• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tuvalet eğitimi çikmazindayim

Pes etmeyin ödül vermeyin siz kendiniz tuvalete giderken onuda götürün sen büyüdün abla oldun ablalar buraya yapar bak ben buraya yapıyorum sende oraya yapacaksın deyip görsel eğitim verin sonra hep birlikte ellerinizi yıkayın vs çocuklar başkalarından gördüğünü tekrar etmeyi sever ödül olarak sadece alkış yapabilirsiniz bez kullanmayın alıştırma kilodu kullanın ıslaklığı hissettikçe kendi lazımlığa gitmeye başlayacak alışma süresi çocuktan çocuğa değişir
Alıştırma kilodunu bez gibi algıladı onu da kullanmıyorum
Büyüdün demedim ama eline sabun verdim çok sever suyla.oynamayi bak çişini yapınca elini bunla.yikariz elinde tür dedim dün ise yaradı ama bugün maalesef o da kaybetti etkisini

Oğlum tam 4 yaşındaydı tamı tamına gunune kadar o zaman biraktirdim...ve ben 5 günlük lohusa idim bana bir geldiler dedim artık yeter ve maasallah o gün bugün bir iki kere dışında vukuatimiz yok...iyi ki daha önce zorlamamisim çocuğu daha kötü olurdu muhtemelen
Seneye kreş düşünüyorum dört çok geç.olur benim için ama belki üç olabir miydi diyorum şimdi

2 günü bitirdik mi:DSabirsiz anne,bu uzun soluklu bir yol,kendinizi hazırlayın:))
Ha alisacak mi evet,amaaaaa hemen degil.
Yoksa cabuk pesedersiniz,cocugu ve kendinizi bosuna uzersiniz.
Annelik sabir gerektiriyor ya,bu çiş olayi da km taslarindan biri,kötü anilar birakmayin arkanizda,hatirladikca üzülürsünüz.
Hahha çok mu sabırsızca oldu ya cidden :)
Ben inanın evi b.k götürmesine falan hiç takmıyorum ben üzüldüğüm şey dün yaparken bugün gitmek istemiyor dün hadi gidelim diyordum yapmasa da geliyordu bugün gelmiyor hayır diyor ağlıyor neden boyle oldu anlamadım cidden
Gerçekten kendimin çok çok üstünde sabir gosteriyorum çünkü biliyorum bu ileriki hayatını da etkileyecek

Unutmayın bu bir dönem ve geçecek.

Öğrencinin birine tuvalet eğitimi verirken ilk gün çok güzeldi hemen alışacak belliki dedim ama erken konusmusum. İkinci günden sonra yaklaşık 3-4 gün tuvalette 1 saate yakın belki daha fazla vakit geçirmeye başladık her 3 saatte bir tuvalete goturuyordum ve yapmadan oradan cikmiyorduk. Minicik yapsa bile yetiyor (o öğrencim çok su icerdi bu yüzden 3 saat yöntemini kullandım) Yaparkende büyük bir heycan ve mutlulukla 'aaa bak yaptın, aferim sana, sen çok iyi biliyorsun tuvaletini yapmayı, artık öğrendin' tarzı her gün değişen cumleler kullanıyordum. 1 hafta içinde öğrendi ve 2 hafta sonra tekrar başa sardı ve ben 2 hafta daha tuvalet eğitimi vermeye devam ettim.

Yaklasik 1 buçuk 2 aya yakın tuvalet eğitimi ile uğraştım uzun bir surecti ama geçti... Şuan çatır çutur işiyordur 6 yaşına gelmiştir .

