Hiç kızmıyorum olsun kızım bir dahakine söylersin diyorum tamam mi diyorum konuyu değiştiriyor? Çok fenaAsla vazgeçme. Daha zor olur sonra. Her denk getirdiğinde ödül olarak çok sevdiği birşey ver. Altına yaptığında asla kızma.
Böyle yakın yaşlar görünce diyorum ki ben öğretemiyorum galiba benim de 32 olacak bu ayın otuzunda birakamyacagimbizde 32 aylikken biraktik cok kolay oldu.bi defa altina kacirdi ama sonrada alisti.kucuk oduller verdim pes etmeyin en az 1 hafta bekleyin
Yaptıktan sonra söylüyor bugün yapmış bir şey demedim bir baktım ben içerdeyken esofmanini çıkarıyor sınır olmuş bi de eee şöyle o zaman sen de rahat et ben de edeyim cocuk
Vicdan azabı çekiyorum aklıma freud geliyor sıkı tutarsan cimri serbest bırakırsan savurgan olur diyorum öğrenmez olaydım sanki biz ona gore öğrendik
Pencereyi yırtıp atar eminim suyla oynayınca.bir süre sonra sadece şu oynamaya gitmek istiyor tuvalet ikinci plana düşüyorBaskıcı toplumda ogretilirken yapılan yanlışlar öğrenen kişinin içinde kalır ve en küçük bir boşlukta dışa çıkar.
Çiş anneyi gösterir büyük dışkı ise babayı.
Öğretim zamanı boyunca zorlayıcı olmayın ama sürekli gözlemleyin baktınız altı ıslanmaya başlıyor hemen çocuğu kapıp gülerek 'kos koş çiş geldiiiii , oleyyyy' tarzı şeylerle çocuğu tuvalete götürün.
Tuvalette eğlenceli konusabileceginiz birbirinize zaman ayirabileceginiz yer olarak görmeli ki orayı sevsin hep gitmek istesin.
Bir de şu ile oynamak isterse izin verin tuvalette bolca su kullanılır sonuçta bekli bu hoşuna gider ve onu çeker.
Ah bir de pecetesini eline verip tuvaletini bekliyebilirsiniz bu da bir yöntem
Tuvalet eğitimini "başarı /başarısızlık" olarak görmeyin derim.Bir süre denersiniz...olmuyorsa da olmuyordur diyip odak noktanızı değiştirir bu konunun teklifini bir süre yapmazsiniz.Ama henüz çok çok başında olduğunuz bir sureci "cikmazdayim" diyerek tanimlamaniz biraz sabırsız davrandiginizi çocuğunuzun da bundan dolayı strese girdiğini ve tuvalete bu yüzden girmek istemedigini hissettirdi bana.Yillar sonra bu süreci tebessümle hatırlayacaksınız gözünüzde çok buyutmeyin derim.Tecrubesizligimden mi oluyor bilmiyorum anneme soruyorum sabret diyor bekle bırakma artık diyor
Söylüyorum hepsini bir daha gelirse şöyle diyorum
Şimdi tuvalet deyince istemiyorum diye ağlıyor bunu çözemiyorum eşim de ben de çok sabırlı davranıyoruz soğutacak.bir şey yapmadık suyla oynamasına izin vermedim çünkü hasta olacak ve bunu sadece oyuna çevirdi diye
Bir de yaz tabii ki daha uygun ama ben yazın denedim tekrar yaza geldiğinde 39 aylık olmuş oluyor ve geç oluyor neden illa ki temmuz derseniz de öğretmen olduğum için tatilim o zaman başlıyor en müsait zamanlarım şimdi de tatilde değil seminerdeyim ders yok diye bir cesaret başladım bir haftada öğrenir dedim ama sanırım olmayacak
nerden bakabiliriz bunaAslında bırakmak için ay takvimine göre zamanlar var. O günlerde deneseniz belki faydası olur.
Bu zamanlar hiç geçmeyecek gibi hissediyorum sabir çok lazım evet ama her şey başa sarınca ben çok gerildim ciddenSabır sabır sabır gercekten cok zor
Benım oglum ne lazımlığa oturdu ne klozete ne tuvalete
Butun gun gozum ustunde olmasına ragmen arkamı donduğum an gitti halılara yaptı
İlerleyen zamanlarda alaturka tuvalete girdi onuda öğretemedim ben anlattıkça karşı cıktı
İki ay boyunca kapıyı kapatıp kapının önüne yaptı
Kapıyı açarkenki hali sen düşün bütün gün tuvalet temizliyorum
Zamanla öğreniyorlar benim oğlan öğrendiyse hepsi öğrenir
Şimdi 6 yaşında hala alafranga yok yapamıyor
Ikinci defa bırakmak kötü etki yapmaz mı? Onda şüpheliyimTuvalet eğitimini "başarı /başarısızlık" olarak görmeyin derim.Bir süre denersiniz...olmuyorsa da olmuyordur diyip odak noktanızı değiştirir bu konunun teklifini bir süre yapmazsiniz.Ama henüz çok çok başında olduğunuz bir sureci "cikmazdayim" diyerek tanimlamaniz biraz sabırsız davrandiginizi çocuğunuzun da bundan dolayı strese girdiğini ve tuvalete bu yüzden girmek istemedigini hissettirdi bana.Yillar sonra bu süreci tebessümle hatırlayacaksınız gözünüzde çok buyutmeyin derim.
