• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tuvalet eğitimi çikmazindayim

Biraz enerji ve inanmakla alakalı elbette. Mesela saç kesim tarihlerinde kesip saçımın sağlıklı uzadığını hissettim ben. Bir dönem yıllarca ona göre tüylerimi aldım ve cidden azalmıştı.
Bu tarihler nerde yazıyor. Neyi kıstas alıyorsunuz?

Bu saydiklarinizi altı bezliyken bir çok çocuk yapıyor yani hazır olduğuna dair bir kıstas sayılabilir mi sayılamaz mi bilemedim .Ama sizde inatlasiyorsunuz o da size inatlasiyor rahat bırakın hatta yaza kadar hiç gündeme getirmeyin Mayıs Haziran yeniden yaparsınız .
Olabilir ben de bilmiyorum birkaç yerde okudum ve bunlar işaret diyordu
Ben bir defa bıraktım tekrar bırakırsam olur mu acaba ?
Bırak başla bırak sorun olur mu ?

Olabilir ben de bilmiyorum birkaç yerde okudum ve bunlar işaret diyordu
Ben bir defa bıraktım tekrar bırakırsam olur mu acaba ?
Bırak başla bırak sorun olur mu ?

Evet bu durumlarda istikrar önemli ama çocuğu da kendinizi de zorlamadan yapmanız gerek.

Ama şu an için olmuyorsa bir süre ara verin yaza doğru başlayın ama o zaman artık vazgeçmeyin :) bence yazın olur artık .

Evet bu durumlarda istikrar önemli ama çocuğu da kendinizi de zorlamadan yapmanız gerek.

Ama şu an için olmuyorsa bir süre ara verin yaza doğru başlayın ama o zaman artık vazgeçmeyin :) bence yazın olur artık .
Bir hafta dolmadı bakayım bir süre daha bakalım diyorum ev 💩a bulandı nasılsa 😂

Istemedii bir şeyi yapmıyorum ama bu eğitimde çok serbest kalmasi da iyi değil onu biliyorum
Gitmeyeceğim derse bir şekilde ilgisini çekmeye çalışıyorum
Söylüyorum biz yapıyoruz diyorum sevdiği çizgi film karakterlerini sayıyorum onlar yapıyor diyorum
Tek amacım kalıcı bir hasar birakmamak
Valla annem cahillikle kardeşim çişini yapsın tuvalete diye , çakmakla yakarım poponu yapmazsan derdi. Korkudan ağlaya ağlaya yapardı.
Onda hasar kalmadıysa sizinkindede kalmaz içiniz ferah olsun.

Başından beri konunuzu takipteyim ve mutlu sona ulaşmanızı çok istiyorum inanın ki. Ben henüz anne değilim ama yeğenime bir kaç ay oldu bezi bıraktıralı ve yeğenim zaten kabızlık yaşamış bi çocuk olduğundan pskolojik olarak büyük tuvaletini yapmakta çok zorlanıyordu çişde hiç sorun yaşamadık ama kakası geldiğinde saatte 10 defa lazımlığa gittiğimizi ve yapmadığını dakikalarca ağlayıp kendini tuttuğunu biliyorum. Çok çok zor bir dönemdi ki hala daha tam olarak geçtiği söylenemez. Ama biz o her kakasını yaptığında çok mutlu olduğumuzu belirtirdik ona alkışlayıp sevinirdik yaptı diye ve o da bunun farkındaydı çünkü yaptıktan sonra mutlu oldun mu tete diye soruyodu belki sizde tuvaletini altına yaptığı için üzüldüğünüzü tuvalete yaptığında alkışlayıp sevinirseniz mutlu olduğunuzu belli edip onu öperek sarılarak kutlarsanız işe yarabilir 😊 bol sabır ve kolaylık diliyorum 🙏

Valla annem cahillikle kardeşim çişini yapsın tuvalete diye , çakmakla yakarım poponu yapmazsan derdi. Korkudan ağlaya ağlaya yapardı.
Onda hasar kalmadıysa sizinkindede kalmaz içiniz ferah olsun.
Halam kuzenime.yapmis aynısını sonra.psikolog psikolog dolaştırdı çok büyük.yaslarda bile altına yapma problemi oldu

Başından beri konunuzu takipteyim ve mutlu sona ulaşmanızı çok istiyorum inanın ki. Ben henüz anne değilim ama yeğenime bir kaç ay oldu bezi bıraktıralı ve yeğenim zaten kabızlık yaşamış bi çocuk olduğundan pskolojik olarak büyük tuvaletini yapmakta çok zorlanıyordu çişde hiç sorun yaşamadık ama kakası geldiğinde saatte 10 defa lazımlığa gittiğimizi ve yapmadığını dakikalarca ağlayıp kendini tuttuğunu biliyorum. Çok çok zor bir dönemdi ki hala daha tam olarak geçtiği söylenemez. Ama biz o her kakasını yaptığında çok mutlu olduğumuzu belirtirdik ona alkışlayıp sevinirdik yaptı diye ve o da bunun farkındaydı çünkü yaptıktan sonra mutlu oldun mu tete diye soruyodu belki sizde tuvaletini altına yaptığı için üzüldüğünüzü tuvalete yaptığında alkışlayıp sevinirseniz mutlu olduğunuzu belli edip onu öperek sarılarak kutlarsanız işe yarabilir 😊 bol sabır ve kolaylık diliyorum 🙏
Çok teşekkür ederim çok tatlısınız iyi niyetinizi burdan hissettim ve yardımcı olan herkesin iyi niyetini tabii ki
Söylüyorum yapınca olsun diyorum sarılıyorum kakadan çok korkuyor nedense altına yaptığında özellikle deli oluyor
Iki gündür suyla oynamasına izin veriyorum artık başka çare bulamadım
Ben ki çok çabuk sinirlenirim ama o kadar sabırlı davranıyorum ki inanın ulaşırım başarırız çok teşekkürler

Merhaba sizi çok iyi anlıyorum.Denemediğim kalmamıştı benim de.3,5 yaşında en sonunda kreşe verdim.İki günde öğrendi.İki günde bezi çıkardık ne gece ne gündüz takmadık.

Merhaba
Ya super darısı başıma
Bizde de düzelme var gibi ama şimdi dışarıda nasıl yapacağım bilmiyorum klozette lazimliga oturmuyor banyoya şır salıyor 😂 bugün bir yere gideceğim külot bez giydirsem kafası karışır mi diyorum resmen çıkmazdayım

Buraya yazdıktan sonra bayağı yol katetmiştik söylemeye başlamıştı kazalarımız azalmıştı ama hasta oldu ve her şey başa sardı silindi gitti tekrar altına yapıyor şimdi çok üzüldüm

Back