Tutunma kanamasi kac gun gelirse normaldir?

forumda çok sayıda, düşük yaptığını zannettiği halde, doktora gittiklerinde, bebeğin sapasağlam orda durduğunu söyleyen epeyce kişi var. siz temkinli olun yinede.

mesela benim hatırladığım biri, çok şiddetli kanama olmuş, parçalar gelmiş. bebeğim gitti diye ağlaya ağlaya ultrasona girmiş, bide ne görsün, bebek sapasağlam orda duruyor. böyle bikaç kişi daha hatırlıyorum canım, sen temkini elden bırakma.

canim yazdiklarini okudugumda tuylerim urperdi.Uc gun once aglamisdim cocugumu kaybettim diye,oysa belkide kaybetmedim.
Benden olsa cokdan doktora giderimde,benim keci inadi bir kocam var.Doktora gitmeyi hic sevmez. En acil durumlar haric. Simdi doktora gidelim diyorum(kendim gidemiyorum,cunki yeteri kadar dil bilgim yok) ,gerek yok,hamileysen eger adet olmaazsan anlariz,o zaman gideriz diyor.3-cu cocukda rutine baglamismi ne,anlamiyorumki. Hakkimizda hayirlisi. Bende hamilelik belirtileri hala devam ediyor,onun icinde umudumu kaybetmiycem. Mesela bel agrilarim,tiksinmem,mide bulantilarim var ve sik-sik idrara cikiyorum.
Bir seyi de ekleyeyim,boyle adetten sonra bebegini kayb etmemekle ilgili nette arastirirken bir sey ogrendim,yalniz ikiz gebelikde boyle oluyormus, yani cocugunun aslinda birini kaybediyorsun,digeri duruyor. Sizde boyle bir sey duydunuzmu? Bendede ikiz gebelik olmus ola bilir, cunki annemin ikizleri olmusdu(sonra 6 aylikken ikisinide kaybetti ).

Son düzenleme:
canım böyledir demiyorum ama böyle bir durum her zaman sözkonusu olabilir, yani düşük yaptığını zannederken aslında bebeğin yaşıyor olabilir. tabi bu olay çok sık görülen bir durum değil.

inşallah sizde düşük olmamıştır diyeceğim ama diyorum ya, ultrasona bakılması lazım. o zaman siz kendinizi fazla olaya kaptırmadan, düşük yapmış gibi düşünün kendinizi ama yinede ne olur ne olmaz diyerek birazda tedbirli davranın.

ayrıca ikiz gebelikler için söylediğiniz olay sık görülen bir durum, yani bebeklerden biri yaşayamayıp düştüğünde diğeri sapasağlam kalabiliyor. forumda böyle arkadaşlar vardı zaten.

hatta ikiz bebeğe hamile olan biri vardı geçenlerde, biri boş gebelikmiş diğeri normal kese. boş kese düşmüştü sanırım diğer kesede kalp atışını görmüştü.

Son düzenleme:
canım böyledir demiyorum ama böyle bir durum her zaman sözkonusu olabilir, yani düşük yaptığını zannederken aslında bebeğin yaşıyor olabilir. tabi bu olay çok sık görülen bir durum değil.

inşallah sizde düşük olmamıştır diyeceğim ama diyorum ya, ultrasona bakılması lazım. o zaman siz kendinizi fazla olaya kaptırmadan, düşük yapmış gibi düşünün kendinizi ama yinede ne olur ne olmaz diyerek birazda tedbirli davranın.

ayrıca ikiz gebelikler için söylediğiniz olay sık görülen bir durum, yani bebeklerden biri yaşayamayıp düştüğünde diğeri sapasağlam kalabiliyor. forumda böyle arkadaşlar vardı zaten.

hatta ikiz bebeğe hamile olan biri vardı geçenlerde, biri boş gebelikmiş diğeri normal kese. boş kese düşmüştü sanırım diğer kesede kalp atışını görmüştü.

Valla ben kendimi kaptirmamaya calisiyorum,sonradan hayal kirikligi yasamayayaim diye,ama belirtiler hatirlatmadan bir turlu duramiyor :) simdide goguslerim agrimaya basladi ve midem acaipbir sekilde bulaniyor. Tamam diyellimki kanda hormonlar henuz temizlenmedigi icin bu belirtiler bir kac gun devam ede bilir.Peki durmadan idrara neden cikiyorum,idrara cikmanin hormonlarla bildigim kadariyla bir ilgisi yok,sadece hamilelik oldugu zaman rahim basinciyla gerceklesen bir olay.Bakalim insallah bebisim saglam bir sekilde benimledir. Idrar testi yapmak icin 3 hafta gecmesini nasil bekliycem bilemiyorum:18:

