merhaba. yakın zamanda bende aynı süreçten geçtim. oğlum 35 aylık ve sizdeki belirtilerin aynıları bizde de vardı. yani başlamaya hazır olduğuna dair. sabahları bezi kuru kalıyordu vs. geçen hafta cumartesi başladık. bezi çıkardım. anlamayacağını bile bile anlattım artık bez yok çişimizi kakamızı tuvalete yapacağız diye. ilk gün asla lazımlığa oturmadı, altına yaptı çişini ve yaptıktan sonra söyledi. bu durum cumartesi günü bir kaç kez tekrarladı. geceleri de aynı şekilde bezsiz yatırdım, sabaha karşı çişini yapmış yatağa. hiç kızmadım. değiştirdik. pazar günü uyandı lazımlığa oturttum. direndi yapmadı çişini. zorlamadım . altına yaptı. pazartesi işe gittim ve bakıcıya tembihledim.sağolsun o da çok ilgilendi. sabah uyanmış, yok çişim demiş , sonra çok sıkışınca kendi oturmuş lazımlığa ve çişini yapmış. öğlen eve gelirken ona araba aldım, anlattım çişini yaptığın için sana hediye aldım diye, sevindi. akşamına altına yapmaya devam. ertesi gün kakasını yapmış ben işteyken, bakıcının zoru ile. yapmış ... neyse buu düzen hep böyle gitti hep altına yaptı vs ben vazgeçmedim bez bağlamadım. perşembe günü 2 saat tren yolculuğu yaptık ve mecbur kaldık bez bapğlamaya, akşama eve gelince direkt anne çişim geldi dedi, ben şok. nasıl sevindim. hemen bezini çıkardık, yaptı çişini. alkışladık vs. sonra hep söyledi çişini . ama kakasını yapmadı perşembeden pazara kadar. pazar günü sabah kakam geldi diyerek oturdu lazımlığa. bir de adaptör aldık bazen orayı da kullanıyor. diyeceğim o ki pes etmeyin, ben de ilk günler Allahım bu çocuk öğrenemeyecek herkes öğreniyor , bizimki bezle kalcak diye ağladığım bile oldu, ama birden bire adapte olması beni çok mutlu etti. darısı size olsun inşAllah. sevgiler.
Evet baya yogun yasiyor gercektenakşam doktora götüreceğim danışmak adına ne yapmalıyım nasıl bir yol izlemelıyım
4 gündür tuttugu kakasını nasıl halledıcez ilaç verecekmı vs..bilgi almak lazım sanırım
bi de her çocugun fıtratı farklı illaki,bizimki fazla narin ve kafasına takan bir çocuk galiba..
Burdan fisher price ın 2.el lazımlığını bulup aldım.Müzikli olan.Valla çok eğlenceli bence.Ama ilk normal hiçbir özelliği olmayan lazımlık ile başladım.Evde (kiracıyım) klozet bulunmadığından normal wc ile devam ettik.Sadece geceleri uykulu olduğundan lazımlığa oturtuyorum.Benim oğlum 21 aylık , her çişi geldiğinde söylüyor şuan tam zamanı aslında
Geçen gün başladım ilk günün gecesinde bezi tekrar bağlamak zorunda kaldım çünkü lazımlığa oturmayı kabul etmedi , deliği büyük geldi popısu içine kaçıyor , bende baskı yapmak istemedim
Aslında ilk gün olmasına rağmen çiş deyip banyoya koştu 3-4 kere ama İşte lazımlığa oturmayıp banyoya yaptı hep .
Siz hangi lazımlık ile başladınız ?
Klozet adaptörünü henüz kabul etmiyor bu arada
bence de bir uzmandan yardım alın.akşam doktora götüreceğim danışmak adına ne yapmalıyım nasıl bir yol izlemelıyım
4 gündür tuttugu kakasını nasıl halledıcez ilaç verecekmı vs..bilgi almak lazım sanırım
bi de her çocugun fıtratı farklı illaki,bizimki fazla narin ve kafasına takan bir çocuk galiba..
Evet canım bu problemler doğal...10 gün ara ver hiç konuşma bu konuyu gundeme dahi getirme..10 gun sonra her tuvalete gidişinizden sonra balon çikolata vs sevdiği bir şeyle her defasında ödüllendir..bende 10 gün ara vermiştim sonra 3 günde öğrenmişti.gece de sakın haa bezlememerhaba hanımlar,
cumanın tatil oluşuyla birlikte 3 günlük tatili değerlendırmek adına kızımın tuvalet eğitimine başlamak istedim..
kızım 29 aylık şuanda..
belirtileri hazır olduğunu gösteriyordu..lazımlığını aldık bir süre oynadı onunla,sonra çişimiz gelince ne yapıcaz kızım dediğimde,anneee annee çişim geldi diycez,pembe tuvaletimize yapıcaz diyodu..bezinin ıslanma sıklıgı azaldı,gece bezi daha kuru kalmaya başladı..bu belirtilerle artık başlayabilirim dedim..
nitekim cuma sabahı bezi cıkardıktan sonra kahvaltıu yaptık,sonra parka indik yarım saat,parktan eve gelince hemen lazımlıga gittik ve çişini yaptı..ilk deneme başarılıydı..1 etıket kazandı duvara yapıştırdık..motivasyon için..
