• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tuvalet Eğitimi tuvalet eğitimi başarısızlığımız,1 günde psikolojisi bozuldu

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

qarden

Guru
Kayıtlı Üye
17 Haziran 2011
5.425
3.144
373
merhaba hanımlar,
cumanın tatil oluşuyla birlikte 3 günlük tatili değerlendırmek adına kızımın tuvalet eğitimine başlamak istedim..
kızım 29 aylık şuanda..
belirtileri hazır olduğunu gösteriyordu..lazımlığını aldık bir süre oynadı onunla,sonra çişimiz gelince ne yapıcaz kızım dediğimde,anneee annee çişim geldi diycez,pembe tuvaletimize yapıcaz diyodu..bezinin ıslanma sıklıgı azaldı,gece bezi daha kuru kalmaya başladı..bu belirtilerle artık başlayabilirim dedim..
nitekim cuma sabahı bezi cıkardıktan sonra kahvaltıu yaptık,sonra parka indik yarım saat,parktan eve gelince hemen lazımlıga gittik ve çişini yaptı..ilk deneme başarılıydı..1 etıket kazandı duvara yapıştırdık..motivasyon için..
bir sonrakinde oyun hamurlarıyla oynarken kaçırdı çişini..ben çiş yaptım dedi.sorun değil annecim bir sonrakını tuvaletıne yaparsın dedim..
sonrakı oturtma periyodunda 5 dk kaldık konustuk vs. kalktık daha odaya giderken paçadan akmaya başladı..sanırım sinirleri bozuldu ve ağlamaya başladı çişşş yaptım yere diye...
bu 2-3 kez daha tekrarlanınca ağlamalar feryada dönüştü,,o ıslaklık hissi ile müthiş rahatsız olmaya başladı..bizde eşimle konu ile ilgili fazla dalaşınca dedım buna ne ben hazırım ne de kızım..daha sonraya öteledim..1 ay kadar konusunu açmayıp beze devam edeceğim..
yalnız cumadan bu yana,her çişini yapışında ağlıyor hala,bezin var kızım çişin ve kakan geldiğinde yapabilirsin.ben senın yanındayım dedıgımde,altım ıslandı diye bagırıp feryat durumunda.ve bugün 4.gün olmasına ragmen hala kaka yapmadı..normal düzeni ya hergün ya 2 günde bir şeklindeydi..
direnç gösteriyor,korktugunun farkındayım..ben şuanda nasıl bir yol izleyecegım bılmıyorum..
her kriz anında sıkıştırdığında kucagına al diyo,seviyorum onu,yanındayım bebeğim korkucak hiçbirşey yok,bezin var ve altın ıslanmayacak diyorum ama ..
tuvalet eğitiminde çocugu bu sekılde direnç gösteren yada tuvaletı geldıgı halde korkup yapamayan çişini tutan bebekler oldumu?
biraz rahatlatın benı çok gerildik ailecek

öncelikle eşinizle kavganızı asla çocuğun yanında yapmayın,
planı birlikte yapıp, çocuğun yanında ikiniz de plana sadık kalın.

ben birden bezini çıkarmadım, o yüzden bu yöntem konusunda yorum yapamıyorum.
Ben bezliyken arada bir tuvalete götürerek alıştırdım, sabah kalkınca, öğle uykusundan önce ve sonra, banyodan önce gibi zamanlarda bezini çıkarıp tuvalete oturttum, artık bezi tamamen kuru kalmaya başlayınca da bezini çıkarıp artık takmayalım dedik.

Ben okul öncesi öğremenliği mezunuyum. Kızınız başaramadigi için Üzgün bence ve artık tuvalete yapilacagini bildiği için bezine yaptığında utandı bence dert etmeyin demekki tam da hazır değilmiş 1 ay sonra tekrar deneyin. Ama motivasyon yönteminiz ve ona kizmadan anlatmaniz çok hoşuma gitti

Burda geçmiş konular da vardı bi ara çocuk 4 5 yaşında ama kakasını bezine yapıyormuş bu bi sorun evet ama sizin kş normal ilk çocukta çok geriliyor insan

Bence cocuk yapacak ama hemen gerı adım atmıssınız bu ıyı olmamıs.
En azıdnan 3 gun denemıs olsaydınız. Cunku suanda ıslaklıgının rahatsızlıgının farkında o yuzden feryat fıgan gıdıyor.