Valla ben kendimi kaptirmamaya calisiyorum,sonradan hayal kirikligi yasamayayaim diye,ama belirtiler hatirlatmadan bir turlu duramiyor :) simdide goguslerim agrimaya basladi ve midem acaipbir sekilde bulaniyor. Tamam diyellimki kanda hormonlar henuz temizlenmedigi icin bu belirtiler bir kac gun devam ede bilir.Peki durmadan idrara neden cikiyorum,idrara cikmanin hormonlarla bildigim kadariyla bir ilgisi yok,sadece hamilelik oldugu zaman rahim basinciyla gerceklesen bir olay.Bakalim insallah bebisim saglam bir sekilde benimledir. Idrar testi yapmak icin 3 hafta gecmesini nasil bekliycem bilemiyorum:18:

hayırlısı olsun canım ya allah sabır versin. dua et inşallah

Dun kanamam bitti.Kendi-kendime bebegimin birini kaybettim,belkide ikincisi var,o benimle diye dusunmustum.Ama bugun kanamam yeniden basladi.Simdi artik o umudumu da kaybettim,ikinci kez kanamayla ikinci bebegimi de kaybediyor olabilirim cunki. :(

Dun kanamam bitti.Kendi-kendime bebegimin birini kaybettim,belkide ikincisi var,o benimle diye dusunmustum.Ama bugun kanamam yeniden basladi.Simdi artik o umudumu da kaybettim,ikinci kez kanamayla ikinci bebegimi de kaybediyor olabilirim cunki. :(

http://www.kadinlarkulubu.com/hamil...60-plesentaya-bagli-kanama-yasayan-varmi.html

canım bu konuya bak, neler neler oluyor bak. 10 cm kadar parça geldi kanamayla diyor, hala bebeği yaşıyor ve hamileliği devam ediyor.

http://www.kadinlarkulubu.com/hamil...60-plesentaya-bagli-kanama-yasayan-varmi.html

canım bu konuya bak, neler neler oluyor bak. 10 cm kadar parça geldi kanamayla diyor, hala bebeği yaşıyor ve hamileliği devam ediyor.

Canim ne garip,benim de dun dus almamistan once kanamam durmustu,dus aldim,bir kac saat sonra aksam oldu uyudum,bu sabah yeniden kan gelmege basladigini gordum.Simdi bel agrilarim var,dinleniyorum ama gecmiyor.Insallah sonum iyi olur.

Bu arada sana tesekkur ederim,bir kac gundur bana zaman ayiriyorsun, sorunuma yardimci olmaya calisiyorsun.cok tesekkur ederim.:16:

Son düzenleme:
Canim ne garip,benim de dun dus almamistan once kanamam durmustu,dus aldim,bir kac saat sonra aksam oldu uyudum,bu sabah yeniden kan gelmege basladigini gordum.Simdi bel agrilarim var,dinleniyorum ama gecmiyor.Insallah sonum iyi olur.

Bu arada sana tesekkur ederim,bir kac gundur bana zaman ayiriyorsun, sorunuma yardimci olmaya calisiyorsun.cok tesekkur ederim.:16:

canım birde doktora gidebilsen, ama işte imkan yok diyorsun napalım artık beklemekten başka çaren yok.

yalnız şöyle bişey daha var, bazen düşükler öyle rahat rahat olmaz, sana zarar da verebilir. sen kendine de dikkat et.

korkma ama bir arkadaşımın az kanaması olmuştu, doktora gitmemişti. 7-8 gün sonra artık rengi değişmiş, kararmaya sararmaya başlamış. yeme içme de yokmuş, doktora gidince bebeğin öldüğünü ve kendisine zarar vermeye başladığını öğrenmişti.

Son düzenleme:
canım birde doktora gidebilsen, ama işte imkan yok diyorsun napalım artık beklemekten başka çaren yok.

yalnız şöyle bişey daha var, bazen düşükler öyle rahat rahat olmaz, sana zarar da verebilir. sen kendine de dikkat et.

korkma ama bir arkadaşımın az kanaması olmuştu, doktora gitmemişti. 7-8 gün sonra artık rengi değişmiş, kararmaya sararmaya başlamış. yeme içme de yokmuş, doktora gidince bebeğin öldüğünü ve kendisine zarar vermeye başladığını öğrenmişti.

Canim maddi durumumuzda bir sorun yokki.Sorun kocamda. Bedava bile olsa, kendince gerek duymazsa ne doktora gider,nede goturur.

Son düzenleme:
Canim maddi durumumuzda bir sorun yokki.Sorun kocamda. Bedava bile olsa, kendince gerek duymazsa ne doktora gider,nede goturur.

böyleleri var evet:) benim babamda böyle.

adamı doktora götürmek için silahla tehdit etmen lazım :) o kadar yani gerçekten, abartmıyorum.

her neyse umarım düşük yapmamışsındır, bebeğin veya bebeklerin yaşıyordur :) bak o bebeğin sağlıklıysa, düşmemişse, doğarsa inşallah, nasıl sevinecek eşin görürsün.

