• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tuvalet eğitimi çikmazindayim

Ödül ve ceza uygulamayin. Çiş yapacağı saatlere denk getirip klozete yada lazimliga sık sık oturtun. Alıştırma kilodu kullanın. Altına yapması iyi birşey. Zamanla rahatsız olacak. Şu an o istediği an altına yapma hazzından vazgecemiyor. Aslında tek yapmanız gereken sık sık lazimliga oturtmak. O lazimlikta iken siz de klozette oturabilirsiniz mahremiyete dikkat ederek
Ceza yok ama ödül veriyorum
Tuvalete götürüyorum sürprizim var diye ama bugün tıkandım resmen
Saatlerce bekledim oturtup kalkıyor geziniyor oturuyor yapmıyor hatta artık oturmak da istemiyor
Onu da denedim.bak ben buraya oturuyorum hadi sen de oraya otur dedim ama yok

Dün yaptı aslında bugün yapmıyor gitmek bile istemiyor ilerleme değil gerileme var şu an anlamıyorum
Aynı durumdayız tuvalette yapmıyor odaya gidiyor yapıyor
Kaç esofman yıkadım bilmiyorum bir yandan elde bir yandan makinede bunlar da önemli değil dün yaptığını bugün yapmaması beni uzuyor
Bahsettiğim kuzu şu an neredeyse 10 yaşında ...yakında küçüğünun tuvalet eğitimine başlayacağım.Lutfen gerilme ve huzursuz olma...sana göre çok kolay olan bir şey onun için stres kaynağı olabilir.Cocugunun yanında olduğunu ,tuvaletini kaza ile altına kaçırsa da onu çok sevdiğini ve bu sevginden birşey eksilmedigini,herşeyin yolunda olduğunu ,zamanla tuvaletini tuvalete yapmayı ogrenecegini ...o güne kadar da onun yanında olduğunu söyle ve göster derim.Ben tuvalet eğitiminde annenin zihnen ve meskaliyet olarak çok yoğun olmadığı ...havanın/ ortam ısısının da elbise/kilot ile gezinmeye müsait olmasının faydalı olacağını düşünüyorum.

Herkese iyi akşamlar
Umarım konum taşınmaz hem diğer yerlerde cevap gelmiyor hem de bu da benim şu anki derdim
Bir kızım var şu an 31 aylık
Temmuzda 27 aylıkken tuvalet eğitimine başladım on gün uğraştık annemle olmadı hazır değil dedim bıraktım
Aradan zaman geçti ve yaptığını artık biliyor yaparken saklanıyor bizi kovuyor diye tekrar başladım cumartesi günü
Ilk gün gece on iki buçukta sadece lazimmis oturabildim çok sevindim yazın onu bile.yapamadik
Dün üç defa yaptı denk.geldi.
Bugün eşim.bir kere yakalamış ben 1 civarı işten geldim o zamandan beri götürüyorum yarim saat belki daha fazla duruyoruz çıkınca yapıyor orda yapmıyor deli olacağım sabrım bitti hicbir ilerleme yok dünden bile kötüyüz o kadar moralim bozuldu ki
Tekrar bırakmak istemiyorum kafası karışacak diye
Ne yapabilrim? Benim de öyleydi düzeldi falan der misiniz ? Moralim çok bozuk
Sakın pes etme, 1haftaya rutine bindikce oda alısacak..

Pes etmeyin ödül vermeyin siz kendiniz tuvalete giderken onuda götürün sen büyüdün abla oldun ablalar buraya yapar bak ben buraya yapıyorum sende oraya yapacaksın deyip görsel eğitim verin sonra hep birlikte ellerinizi yıkayın vs çocuklar başkalarından gördüğünü tekrar etmeyi sever ödül olarak sadece alkış yapabilirsiniz bez kullanmayın alıştırma kilodu kullanın ıslaklığı hissettikçe kendi lazımlığa gitmeye başlayacak alışma süresi çocuktan çocuğa değişir

Oğlum tam 4 yaşındaydı tamı tamına gunune kadar o zaman biraktirdim...ve ben 5 günlük lohusa idim bana bir geldiler dedim artık yeter ve maasallah o gün bugün bir iki kere dışında vukuatimiz yok...iyi ki daha önce zorlamamisim çocuğu daha kötü olurdu muhtemelen

Işe yarayacağından emin olsam alacağım
2 günü bitirdik düzelme yok henüz
Çok zor beni üzen bugün dünden daha kötü geçiyor
2 günü bitirdik mi:DSabirsiz anne,bu uzun soluklu bir yol,kendinizi hazırlayın:))
Ha alisacak mi evet,amaaaaa hemen degil.
Yoksa cabuk pesedersiniz,cocugu ve kendinizi bosuna uzersiniz.
Annelik sabir gerektiriyor ya,bu çiş olayi da km taslarindan biri,kötü anilar birakmayin arkanizda,hatirladikca üzülürsünüz.

