Tuvalet eğitimi çikmazindayim

Alıştırma kilodunu bez gibi algıladı onu da kullanmıyorum
Büyüdün demedim ama eline sabun verdim çok sever suyla.oynamayi bak çişini yapınca elini bunla.yikariz elinde tür dedim dün ise yaradı ama bugün maalesef o da kaybetti etkisini

Seneye kreş düşünüyorum dört çok geç.olur benim için ama belki üç olabir miydi diyorum şimdi

Hahha çok mu sabırsızca oldu ya cidden :)
Ben inanın evi b.k götürmesine falan hiç takmıyorum ben üzüldüğüm şey dün yaparken bugün gitmek istemiyor dün hadi gidelim diyordum yapmasa da geliyordu bugün gelmiyor hayır diyor ağlıyor neden boyle oldu anlamadım cidden
Gerçekten kendimin çok çok üstünde sabir gosteriyorum çünkü biliyorum bu ileriki hayatını da etkileyecek

Unutmayın bu bir dönem ve geçecek.

Öğrencinin birine tuvalet eğitimi verirken ilk gün çok güzeldi hemen alışacak belliki dedim ama erken konusmusum. İkinci günden sonra yaklaşık 3-4 gün tuvalette 1 saate yakın belki daha fazla vakit geçirmeye başladık her 3 saatte bir tuvalete goturuyordum ve yapmadan oradan cikmiyorduk. Minicik yapsa bile yetiyor (o öğrencim çok su icerdi bu yüzden 3 saat yöntemini kullandım) Yaparkende büyük bir heycan ve mutlulukla 'aaa bak yaptın, aferim sana, sen çok iyi biliyorsun tuvaletini yapmayı, artık öğrendin' tarzı her gün değişen cumleler kullanıyordum. 1 hafta içinde öğrendi ve 2 hafta sonra tekrar başa sardı ve ben 2 hafta daha tuvalet eğitimi vermeye devam ettim.

Yaklasik 1 buçuk 2 aya yakın tuvalet eğitimi ile uğraştım uzun bir surecti ama geçti... Şuan çatır çutur işiyordur 6 yaşına gelmiştir .

Her tuvalette başka oyun buluyorum ama etkisini yitiriyor gittikçe oyunlar
Siz de başlamışsınız ufaktan aslında ama benim yaya yaya öğretme imkanım yok maalesef biz eşimle birlikte bakıyoruz ve çalışıyorum aslında hafta sonu daha iyiydik sanırım ben hep evde olduğumdan bugün ise gidip geldim mahvolduk

Götürmeyin

Çiş onun sorumluluğu

Çişin gelince haber ver ya da kendin yap deyin

Yarım saatte bir tuvalet derseniz istemez inatlaşır

Onun bunu takip etmesini, çişinin çok gelip altına yapmasını, tutma eşliğini öğrenmesine izin verin

Benimki çok daha küçüktü bu nedenle konıuşamıyordu ama çişini söylemeyi öğreniyorlar bir süre sonra

Gözlemledim o sebeple başladım
Saklanıyordu napıyorsun deyince sen git çişimi yapıyorum diyordu biliyor aslında geldiğini her şeyi ama inatlasiyor
Bir defa ben de bıraktım o zaman gerçekten hazır değildi lazimliga bile oturmadı bu defa daha iyi anlıyor ama biz geri gidiyoruz anlamadım
Alıştırma kilodu bez gibi geldi ona bence de bir ise yaramıyor

Ben de çalışıyorum. Evde olsam direkt alıştırırdım zaten. Eşinizle nöbetleşe mi bakıyorsunuz? Eşiniz de bu sürece dahil olabilir o zaman?

Aa siz bu işte uzmansınız o zaman daha bilinçlisiniz bizden yani geri gitmesi normal diyorsunuz
Ben yapmayınca hadi kızım gidelim cisim gelince söylersin diyorum öyle yapmayayım mi ?
Var mı yok mu diyorum o da bana var mı yok mu diyor
Benim de uzun olacak sanırım

Okuduğum yerlerde ve öğretenlerden duydugum öyle yap dendi ben de götürüyorum
Belki de sıkıldı deyip ben de sormuyorum şimdi yapıp yapıp duruyor çünkü bugün çok sordum sanırım sıktım onu

Ben de çalışıyorum. Evde olsam direkt alıştırırdım zaten. Eşinizle nöbetleşe mi bakıyorsunuz? Eşiniz de bu sürece dahil olabilir o zaman?
Evet nöbetleşe bakıyoruz eşim de yardim ediyor hatta bugün o varken yapmış sabah bezi de kuru kalkmış o uyuunca bez bağlıyoruz o fark etmeden çıkarıyoruz beraber yapmışlar sabah ama başka yok maalesef

Ahhaha koptum ya 'var mı yok mu'
Ya estağfurullah uzmanım diyemem ama bir çok kişi insanın elinden geçince tecrübe oluyor tabi..
Bazı çocuklarda geriye dönme olur bu normal karşılanır aynı emzirme bıraktırma dönemi gibi ilk gün zorun kolayidir ama ikinci gün en zorudur mesela..
Eğer cinsinin geldiğini farkedip söyleyen bir cocuksa tuvalette saatelerce oturmaya 3-4 saatte bir tuvalete götürmeye gerek yok.

Bunu ben cevaplamayayım bence ben de tecrübesizim ama ben olsam iki yaşına kadar beklerdim en az 18 aylık daha kaslar yeni gelişmiş oluyor

Asla vazgeçme. Daha zor olur sonra. Her denk getirdiğinde ödül olarak çok sevdiği birşey ver. Altına yaptığında asla kızma.

Yaptıktan sonra söylüyor bugün yapmış bir şey demedim bir baktım ben içerdeyken esofmanini çıkarıyor sınır olmuş bi de eee şöyle o zaman sen de rahat et ben de edeyim cocuk
Vicdan azabı çekiyorum aklıma freud geliyor sıkı tutarsan cimri serbest bırakırsan savurgan olur diyorum öğrenmez olaydım sanki biz ona gore öğrendik

Çocuğunuz sizin onu görmenizi bekliyor bence. Baskıcı olmayan tuvalet eğitimini araştırın

bizde 32 aylikken biraktik cok kolay oldu.bi defa altina kacirdi ama sonrada alisti.kucuk oduller verdim pes etmeyin en az 1 hafta bekleyin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…