Ben yazın tuvalet eğitimi vermeye karar verdim. Öncesinden çişimiz tuvalete kakamız tuvalete diye şarkı söylemeye başladık. Şu anda 29 aylık. Hala tuvalet eğitimine başlamadık ama canı isteyince kakasını çişini lazımlığına yapıyor. Biz de her seferinde ödüllendiriyoruz. Çişine ve kakasına bay bay diyoruz (birlikte tuvalete döküyoruz, sifona kendisi basıyor, o ara el sallıyoruz, sonra da gitmiş mi diye bakıyoruz). Geceleri çok fazla çiş yaptığı için hazır olduğunu düşünmüyorum. Bu yüzden de henüz başlamadık. Acelemiz de yok diye düşünüyorum zaten. Siz de çocuğunuzu gözlemleyin, ona göre hareket edin. Bir kere başlamışsınız, bırakmayın artık. Ama ilgisini çekecek, onu cezbedecek şeyler bulmaya çalışın.
Her tuvalette başka oyun buluyorum ama etkisini yitiriyor gittikçe oyunlar
Siz de başlamışsınız ufaktan aslında ama benim yaya yaya öğretme imkanım yok maalesef biz eşimle birlikte bakıyoruz ve çalışıyorum aslında hafta sonu daha iyiydik sanırım ben hep evde olduğumdan bugün ise gidip geldim mahvolduk

Hahha çok mu sabırsızca oldu ya cidden :)
Ben inanın evi b.k götürmesine falan hiç takmıyorum ben üzüldüğüm şey dün yaparken bugün gitmek istemiyor dün hadi gidelim diyordum yapmasa da geliyordu bugün gelmiyor hayır diyor ağlıyor neden boyle oldu anlamadım cidden
Gerçekten kendimin çok çok üstünde sabir gosteriyorum çünkü biliyorum bu ileriki hayatını da etkileyecek

Götürmeyin

Çiş onun sorumluluğu

Çişin gelince haber ver ya da kendin yap deyin

Yarım saatte bir tuvalet derseniz istemez inatlaşır

Onun bunu takip etmesini, çişinin çok gelip altına yapmasını, tutma eşliğini öğrenmesine izin verin

Benimki çok daha küçüktü bu nedenle konıuşamıyordu ama çişini söylemeyi öğreniyorlar bir süre sonra

Belki hazır değildir. Keşke eğitime başlamadan önce hareketlerini gözlemleseydiniz.

Sabahları kuru kalkması, bezine yaparken utanıp saklanması, bezi islandiginda rahatsız olması gibi belirtiler olmalıydı. Yoksa böyle hem size hem ona eziyet olur.

Benim oğlum 36 aylıkken öğrendi. Bi kaç ay önce denediğimde başarısız olmuştuk. Hemen bıraktım ısrar etmedim.

36 aylıkken bir sabah kalktı ve çişim var dedi. Tamam dedim olacak bu iş. Ve oldu. Hiç zorlanmadik, gecede baglamadim bezini hatta ikinci gün gezmeye gittik. Sadece büyük tuvaletini klozete yapmayı istemedi. Çocuklar önce çişi sonra büyük tuvaletini yaparlarmış. Bu yüzden sadece o zamanlar bezini bağladım. Onuda kısa zamanda hallettik.

Size tavsiyem, çocuğun hareketlerini gözlemleyin, hazırsa devam edin, değilse hiç zorlamayın.

Eğer devam edecekseniz gecede bağlamayın bezini. Yatırmadan önce söyleyin bezinin olmadığını çişi gelirse sizi çağırmasını. Birde geceleri tuvalete kaldırmayın, kendisi sıkışınca kalksın. Yatağına su geçirmez alez serin.

Birde şu alıştırma kilotlari hiç işe yaramıyor. Çünkü aynı bez gibi. Biz bi kaç kere kullandık sonra hiç kullanmadık. Altına kacirirsa rahatsız olması gerekir, böylece de tuvalete gitmesi gerektiğini anlar.

Kolay gelsin
Gözlemledim o sebeple başladım
Saklanıyordu napıyorsun deyince sen git çişimi yapıyorum diyordu biliyor aslında geldiğini her şeyi ama inatlasiyor
Bir defa ben de bıraktım o zaman gerçekten hazır değildi lazimliga bile oturmadı bu defa daha iyi anlıyor ama biz geri gidiyoruz anlamadım
Alıştırma kilodu bez gibi geldi ona bence de bir ise yaramıyor

Her tuvalette başka oyun buluyorum ama etkisini yitiriyor gittikçe oyunlar
Siz de başlamışsınız ufaktan aslında ama benim yaya yaya öğretme imkanım yok maalesef biz eşimle birlikte bakıyoruz ve çalışıyorum aslında hafta sonu daha iyiydik sanırım ben hep evde olduğumdan bugün ise gidip geldim mahvolduk

Ben de çalışıyorum. Evde olsam direkt alıştırırdım zaten. Eşinizle nöbetleşe mi bakıyorsunuz? Eşiniz de bu sürece dahil olabilir o zaman?