Oğlum tam 4 yaşındaydı tamı tamına gunune kadar o zaman biraktirdim...ve ben 5 günlük lohusa idim bana bir geldiler dedim artık yeter ve maasallah o gün bugün bir iki kere dışında vukuatimiz yok...iyi ki daha önce zorlamamisim çocuğu daha kötü olurdu muhtemelen
4 yaş gec bence.
Hamileyken biraktirabilseniz iyi olurdu.

Ben yazın tuvalet eğitimi vermeye karar verdim. Öncesinden çişimiz tuvalete kakamız tuvalete diye şarkı söylemeye başladık. Şu anda 29 aylık. Hala tuvalet eğitimine başlamadık ama canı isteyince kakasını çişini lazımlığına yapıyor. Biz de her seferinde ödüllendiriyoruz. Çişine ve kakasına bay bay diyoruz (birlikte tuvalete döküyoruz, sifona kendisi basıyor, o ara el sallıyoruz, sonra da gitmiş mi diye bakıyoruz). Geceleri çok fazla çiş yaptığı için hazır olduğunu düşünmüyorum. Bu yüzden de henüz başlamadık. Acelemiz de yok diye düşünüyorum zaten. Siz de çocuğunuzu gözlemleyin, ona göre hareket edin. Bir kere başlamışsınız, bırakmayın artık. Ama ilgisini çekecek, onu cezbedecek şeyler bulmaya çalışın.

Benim çocuğum 18 aylık çişi biliyo klozete gidip çiş diyo mesela oraya yapılması gerektiğini biliyo lazımmış aldık belki oturur yapar diye hiç oralı olmadı ona. Çişini bezine yapınca da bazen gösterip çiş diyo. Yada altı açıkken tutabildiği zamana kadar tutuyo saatlerce tuttuğu oluyo sizce hazır mı yoksa çok mu erken ? Eğer hazırsa bana da bişeyler önerebilir misiniz acaba korkutmadan nasıl yaklaşabilirim ? Nerden araştırma yapabilirim filan gibi

Klozete değil lazimliga oturuyor sifonu bilmiyor klozeti de gösterdim ama.istemedi
Yanı ne durumdayım bilmiyorum yaşadıklarım normal mi yanlış mi yapıyorum onu da bilmiyorum
Daha önce sizlerin tuvalete gittiğini vs bilmiyor mu

Yani sifon bilmeyen çocuk değişik geldi

Tuvalete gitmeyi olağanlaştırın

Yani çişim geldi diyerek gidin tuvalete, evde çiş kaka muhabbeti yapın olağan olanın tuvalete yapmak olduğunu hissettirin

Mahremiyet derken çocuklar bu konulardan çok uzak kalıyor

Biz 24 aylik bıraktıksabah uyanır uyanmaz direk tuvalete goturun o an dolu oluyo mutlaka yakalarsınız yapınca sevinin bide projenin cisimiz tuvalete şarkısı dinledik hep çiş yapınca çise baybay dedik sifonu çektik 31 aylik ideal zaman bez bağlamayın üstüne yapıp ıslatmak onuda rahatsız eder

36 aylık oğluma tuvalet eğitimi veriyorum :) öncelikle sakin olun bir günde öğrendilere kafayı takmayın. Her çocuk kendine özel. Ben tuvaleti süslemedim, bir kere oyuncak aldım sonra ona da gerek duymadım o durmak istediği müddetçe durdu, suyla oynadı bir rulo tuvalet kağıdını attık, yetmedi rulodan kalan kartonu da atmaya kalktık. İlk başta tuvalete giriyor oynuyor sonra çişi gelince dışarı çıkıp bırakıyordu. Hiçbir şey demedim. yedek kıyafetler aldım. Önce bir kaç kere tuvalete yaptı aha öğrendi dedim 5 dk sonra gelip altıma yaptım işareti çaktı. Delirmek üzereyken aman dedim 30una gelip öğrenmeyen yok olur öyle vakalar. Öğrenene kadar takmam bezi sıcak ev 🙈 Önce iki de bir çişin var mı sorusunu bıraktım, daha çok dışarı çıkardım, sonra teo'nun kaka kitabını aldım oğlum şöyle bir kaç sayfaya baktı, bak herkes oturarak yapıyor dedim bunun bir etkisi var mı bilmiyorum ama ertesi sabah lazımlığa oturdu (işte o zaman bir iki kamyon aldım ne olur ne olmaz diye) tam oley diyecekken hevesimi gırtlağıma soktum dedim dur bu bir hele arkası gelsin. sonra oyuna döndü lazımlık. Hadi beni kovala yakala da oturt. İki kere yakalanınca onu da bıraktı. O gün bugün ki 3 gün oluyor sanki yıl olmuş gibi altına kaçırmadı. Çocuğunuzu tanıyorsunuz neye ihtiyaç duyuyorsa öyle yaklaşın ama sakin yaklaşın 2 hafta oluyor eğitime başlayalı bu arada. İnsan sinir oluyor ama emin olun geçiyor