Merhabalar;
Aslında kızınız hazırmış gibi geldi bana.Sanki siz çok çabuk pes etmişsiniz.
İlk 1 hafta bende zorlanmıştım ki gece ve gündüz aynı anda bıraktı bezi kızım.
Ahh ahh gece wc ye kaldırdığımda eşim bardaktan bardağa su boşaltarak efekt veriyordu onu hatırladım birden:))

Merhabalar;
Aslında kızınız hazırmış gibi geldi bana.Sanki siz çok çabuk pes etmişsiniz.
İlk 1 hafta bende zorlanmıştım ki gece ve gündüz aynı anda bıraktı bezi kızım.
Ahh ahh gece wc ye kaldırdığımda eşim bardaktan bardağa su boşaltarak efekt veriyordu onu hatırladım birden:))
Taktikleri topluyorum su efekti harikaydı,çok yaşayın:KK70:

Bende aynı surece binbir kafa karışıklığı ile başlamak üzereyim.
Her yerde başka bir şey yazıyor, herkes başka bir şey söylüyor...
Kimi başlamışken bırakmak bir sonraki için direnç geliştirir ve çocuk onu pes ettirebileceğinizi bildiği için bunu kullanır diyor,
Kimi de zorlayıp travma olmasın diye sizin yaptığınız gibi ara vermeyi uygun buluyor.

Kolaylık dilemekten başka bir şey bilmiyorum bende, konuyu takipteyim, umarım kolayca atlatırsınız bu sureci.

öncelikle eşinizle kavganızı asla çocuğun yanında yapmayın,
planı birlikte yapıp, çocuğun yanında ikiniz de plana sadık kalın.

ben birden bezini çıkarmadım, o yüzden bu yöntem konusunda yorum yapamıyorum.
Ben bezliyken arada bir tuvalete götürerek alıştırdım, sabah kalkınca, öğle uykusundan önce ve sonra, banyodan önce gibi zamanlarda bezini çıkarıp tuvalete oturttum, artık bezi tamamen kuru kalmaya başlayınca da bezini çıkarıp artık takmayalım dedik.
Bezi bilinçli mi çıkarmadınız yani ayrı bir yöntemmi yoksa titizmisiniz?

zorlamak istemedım,çünkü biranda fazla tepki verip direnç gösterdi.şuanda bırakın kakayı çişini bile tutuyor ve geldıgınde feryat figan aglıyor.
kayınvalıdem bakıyor haftaiçi,bugün işe geldim,aradı az önce kızım çok kötü aglıyor ne yapacagımı şaşırdım diyor arkadanda kzıımın sesi geliyordu sanki biyeri kesilmiş gibi ağlıyor..
şuanda tuvalete yapması gerektıgını ama yapmak ıstemedıgını,beze yapmaması gerekırken bez olmasına ragmen yapmak istemıyor gibi bir durum var.fazla karışık yani kafası bence:)
baya canım sıkıldı açıkçası..
bezden kurtulurken bu altına kaçırma dönemı ne kadar olur,yada her cocukta olurmu??
bu korku veya çişini kakasını yapmak istememesi nasıl aşılır..
izin alıp doktora götürücem devam ederse gün içinde..

merhaba hanımlar,
cumanın tatil oluşuyla birlikte 3 günlük tatili değerlendırmek adına kızımın tuvalet eğitimine başlamak istedim..
kızım 29 aylık şuanda..
belirtileri hazır olduğunu gösteriyordu..lazımlığını aldık bir süre oynadı onunla,sonra çişimiz gelince ne yapıcaz kızım dediğimde,anneee annee çişim geldi diycez,pembe tuvaletimize yapıcaz diyodu..bezinin ıslanma sıklıgı azaldı,gece bezi daha kuru kalmaya başladı..bu belirtilerle artık başlayabilirim dedim..
nitekim cuma sabahı bezi cıkardıktan sonra kahvaltıu yaptık,sonra parka indik yarım saat,parktan eve gelince hemen lazımlıga gittik ve çişini yaptı..ilk deneme başarılıydı..1 etıket kazandı duvara yapıştırdık..motivasyon için..
bir sonrakinde oyun hamurlarıyla oynarken kaçırdı çişini..ben çiş yaptım dedi.sorun değil annecim bir sonrakını tuvaletıne yaparsın dedim..
sonrakı oturtma periyodunda 5 dk kaldık konustuk vs. kalktık daha odaya giderken paçadan akmaya başladı..sanırım sinirleri bozuldu ve ağlamaya başladı çişşş yaptım yere diye...
bu 2-3 kez daha tekrarlanınca ağlamalar feryada dönüştü,,o ıslaklık hissi ile müthiş rahatsız olmaya başladı..bizde eşimle konu ile ilgili fazla dalaşınca dedım buna ne ben hazırım ne de kızım..daha sonraya öteledim..1 ay kadar konusunu açmayıp beze devam edeceğim..
yalnız cumadan bu yana,her çişini yapışında ağlıyor hala,bezin var kızım çişin ve kakan geldiğinde yapabilirsin.ben senın yanındayım dedıgımde,altım ıslandı diye bagırıp feryat durumunda.ve bugün 4.gün olmasına ragmen hala kaka yapmadı..normal düzeni ya hergün ya 2 günde bir şeklindeydi..
direnç gösteriyor,korktugunun farkındayım..ben şuanda nasıl bir yol izleyecegım bılmıyorum..
her kriz anında sıkıştırdığında kucagına al diyo,seviyorum onu,yanındayım bebeğim korkucak hiçbirşey yok,bezin var ve altın ıslanmayacak diyorum ama ..
tuvalet eğitiminde çocugu bu sekılde direnç gösteren yada tuvaletı geldıgı halde korkup yapamayan çişini tutan bebekler oldumu?
biraz rahatlatın benı çok gerildik ailecek
İnanın faydası olur mu bilmiyorum ama bir kişisel gelişim uzmanı bize seminer yaptığında bu tip durumdan bahsetmişti. Kızı da çişini kaçırınca ağlıyormuş aile normal karşılasa kızmasa da . O da bi gün kızı çişimi yaptım diye ağlarken kendi üzerini ıslatmış gitmiş kızının yanına. AA ben de yapmışım normal bi şey bu diye anlatmış :) çocuğun yaklaşımı düzelmiş sonra büyükler de yapabiliyor diye korkmamış.