Unutmayın bu bir dönem ve geçecek.

Öğrencinin birine tuvalet eğitimi verirken ilk gün çok güzeldi hemen alışacak belliki dedim ama erken konusmusum. İkinci günden sonra yaklaşık 3-4 gün tuvalette 1 saate yakın belki daha fazla vakit geçirmeye başladık her 3 saatte bir tuvalete goturuyordum ve yapmadan oradan cikmiyorduk. Minicik yapsa bile yetiyor (o öğrencim çok su icerdi bu yüzden 3 saat yöntemini kullandım) Yaparkende büyük bir heycan ve mutlulukla 'aaa bak yaptın, aferim sana, sen çok iyi biliyorsun tuvaletini yapmayı, artık öğrendin' tarzı her gün değişen cumleler kullanıyordum. 1 hafta içinde öğrendi ve 2 hafta sonra tekrar başa sardı ve ben 2 hafta daha tuvalet eğitimi vermeye devam ettim.

Yaklasik 1 buçuk 2 aya yakın tuvalet eğitimi ile uğraştım uzun bir surecti ama geçti... Şuan çatır çutur işiyordur 6 yaşına gelmiştir .
Aa siz bu işte uzmansınız o zaman daha bilinçlisiniz bizden yani geri gitmesi normal diyorsunuz
Ben yapmayınca hadi kızım gidelim cisim gelince söylersin diyorum öyle yapmayayım mi ?
Var mı yok mu diyorum o da bana var mı yok mu diyor 😂
Benim de uzun olacak sanırım

Götürmeyin

Çiş onun sorumluluğu

Çişin gelince haber ver ya da kendin yap deyin

Yarım saatte bir tuvalet derseniz istemez inatlaşır

Onun bunu takip etmesini, çişinin çok gelip altına yapmasını, tutma eşliğini öğrenmesine izin verin

Benimki çok daha küçüktü bu nedenle konıuşamıyordu ama çişini söylemeyi öğreniyorlar bir süre sonra
Okuduğum yerlerde ve öğretenlerden duydugum öyle yap dendi ben de götürüyorum
Belki de sıkıldı deyip ben de sormuyorum şimdi yapıp yapıp duruyor çünkü bugün çok sordum sanırım sıktım onu

Ben de çalışıyorum. Evde olsam direkt alıştırırdım zaten. Eşinizle nöbetleşe mi bakıyorsunuz? Eşiniz de bu sürece dahil olabilir o zaman?
Evet nöbetleşe bakıyoruz eşim de yardim ediyor hatta bugün o varken yapmış sabah bezi de kuru kalkmış o uyuunca bez bağlıyoruz o fark etmeden çıkarıyoruz beraber yapmışlar sabah ama başka yok maalesef

Aa siz bu işte uzmansınız o zaman daha bilinçlisiniz bizden yani geri gitmesi normal diyorsunuz
Ben yapmayınca hadi kızım gidelim cisim gelince söylersin diyorum öyle yapmayayım mi ?
Var mı yok mu diyorum o da bana var mı yok mu diyor 😂
Benim de uzun olacak sanırım
Ahhaha :D koptum ya 'var mı yok mu'
Ya estağfurullah uzmanım diyemem ama bir çok kişi insanın elinden geçince tecrübe oluyor tabi..
Bazı çocuklarda geriye dönme olur bu normal karşılanır aynı emzirme bıraktırma dönemi gibi ilk gün zorun kolayidir ama ikinci gün en zorudur mesela..
Eğer cinsinin geldiğini farkedip söyleyen bir cocuksa tuvalette saatelerce oturmaya 3-4 saatte bir tuvalete götürmeye gerek yok.

