Allah yardımcınız olsun, o da farklı bir durumla karşılaştığından korktu heralde kıyamam. İnşallah faydası olur.bunu denıycem bu akşam..
birde bu süreçte banyoda yaptıramadım..normalde yaşasın banyo zamanı diye koşan çocuk
şimdi hayır yapmıycam diye kıyameti koparıyor..
bezinin açılması ile çıplak kaldıgında yine bacaklarından akacak gibi hissediyor sanırım..
aman ne zor bir süreçmiş yaa valla stres tavan yaptı bende
Bende çıkarmadım birden 3 çocuğumda,gündüz bezi tamamen kuru kalınca o zaman çıkarmıştım,o zaman bile kazalar oluyor zaten.Bezi bilinçli mi çıkarmadınız yani ayrı bir yöntemmi yoksa titizmisiniz?
Peki toplam ne kadar sürdü başlamanız ve bezi çıkarmanız?Bende çıkarmadım birden 3 çocuğumda,gündüz bezi tamamen kuru kalınca o zaman çıkarmıştım,o zaman bile kazalar oluyor zaten.
ayrı bir yöntem,
erken tuvalet iletişimi diye geçiyor,
biz bir yaşında başladık, bezi tamamen 20 aylıkken attık.
Ben mutlaka öğrenecek diyerek başlamıyordum,bezini çıkarıp klozet aparatı oluyor.ya çocuklar için,ona oturtuyordum,8 10 dakika,sonra bezini bağlıyordum,,tabi sıkılmasın diye yanında durup oyalıyordum.Çişinin geldiğini farkedip,çiş demeye başlayınca bezi aralıklarla çıkarmaya başladım.Sanırım bir ya da bir buçuk aydır bu süre.Zaten seviniyorlar bunu başarınca, çocuklarım kendilerine sevinçle dokunup,anne bez yok diyorlardı.Hatırlayınca o hallerini özledim kuzularımın.Sabırlı ol annesi,bu süreç bir şekilde atlatılıyor.Sana iyi yada kötü anısı kalıyor.Peki toplam ne kadar sürdü başlamanız ve bezi çıkarmanız?
teşekkür ederim.Bayılıyorum bu tür babalara benimki kendi götürür gece muhtemelen!Hala banyosunu yaptırıyor sağolsun!Şanslı bebeler vesselam!daim olsun...
Ben de istiyorum bundan.
Karmaşık bir şey mi tuvalet iletişimi, internetten bir iki yazı okusak yeter mi?
10 aylık bebe için geç kalınmış bir adım var mı?
Merhabalar;
Aslında kızınız hazırmış gibi geldi bana.Sanki siz çok çabuk pes etmişsiniz.
İlk 1 hafta bende zorlanmıştım ki gece ve gündüz aynı anda bıraktı bezi kızım.
Ahh ahh gece wc ye kaldırdığımda eşim bardaktan bardağa su boşaltarak efekt veriyordu onu hatırladım birden:))
İnanın faydası olur mu bilmiyorum ama bir kişisel gelişim uzmanı bize seminer yaptığında bu tip durumdan bahsetmişti. Kızı da çişini kaçırınca ağlıyormuş aile normal karşılasa kızmasa da . O da bi gün kızı çişimi yaptım diye ağlarken kendi üzerini ıslatmış gitmiş kızının yanına. AA ben de yapmışım normal bi şey bu diye anlatmış :) çocuğun yaklaşımı düzelmiş sonra büyükler de yapabiliyor diye korkmamış.
Benim oğlum 21 aylık , her çişi geldiğinde söylüyor şuan tam zamanı aslındateşekkür ederim.
Bu arada benim kızım 20 aylıktı bezi çıkardığımızda.Şu başlama külotlarından almıştım baya hani dışı naylonlu donlar varya onlardan.Neyse o donları giydirdim bir kaç gün bir gün ne göreyim kızım muşamba sesini duyunca eliyle yokluyo sıpa hooppp altına yapıyor.
Hemen normal külot aldım öyle devam ettim.Tabi ilk 1 hafta çok zorluydu gece+ gündüz olunca.
Çok şükür atlattı.
Darısı tüm çiş eğitimine başlayanların başına.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?