ayrı bir yöntem,
erken tuvalet iletişimi diye geçiyor,
biz bir yaşında başladık, bezi tamamen 20 aylıkken attık.
Maşallah....bir yerde okumuştum sanki anımsıyorum bez çıkarmadan bıraktırmış çok kişi vardı bunu öneriyorlarmış....21 Aylık ve kendisini anlatamıyor henüz diye erteliyorum bu yöntemle işim kolaylaşır çok ilgimi çekti araştıracağım teşekkürler....

İnanın faydası olur mu bilmiyorum ama bir kişisel gelişim uzmanı bize seminer yaptığında bu tip durumdan bahsetmişti. Kızı da çişini kaçırınca ağlıyormuş aile normal karşılasa kızmasa da . O da bi gün kızı çişimi yaptım diye ağlarken kendi üzerini ıslatmış gitmiş kızının yanına. AA ben de yapmışım normal bi şey bu diye anlatmış :) çocuğun yaklaşımı düzelmiş sonra büyükler de yapabiliyor diye korkmamış.

bunu denıycem bu akşam..
birde bu süreçte banyoda yaptıramadım..normalde yaşasın banyo zamanı diye koşan çocuk
şimdi hayır yapmıycam diye kıyameti koparıyor..
bezinin açılması ile çıplak kaldıgında yine bacaklarından akacak gibi hissediyor sanırım..
aman ne zor bir süreçmiş yaa valla stres tavan yaptı bende

Benimki de bir kaç defa altına yaptı sonra tutmaya başladı. Beze geri dönmeyin sakin olun. Çişin geldiğinde tuvalete gidelim beraber deyin. Ilk bir kaç kere kaçırır sonra tutmayı öğrenir. Tabi biraz yapar sonrasını tuvalete yapar yavaş yavaş olacaktır. Kacirmalarin bitmesi biraz uzun sürecektir bol bol iç camarisi alın islattikca degistirirsiniz. Bir de kakanin evi tuvalet Hadi onu evine gönderelim diyordum ben kızıma o da kakasını tuvalete yapmaya başlamıştı. Hatta uykusu mu gelmiş Anne evine gönderelim de uyusun falan diyordu. Ben hiç lazimlik almadım sevdiği oyuncaklarla bebeğiyle falan gidiyordu Hadi onun da çişini yaptıralım diyordum hoşuna gidiyordu. Ilk birkaç gün böyle olması normal

keşke bikaç gün daha bekleseydiniz, inanın ilk hafta hemen her çocukta zor geçiyor,
benim kızım da 5 gün kakasını tutumuş sonunda ağlaya ağlaya yapmıştı ama ertesi gün kakam geldi diye tuvalete koşup güle oynaya kakasını yaptı. çişte de ilk 3 gün yarısını bile tuvalete tutturamamıştık ve her seferinde ağlamıştı.
sizin yaşadığınızın benzerini görümcem kızında yaşadı, o 2 gün sonra bezledi kızını, çocuk inanılmaz üzüldü ağladı, görümcem de geri açtı, ama sonra çok uzadı tuvalet eğitimleri, umarım sizinki öyle olmaz, çok daha kolay tamamlarsınız.

Back