Benim çocuğum 18 aylık çişi biliyo klozete gidip çiş diyo mesela oraya yapılması gerektiğini biliyo lazımmış aldık belki oturur yapar diye hiç oralı olmadı ona. Çişini bezine yapınca da bazen gösterip çiş diyo. Yada altı açıkken tutabildiği zamana kadar tutuyo saatlerce tuttuğu oluyo sizce hazır mı yoksa çok mu erken ? Eğer hazırsa bana da bişeyler önerebilir misiniz acaba korkutmadan nasıl yaklaşabilirim ? Nerden araştırma yapabilirim filan gibi
Bunu ben cevaplamayayım bence ben de tecrübesizim ama ben olsam iki yaşına kadar beklerdim en az 18 aylık daha kaslar yeni gelişmiş oluyor

Herkese iyi akşamlar
Umarım konum taşınmaz hem diğer yerlerde cevap gelmiyor hem de bu da benim şu anki derdim
Bir kızım var şu an 31 aylık
Temmuzda 27 aylıkken tuvalet eğitimine başladım on gün uğraştık annemle olmadı hazır değil dedim bıraktım
Aradan zaman geçti ve yaptığını artık biliyor yaparken saklanıyor bizi kovuyor diye tekrar başladım cumartesi günü
Ilk gün gece on iki buçukta sadece lazimmis oturabildim çok sevindim yazın onu bile.yapamadik
Dün üç defa yaptı denk.geldi.
Bugün eşim.bir kere yakalamış ben 1 civarı işten geldim o zamandan beri götürüyorum yarim saat belki daha fazla duruyoruz çıkınca yapıyor orda yapmıyor deli olacağım sabrım bitti hicbir ilerleme yok dünden bile kötüyüz o kadar moralim bozuldu ki
Tekrar bırakmak istemiyorum kafası karışacak diye
Ne yapabilrim? Benim de öyleydi düzeldi falan der misiniz ? Moralim çok bozuk
Asla vazgeçme. Daha zor olur sonra. Her denk getirdiğinde ödül olarak çok sevdiği birşey ver. Altına yaptığında asla kızma.

Ahhaha :D koptum ya 'var mı yok mu'
Ya estağfurullah uzmanım diyemem ama bir çok kişi insanın elinden geçince tecrübe oluyor tabi..
Bazı çocuklarda geriye dönme olur bu normal karşılanır aynı emzirme bıraktırma dönemi gibi ilk gün zorun kolayidir ama ikinci gün en zorudur mesela..
Eğer cinsinin geldiğini farkedip söyleyen bir cocuksa tuvalette saatelerce oturmaya 3-4 saatte bir tuvalete götürmeye gerek yok.
Yaptıktan sonra söylüyor bugün yapmış bir şey demedim bir baktım ben içerdeyken esofmanini çıkarıyor sınır olmuş bi de eee şöyle o zaman sen de rahat et ben de edeyim cocuk 😂
Vicdan azabı çekiyorum aklıma freud geliyor sıkı tutarsan cimri serbest bırakırsan savurgan olur diyorum öğrenmez olaydım sanki biz ona gore öğrendik 😂

Benim çocuğum 18 aylık çişi biliyo klozete gidip çiş diyo mesela oraya yapılması gerektiğini biliyo lazımmış aldık belki oturur yapar diye hiç oralı olmadı ona. Çişini bezine yapınca da bazen gösterip çiş diyo. Yada altı açıkken tutabildiği zamana kadar tutuyo saatlerce tuttuğu oluyo sizce hazır mı yoksa çok mu erken ? Eğer hazırsa bana da bişeyler önerebilir misiniz acaba korkutmadan nasıl yaklaşabilirim ? Nerden araştırma yapabilirim filan gibi
Çocuğunuz sizin onu görmenizi bekliyor bence. Baskıcı olmayan tuvalet eğitimini araştırın ;)

bizde 32 aylikken biraktik cok kolay oldu.bi defa altina kacirdi ama sonrada alisti.kucuk oduller verdim pes etmeyin en az 1 hafta bekleyin

Back