bir sonrakinde oyun hamurlarıyla oynarken kaçırdı çişini..ben çiş yaptım dedi.sorun değil annecim bir sonrakını tuvaletıne yaparsın dedim..
sonrakı oturtma periyodunda 5 dk kaldık konustuk vs. kalktık daha odaya giderken paçadan akmaya başladı..sanırım sinirleri bozuldu ve ağlamaya başladı çişşş yaptım yere diye...
bu 2-3 kez daha tekrarlanınca ağlamalar feryada dönüştü,,o ıslaklık hissi ile müthiş rahatsız olmaya başladı..bizde eşimle konu ile ilgili fazla dalaşınca dedım buna ne ben hazırım ne de kızım..daha sonraya öteledim..1 ay kadar konusunu açmayıp beze devam edeceğim..
yalnız cumadan bu yana,her çişini yapışında ağlıyor hala,bezin var kızım çişin ve kakan geldiğinde yapabilirsin.ben senın yanındayım dedıgımde,altım ıslandı diye bagırıp feryat durumunda.ve bugün 4.gün olmasına ragmen hala kaka yapmadı..normal düzeni ya hergün ya 2 günde bir şeklindeydi..
direnç gösteriyor,korktugunun farkındayım..ben şuanda nasıl bir yol izleyecegım bılmıyorum..
her kriz anında sıkıştırdığında kucagına al diyo,seviyorum onu,yanındayım bebeğim korkucak hiçbirşey yok,bezin var ve altın ıslanmayacak diyorum ama ..
tuvalet eğitiminde çocugu bu sekılde direnç gösteren yada tuvaletı geldıgı halde korkup yapamayan çişini tutan bebekler oldumu?
biraz rahatlatın benı çok gerildik ailecek
Ay yok geç olur mu hiç. Ben açıkçası çok üzerine düşmedim bana ve ona uyan zamanlarda tuvalete götürdüm, bir ay sonra hastalık harici kakasını hep wc ye yaptı, çünkü saati belliydi, uyanır uyanmaz yapardı, ben de götürürdüm zaten, ondan tuttururduk :) biraz şansa yani. Face de grupları var oraya da bakabilirsiniz, bezsiz bebek veya tuvalet iletişimi diye aratın. Emzirme kampıyla ünlü tomrisin sitesinde de uzunca bir yazı dizisi var bu konuda, orayı okuyun, fikrinize yaşam tarzınıza uyarsa başlayın.
Çok teşekkür ettim.
Uydu uydu, akşam lazımlık almaya karar verdim :)
Evet bizim annelerin nesli hep erkenden alıştırmış, biz bocalıyoruz muhtemelen eğitim zamanını kaçırdığımız için.Benim de bu yöntemi seçmemdeki sebep, yakınımda yaşanan tuvalet eğitimi sorunuydu, bir arkadaşımın çocuğu kotkmuştu resmen wc ye girmek bile istemiyordu. Ben de bezi bırakmasa bile en azından korkmaz diye düşündüm. Sonra baktım, annemler falan hep bizi böyle bezden kesmişler 1-1,5 yaş aralığında hem de. Çocuğa baskı yapmadığın sürece her yöntem olabilir bence.
Dediğiniz lazımlık çok pahalıymış yaaBurdan fisher price ın 2.el lazımlığını bulup aldım.Müzikli olan.Valla çok eğlenceli bence.Ama ilk normal hiçbir özelliği olmayan lazımlık ile başladım.Evde (kiracıyım) klozet bulunmadığından normal wc ile devam ettik.Sadece geceleri uykulu olduğundan lazımlığa oturtuyorum.
Ayrıca ben 24 saat boyunca eğer hiç kaçırmadıysa ödül yöntemini kullandım.Aman Allahım yapmadığı zamanda evde bir parti havası,bir şölen oluyordu.Pasta yapıp mum vs takıp kutluyorduk.
Valla o adapte olmasında ben mi adapte olayım yani.
Bende eğitime başlıcam yakın zamanda ama gece olayı kafamı çok karıştırıyor . Gece ben onu kalkıp tuvalete götüremem ki zaten geceleri çok huysuz oluyor bi de ben zor bir hamilelik geçiriyorum .Evet canım bu problemler doğal...10 gün ara ver hiç konuşma bu konuyu gundeme dahi getirme..10 gun sonra her tuvalete gidişinizden sonra balon çikolata vs sevdiği bir şeyle her defasında ödüllendir..bende 10 gün ara vermiştim sonra 3 günde öğrenmişti.gece de sakın haa bezleme
Valla canım ben 2. el aldım.Müzik kısmı çalışmıyordu ama eşim tamir etti sağolsun.Bu sebeple çok uygundu fiyatı 30 TL gibi bir fiyata temin ettim yanlış hatırlamıyorsam.Ama delik kısmı küçük.Dediğiniz lazımlık çok pahalıymış yaabi çocuk mağazasına gidip baksam mı acaba, bizim için deliğinin küçük olması gerekiyor rahat etmesi için . Yoksa çok korkuyor . Bi de müzikli olması avantaj tabi ki . Ne yapsam bilemedim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?