisemiyorm her yolu deniyorum pes etmek uzereyim kis ta geliyir seneye mi biraksam sizce yada daha ustelesem mi
Galiba bizimkide kardesimden dolayi söylemiyor ben kizda benden iyi konusir cok bilmis tir ama iste kıskançlıkÇocukları zorlamamak gerek. Doktora bile götürdüm bunun için çünkü kızım yaşıtlarına göre çok iyi konuşur hatta benden iyi konuşurherşeyi bilmesine rağmen neden böyle olduğunu anlayamıyordum meğerse kızım kardeşi olduğu için psikolojik olarak çok etkilenmiş bu yüzden içine kapanmıştı Bi ara ama hamdolsun şuan çok daha iyiyiz. Zamanı var bence çok da zorlama bekle biraz daha kışın evler sıcak baktın söyleyecek gibi hemen alıştır ya da seneye kalsın yeter ki bu olaydan kötü etkilenmesin. Çünkü etkilenip uzunca süre söylemeyen çocuklar biliyorum hem yaşı da daha ufak normal yani
Genel olarak izin vermiyorum teyzesi de küçük yasi bu yuzden bide onu cok severSizden başkasının da tuvalete götürmesine izin vermeyin çocuklar bu tür durumlarda da söylemeyi bırakır çok sabır gerektiren Bi süreç sakin kalmaya çalışın inşaAllah sizi zorlamadan söyler
Kıskanıyor olabilir evet beklemeniz daha sağlıklı olur sankiGenel olarak izin vermiyorum teyzesi de küçük yasi bu yuzden bide onu cok sever
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?