Son düzenleme:
11+4 gunlukken kan bosaldi kan pigtisiyla parcalarda dustu dusuk yapiyirum sandi ebeler ama bebek iyi 22 gundur kaniyorum 3 kere hastanede yattim 8_9 kere dr gittim
Sonuc psikoloji dagildi :) bebej iyi ama kan var insallah bitcek

Hah ben ornek gosterilmisim zaten
Bem artik bu defa bebek gitti diye gittim kanamanin ilk 3_4_5_6 gunleri cok yogundu ve agrili sonra kesilcek gibi oldu lekeye dondu bissy oldu hafif kalkindim tuvalet yikadim banyo dolabi sildim
Iki bilasik yikadim sonraki gun banyo oldum ve kan bossldi
Vuarada o parca gibi daha sonra iki kere daha geldi sonuncu kan bosaldiginda oldu ama nitekim korkuyorum banyo olamiyorum o gundur
Dr dusuklerin cok basit olmadigini soylyyor Allah korusun en korktugum evde dusuk yapmak

Bem artik bu defa bebek gitti diye gittim kanamanin ilk 3_4_5_6 gunleri cok yogundu ve agrili sonra kesilcek gibi oldu lekeye dondu bissy oldu hafif kalkindim tuvalet yikadim banyo dolabi sildim
Vuarada o parca gibi daha sonra iki kere daha geldi sonuncu kan bosaldiginda oldu ama nitekim korkuyorum banyo olamiyorum o gundur
Dr dusuklerin cok basit olmadigini soylyyor Allah korusun en korktugum evde dusuk yapmak

Allah yardimcimiz olsun canim,ne diyelim.

Al benden de o kadar.Bi kere kan kesilmisdi,dusa girdim, yine basladi.Simdi bende korkuyorum,cunki kan kesildi yine.3+3 olmakla toplam 6 gun surdu.Iki gundur yok kanamam,insallah da olmaz.ama hafif-hafif agrilarim var karnimda,belimde falan.

dehşetle okudum allah yardımcın olsun yaa valla çok üzgünüm nasıl bi memlekette yaşıyosun canım nası bi kocan var seni okudum allahıma şükrettim benim şuan kanamam var 1 haftadır 3 kez dr a götürdü eşim gözümün içine bakıyo yazık

dehşetle okudum allah yardımcın olsun yaa valla çok üzgünüm nasıl bi memlekette yaşıyosun canım nası bi kocan var seni okudum allahıma şükrettim benim şuan kanamam var 1 haftadır 3 kez dr a götürdü eşim gözümün içine bakıyo yazık

Sagol canim. Kocam kotu bir insan digil,sadece olarak doktora gitmeyi sevmiyor ve kendince gerek gormuyor.Aslinda gitmemiz gerekdigine inansa goturucek,ama abarttigimi zannediyor.
Senin icin sevindim canim.Inshallah esin hep boyle kalir . Genelde esler birinci cocukda boyle kadinlarinin uzerine titrerler,birinci cocukda ben bir sorun yasamadim ama yasasaydim daha dikkatli olurdu diye dusunuyorum. Esinin boyle urzerine titrediyine gore birinci hamileliyin galiba ? : )

Son düzenleme:
Merhaba arkadashlar. Bir sitede, kanama olduktan 3 hafta sonra gebelik testi yapilarsa hamile olub-olmadigin anlasilir-diye okumustum. 3 hafta gecinceye kadar test yapilmamaliymis,3 haftaya kadar dusuk olsa bile hormonlar henuz vucuttan tamamile atilmamis oldugu icin,test sonucu dogru olmaya bilir.

Neyse,bu gun kanammamdan sonra uc hafta tamam oldu.Test yaptim ve sonuc.... negativ. Hamile digilim yani. Uzuldum , ama elimden bir sey gelmez. Bu konuda bana yardimci olmaya calishan ve bana destek olan arkadashlara teshekkur ediyorum. Ozellikle de capslocksmith sana cok teshekkur ediyorum.Ben dusuk kanamasindan sonra baya bir hamilelik belirtileri yashadigim icin neredeyse tam emindim hamile olduguma.Ama yalnilmishim.Yinede sagolun.

Merhaba arkadashlar. Bir sitede, kanama olduktan 3 hafta sonra gebelik testi yapilarsa hamile olub-olmadigin anlasilir-diye okumustum. 3 hafta gecinceye kadar test yapilmamaliymis,3 haftaya kadar dusuk olsa bile hormonlar henuz vucuttan tamamile atilmamis oldugu icin,test sonucu dogru olmaya bilir.

Neyse,bu gun kanamamdan sonra uc hafta gecti. Test yaptim ve sonuc negativ. Hamile degilim yani. Uzuldum , ama elimden bir sey gelmez. Bu konuda bana yardimci olmaya calishan ve bana destek olan arkadashlara teshekkur ediyorum. Ozellikle de capslocksmith sana cok teshekkur ediyorum.Ben dusuk kanamasindan sonra baya bir hamilelik belirtileri yashadigim icin neredeyse hamile olduguma tam emindim. Ama yalnilmishim.

Back
X