Sayfaya baktım fark etmeden o tarihlere uygun başlamışım zaten ama bir etkisi yok mu ki gerçi orda önce niyetlerin demiş ben henüz ögrendim bunuAslında bırakmak için ay takvimine göre zamanlar var. O günlerde deneseniz belki faydası olur.
Söylüyorum her şeyi sevdiklerini falanİstediğiniz davranışa yakın olan her davranışı ödüllendirin. Öncesinde anlatın, şu şu şekilde yaparsan seninle şu şu etkinliği yapıcaz ya da sana şunu şunu alıcam vs. Yaşı küçük etkili olur diye düşünüyorum. Wc de kendini kasıyor olabilir. Orda beklerken çıktığınızda neler yapacağınızı konuşun, ödülden bahsedin, müzik dinleyin, bir şeyler izleyin... Ayıptır söylemesi ben her sabah yemekten sonra illaki uğrarım wc ye. Genelde insanların bi saati vardır bu saati belirleyin ve o saatlerde vereceğiniz ödüle dair konuşmalar yapın.
Ben de bir defa vazgeçtim artık.ters teper diyorum ben de kızımın hazır olduğunu düşünüyorum artık biliyor çünküSabir sabir ya sabir diyorum cok zor bi surec kolay olmadi ama pes etmedim 24 aylikkn basladm egitime cok cildirtan bi surecti ama.imkansiz degldi cnku isaretler cocgn hazir oldgnu gosteriyordu . Ki sizin artk bu zamandan sonra vazgecmemeniz gerekli bence yeternce zamani cok ileri yastada adaptasyon sornu oluyormus ... kimsenin bu sureci kolayca gecirdigini zannetmiyorum ben ya
Kuru kalkmıyordu ama o bezine güveniyordu ondanKiziniz sabahları kuru kalkıyor mu? Ben 3 yaşında başlamıştım kuru kalkmaya başlayınca gece boyunca tutuyorsa kasları gelismistir. Birde yazdı haliyi kaldırdım koltukların üstüne alt acma bezi sermiştim ustune ortu örttüm birkac gün lazimligi birlikte seçtik ilk kakasini yapti ve kolay oldu çişini daha zamanla öğrendi. Belki hazır degildir çocuğunuz
Bizimkiler evdeki halıları kaldırıp çocuğuda evde çıplak dolaştırıp bir günde tuvalet eğitimine alıştırdılar doktor öyle önermişti hava yazdı o gün hem bezini bıraktı hem lazımlığa oturmaya başladı onun öncesinde sadece annesi zaman zaman anlasın diye bezinin bittiğini göstererek kalmadığını artık alamayacaklarını markette kalmadığını gibi ufak yalanlar söylemeye başladı birde altına yaptığında tatlı sözle bezi göstererek ÜF bu koyuyor deyip kokuyu onun da duymasını sağladı oda her altına yaptığı anda önce kokuyu bildiği için yanındakilerden kaçmaya başladı onlarla birlikte olmak için temiz olması gerektiğini bunun için de lazımlığa yapması gerektiğini anladı belki bu işe yarar ama artık havalar soğukAlıştırma kilodunu bez gibi algıladı onu da kullanmıyorum
Büyüdün demedim ama eline sabun verdim çok sever suyla.oynamayi bak çişini yapınca elini bunla.yikariz elinde tür dedim dün ise yaradı ama bugün maalesef o da kaybetti etkisini
Ne ödülü ne stickeri ben boyle seyleri abarti buluyorum denk getirince sarilin aferin deyin cocuk basarmanin tadını alsin.Ayrica annelik daima sabir işi 3gunde bu ne sinir konu acacak kadar.10 gune anca..Sonra rayina oturmasi hic kaçırmaması da zaman alicak..Once sevgi ve sabır lutfen.Sakin kalmaya çalışıyorum ama sanırım gerginliğimi anlıyor kızmıyorum suyla oynamak istiyor hayır diyorum hemen ben gideceğim diyor
Ödül veriyorum
Bir kere yaptık bugün daha kotuyuz
Yazın da denedim ben lazimliga bile oturmadı belki aşamalı gidebilirdik ama onun için de geç olduBizimkiler evdeki halıları kaldırıp çocuğuda evde çıplak dolaştırıp bir günde tuvalet eğitimine alıştırdılar doktor öyle önermişti hava yazdı o gün hem bezini bıraktı hem lazımlığa oturmaya başladı onun öncesinde sadece annesi zaman zaman anlasın diye bezinin bittiğini göstererek kalmadığını artık alamayacaklarını markette kalmadığını gibi ufak yalanlar söylemeye başladı birde altına yaptığında tatlı sözle bezi göstererek ÜF bu koyuyor deyip kokuyu onun da duymasını sağladı oda her altına yaptığı anda önce kokuyu bildiği için yanındakilerden kaçmaya başladı onlarla birlikte olmak için temiz olması gerektiğini bunun için de lazımlığa yapması gerektiğini anladı belki bu işe yarar ama artık havalar soğuk
Ben sadece bunun çok önemli olduğunu düşündüğüm için hassas davranıyorum ve dikkat etmeye çalışıyorum bu sebeple de yanlış yapmamak adına konu açtımNe ödülü ne stickeri ben boyle seyleri abarti buluyorum denk getirince sarilin aferin deyin cocuk basarmanin tadını alsin.Ayrica annelik daima sabir işi 3gunde bu ne sinir konu acacak kadar.10 gune anca..Sonra rayina oturmasi hic kaçırmaması da zaman alicak..Once sevgi ve sabır lutfen.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?