Belki hazır değildir. Keşke eğitime başlamadan önce hareketlerini gözlemleseydiniz.

Sabahları kuru kalkması, bezine yaparken utanıp saklanması, bezi islandiginda rahatsız olması gibi belirtiler olmalıydı. Yoksa böyle hem size hem ona eziyet olur.

Benim oğlum 36 aylıkken öğrendi. Bi kaç ay önce denediğimde başarısız olmuştuk. Hemen bıraktım ısrar etmedim.

36 aylıkken bir sabah kalktı ve çişim var dedi. Tamam dedim olacak bu iş. Ve oldu. Hiç zorlanmadik, gecede baglamadim bezini hatta ikinci gün gezmeye gittik. Sadece büyük tuvaletini klozete yapmayı istemedi. Çocuklar önce çişi sonra büyük tuvaletini yaparlarmış. Bu yüzden sadece o zamanlar bezini bağladım. Onuda kısa zamanda hallettik.

Size tavsiyem, çocuğun hareketlerini gözlemleyin, hazırsa devam edin, değilse hiç zorlamayın.

Eğer devam edecekseniz gecede bağlamayın bezini. Yatırmadan önce söyleyin bezinin olmadığını çişi gelirse sizi çağırmasını. Birde geceleri tuvalete kaldırmayın, kendisi sıkışınca kalksın. Yatağına su geçirmez alez serin.

Birde şu alıştırma kilotlari hiç işe yaramıyor. Çünkü aynı bez gibi. Biz bi kaç kere kullandık sonra hiç kullanmadık. Altına kacirirsa rahatsız olması gerekir, böylece de tuvalete gitmesi gerektiğini anlar.

Kolay gelsin

Bahsettiğim kuzu şu an neredeyse 10 yaşında ...yakında küçüğünun tuvalet eğitimine başlayacağım.Lutfen gerilme ve huzursuz olma...sana göre çok kolay olan bir şey onun için stres kaynağı olabilir.Cocugunun yanında olduğunu ,tuvaletini kaza ile altına kaçırsa da onu çok sevdiğini ve bu sevginden birşey eksilmedigini,herşeyin yolunda olduğunu ,zamanla tuvaletini tuvalete yapmayı ogrenecegini ...o güne kadar da onun yanında olduğunu söyle ve göster derim.Ben tuvalet eğitiminde annenin zihnen ve meskaliyet olarak çok yoğun olmadığı ...havanın/ ortam ısısının da elbise/kilot ile gezinmeye müsait olmasının faydalı olacağını düşünüyorum.
Tecrubesizligimden mi oluyor bilmiyorum anneme soruyorum sabret diyor bekle bırakma artık diyor
Söylüyorum hepsini bir daha gelirse şöyle diyorum
Şimdi tuvalet deyince istemiyorum diye ağlıyor bunu çözemiyorum eşim de ben de çok sabırlı davranıyoruz soğutacak.bir şey yapmadık suyla oynamasına izin vermedim çünkü hasta olacak ve bunu sadece oyuna çevirdi diye
Bir de yaz tabii ki daha uygun ama ben yazın denedim tekrar yaza geldiğinde 39 aylık olmuş oluyor ve geç oluyor neden illa ki temmuz derseniz de öğretmen olduğum için tatilim o zaman başlıyor en müsait zamanlarım şimdi de tatilde değil seminerdeyim ders yok diye bir cesaret başladım bir haftada öğrenir dedim ama sanırım olmayacak

Yanlismi anladim acaba daha birkac gun oldu degil mi egitime baslayali?

biraz cabuk pes etmissiniz.

Oncelikle kafadan 10 gunu atin.en az 10 gun surer bu is.
Geceleride bezlemeyin altini.
Ustune yapa yapa ogrenecek.
Yok ben süre vermedim ama bir hafta tahmin ettim
Benim takıldıgım dün iyiyken bugün gerilememiz korkuyorum diyor git.ek istemiyorum diyor dün çişimi bile yapmıştı

Back